Kahvaltı Aşktır ♥ Ebruli'nin Kahvaltı Sofraları

54.

54.jpg

55.

55.jpg

56.
56.jpg

57.

57.jpg

Not 1: Bu kahvaltı sofraları Ramazan ayı öncesinden kalma.
Son fotoğraf (57.) ise Haziran'ın ilk haftasına ait.

Not 2: Beğenileriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.
Elimden geldiğince bu başlığı güncellemeye devam edeceğim.
Yeni kahvaltı sofralarında görüşmek üzere...
Unutmayın Kahvaltı Aşktır. ❥

Ay çok güzeller ya insanın diyet yapası sabah olmadan kalkası her günü pazar kahvaltısı tadında geçiresi geliyor :) takipteyim :) paylaşım için teşekkürler

Aysar_ Aysar_ bende sırf yedikleri için takip ediyorum Ebru şallıyı
Yalnız değilmişim demek. :KK5: Aslında yeme-içme ile ilgili her paylaşımını buraya koymak isterdim ama konsept kahvaltı oldu bir kere. Umarım ramazan sonrası kahvaltı sofralarını paylaşmaya devam eder.

:KK3:- Ebruli uzun zamandır kahvaltı fotoğrafı paylaşmıyordu. Sabırla beklemiştim.
Nihayet kahvaltı paylaşımlarına geri dönmüş.
Bundan sonra o günkü kahvaltı fotoğrafına dair yazdıklarını eklemek istiyorum. Bakalım nasıl duracak.

58.

Adsız4.jpg

''Günaydınnn günaydınnnn Kahvaltılarım cok özlenmis duydugum kadarıyla peki dedim kahvaltım gelsin ozamannn Bugun kahvaltım annemdennn hersey onun sahane bahcesınden organık , domatesler, biber , salatalık, receller kayısı ve seftali recelleri organık ve zeytın bile bahcedenn missss Demleme cay da babamdan ☕️ hersey guzel , harıkada su arkada gördugunuz pisi ne kadar kepeklı unlada yapılmıs olsa yaktı beni bugunnnn gununuz sahane gecsin, sofranızda bereket paylasınınız bol olsunnn.''

59.

Adsız1.jpg

''Günaydınnnn günaydınnnn 4 yumurta beyazli omlet protein deposu , bal kaymak hadi bakalimmmm''

Evet bende takip ediyorum uzun zamandır hep tatil fotolarını paylaşıyordu
Tamda konuya kimse uğramaz artık diyordum. :)
Aynen tatil fotoğraflarından gına gelmişti artık. :KK51:Bende instagram hesabımı kapatmıştım. İnat ettim ara ara dışardan baktım. Yoğun istek varmış. Umarım devamını getirir.

Tamda konuya kimse uğramaz artık diyordum. :)
Aynen tatil fotoğraflarından gına gelmişti artık. :KK51:Bende instagram hesabımı kapatmıştım. İnat ettim ara ara dışardan baktım. Yoğun istek varmış. Umarım devamını getirir.
Bende onu takip etmeyi bırakmıştım bende buradan takip ederim ben varım merak etme:KK14:

61.

[13.08.2016]

89454.jpg

'' Günaydınnn günaydınnn ☀️☕️.Bugun taze mis gibi kokan canakkale domatesınden menemen yaptım. 4 yumurta beyazı ıle yanında domates, salatalık, peynır , zeytın , cevız ve maydanoz. Yesıl cay ve demleme cay ıkısı bırarada. Ayrıca sekerpare kayısı ve seftalıyı karıstırıp kendıme vitamın ve lezzet deposu suyu . Bal ve visne receli haftasonu kahvaltımı sımartıyor. Proteini yuksek ve vitamin mineral acisindan bolca zengin bir kahvalti alternatifi . Gununuz muhtesem gecsinnn ''

Canım bir kısmı yiyor bir kısmı yemiyor onların arasında da farklılar var

Evet şimdi baktım, kendi içinde ayrılıyormuş. :) Şu da var ama et dışında her şeyi yediğini söylemiş.

Hazır lafı geçmişken röportajdan alıntı yapayım. Burada bir köşede dursun. Açıkçası röportajlarını takip etmem, denk geldim sadece. Semt pazarına gittiği için ilgimi çekti. :KK66:

-----------------------------------------
Ebru Şallı'nın kahvaltı mönüsü pek meşhur. Her sabah hazırladığı kahvaltıyı sosyal medyadan paylaşan Şallı, sofradan yumurtayı, yulafı, cevizi, maydanozu, keten tohumunu ve kuru üzümü eksik etmiyor. "İnsanlar ne yediğimi ve nasıl formda kaldığımı merak ediyorlar. Ben de yediklerimi ve yaptıklarımı paylaşıyorum. Kahvaltı, en önemli öğün. O yüzden zengin beslenmek gerekiyor" diyor.

Her fırsatta pazara çıktığını ve sebze-meyveleri zamanında tükettiğini söylüyor: "Beni kandıramazlar; neyin, ne zaman yeneceğini çok iyi bilirim." Favori sebzelerinden enginarı görünce hemen tezgaha koşuyor. 'Kabuklarını atmıyorsunuz değil mi?' diye sorunca, satıcı şaşırıyor. "Yok abla, atmıyoruz" yanıtını alan Şallı, "Atmayın, suyu çok faydalı. Ödem attırıyor" diye ekliyor.

Ebru Şallı "Vejetaryenim; et dışında her şeyi yerim ama aşırıya kaçmıyorum" dedi.

Sağlıklı bir cilt için doğru beslenmek gerektiğini vurgulayan Şallı ile başta enginar ve avokado olmak üzere ıspanak, çilek ve karpuz satılan tezgahlarda dolaşıp alışveriş yaptık. Avokadoyu herkese tanıtan ve sevdiren Şallı, enginarın ise kabuklarının çok faydalı olduğunu söylüyor.

Evine dönerken 1 kilo çilek alınca şöyle bir fiyatlara göz gezdirdim. Belki pazara çıkmadan önce ortalama fiyatları bilmek sizin de işinize yarar. Pazarda çileğin kilosu 7.5 TL, avokadonun adedi 4 TL, ıspanağın kilosu 3.5 TL, enginarın adedi ise 2.5 TL.

Ebru Şallı, pazarda satılan tüm meyve ve sebzelerin fiyatlarını biliyor. Pazarları gezmeyi çok sevdiğini belirtiyor: "Pazarları seviyorum; hem fiyatlar uygun oluyor, hem de marketlere göre daha taze sebze ve meyve bulabiliyorsunuz."

Tezgahlardaki meyve ve sebzeleri tek tek inceleyen Şallı, eve dönerken oğulları için taze çilek almayı da unutmuyor. Pazardaki satıcıların genellikle kesip attığı enginar yapraklarının daha kıymetli ve yararlı olduğunu da söylüyor.

İşte Ebru Şallı'dan sağlıklı beslenmeye dair birkaç tüyo:

+Enginarın sapları çok sağlıklı, sakın atmayın.
+Avokado metabolizmayı hızlandırır, bol bol yiyin.
+Detoks etkisi için yeşil çay içebilirsiniz.
+Haftada üç gün bakliyat ve iki gün balık tüketin.
+Peynirin üzerine ve salatalarınıza keten tohumu serpin. Omega 3 kaynağıdır ve çok sağlıklıdır.

------------------------------------------

kaynak: sabah

Son düzenleme:
Evet şimdi baktım, kendi içinde ayrılıyormuş. :) Şu da var ama et dışında her şeyi yediğini söylemiş.

Hazır lafı geçmişken röportajdan alıntı yapayım. Burada bir köşede dursun.

-----------------------------------------
Şallı'nın kahvaltı mönüsü pek meşhur. Her sabah hazırladığı kahvaltıyı sosyal medyadan paylaşan Şallı, sofradan yumurtayı, yulafı, cevizi, maydanozu, keten tohumunu ve kuru üzümü eksik etmiyor. "İnsanlar ne yediğimi ve nasıl formda kaldığımı merak ediyorlar. Ben de yediklerimi ve yaptıklarımı paylaşıyorum. Kahvaltı, en önemli öğün. O yüzden zengin beslenmek gerekiyor" diyor.

Şallı, her fırsatta pazara çıktığını ve sebze-meyveleri zamanında tükettiğini söylüyor: "Beni kandıramazlar; neyin, ne zaman yeneceğini çok iyi bilirim." Şallı, favori sebzelerinden enginarı görünce hemen tezgaha koşuyor. 'Kabuklarını atmıyorsunuz değil mi?' diye sorunca, satıcı şaşırıyor. "Yok abla, atmıyoruz" yanıtını alan Şallı, "Atmayın, suyu çok faydalı. Ödem attırıyor" diye ekliyor.

Şallı "Vejetaryenim; et dışında her şeyi yerim ama aşırıya kaçmıyorum" dedi.

Sağlıklı bir cilt için doğru beslenmek gerektiğini vurgulayan Şallı ile başta enginar ve avokado olmak üzere ıspanak, çilek ve karpuz satılan tezgahlarda dolaşıp alışveriş yaptık. Avokadoyu herkese tanıtan ve sevdiren Şallı, enginarın ise kabuklarının çok faydalı olduğunu söylüyor.

Evine dönerken 1 kilo çilek alınca şöyle bir fiyatlara göz gezdirdim. Belki pazara çıkmadan önce ortalama fiyatları bilmek sizin de işinize yarar. Pazarda çileğin kilosu 7.5 TL, avokadonun adedi 4 TL, ıspanağın kilosu 3.5 TL, enginarın adedi ise 2.5 TL.

Ebru Şallı, pazarda satılan tüm meyve ve sebzelerin fiyatlarını biliyor. Pazarları gezmeyi çok sevdiğini belirtiyor: "Pazarları seviyorum; hem fiyatlar uygun oluyor, hem de marketlere göre daha taze sebze ve meyve bulabiliyorsunuz."

Tezgahlardaki meyve ve sebzeleri tek tek inceleyen Şallı, eve dönerken oğulları için taze çilek almayı da unutmuyor. Pazardaki satıcıların genellikle kesip attığı enginar yapraklarının daha kıymetli ve yararlı olduğunu da söylüyor.

İşte Ebru Şallı'dan sağlıklı beslenmeye dair birkaç tüyo:

+Enginarın sapları çok sağlıklı, sakın atmayın.
+Avokado metabolizmayı hızlandırır, bol bol yiyin.
+Detoks etkisi için yeşil çay içebilirsiniz.
+Haftada üç gün bakliyat ve iki gün balık tüketin.
+Peynirin üzerine ve salatalarınıza keten tohumu serpin. Omega 3 kaynağıdır ve çok sağlıklıdır.

------------------------------------------

kaynak: sabah
Canım çok güzel bir şey paylaşmışsın sagol ben sadece yeşil çay içemiyorum tansiyonumu düşürmüştü bir dönem şimdi tekrar aldım fakat denemeye korkuyorum ana genelde şallı dediklerini yapıyorum avakodo tüketiyorum ,keten tohumu aldım henüz tüketmedim haftada 3 gün bakliyat yiyorum şöyle bir baktım evet genelde uyuyorum Mutlu oldum kendi adıma

X