• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kahvaltı sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim kızım 16 aylık. genelde sabah saat 10:30 a kadar uyuyor. sabah 8.00 - 9.00 gibi uykusunda süt veriyorum. daha sonra 12:00 de omlet(peynirli+ sucuklu+ sade) ve birazda meyve suyu. (yiyor ama çok iştahli değil tabiki oyunlarla) daha sonra saat 15:00 de bir kase ev yapımı yoğurt (bazen içine kuşburnu recel veya herhangi bi recel) yoğurttan sonra 1,5 saat uyku. akşam 18:00- 18,30 gibi akşam yemeğinde ne varsa yine bin zorluklarla kandıra kandıra yediriyoruz. akşam saat 22:00 22:30 gibi meyve içinde mutlaka ceviz ve gece 12:00 12,30 gibi süt ve uyku..... ama gecelere kesinlikle derin uykusu yok belki 7-8 kere uyaniyor. bu kadar düzenli binbir zorlukla yedirmeme rağmen kesinlik kilo artışıda yok 10 kilo bile tam değil

canım bende arkadaşlara katılıyorum, beslenme düzeniyle ilgili. arkadaşların söylediğinin yanı sıra akşam 22:00- 22:30 saatleri meyve için çok geç bence. meyve vücuda enerji verir, dolayısıyla derin uyku olmaması çok normal. ayrıca bebeğinin gece uykusuna geçtiği belli bi saat vardır, ben o satten yaklaşık 45 dk önce hazır gece maması yediriyorum. hem tok tutuyo hemde rahat uyumasını sağlıyo, kolaygelsin.:emir_bebek:

benim oğlum 6,5 aylık, doğduğu günden beri benim sütüm yetmedi maalesef, oyüzden ek gıdaya erken başladık. bizim menümüzde şöyle;
her sabah tam 7 de kalkıyo, 7,30 da süt içiyo
9 da kahvaltı yapıyoruz(sade yada meyveli bebe bisküvisine labne peyniri+pekmez+biraz dövülmüş ceviz. bunları sütüyle ıslatıyoruz). küçük bir kasesinin tamamını yiyo
10,30 da yine süt
12 de taze meyve püreleri (bazen 6-7 çeşit meyveyi karıştıyorum). nekadar versem yiyo hiç itirazı yok, meyveye bayılıyo.
13,30 da yine süt
15 de sebze püresi (içene kızarmış ekmek koyuyoruz biraz posalı olsun diye) çok hoşlanmıyo ama oyalana oyalana yiyo,
17 de yoğurdunu yiyo
18 çok az süt 2 ölçek falan
19,30 da gece maması veriyorum
en geç 20.30 yatıyo sabaha kadar 2 kez kalkıp süt içiyo gece

doktora göre kilosu çok çok iyi şuanda 9 kilo

bende oğluma bu aralar kahvaltı yediremiyorum zaten ayrı asla yemiyor hep bulamaç:( ama artık onuda yemek istemiyor bende çorba içiriyorum onu yiyor..önerisi olan var mı? oğlum 21 aylık.

esraral haklısın cnm yiyor gerçekten ama ben istiyordum ki bööle ekmeğin üzerine reçeller peynirler ballar domates fln yesin kahvaltıda ama işte napiim olmadı neyseki yazdıklarımı yiyor ya hiç bir şey yemese doğru yanii oda var :))))

Annesi onları da büyüyünce yer Demircik Bebek!Şimdilik maşallah demek lazım.

selam kızlar benimde 12. ayına giren bi kızım var
bizim sorunumuzda kahvaltıyı bulamaç halinde yiyior
ama kesinlikle ne yumurta ne peyniri tek tek yemiyor
ama bulamaç yaparsam içine ne koysam yiyor
sizce ne yapmalıyım tek tek yemesi için

sanırım bu kahvaltı problemı dönemsel bişey.benım kızım da 15.ayı bıtırmek uzere ve son gunlerde kahvaltıya ağzını açmıyor sadece sutunu içmek istıyor.hadı dedım çocuk sıkıldı aylardır aynı bulamacı yemekten.omlet falan yapıyorum ekmek verıyorum elıne yok onları da çıkarıyor.sadece peynır verıursem onu yıyor elınde.

selam kızlar benimde 12. ayına giren bi kızım var
bizim sorunumuzda kahvaltıyı bulamaç halinde yiyior
ama kesinlikle ne yumurta ne peyniri tek tek yemiyor
ama bulamaç yaparsam içine ne koysam yiyor
sizce ne yapmalıyım tek tek yemesi için

Canım aynı hataya bende düştüm. Hemde önceden herşeyi ayrı ayrı yemesine rağmen. Diş çıkarmaydı, hastalıktı derken kahvaltı etmez olmuştu bende yesinde nasıl yerse yesin diyerekten bulamaç yapmaya başladım yaklaşık 3 ay önce. Şimdi nasıl vazgeçiricem bilmiyorum. Offffbilmiyorumkismile

Canım aynı hataya bende düştüm. Hemde önceden herşeyi ayrı ayrı yemesine rağmen. Diş çıkarmaydı, hastalıktı derken kahvaltı etmez olmuştu bende yesinde nasıl yerse yesin diyerekten bulamaç yapmaya başladım yaklaşık 3 ay önce. Şimdi nasıl vazgeçiricem bilmiyorum. Offffbilmiyorumkismile

oğlumda bu aralar kahvaltı etmiyor
17 aylık kocaman olduk ama bizimle kahvaltı etmezse birşekilde yedirmem gerektiği için bende karıştırıyorum
pekmez,1/2 muz,cicibebe,labne,süt,tereyağı,ceviz

büyüdüklerinde karışım yemek isteyeceklerini sanmıyorum
birde şu var gelişimleri açısından alması gereken gıdaları vermeliyiz

oğlumda bu aralar kahvaltı etmiyor
17 aylık kocaman olduk ama bizimle kahvaltı etmezse birşekilde yedirmem gerektiği için bende karıştırıyorum
pekmez,1/2 muz,cicibebe,labne,süt,tereyağı,ceviz

büyüdüklerinde karışım yemek isteyeceklerini sanmıyorum
birde şu var gelişimleri açısından alması gereken gıdaları vermeliyiz

Haklısın gelişimleri için önemli gıdaları veriyoruz ama keşke tek tek yeseler.CADIARZU
Birde kızım önceleri köfteyi, ekmeği, çorba içindeki kıymayı filan yerken şimdi hiçbirini yememeye başladı. Geçen gün içimde bi hevesle köftesini yaptım çeyreğini yedi ve hepsi geri çıktımafoldumben
Bir müddet daha devam bakalım ne zaman normal kahvaltı edecekler.

benim kızımda 20 aylık şuan ve bende yaklaşık 15 gündür kahvaltısını bulamaç değilde haşlanmış yumurta ve biraz peynir sütle yaptırmaya çalışıyorum ve çok başarısızım yumurtayı yemiyor, minik lokma ekmeğe labne peynir sürdüğümde yiyor sütüde sadece biberonda içiyor bardakta içmiyor, reçelde yemiyor balda 15 gün oluyor hala zorla yediriyorum bazen bağırıyorum yememek için elinden geleni yapıyor bulamaça alıştı sanırsam ama büyüdü artık bırakmamız lazım onu, komşularımdan duyuyorum kızı 2,5 yaşında olan komşum kızına hergün haşlanmış yumurta yedirdiğini bazende peynirli omlet yedirdiğini söylüyor ağzım açık kalıyor benim kızım ne öle ne böle hiçbirini yemiyor nasıl yapmalıyım bilmiyorum kahvaltı zamanları resmen bir arbedeye döndü önce kızyorum sonra pişman oluyorum ,ne yapmalıyım ?:43:

biz sabahları geç kalkıyoruz :(( ve Egenin o yüzden kilo almıyor olabileceğini, dşünüyorum bende...18 aylık 9.500 kg ---81 cm..yaşıtlarına göre düşük ama gelişim periyoduna göre normal diyor doktoru....önemli olan çok yemesi değil bence yararlı şeyler yemesi ve yiyecekelrin birlikte kullanımı mesela kahvaltıda kesinlikle süt vermeyin arkadaşlar,nasıl demir damlası verirken 2 saat süt vermiyorsak aynı uygulamaya özen gösterelim.ayrıca ben gündüzleri de süt vermiyorum çünkü süt gerçekten iştahını azaltıyor çocuğun tokluk hissi veriyor gece yatarken emziriyorum,4-5 gibi de bir biberon ballı süt veriyorum mışıl mışıl uyuyor,hatta sütünü içerkende uyanmıyor:))gündüz süt vermeyelim bebişlerimize...artık mamalarla olan dostluğunuza da son verin bence...bana 1 yaşındaki bir çocuğa mama yedirmek tuhaf geliyor..altı ay tamam eğer anne sütü alamıyorsa..
bu sitede bir başka başlıkta kendi yemeyeceğimiz şeyleri çocuklarımıza yedirmeyelim demiştim beni afaroz edeceklerdi,hatta birisi kendi sütümüzü emmiyoruz ama çocuklarımıza emziyoruz gibi aptal bir yorum yapmıştı:))hala aynı şeyi söylüyorum kesinlikle bulamaç vermeyin ee başka türlü yemiyor diye birşey olmaz,öyle alıştırmışsanız işiniz biraz zor tabii yani nedne bebeklere böyle garip karışımlar yapılıyor bilmiyorum nedne buna alıştırılıyor..yapmayın arkadaşlar bazen görüyorumgittiğim yerlerde içim kalkıyor çocuk onu nasıl yesin...tabii kusar..hele hele yumurtanın karıştırıyorsanız keisn kokuyordur yutarken yazık bebişleree yapmayın...

unutmuşum bir günlük beslenme programımız:kahvaltı:labne,zeytin ezmesi,tahin pekmez,reçel,chocella dönüşümlü,bazen fındık ezmesi-ceviz dönüşümlü,mevsime göre olursa sebze..yumurtayı kahvaltıda yemekten bıktı..vermiyorum..
diğer öğün:sebze,tarhana,mercimek çorbası dönüşümlü,biraz yoğurt
ikindi öğünü:yağda yumurta yada sebze yemeği-yoğurt
akşam :günlük akşam menümüzdeki herşeyden yiyiyor,salata suyuna bayılıyor sık sık salata yapıyoruz.
akşam da mevsim meyvelerinden bir kaç çeşit..biraz zaman geçince adaçayı,kuşburnu,yada karışık bitki çayı dönüşümlü,yoksa bizim çaylarımıza saldırıyor..Akşam menülerinide bir gün et bir gün tahıl yada sebze yemeği ve yan yemekler olarak düzenlemeye çalışıyorum,her zaman tam uygulayamasakta.
bazen yetersizmiyim acaba diyorum ,sohbettler ediyorum başkalarıyla yo yok diyorum iyiyiz annelik bu sorgular hiç bitmiyor galiba..önerisi olanlar varsa sevinirim..

benim oğlumda hemen hemen 23 aylık
hala tek tek kahvaltı etmiyor sürekli bulamaç halinde yediriyorum
1 yumurta kırıyorum tereyağında
sonra süt döküp ısıtıyorum
içine tam yağlı az tuzlu beyaz peynir
öğüttüğüm ceviz ve fındık ezmesi 1 yemek kaşığı
ekmek içi birkaç cicibebe koyuyorum afiyetle yiyor
çok aç bıraktım banamısın demedi yemiyor yemiyor yani

gorumcemın kızı uc yasında olu kahvaltıyı sevmıyor ama kahvaltı dısında herseyı yıyor. gorumcem de ıkı yumurtayı kayısın kıvamında pısırıyor onu verıyor.kahvaltı oncesı sutunu ıcırıyor. sımdı rahat.Alla kolaylşık versın yemeyen cocuk annelerı cok muzdarıp

kızım 2 buçuk ay sonra 3 yaşını bitirecek , kızım bir dönem hastalanınca ve düşük kilolu olduğu için doktor yönlendirmesiyle bulamaça başlamak zorunda kalmıştım sonrasında bulamacı iştahla yediği için (ki ben onu hazırlarken tadına dahi bakamıyorum :37:) uzuuun bir süre devam ettim. 2 yaşındayken doktorumuz artık taneye geçelim dedi ama tane aşaması oldukça başarısız olunca ben de çok üstelemedim.
yaklaşık 6 ay kadar önce tekrar taneye başladım ama çok az yiyordu .... sabırla ve zorlamadan devam ettim. iki lokma mı yedi olsun nasıl olsa en azından yumurtasını yiyor ve sütünü içiyordu, bugün iki yarın üç yer dedim ... zamanında yedirirken çok zorladığım dönemler oldu :(( sonrasında çok vicdan azabı çektiğim için zorlamadım. ekmek dilimin tek lokmalık dilimliyordum sonra 1 kaşık yumurta, bir lokma krem peynirli ekmek, bir kaşık yumurta bir lokma ballı ekmek, bir kaşık yumurta sonra nutellalı ekmek sonra tekrar bir kaşık yumurta ve bir lokma krem peynirli ekmek ... 6 ay sonunda bugün geldiğim nokta ; ekmek dilimini üçe bölüyorum önce bir dilim krem peynirli ekmek sonra 3 kaşık yumurta , bir dilim ballı ekmek sonra üç kaşık yumurta , bir dilim nutellalı ekmek ve yumurta bitiriliyor :) ardından bir küçük bardak ballı süt :))
bugünlerde dilim miktarını artırıyorum :)) bir de benim cadı şeker pek sevmez ama tam bir çikolata canavarıdır bu nedenle nutellalı ekmeği en sona bırakıyorum ki bu ona ödül gibi geliyor :34:
bir ara omlet yaptım ama pek beğenmedi ...
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama emin olun bunu yaşama süreci çok daha uzundu :)))
bir de kardeşimin oğlu kızımdan 15 gün küçük ama o halen bulamaç yiyor ... yedirmesi oldukça zor bir çocuk ve kahvaltıyı bulamaç dışında kesinlikle istemiyor:(( doktoru da kardeşime bu durumun çok ta kafaya takılacak bir durum olmadığını boy ve kilosunun gayet iyi olduğunun eninde sonunda bulamaçtan kendisinin sıkılıp taneye geçeceğini söylemiş....

yesin de bulamaç yesin.ne demek sanki bulamaç çok zararlıymış gibi lanse edilmiş.hiç kahvaltı etmeyen çocuklar var bırakın dilediği gibi yesin.benim kızım da 1 yaşına kadar bulamaç yedi iyi ki yedi çok besleyici içinde yok yok.ama 1 yaşından sonra kendi bıraktı.canı isteyince o da bırakır hep o şekilde yemez merak etmeyin.

biz sabahları geç kalkıyoruz :(( ve Egenin o yüzden kilo almıyor olabileceğini, dşünüyorum bende...18 aylık 9.500 kg ---81 cm..yaşıtlarına göre düşük ama gelişim periyoduna göre normal diyor doktoru....önemli olan çok yemesi değil bence yararlı şeyler yemesi ve yiyecekelrin birlikte kullanımı mesela kahvaltıda kesinlikle süt vermeyin arkadaşlar,nasıl demir damlası verirken 2 saat süt vermiyorsak aynı uygulamaya özen gösterelim.ayrıca ben gündüzleri de süt vermiyorum çünkü süt gerçekten iştahını azaltıyor çocuğun tokluk hissi veriyor gece yatarken emziriyorum,4-5 gibi de bir biberon ballı süt veriyorum mışıl mışıl uyuyor,hatta sütünü içerkende uyanmıyor:))gündüz süt vermeyelim bebişlerimize...artık mamalarla olan dostluğunuza da son verin bence...bana 1 yaşındaki bir çocuğa mama yedirmek tuhaf geliyor..altı ay tamam eğer anne sütü alamıyorsa..
bu sitede bir başka başlıkta kendi yemeyeceğimiz şeyleri çocuklarımıza yedirmeyelim demiştim beni afaroz edeceklerdi,hatta birisi kendi sütümüzü emmiyoruz ama çocuklarımıza emziyoruz gibi aptal bir yorum yapmıştı:))hala aynı şeyi söylüyorum kesinlikle bulamaç vermeyin ee başka türlü yemiyor diye birşey olmaz,öyle alıştırmışsanız işiniz biraz zor tabii yani nedne bebeklere böyle garip karışımlar yapılıyor bilmiyorum nedne buna alıştırılıyor..yapmayın arkadaşlar bazen görüyorumgittiğim yerlerde içim kalkıyor çocuk onu nasıl yesin...tabii kusar..hele hele yumurtanın karıştırıyorsanız keisn kokuyordur yutarken yazık bebişleree yapmayın...

mama derken devam sütünü kastettiniz sanırım.ben hem anne sütü hem de devam sütü verdim halan daha da veriyorum neden tuhaf olsun.süt gelişimleri için çok gerekli eeee 1 yaşına kadar malum inek sütü verilmemesi gerekiyor doktorlar devam sütünü öneriyor.ayrıca günlük almaları gereken belli bir miktar var.devam sütünün tam tersi çok yaralı olduğunu düşünüyorum.bence sizin çocuğunuzun iştahını süt değil sabah verdiğiniz çikolata kapatıyordur.

benim oglumda iki buçuk yaşında bebekliginden itibaren sabah kahvaltı ögününe alıştırdımher sabah mutlaka bir rafadan yumurta yiyor üzerinede tahin pekmez yediriyorum tavsiye ederim çok faydalı bir besin

Back