- 5 Şubat 2016
- 6.480
- 9.877
çok iyi yapmışsın harikasınEvet şimdi baktım, kendi içinde ayrılıyormuş. :) Şu da var ama et dışında her şeyi yediğini söylemiş.
Hazır lafı geçmişken röportajdan alıntı yapayım. Burada bir köşede dursun. Açıkçası röportajlarını takip etmem, denk geldim sadece. Semt pazarına gittiği için ilgimi çekti.
-----------------------------------------
Ebru Şallı'nın kahvaltı mönüsü pek meşhur. Her sabah hazırladığı kahvaltıyı sosyal medyadan paylaşan Şallı, sofradan yumurtayı, yulafı, cevizi, maydanozu, keten tohumunu ve kuru üzümü eksik etmiyor. "İnsanlar ne yediğimi ve nasıl formda kaldığımı merak ediyorlar. Ben de yediklerimi ve yaptıklarımı paylaşıyorum. Kahvaltı, en önemli öğün. O yüzden zengin beslenmek gerekiyor" diyor.
Her fırsatta pazara çıktığını ve sebze-meyveleri zamanında tükettiğini söylüyor: "Beni kandıramazlar; neyin, ne zaman yeneceğini çok iyi bilirim." Favori sebzelerinden enginarı görünce hemen tezgaha koşuyor. 'Kabuklarını atmıyorsunuz değil mi?' diye sorunca, satıcı şaşırıyor. "Yok abla, atmıyoruz" yanıtını alan Şallı, "Atmayın, suyu çok faydalı. Ödem attırıyor" diye ekliyor.
Ebru Şallı "Vejetaryenim; et dışında her şeyi yerim ama aşırıya kaçmıyorum" dedi.
Sağlıklı bir cilt için doğru beslenmek gerektiğini vurgulayan Şallı ile başta enginar ve avokado olmak üzere ıspanak, çilek ve karpuz satılan tezgahlarda dolaşıp alışveriş yaptık. Avokadoyu herkese tanıtan ve sevdiren Şallı, enginarın ise kabuklarının çok faydalı olduğunu söylüyor.
Evine dönerken 1 kilo çilek alınca şöyle bir fiyatlara göz gezdirdim. Belki pazara çıkmadan önce ortalama fiyatları bilmek sizin de işinize yarar. Pazarda çileğin kilosu 7.5 TL, avokadonun adedi 4 TL, ıspanağın kilosu 3.5 TL, enginarın adedi ise 2.5 TL.
Ebru Şallı, pazarda satılan tüm meyve ve sebzelerin fiyatlarını biliyor. Pazarları gezmeyi çok sevdiğini belirtiyor: "Pazarları seviyorum; hem fiyatlar uygun oluyor, hem de marketlere göre daha taze sebze ve meyve bulabiliyorsunuz."
Tezgahlardaki meyve ve sebzeleri tek tek inceleyen Şallı, eve dönerken oğulları için taze çilek almayı da unutmuyor. Pazardaki satıcıların genellikle kesip attığı enginar yapraklarının daha kıymetli ve yararlı olduğunu da söylüyor.
İşte Ebru Şallı'dan sağlıklı beslenmeye dair birkaç tüyo:
+Enginarın sapları çok sağlıklı, sakın atmayın.
+Avokado metabolizmayı hızlandırır, bol bol yiyin.
+Detoks etkisi için yeşil çay içebilirsiniz.
+Haftada üç gün bakliyat ve iki gün balık tüketin.
+Peynirin üzerine ve salatalarınıza keten tohumu serpin. Omega 3 kaynağıdır ve çok sağlıklıdır.
------------------------------------------
kaynak: sabah
ben de kendime baktım da şimdi,akşam yemeğimde enginar var mesela.haftada 2 adet yiyorum mutlaka
az önce öğle yemeğimdeki salatama avokado doğramıştım,ve mantarlı barbunya yedim.bakliyat da tamam
yeşil çayımı içerken yazıyorum bunu
geçen hafta vegan köfteme bol keten tohumu katmıştım,daha sık tüketeyim
bir tek balık yok,omega 3 kaynağı olarak chia,ceviz ve semizotu tüketiyorum bol bol