Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim canım,beğendiğinize sevindim.Bu öpücük Zelifmeye,
bu da nuryoluna.
Bizimki ne güzel kandırmis bizi ben sırf kahvaltılıklari koyacak zannettiydimBegenmek ne kelime ,bayildiimmmSen bisey yapamm falan deyince beklentiyi dusurdun , simdi byle guzel tarif ve sunumlarla gelince aklimiz cikti gi
![]()
Yorumun için teşekkür ederim canım.Ooooooo deynepnaz hanim maşallah Döktürmüşsün
Bazlama bayılırım
Masan çok güzel görünüyor canım
Ayrıca salataliktan yaptığın zeytin çiçeğine de bayıldım
Yarışmada başarılar![]()
Teşekkür ederim yorumun içinVeeee assolistimiz sahnelerdeeeDeynepçiğim şükür kavuşturana,valla nihayet sende bizde kurtulduk
Canım beklediğimize de değmiş,harika bir masa olmuş,ne güzel şeyler yapmışsın,süslemeler falan harika bayıldım,bazlama zaten ayrı güzel,üstüne bir de tereyağ offff
O salatalık dilimleri arasında zeytin,domates fikrini ayrıca çok sevdim,biberden güller,karnıyarık biber..Bu ne ya herkes süper sofralar hazırladı,çokta güzel çekmiş fotoları,kendimi zayıf halka ilan ediyorum
Canım benim herşey harika,bundan sonrada diğer yarışmalarda da bekliyoruz seni,yarışmada başarılar dilerim![]()
Valla ayak mayak yapmıyorum deynep,gönlümden içimden ne geliyorsa onu yazıyorumTeşekkür ederim yorumun içinSenin sofran,tarifin daha güzeldi ayak yapma
Bir daha katılmak mı![]()
Bizimki ne güzel kandırmis bizi ben sırf kahvaltılıklari koyacak zannettiydim![]()
Çok teşekkür ederimEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor sofranız:)
Başarılar dilerim:)
Teşekkür ederim canımOh nihayet gelebilmis agir topumuzbazlamayi cok severim
masanda cok guzel
ellerine saglik cnm, basarilar
![]()
Yorumun için teşekkür ederim canım.Masayı yapmak değil de yüklemek çok yordu beni.Senelerdir bilgisayarı sadece okumak için kullanınca ,haliyle nasıl resim yüklenir beceremedim başlangıçta.
Ehtiyar halimle birşeyler yapmaya çalıştım işte
.Diğer sunumlara bakarak hafif kalsa da en azından sözümü tuttum.
![]()
İnşallah değildirhafif mafif değil sende şimdi![]()
Hatunnnn döktürmüşsünn..Nihayet masamı hazırladım.Katılmak hiç aklımda yoktu.Sırf Nevreste'nin tatlı diline dayanamayıp katılmaya karar verdim.Merhaba arkadaşlarÖyle iddialı falan değilim açıkçası(diğer masaları gördükten sonra)
.Amaç hoşça vakit geçirmek.Masam alınacak,sehpada hazırladım sunumu.Biraz tıkış tıkış oldu ama idare edin artık.Bazlaması,böreği boş.Allah ailelerimizle aramıza sevgi ,muhabbet versin.Ağız tadıyla olunca sadece kahvaltılık ta tatlı gelir.Huzur yoksa börek te yesen tadını alamazsın.Ağzımızın tadını bozmasın Rabbim.
İlk tarifim ev bazlaması.
Malzemeler
5 bardak un
2 bardak su(ılık olacak ,soğuk suyla mayalanma çok uzun sürüyor)
1 küçük paket veya 1 çorba kaşığı toz maya
Yarım çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı;
Yarım bardak suya şekeri ve toz mayayı ekleyin,5 dakika kabarmasını bekleyin.
Hamuru yoğurup,çabuk mayalanması için kalın bir örtüye sarın veya petek önüne yahut da fırını az ısıtıp ,fırının fişini çekip,fırının sıcağına sokun
Yaklaşık 1 saat sonra hamur 2 katına çıkacaktır.Hamuru bezelere ayırıp 10 dakika dinlenmesini bekleyin.Bu işlem hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır.
İsterseniz açmak için merdane kullanabilirsiniz ama parmaklarla açılınca daha çok kabarıyor
Dilerseniz bu tarifle pişi de yapabilirsiniz.Ben bezenin 2 tanesini pişi yaptım.Yumuşacık,kabaran pişiler oldu.
Hamuru açtıktan sonra kızdırdığınız tavaya açtığınız hamuru koyun,kabarmaya başlayınca döndererek pişirin.Ben meyva bıçapı kullanarak 2 tanesine kalp şekli verdim.Kalıplarınız varsa kalıpla kesebilirsiniz de.Piştikten sonra isterseniz üzerine kahvaltılık sos,isterseniz nutella,tereyağı ,bal sürün .Hepsiyle çok iyi gidiyor.
Eki Görüntüle 1798492
Eki Görüntüle 1798493
Eki Görüntüle 1798494
2 tarifim.
Güveç kabında patates kızartması.
Malzemeler;
2 adet patates
1 adet krema (hepsi kullanılmayacak,üzerine biraz serpilecek)
Kızartmak için sıvıyağ
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
Küp küp doğradığınız(çubuk ta olabilir)patatesleri kızartıyoruz
Küçük güveç kabına (isterseniz ufak borcam olabilir)boşaltıyoruz
Üzerine kreme ve kaşar peyniri serpip fırına veriyoruz.
Fırın çalışmışken közlemek için benim gibi domates ,kapya biberde atabilirsiniz..
Diyette olanları da untmayalım.
3.tarif yeşil zeytin salatası.
Malzemeler;
1 kase yeşil zeytin(dilimlenecek)
İstenilen miktarda yeşil soğan,maydonoz(doğranacak)
Nar ekşisi
Bir avuç iri kıyılmış ceviz,az sıvıyağ
Yapılışı
Hepsi bir tarafa alınıp,arzuya göre baharat da atılabilir.Nar ekşili sos,az sıvıyağ gezdirilip,üzerine kıyılmış ceviz dökülecek.
Eki Görüntüle 1798495
Eki Görüntüle 1798496
Eki Görüntüle 1798497
Eki Görüntüle 1798498
Eki Görüntüle 1798499
Eki Görüntüle 1798500
Eki Görüntüle 1798501
Eki Görüntüle 1798503
Hoşgeldin canımmmHatunnnn döktürmüşsünn..dedim bu deynebim yapmıyacak oyalıyor bizi ama sen harika bir sofrayla gelmişsin ne diyeyim sana ,, nerelere gideyimm,, Ellerine sağlık BAŞARILARR..
![]()
Hoşbulduk canımHoşgeldin canımmm.Özledik seni.
Yorumun için teşekkür ederim.
Bahsettiğin kadar güzel olaydı oylamada sonda olmazdım
![]()
Evet canım gerçekten çok güzel tarifler ve sunumlar var.Hoşbulduk canımdaha dur bacı yeni başlanmış oylama .. hem oylamayı boşver yarışmak ne şahane ama dimii o heyecan ve yeni tarifler ve yeni sunumlar,, burayı o yüzden seviyorum bir konu açılıyor patır,patır dökülüyor tarifler ..
![]()