• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kahvaltıya ne zaman geçtiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

krizantem20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
1.560
2
156
merhaba benim 7 aylık bi kızım var. ek gıdaya geçtik yogurt meyve sebze corbaları asamasındayız tabı bunlarıda cok zor yedıyıryoum kasıkla yemeye alısamadı agzını acmıyo zorla yedırıyorum artık alıısın dıye benım sorum kızıma corba ıcıyorumda ne zmana kadar ıcecek yanı puturlu karısımlara kahvaltıya ne zaman gecmesı gerekıyor?
sız ne zman gectınız?
bırde yaptıgınız corbaları kac gun ıcırıyosunuz?
gun ıcınde corbadan baska ne vermem gerekıyor bılemıyorum kendım yogurt yapıyorum onu verıyorum bırde corba baska neler verılır?
ayrıca alttan ıkı dısımızde cıktı...

bızım 7 doldu.
ama kılomuzda ıyı masallah 10 kıloyuz ben bıraz yavastan aldım kılosu ıyı dıye ama artık gecmek ıstıyorum da naısl baslıycam bılmıyorum ıolk neler vermem gerekıyor?

4 aylıkken kahvaltıya ve meyve püresine basladık ,5 aylıkken sebze puresıne basladık ek olarak..6 aylıkken yogurt verır heralde bılemıorum :)

bebeğinizin kilosu iyiymiş gerçekten maşallah Allah nazarlardan korusun. kilo açısından bilemicem ama bizim doktorumuz 6. aydan sonra başlatmıştı kahvaltıya. ilk olarak sabahları sadece suda bekletilmiş peynir verdim. tabi az başlayıp yavaş yavaş çoğalttım. sonra çeyrek yumurta sarısı karıştırdım peynire. yavaş yavaş yumurtayı artırdım. sonra yavaş yavaş ceviz rendeledim, kayısı ve kuru üzüm haşladım bi kaç tane cici bebe ekledim. artık hergün kahvaltımız bu şekilde. şuan 8,5 aylık oğlum. bende artık ayrı ayrı vermeye başlıcam bakalım yedirebilirsem.
çok bildiğimden değil sadece doktorumuzun söylediklerini aktarıyorum. sebze çorbasına hergün minicik bir kıyma ekle demişti. yavaş yavaş çoğaltıyoduk tabi kıymayı. şuan öğlen çorbanın yanına köfte yapıyorum.sadece kıymayı yağsız tavada kızartıp sıcakken elimle ezip çorbasının yanında yediriyorum. çorbayı iki gün yedirebilirsin demişti ama ben hiç bekletmiyorum her gün taze yapıyorum.
meyveyide unutmamak lazım hergün portakal yada mandalina suyu içirmeye çalışıyorum unutmazsam:)

benim bebeğimin de 6 ayının dolmasına 1 hafta kaldı. yaklaşık 1 ay önce yavaş yavaş meyve pürelerine alıştırdım.elma ve armut. 3-3 gün önceden itibaren muz ve yoğurt vermeye başladım. 6 ayı dolunca sabahları kahvaltı vermeye başliycam, akşamları da sebze püreleri vermeye başliycam inşallah. 1hafta sebze pürelerine alıştırdıktan sonra da çorbaya geçmeyi planlıyorum.

4 aylıkken kahvaltıya ve meyve püresine basladık ,5 aylıkken sebze puresıne basladık ek olarak..6 aylıkken yogurt verır heralde bılemıorum :)

Benim bildiğim ve dr.umuzn deyişiyle 5.5 aylıkken elma armut suyuna başladık anne sütü devamında tabi sonra gittikçe püre haline geçtik arkasından 6. ayda yoğurda başladık aynı anda dr muhallebide vermeyi ama yoğurttan önce denemememi yoksa yoğurdu yemeyebileceğini söyledi. daha snra sebze püresi devamında.7. aydada kahvaltıya başlattı. Seninki biraz ters olmuş zordan kolaya gitmek gibi:1:

Back