Kahramanmaras///46

neden bu kadar sık hastalanıyor,bilmiyorum ayşegülcüm.Kışın abisinden kaynaklanıyordu,şimdi nasıl başardı anlamıyorum.

mercimek çorbası,sarma,közlenmiş patlıcan salatası,çoban salata,etli bir ana yemek (islim kebabı,tas kebabı olabilir),pilav,bir çeşit tatlı olabilir.İlk bunlar geldi aklıma

iyi akşmlar kızlar.burçin inşl geçer keremin rahatsızlığı.doruğun gözü çapaklandığı halde içim sızlıyor.diğeri ne kötüdür.bugün senin menüden yapmadım çıtır yarınada misafir gelecek iş çok.menümde hazır değil daha.sarma çorba börek tamamda :)ana yemek ne olsa.

günaydın

herkes misafir telaşında,kolay gelsin kızlar

dün kış hazırlığına başladım.6 kilo domates kavonozladım,daha çok yapmam lazım.Geçen sene 18 kavonoz yapmıştım,artık kalabalıklaştık.25 düşünüyorum,off domateslerin kabuğunu soymak gıcık iş.

inş hemen iyileşir yavrum,sağolun kızlar

meraba kızlar nasılsınz?
Burçincim Kerem'e acil şifa diliyorum, inşaallah tez zamanda iyileşir.
bi kaç kez uğradım ama ancak geçmişi okuyabildim. yoğunluktan yazmaya vakit olmadı
iş yönünden çok yoğun ve ağır tempolu bi hafta, iş harici de çok sıkıntılı günler geçiriyorum bugünlerde. sonu hayrolur inşaallah
çok öptüm hepinizi, görüşürz inşaallah

neden bu kadar sık hastalanıyor,bilmiyorum ayşegülcüm.Kışın abisinden kaynaklanıyordu,şimdi nasıl başardı anlamıyorum.

mercimek çorbası,sarma,közlenmiş patlıcan salatası,çoban salata,etli bir ana yemek (islim kebabı,tas kebabı olabilir),pilav,bir çeşit tatlı olabilir.İlk bunlar geldi aklıma

teşekkürler menü için. islim kebabını düşünücem, kaç tane koysam bi servis tabağına ? ben de şöyle düşündüm: kaşarlı domates çorbası, sarma, çoban salata,taze börülce yemeği, pilav, et veya tavuk yemeği ama karar veremedim, muhallebili revani tatlı olarak da. karpuz :))) islimi yapabilirim, pek yaptığım bişey değil aslında, yaptığım köftelerin tadını kendim beğenmiyorum, nesini eksik koyuyorum bilmiyorum, çok tatsız sade bişey oluyor. :44: domates hala geçen yazki kavanozlardan kullanıyorum ben de, kaynatarak yapıyosun de mi ? çok pratik oluyor ya...

semacım inşallah yoğun günlerini atlatırsın, az kaldı bayrama, bayram neşesi dolsun evine herkesin :KK16: huzurlu günleriniz olsun kısa zamanda inşallah semacım...

göknurcum kolay gelsin bugün sana, çorba olarak ne yaptın, dünden yapmışsın zaten çoğunu ohhh :)

islim kebabını 2 tane koysan yeter canım,max 3 olur.Köfteyi eskiden ben de yapamazmışım gibi gelirdi.İşin sırrı çok iyi yoğurmak ve bol baharat tabii ki.Afiyet olsun.Mönün harika

günaydın

dün kış hazırlığına başladım.6 kilo domates kavonozladım,daha çok yapmam lazım.Geçen sene 18 kavonoz yapmıştım,artık kalabalıklaştık.25 düşünüyorum,off domateslerin kabuğunu soymak gıcık iş.

canım domatesleri fileye koyup derin bi kapta kaynayan suya batırıp biraz bekletip çıkartınca kabuklar atıyor. kolay oluyo soyulması.
kolay gelsin.

burcin cereyanda kalması genellikle hasta ediyor. klima ve cereyan özellikle. dikkat et bu aralar havalar sogudu gunese aldanıp bende hasta ettim 2 gundur doğru düzgun uyumuyor.

ben bugun bayram temizliğine basladım, bugun dısardan çiğ köfte getirttecem. zaten canım cekiyordu... ciğ köfteden eti kaldıranlarda allah razı olsun yoksa nasıl dayanırdım. miilli yemegimiz:) ciğköfte ayran ohh.

canım menüde klasik olacak ama tava pilav kavurma cacık ezme yada... aklıma bu geldi.

geçmiş olsun gülcüm,idil iyileşir hemen inşallah.Çiğ köfteye ben de bayılırım,kağan benden beter.Getirtiyorum bazen ama içine et suyu tableti konulduğunu okuduktan sonra daha az almaya başladım.

günaydın

bizde geçen yıl yaptık ama içine biberde doğruyoruz biz kaynatıp kavanozları ters çeviriyoruz az kaynatıyoruz menemen gibi oluyor.kışın hem yemek hemde yemeklere koyuyoruz.sen tek başına ne zordur ve sıkıcı.biz gelin kardeşim ben annem oooo epey olduk :)ama 2 kasa yapıyoruz :)

canım domatesleri fileye koyup derin bi kapta kaynayan suya batırıp biraz bekletip çıkartınca kabuklar atıyor. kolay oluyo soyulması.
kolay gelsin.

burcin cereyanda kalması genellikle hasta ediyor. klima ve cereyan özellikle. dikkat et bu aralar havalar sogudu gunese aldanıp bende hasta ettim 2 gundur doğru düzgun uyumuyor.

ben bugun bayram temizliğine basladım, bugun dısardan çiğ köfte getirttecem. zaten canım cekiyordu... ciğ köfteden eti kaldıranlarda allah razı olsun yoksa nasıl dayanırdım. miilli yemegimiz:) ciğköfte ayran ohh.

canım menüde klasik olacak ama tava pilav kavurma cacık ezme yada... aklıma bu geldi.

geçmiş olsun idile.havalarda bir ayarda gitmiyorki.dün nasıl yağmurluydu bugün serin sonra sıcak bizde çocuklarda şaşırdı.ben terini hep korumaya çalışıyorum.elimde kağıt havlu resmen :)

meraba kızlar nasılsınz?
Burçincim Kerem'e acil şifa diliyorum, inşaallah tez zamanda iyileşir.
bi kaç kez uğradım ama ancak geçmişi okuyabildim. yoğunluktan yazmaya vakit olmadı
iş yönünden çok yoğun ve ağır tempolu bi hafta, iş harici de çok sıkıntılı günler geçiriyorum bugünlerde. sonu hayrolur inşaallah
çok öptüm hepinizi, görüşürz inşaallah

işin stresi herşeyi tetiklemiştir.herneyse sıkıntın kolay atlatırsın nişl semacım.beyin yorgunluğu çooooooooook zor.

teşekkürler menü için. islim kebabını düşünücem, kaç tane koysam bi servis tabağına ? ben de şöyle düşündüm: kaşarlı domates çorbası, sarma, çoban salata,taze börülce yemeği, pilav, et veya tavuk yemeği ama karar veremedim, muhallebili revani tatlı olarak da. karpuz :))) islimi yapabilirim, pek yaptığım bişey değil aslında, yaptığım köftelerin tadını kendim beğenmiyorum, nesini eksik koyuyorum bilmiyorum, çok tatsız sade bişey oluyor. :44: domates hala geçen yazki kavanozlardan kullanıyorum ben de, kaynatarak yapıyosun de mi ? çok pratik oluyor ya...

semacım inşallah yoğun günlerini atlatırsın, az kaldı bayrama, bayram neşesi dolsun evine herkesin :KK16: huzurlu günleriniz olsun kısa zamanda inşallah semacım...

göknurcum kolay gelsin bugün sana, çorba olarak ne yaptın, dünden yapmışsın zaten çoğunu ohhh :)

ben mercimek çorbası yaptım salça içine bir tane soğan bir tane patates atıyorum pişince mikserle çırpıyorum hhop güzel çorba :)meşhurdur yani :)sarma vardı birde yağ mantısı denedim değişik birşey oldu oda :)pilav ve saç kavurması yaptım salata içecek :)tatlıyı yapmadım gelenler adliyeden katip bir ablayla avukat bir abla ve kızları idi :)hepimiz bayandık yani.onlar sen tatlı ypma biz getirecez dediler oda öyle çıktı aradan.

bugün ev temizliğinede başladım.oturma odası bitti .ters insanım önce misafirleri ağırlıyacağım odayı temizle dimi.orası az büyük olunca gözüm kesmedi otrma odasının duvarı camı perdesi mis gibi oldu :)yarın salon inş.bu arada arap sabunu ile koltuları halıyı sildim süper bir çıkarıcı:)haı şampuanı duvar silmek için deterjan perde için deterjan işne son verdim artık :)sizde deneyin.ah birde kokusu güzel olsa muhteremin :)

günaydınnn

göknurcum ben de yıllardır halılarımı arap sabunuyla sildiririm,temizliğine çok güvenirim.İçine de azcık sirke,mis gibi olur.Bayram temizliğine başladın demek.Kolay gelsin gazlı paşayla.

bugün kuaföre gideceğim.Boya ve kesim için.Biraz da çarşıda gezeyim.Sıkıldım ya.Kerem'in öksürüğü de azaldı şükür.Yarın Hatay yolcusuyuz.Erken gideceğiz bayrama,benim erkekler denize girecekmiş.Bayramdan sonraki pazartesi görüşürüz inş,kendinize ve minik kuzulara iyi bakın.

geçmiş olsun gülcüm,idil iyileşir hemen inşallah.Çiğ köfteye ben de bayılırım,kağan benden beter.Getirtiyorum bazen ama içine et suyu tableti konulduğunu okuduktan sonra daha az almaya başladım.

et suyu tableti mi yeni duydum ama hiç hissetmedim. umarım oyle değildir:KK43:(

burcin sanırım sen menemen yapıyordun bizde o sekilde yaparız. harika oluyor. ama bazıları çiğken konserve yaptıktan sonra kaynatıyor, biz menemen yapmış gibi biberle domatesleri kaynatıp kavanozluyoruz, sımsıkı kapatıp serin bi yerde ters bırakıyoruz. sanırım aynı işlem sizinkide. ay cook severim.

bugun de temizlikle gecti günüm. idil kıpır kıpır hiç durmuyor. ne yapsam bilemedim.

buaradaesim dgs den türkceyi batırmış 245 uzaktan eğitim olurmu bakacaz.umudum az ama...

kızlaar hepinizin kadir gecesini kutluyorum, hayırlara vesile olsun inş. ...hakkımızda hayırlısı.

senin menü de güzelmiş gülcüm, ama biraz doğu lezzetleri ağırlıklı ezme falan :) ben yapamam onu,hiç bilmem :KK17: tava dediğin hangisi, eli böğründe dedikleri mi acaba ? kavurma da etli, et yemekelri konusunda maalesef elimin lezzeti olduğu söylenemez, kendime hiç güvenmiyorum etlerde ...sağoalsın canım :13: geçmiş olsun minik kızına, iyileşsin de bayrama hasta girmesin. kolay gelsin temizlikte de...

göknurcum eline sağlık canım,bend e aynen yapıyorum mercimeği, çok kolay oluyor,kendi kendine pişiyor :) et suyuyla da harika oluyor... send e başlamışın temizliğe, bize çok gelen olmaz, genelde köyde buluşulur ya bayramda, ben de köyde olurum, yarın genel bi temizlik yapıcaz pazartesiye hazırlık...

burçincim, güle güle kullan yeni rengini, inşallah iyi olmuştur, iyi tatiller ve bayramlar şimdiden. deşarj olmuş şekilde dönersin inşallah :) çiğ köfteye ben de bayılırım, et suyunu ben de duymamıştım, gerçekten öyle bi tat yok, tat vermiyorsa neden kullanıyorlar, neyse kullnıyolarsa da ben gene yerim, çok tatlı :KK56:

et suyu tableti mi yeni duydum ama hiç hissetmedim. umarım oyle değildir:KK43:(

burcin sanırım sen menemen yapıyordun bizde o sekilde yaparız. harika oluyor. ama bazıları çiğken konserve yaptıktan sonra kaynatıyor, biz menemen yapmış gibi biberle domatesleri kaynatıp kavanozluyoruz, sımsıkı kapatıp serin bi yerde ters bırakıyoruz. sanırım aynı işlem sizinkide. ay cook severim.

bugun de temizlikle gecti günüm. idil kıpır kıpır hiç durmuyor. ne yapsam bilemedim.

buaradaesim dgs den türkceyi batırmış 245 uzaktan eğitim olurmu bakacaz.umudum az ama...

kızlaar hepinizin kadir gecesini kutluyorum, hayırlara vesile olsun inş. ...hakkımızda hayırlısı.

evet canım,ben de o şekilde yapıyorum,uğraştırıyor ama yemesi rahat oluyor kışın.Eşin için hayırlısı olsun

senin menü de güzelmiş gülcüm, ama biraz doğu lezzetleri ağırlıklı ezme falan :) ben yapamam onu,hiç bilmem :KK17: tava dediğin hangisi, eli böğründe dedikleri mi acaba ? kavurma da etli, et yemekelri konusunda maalesef elimin lezzeti olduğu söylenemez, kendime hiç güvenmiyorum etlerde ...sağoalsın canım :13: geçmiş olsun minik kızına, iyileşsin de bayrama hasta girmesin. kolay gelsin temizlikte de...

göknurcum eline sağlık canım,bend e aynen yapıyorum mercimeği, çok kolay oluyor,kendi kendine pişiyor :) et suyuyla da harika oluyor... send e başlamışın temizliğe, bize çok gelen olmaz, genelde köyde buluşulur ya bayramda, ben de köyde olurum, yarın genel bi temizlik yapıcaz pazartesiye hazırlık...

burçincim, güle güle kullan yeni rengini, inşallah iyi olmuştur, iyi tatiller ve bayramlar şimdiden. deşarj olmuş şekilde dönersin inşallah :) çiğ köfteye ben de bayılırım, et suyunu ben de duymamıştım, gerçekten öyle bi tat yok, tat vermiyorsa neden kullanıyorlar, neyse kullnıyolarsa da ben gene yerim, çok tatlı :KK56:

sağol canım,ö.sonra orda oluruz inşallah.Naçizane fikrim,karışmış olmak istemem ama sağlık olunca söylemeden duramıyorum.Çorbaya et suyu tableti koyma,diğer hazır gıdalar gibi o da gdo'lu.Minik zarar görmesin.

evet canım,ben de o şekilde yapıyorum,uğraştırıyor ama yemesi rahat oluyor kışın.Eşin için hayırlısı olsun

sağol canım,ö.sonra orda oluruz inşallah.Naçizane fikrim,karışmış olmak istemem ama sağlık olunca söylemeden duramıyorum.Çorbaya et suyu tableti koyma,diğer hazır gıdalar gibi o da gdo'lu.Minik zarar görmesin.

anlamadığım etsuyu tabletinde gdo mu varmış... e tavuksuyu da mı aynı?
annemler özellikle pirinç pilavında kullanırdı hala da eksik etmez sanırım... hazır gıdalar da guven vermiyor işte.

bu arada bebe bisküvisi hakkında ne düşünüyorsunuz bi akraba dedi ki ben baslamıstım onu görünce: kansorojen varmıs sağlıklı değiil...
ya dedim hepimiz onunla buyuduk simdimi sağlıklı bulmuyorlarmıs??
valla gayette sağlıklıyım hatta fazlasıyla... taş gibi diyebilirim çıtkırıldım gibi görünsemde tam zıttıyım:)

hemen pişip hemen şokla soguttukları için bakteri çoğalıyormuş.. fikri olan??

merhaba kızlar ben dorukla temizlk yapamaya kalkınca böyle oluyor.burçin gitmiş.sağsalim yerindedir inşl.saçınıda güle güle kullan .
ayşegül en güzell bayram sizinki bence.hem herkes orda.bence bayram bir başkadır ve önemlidir orda.şehirlerde yok artık .sende tadını çıkar.ben bayram adı oldu epeydir yapacaktım kuran okuyunca ihmal etmiştim.öyle denk geldi iyide oldu.

geçmiş kandilinizi kutlayım kutlayım kızlar giremedim bikaç gündür..

burçincim sana yetişememişim inşallah dönünce görüşürüz..

göknurcum küçücük bebekle tek başına ne duvar bırakmışsın ne halı maşaallah sana :nazar: ben de pazar günü eşime dedim birlikte yapalım biraz ben yetiştiremicem dedim son günlerde gökçe çok huysuzlaştı kucaktan inmek istemiyo kendi kendine hiç durmuyo saolsun eşim de sen gökçeyle ilgilen biz yiğitle yaparız dedi camları sildi perdeleri yıkadı taktı koltukları sildi yazık yiğitte yoruldu babsıyla temizlik yapıcakmışım diye :KK55: halıları yıkamaya vermiştim yani bişey kalmadı sayılır bende yarın son bi siler süpürürsem inşaallah tertemiz olur..

ayşegülcüm misafirlerini ağırladın mı nasıl geçti kalabalıklar mıydı??

gülcüm bebğine geçmiş olsun cnm şimdi nasıl? sanada kolay gelsin temizlik yapıyomuşun..

semacım sen nasılın cnm yoğunluk nasıl gidiyor??

melihacım, sağol canım, evet ağırladım şükür, üstümden yük gitti :) 9 yetişkin, 3 de çocuk, 1 de bebek yani kızım :KK1: hehe işte 12 kişiydik, gndüzden hiç giremedim nete, tüp de bitti mi tam yemek yaparken,aksilik olacak ya illa :) güzel geçti, ben hiç bişey yiyemedim o ayrı, bi çocuklara koştur bi misafirlere derken yiyemedim. bugün ve yarın da diğer arkadaşalrda toplanıyoruz, 4lü dönüşümü tamamlıycaz yani...ay eşinin ve yiğitin elelrine sağlık :nazar: ne güzel bi işbölümü, hem de bayağı yapmışlar. benimki de yardım etti neyse ki, erkeklerin çayı tatlısı meyvesiyle o ilgilendi hep, yoksa kızlarla oturup 2 laf edemezdim...
nilin çorbalarına veya yemeğine hiç koymadım canım,bend e zararlı olduğunu duymuştum, ama kendimizin pilavına atıyorum tavuk tabletten, güzel oluyor, kendi köy tavuğunun suyunu buzluğa atıyorum onu kızımın çorbalarına kullanıyorum,aynı şekilde et suyunu da öyle ama bizim pilavlara kepçe kepçe tavuk suyu koymak gerek ki tadı çıksın, buzlukta da yer olmuyor saklama kabıyla koysam, işte yiyoruz arada kendimiz. aşkolsun karışmak olur mu, söylemezsen ayıp olur, dost acı söyler :KK1:
merhaba kızlar ben dorukla temizlk yapamaya kalkınca böyle oluyor.burçin gitmiş.sağsalim yerindedir inşl.saçınıda güle güle kullan .
ayşegül en güzell bayram sizinki bence.hem herkes orda.bence bayram bir başkadır ve önemlidir orda.şehirlerde yok artık .sende tadını çıkar.ben bayram adı oldu epeydir yapacaktım kuran okuyunca ihmal etmiştim.öyle denk geldi iyide oldu.

evet canım, köy yeri farklıdır herhalde merkezden, torun torba herkes orda :) büyük dedesi kızıma bayramlık almıştı küçük geldi değiştirmeye gidicem bugün, terziye de gitmeliyim, of bi de saçımı tekrar kestiricem, çok yoğunum bugün...

gülcüm biz domatesleri pişirmeden direkt kavanozluyoruz sonra kaynatıyoruz, melemen tarzı da evde yapmak için çok uygun bence, köyde koca kazanlarda altına ateş yakıp kaynatmak da annemin kolayına geliyor :) hiç ocakta yemek yapmayı bile sevmez, dışarda tezgahlı ocak var bizim, annemin mutfağı orası, yaz kış orda yapıyor yemeği,ekmeği, sütünü orda pişirir falan, içeri girmiyorlar, oturuyolar çardağın dut ağacının altına :) idil nasıl oldu ?

burçincim iyi bayramlar :KK3::KK3::KK3: sağ salim ulaşmışsınızdır inşallah

ayy canım bizim oraları hatırladım bahcemiz aklıma geldi... of ne özledim. şimdi elin memleketinde çöpsüz üzüm gibi hissediyorum kendimi...
idil çok şükür ii tam hasta olumustu ki kıyısından döndürdük. ıhlamurdu çorbalardı ilaçtı derken. .
öksürünce yada hapsurunca: ayy idil hastamı oldu telaşımıza alışmış olsa gerek sahte öksürük icat etti:) çok sahtekar oldu bizim kız...
bide yüzünü buruşturum yan yan bakıp rol kesiyor bıdık.
aynen köy tavugu suyunu bende dolaba atıp çorbalarına katıyorum.

tşkrler melihacım iiyi idil şükür. sen nasılsın cnm.

X