• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kahvaltı sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraral

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
127
15
98
46
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.'20 aylık oğlum kahvaltı etmiyor.Oldum olası hiç sevmedi.Denemediğim yöntem kalmadı.Süt veya biberon maması verirsem kabul ediyor ancak kahvaltı tarzı herşeyi reddediyor biraz zorlarsam da yediklerini kusuyor.Ne önerirsiniz veya aynı sorunu yaşayan anneler var mı?Teşekkür ederim.

zorlama canım neyi seviyorsa onu yedir mamayı çok tercih etme bence çorba yerse onu yedir benimde 28 aylık kızım var neyi seviyorsa onu yediririm sevmediği şeyi zorlamam zamanla kahvaltı yapacaktır kahvaltı sofrasına yemesede onu otuttur zamanla yediğini göreceksin

benim kızlarımda kahvaltı yapmazlar..be hiç zorlamam..süt içerler genelde..
bazende çorba ve yoğurt yediririm...
zamanla alışacaktır merak etme..

oğlum 28.ayına girdi.sabahları labne peynir,1 haşlanmış yumurta,1 bardak süt,ekmek-bebe bisküvisi yiyor.labne peynirini bebekler genelde seviyor onu denedinmi bilmiyorum?onun dışında omlet yapabilirsin yumurta peynir ve sütle.yada salatalık domates seviyorsa minik minik doğrayıp kendi yemesine izin verebilirsin.kolay gelsin.

oğlum 28.ayına girdi.sabahları labne peynir,1 haşlanmış yumurta,1 bardak süt,ekmek-bebe bisküvisi yiyor.labne peynirini bebekler genelde seviyor onu denedinmi bilmiyorum?onun dışında omlet yapabilirsin yumurta peynir ve sütle.yada salatalık domates seviyorsa minik minik doğrayıp kendi yemesine izin verebilirsin.kolay gelsin.

Arkadaşım teşekkür ederim önerin için.Oğlum labneden nefret ediyor. Omlette zaman zaman domatesli yer.Bu sabah da onu yaptım kustu çıkardı ne yediyse.Moralim bozuldu.Belki de zamanla alışacaktır diğer arkadaşların dediği gibi.Herkese teşekkür ederim.

merhaba benimde 19 aylık kızım kahvaltı etmiyor ben ona sabahları ev tarhanası veriyorum içine küçük parçalar halinde peynir ve yumurta katıyorum tabi dönüşümlü olarak ben o şekilde çözdüm isterseniz bi deneyin inşallah yer allah yardımcınız olsun......

Benim yengede başından beri hep bulamaç vermişti yeğenime. Şimdi 22 aylık oda kahvaltı yapmıyor, çorba yiyor sadece.. ben kızıma ilk tek tek başlamıştım kahvaltısını herşeyin tadını alsın bilsin diye.. bi ara karıştırıp verdim alışır die korktum tekrar eskiye döndüm.. Bence de sakın zorlamayın..inatlaşıyorlar sonra... kaç kilo şuan, kilo alımı iyi mi peki?

Benim yengede başından beri hep bulamaç vermişti yeğenime. Şimdi 22 aylık oda kahvaltı yapmıyor, çorba yiyor sadece.. ben kızıma ilk tek tek başlamıştım kahvaltısını herşeyin tadını alsın bilsin diye.. bi ara karıştırıp verdim alışır die korktum tekrar eskiye döndüm.. Bence de sakın zorlamayın..inatlaşıyorlar sonra... kaç kilo şuan, kilo alımı iyi mi peki?

Arkadaşım kilosu fena değil,12.600 bu ara kilo alımı eskiye göre az.Hem yaz çok hareketli hem de 1 haftadır ishal,kusma durumumuz vardı,ancak toparlanıyoruz.Oğlum kahvaltıyı bulamaç şeklinde hiç yemedi,verdiğimi attı.Bir ara az az peynir,yumurta falan yiyordu.Şimdi onu da bıraktı.Şaşırdım kaldım işte...Zorlamıyorum artık.Gerçi bu ara hasta.Denemiyorum bile.İyileşince bakalım inşallahh..

benim kizimda kahvaltiyi sevmiyor.zorlamiyorum bende acikinca istedigini yiyor.2 gunde bir omlet yapiyorum onu seviyor eskiden sut icerdi sabahlari simdi onuda icmiyor.dun doktor kontrolu vardi hersey cok iyi cikti kilosu boyu super dedi doktor.bende sasiriyorum hicbirsey yemiyor gibi geliyor bana

benim kizimda kahvaltiyi sevmiyor.zorlamiyorum bende acikinca istedigini yiyor.2 gunde bir omlet yapiyorum onu seviyor eskiden sut icerdi sabahlari simdi onuda icmiyor.dun doktor kontrolu vardi hersey cok iyi cikti kilosu boyu super dedi doktor.bende sasiriyorum hicbirsey yemiyor gibi geliyor bana

Arkadaşım sizin kızınız kaç aylık?Bu dönem mi acaba kahvaltı sorunu yaşanıyor?

benim kızımda 14 aylık benimkide oldum oalsı kahvaltı sevmedi n ayrı ne bulamaç:(sadece yumruta seviyor.. zar zor iki kaşık bulamaç yiyor bazı onuda yemiyor.. inş alışır n dyimki:((zor çcouk büyümtke:((

ben de sadece bulamaç yemesinden muzdaribim :(( ne yaptım ne ettim yumurta dışında normal yemiyor gerçi bulamacını iri yapmaya çalışıyorum yine de gönlüm normal kahvaltı yapmasından yana. ama kahvaltı dışında yeme konusunda problemimiz yok gibi güzel yiyor bu arada 26 aylık kızımın kilosu 9 buçuk 10 arası :( gitmediğim doktor kalmadı ama zayıflığını genetik buldular.

esreral kizim 28 aylik evet canim su siralar cok problem oluyor yememiz ben takmiyayim desemde takiyorum.allaha sukur herseyi cok iyi ama cok az yiyor sasiriyorum bu kadar az yiyerek insan nasil normal olur diye

Benim kızım 16 aylık. genelde sabah saat 10:30 a kadar uyuyor. sabah 8.00 - 9.00 gibi uykusunda süt veriyorum. daha sonra 12:00 de omlet(peynirli+ sucuklu+ sade) ve birazda meyve suyu. (yiyor ama çok iştahli değil tabiki oyunlarla) daha sonra saat 15:00 de bir kase ev yapımı yoğurt (bazen içine kuşburnu recel veya herhangi bi recel) yoğurttan sonra 1,5 saat uyku. akşam 18:00- 18,30 gibi akşam yemeğinde ne varsa yine bin zorluklarla kandıra kandıra yediriyoruz. akşam saat 22:00 22:30 gibi meyve içinde mutlaka ceviz ve gece 12:00 12,30 gibi süt ve uyku..... ama gecelere kesinlikle derin uykusu yok belki 7-8 kere uyaniyor. bu kadar düzenli binbir zorlukla yedirmeme rağmen kesinlik kilo artışıda yok 10 kilo bile tam değil

cnm benim bebişte 18. ayında ek gıda döneminden beri kahvaltı için yapmadığım kalmadı ama o ısrarla yemedi ve en sonunda klasikleşen bir şey bulduk her sabah aynı şeyi yiyor ve ısrarlada onları istiyor yumurta ayrı olarak onu haşlıyoruz rafadan olacak sütle bisküviyi ocakta pişirip muhallebi yapıyorum içine iyice ezilmiş ceviz yarım muz ve birazda pekmez koyuyorum bir ondan bir yumurta şeklinde gidiyoruz fakat yumurtası bittiği an diğerinide yemiyor o yüzden yumurtadan azar azar veriyorum ikisini bir bitirmesini sağlıyorum fln her gün böyle aynı menü sabahları onun dışında yoğurt ve peynir hariç her şeyi yiyiyor....bu aralar tartılmadık kilosu arttımı bilmiyorum en son 15 aylıkken 10.300 gr dı....hiç ısrar etme bence bırak ne istiyorsa onu yesin....

cnm benim bebişte 18. ayında ek gıda döneminden beri kahvaltı için yapmadığım kalmadı ama o ısrarla yemedi ve en sonunda klasikleşen bir şey bulduk her sabah aynı şeyi yiyor ve ısrarlada onları istiyor yumurta ayrı olarak onu haşlıyoruz rafadan olacak sütle bisküviyi ocakta pişirip muhallebi yapıyorum içine iyice ezilmiş ceviz yarım muz ve birazda pekmez koyuyorum bir ondan bir yumurta şeklinde gidiyoruz fakat yumurtası bittiği an diğerinide yemiyor o yüzden yumurtadan azar azar veriyorum ikisini bir bitirmesini sağlıyorum fln her gün böyle aynı menü sabahları onun dışında yoğurt ve peynir hariç her şeyi yiyiyor....bu aralar tartılmadık kilosu arttımı bilmiyorum en son 15 aylıkken 10.300 gr dı....hiç ısrar etme bence bırak ne istiyorsa onu yesin....

Canım benim maşallah seninki ne güzel yiyor,muz,yumurta,pekmez...Sen benimki kahvaltıda nazlanıyor bile deme bence,gayet faydalı şeyleri yiyorkaydirigubbakcemile5

Benim kızım 16 aylık. genelde sabah saat 10:30 a kadar uyuyor. sabah 8.00 - 9.00 gibi uykusunda süt veriyorum. daha sonra 12:00 de omlet(peynirli+ sucuklu+ sade) ve birazda meyve suyu. (yiyor ama çok iştahli değil tabiki oyunlarla) daha sonra saat 15:00 de bir kase ev yapımı yoğurt (bazen içine kuşburnu recel veya herhangi bi recel) yoğurttan sonra 1,5 saat uyku. akşam 18:00- 18,30 gibi akşam yemeğinde ne varsa yine bin zorluklarla kandıra kandıra yediriyoruz. akşam saat 22:00 22:30 gibi meyve içinde mutlaka ceviz ve gece 12:00 12,30 gibi süt ve uyku..... ama gecelere kesinlikle derin uykusu yok belki 7-8 kere uyaniyor. bu kadar düzenli binbir zorlukla yedirmeme rağmen kesinlik kilo artışıda yok 10 kilo bile tam değil

bu beslenme düzeni yanlış onun içinde kilo alımı olmuyordur gecede tam doymadığı için çok kalkıyordur..
sabah 8-9 gibi kahvaltı yapsa süt içtiği için 10:30 kadar uyuyor süt içtiği saatte kahvaltı uykudan kalktığı saatte meyve püresi veya süt verip uykuya yatsa ..uykudan kalkış 13:30 gibi sebze yemeği yoğurt ki bebeğiniz büyümüş mutlaka sebze et türleri yemeli..sonra yine öğle sonrası 15 gibi meyve püresi ve yoğurt yine 1 sat kadar uyku ..kalkınca süt ve akşam sizin yemeğinizden veya bişey yemezse 20-20:30 gibi muhallebi veya besleyici ve doyurucu bir besinle besledikten sonrada en geç 21:00-22:00 gbi yatsa ..bu düzni kurun bakın nasıl kilo alıyor ..bebekler 3-4 günde yeni şeylere alışırmış bi deneyin derim..a.s

Son düzenleme:
kahvaltı önerisi :
az bir tereyağında bir tatlı kaşğı mısır ununu azcık ateşte çevirin bu işlemi yapmadan önce bir kenara ayrı tabak içine göz kararı kaşar ve yumurta sarısını ayrı ayrı koyup hazırlyın..daha sonra teryağlı mısır unlu karışıma az az süt ekleyip topaklaşmasını önleyin sonrada bunun içine yumurta ve kaşarı ekleyin..ocağa alarak kaynayıncaya kadar karıştırın kaynadıktan sonra katı olmuşsa kaseye veya tabağa koymadan önce içine süt dökerek kıvamını tekrar ayarlayın..daha katı yada sıvı bebeğiniz nasıl severse..karadenizde mıhlama olarak geçer ben içine yumurtada ekleyerk oğluma değişik kahvaltı yaptım tatlı pek sevmeyen bir bebek olduğu için hep öğürüyordu ..bunu yapınca çok beğenerek yei maşallah.. lezzetli besleyici eğer ogün bebeğiniz yumurta yememişse ve akşamda az yemişse yatmadan önce terayağ miktarını azaltarak gece öğünü yapabilirsiniz..:)

Son düzenleme:
bu beslenme düzeni yanlış onun içinde kilo alımı olmuyordur gecede tam doymadığı için çok kalkıyordur..
sabah 8-9 gibi kahvaltı yapsa süt içtiği için 10:30 kadar uyuyor süt içtiği saatte kahvaltı uykudan kalktığı saatte meyve püresi veya süt verip uykuya yatsa ..uykudan kalkış 13:30 gibi sebze yemeği yoğurt ki bebeğiniz büyümüş mutlaka sebze et türleri yemeli..sonra yine öğle sonrası 15 gibi meyve püresi ve yoğurt yine 1 sat kadar uyku ..kalkınca süt ve akşam sizin yemeğinizden veya bişey yemezse 20-20:30 gibi muhallebi veya besleyici ve doyurucu bir besinle besledikten sonrada en geç 21:00-22:00 gbi yatsa ..bu düzni kurun bakın nasıl kilo alıyor ..bebekler 3-4 günde yeni şeylere alışırmış bi deneyin derim..a.s

Arkadaşa katılıyorum.Beslenme düzeniyle ilgili bebeğinizin gece uyuyamıyor olması.Kesinlikle karnı aç olduğu için çok sık uyanıyor.

esraral haklısın cnm yiyor gerçekten ama ben istiyordum ki bööle ekmeğin üzerine reçeller peynirler ballar domates fln yesin kahvaltıda ama işte napiim olmadı neyseki yazdıklarımı yiyor ya hiç bir şey yemese doğru yanii oda var :))))

Back