Alyada hala bulamaç yiyor.Gerçi bizim pütürlü sorunumuz varda malum:bbo:
Ben değişik kahvaltılar hazırlamaya çalışıyorum.
Her gün fiks olarak bir köy ymurtasını rafadan yediriyorum yarım saat sonrada kahvaltısını hazırlıyorum.
Bir gün bir kaşık pekmez,bir gün de Atatürk Orman Çiftliğinden babamın özel getirttiği bala ceviz dövdüm;bir tatlı kaşığı ondan yedirip kahvaltısına başlıyorum
Kahvaltı çeşitlerimde şu şekilde:
1.Bir kasenin içine ekmek içi,peynir,fındık ezmesi koyuyorum bir küçük cezve sütle ıslatıp yediriyorum.
2.Ekmek içi,domates rendesi,zeytin ezmesi,peynir bir küçük cezve sütle ıslatıyorum.
3.2 kaşık mısır ununu tereyağla eritip bir yumurta kırıyorum(o gün yumurta yedirmiyorum tabi)içine kayınpederimin köyde yaptırttığı tel peynirden koyup biraz süt ekleyip pişiriyorum.Kumağın sütlüsü gibi oluyor yani bunu yediriyorum.
4.Bazende patates püresi yapıyorum bunuda çok seviyor ki haftada bazen bir iki kerede gece yatarken yapıyorum.Bir patatesi doğrayıp haşlıyorum.Sonra içine süt tel peynir ve süt tereyağ koyup az pişiriyorum.Bir kase çıkıyor bunu yediriyorum.
Biz bu şekilde hallediyoruz kahvaltılarımızı.
doktorumuzun verdiği tarifi yazayım size kendi görüşümü sonra açıklayacam :formül sütin içerisine peynir,reçel ezilir karışıma bebek ekmeği katılır.diğer gün de yumurta sarısı yine reçel ve tereyağı verilebilir.formül süt yerine ıhlamur rezene gibi bitki çayları da verilebilir.(bu tarif 6-9ay arası bebekler için)Arkadaşlar kahvaltı karışımı yapanlar içine neler katıyor.biraz açıklayıcı bi tarif yazar mısınız? Benim kızım 7 aylık, biz tek tek başladık yumurta tahıllı mama vs yiyordu ama şimdi kaşık antipatisi var ağzını bile açmıyor. Sadece meyveyı severek yiyor.Bana fikir verin ne olur?
Arkadaşlar kahvaltı karışımı yapanlar içine neler katıyor.biraz açıklayıcı bi tarif yazar mısınız? Benim kızım 7 aylık, biz tek tek başladık yumurta tahıllı mama vs yiyordu ama şimdi kaşık antipatisi var ağzını bile açmıyor. Sadece meyveyı severek yiyor.Bana fikir verin ne olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?