Benim kızım 16 aylık. genelde sabah saat 10:30 a kadar uyuyor. sabah 8.00 - 9.00 gibi uykusunda süt veriyorum. daha sonra 12:00 de omlet(peynirli+ sucuklu+ sade) ve birazda meyve suyu. (yiyor ama çok iştahli değil tabiki oyunlarla) daha sonra saat 15:00 de bir kase ev yapımı yoğurt (bazen içine kuşburnu recel veya herhangi bi recel) yoğurttan sonra 1,5 saat uyku. akşam 18:00- 18,30 gibi akşam yemeğinde ne varsa yine bin zorluklarla kandıra kandıra yediriyoruz. akşam saat 22:00 22:30 gibi meyve içinde mutlaka ceviz ve gece 12:00 12,30 gibi süt ve uyku..... ama gecelere kesinlikle derin uykusu yok belki 7-8 kere uyaniyor. bu kadar düzenli binbir zorlukla yedirmeme rağmen kesinlik kilo artışıda yok 10 kilo bile tam değil
esraral haklısın cnm yiyor gerçekten ama ben istiyordum ki bööle ekmeğin üzerine reçeller peynirler ballar domates fln yesin kahvaltıda ama işte napiim olmadı neyseki yazdıklarımı yiyor ya hiç bir şey yemese doğru yanii oda var :))))
selam kızlar benimde 12. ayına giren bi kızım var
bizim sorunumuzda kahvaltıyı bulamaç halinde yiyior
ama kesinlikle ne yumurta ne peyniri tek tek yemiyor
ama bulamaç yaparsam içine ne koysam yiyor
sizce ne yapmalıyım tek tek yemesi için
Canım aynı hataya bende düştüm. Hemde önceden herşeyi ayrı ayrı yemesine rağmen. Diş çıkarmaydı, hastalıktı derken kahvaltı etmez olmuştu bende yesinde nasıl yerse yesin diyerekten bulamaç yapmaya başladım yaklaşık 3 ay önce. Şimdi nasıl vazgeçiricem bilmiyorum. Offffbilmiyorumkismile
oğlumda bu aralar kahvaltı etmiyor
17 aylık kocaman olduk ama bizimle kahvaltı etmezse birşekilde yedirmem gerektiği için bende karıştırıyorum
pekmez,1/2 muz,cicibebe,labne,süt,tereyağı,ceviz
büyüdüklerinde karışım yemek isteyeceklerini sanmıyorum
birde şu var gelişimleri açısından alması gereken gıdaları vermeliyiz
biz sabahları geç kalkıyoruz( ve Egenin o yüzden kilo almıyor olabileceğini, dşünüyorum bende...18 aylık 9.500 kg ---81 cm..yaşıtlarına göre düşük ama gelişim periyoduna göre normal diyor doktoru....önemli olan çok yemesi değil bence yararlı şeyler yemesi ve yiyecekelrin birlikte kullanımı mesela kahvaltıda kesinlikle süt vermeyin arkadaşlar,nasıl demir damlası verirken 2 saat süt vermiyorsak aynı uygulamaya özen gösterelim.ayrıca ben gündüzleri de süt vermiyorum çünkü süt gerçekten iştahını azaltıyor çocuğun tokluk hissi veriyor gece yatarken emziriyorum,4-5 gibi de bir biberon ballı süt veriyorum mışıl mışıl uyuyor,hatta sütünü içerkende uyanmıyor:))gündüz süt vermeyelim bebişlerimize...artık mamalarla olan dostluğunuza da son verin bence...bana 1 yaşındaki bir çocuğa mama yedirmek tuhaf geliyor..altı ay tamam eğer anne sütü alamıyorsa..
bu sitede bir başka başlıkta kendi yemeyeceğimiz şeyleri çocuklarımıza yedirmeyelim demiştim beni afaroz edeceklerdi,hatta birisi kendi sütümüzü emmiyoruz ama çocuklarımıza emziyoruz gibi aptal bir yorum yapmıştı:))hala aynı şeyi söylüyorum kesinlikle bulamaç vermeyin ee başka türlü yemiyor diye birşey olmaz,öyle alıştırmışsanız işiniz biraz zor tabii yani nedne bebeklere böyle garip karışımlar yapılıyor bilmiyorum nedne buna alıştırılıyor..yapmayın arkadaşlar bazen görüyorumgittiğim yerlerde içim kalkıyor çocuk onu nasıl yesin...tabii kusar..hele hele yumurtanın karıştırıyorsanız keisn kokuyordur yutarken yazık bebişleree yapmayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?