Kahramanmaras///46

göknurcum yazabilirsin adımı. önceki msj dada yazmıştım. öyle bir şeymi yapsak dedim ama vazgeçtim sonra. facem var canım ama orda hiç resim yok. ne benim ne kızımın.

bende karakaş karagöz severim. sanırım ailemizim hep öyle olduğu içindir. ama bazılarına çok yakışıyor renkli göz yada beyaz ten...

ah canım ya.. korku değil aslında gıcığın biri var acaba bulur mu buraları niye ne yaptığımdan haberi olsun. diye düşünmüştüm bir aralar. ama önemli değil kim okursa okusun. şekerim 2 senede az değil ama ben oturup kendi yazdıklarımı bile okumam. uzun süre olması insanın midesini bulandırıyor. yoksa öyle aman aman bir şey yazdığımızdan değil. bu arada eğer kullanıcı adını değiştirmek istersen. adminler değiştirir canım. bir yerde vardı hatta... aratırsan...

Son düzenleme:
ah canım ya.. korku değil aslında gıcığın biri var acaba bulur mu buraları niye ne yaptığımdan haberi olsun. diye düşünmüştüm bir aralar. ama önemli değil kim okursa okusun. şekerim 2 senede az değil ama ben oturup kendi yazdıklarımı bile okumam. uzun süre olması insanın midesini bulandırıyor. yoksa öyle aman aman bir şey yazdığımızdan değil.

goknur masallah çok tatlı doruuk... allah bagıslasın.
dilek olmadı yeni uyelik al süphe kalmasın aklında.boyle sorunlar yıllarca unutulmaz feset insanlar olabilir çekemeyn falan.
sema sıkma canım duamız seninle hepimizin sınavı var senınkide bu bizim canımızı sıkan nezaman olacağı yanı belirsizlik... allah insanları en çok istediği seylerle denermiş. dualarda ısrarıda... inş. olacak gucunu enerjını tuketme.
aysegul benimki sırt ustu kacıyor bi bakmısım yatırdığım yerde yok ... ama dişleri cıkmadı benimkininde.dr a sorduk 14 aya kadar zaman veriyoruz dedi...
kızlar masallah hepsi tombiş bi benimki zayıf ya neyle beslionuuzz... bakamıyormuyum ben:KK43:((

aysegul ben marasta arkadasım kesiyordu 15 yıl ist. çalışmıştı mukemmeldi. ama burada kaç tane kuaföre gittim olmadı hiç memnun kalmadım yan kahkul kullanıorum kesemediler istediğim gibi. artık senede bi kestircem.

aynen göknurcum,saatlerimi geçirebilirim mağazada oh :) bnd e uzmanalrın yalancısıyım canım, hem nette okumuştum hem tv de dinledim, mantıklı geldi bana, 3. ayda başladı salyalar, 7. ayda diş göründü, nedeni bilinmeen salyaymış dediklerine göre :)

gülcüm valla kuaför işi risk hakkaten, insanı palyaçoya çeviriveriyor sonra da yok ışıktan öyle görünüyor rengi,yıkayınca oturur renk, şöle böle deyip yolluyolar, kuaför edinmem lazım benim de .... benim kız iri doğmuştu ya,4220, tombiş olması normal doğum kilosuna göre, e bi de mama aldı hep, ek gıdaya geçince iştahı da güzeldi, yeme problemi yok şükür :nazar: kahvaltı harici. mercimeği sevmiyor bi de. ben de anne sütüyle tombik olan bebeklere hayranım, örneğin burçinin tosunami keremi gibi :nazar::KK9:

dilekcim beni de işkillendirdiniz hee :KK53: toptan değiştirsek mi herşeyimizi :KK9: gül ve dilek, sizden acil foto bekliyoruz , yoksa.... :KK23:

demek küçük beyler aynı mağazadan giyiniyorlar :):))benm kara oğlum gittikçe kararıyor artık.hiç memnun değil hayatından burçin.neden geldim dünyaya der gibi bir hava içinde :)bazen iyi konuşuyor gülüyor ağzı hiç kapanmaz bazende suraatsıız :)çok ilgi istiyr heryeriyle oyna masaj yap konuş ayakta hopla zıpla.yatırıp 5 dk kaçamıyorum .birde okadar kimyon içiyorumki gazı olmasın diye millet yemeğine az birşey atıyor ben kaşık kaşık içiyorum.birdaha kimyon lafı duymuyacağım :)birde salyası akmaya başladı diş için erken değilmi.annem dişe hazırlık diyor ama daha 3.aya girmedi.
evet çıtır aynı babası artık .hele kucağına aldığı zaman renk tonuyla fotokobi :)bir gözler bana benziyor az çekik çekik :)ben çoook seviyorum babasını hele hamile dönemimde biliyorsunuz 1 ay nerdeyse konuşmamıştım:)sinirden benzedi yavrucak :)
semacım walla kollarını bende ısırıyorum azcık tabi :)ben öle sesiz sakinbebek sevemiyorum.hırpalamam gerekiyor.ele aavuca gelince azcık eviriyorum çeviriyorum azcık popoya tokat :)seneye inşl senin bebeğide seveceğiz bburdan.
emsalsiz böylede hiç olmuyor alışmışız isimle hitap etmeye tüüh senin kızınıda görseydik keşke :)facen yokmu ordan bakalım olmazsa :)

canım bebek gazlı ,ağrısı sancısı varken mutlu olamaz ki.Kağan'dan biliyorum.Neyse ki en zorlu döneminiz geçti,artık daha az zorlu dönem başladı :) Ama biti diyemiyorum ne yazık ki.Salyası akar zaten,bizimkinin de akıyor aylardır ama diş miş yok ortada

ben de nil bembeyaz diye üzülüyorum,ne olursa olsun beyaz tenliler her zaman dezavantajlı boşver, esmer severim ben ya da buğday ten. babasıyla senin ortalama renginiz doruk a çok yakışır :)))
benimki de aynı mağazadan giyiniyor :))) hem ucuz hem çeşitli. salya akması her bebekte o aylarda başlarmış,her ne kadar aileler bunu diş çıkarmaya yorsa da diş olmasa da salya akarmış...

bembeyaz diye üzülünür mü yahu,ben beyaz seviyorum.Belki bizde herkes beyaz olunca normal geliyor.Eşimgil renkli gözlü sarışın,biz de beyaz tenli kumralız.Çocuklar da haliyle bembeyaz

göknurcum yazabilirsin adımı. önceki msj dada yazmıştım. öyle bir şeymi yapsak dedim ama vazgeçtim sonra. facem var canım ama orda hiç resim yok. ne benim ne kızımın.

bende karakaş karagöz severim. sanırım ailemizim hep öyle olduğu içindir. ama bazılarına çok yakışıyor renkli göz yada beyaz ten...

anammm,sen benim oğluşları ve beni hiç beğemeyeceksin o zaman :KK5:

aynen göknurcum,saatlerimi geçirebilirim mağazada oh :) bnd e uzmanalrın yalancısıyım canım, hem nette okumuştum hem tv de dinledim, mantıklı geldi bana, 3. ayda başladı salyalar, 7. ayda diş göründü, nedeni bilinmeen salyaymış dediklerine göre :)

gülcüm valla kuaför işi risk hakkaten, insanı palyaçoya çeviriveriyor sonra da yok ışıktan öyle görünüyor rengi,yıkayınca oturur renk, şöle böle deyip yolluyolar, kuaför edinmem lazım benim de .... benim kız iri doğmuştu ya,4220, tombiş olması normal doğum kilosuna göre, e bi de mama aldı hep, ek gıdaya geçince iştahı da güzeldi, yeme problemi yok şükür :nazar: kahvaltı harici. mercimeği sevmiyor bi de. ben de anne sütüyle tombik olan bebeklere hayranım, örneğin burçinin tosunami keremi gibi :nazar::KK9:

dilekcim beni de işkillendirdiniz hee :KK53: toptan değiştirsek mi herşeyimizi :KK9: gül ve dilek, sizden acil foto bekliyoruz , yoksa.... :KK23:

maşallah epey iriymiş canım.Benimki 3060 gr doğdu,suyunu da kaybedince 2890'a düştü.Minicikti kuzum.Gerçi benden daha iyi performansta olmazdı zaten

maşallah burçincim , kiminin sütü yağlı derler, kimi bebek de zayıf oluyor anne sütü alıp da, sütle ilgili bişey sanırım. sağlıklı olsunlar da. beyazlığın dezavantajını sen de biliyosundur, en başta güneş yanığı mesela :KK1: ben yanmıyorum denizde artık,alıştı herhalde vücut, kararmaya başlıyorum, krem sürüyorum tabi. eşim daha pembemsi beyaz olduğu için kızarıyor off canı yanar kızarınca da. ona çekmese bari, çok sinir bozucu,ayrıca beyaz tende tüm cilt kusurları,siyah nokta ve sivilce de çok belli olur, yoksa da çıkar bi süre sonra :) o açıdan diyorum beyazlık iyi değil diye. yoksa güzellik katıyor beyazlık, kızlara özellikle.

yok öyle demek istememiştim ayşegülcüm,kendimi övmek istememiştim.Benden daha iyi bir performans beklenmezdi derken,7 kilo aldım ya,bebek anca 3 kilo çıktı işte,bu kiloya anca bu kadar demek istemiştim.Şimdi okudum da cidden öyle bir anlam olmuş :26: Neyse.

açık tenin malesef en büyük dezavantajı o.Güneş iyi gelmez,acıtır,yakar.Bir de dediğin gibi en ufak leke belli olur.Bir de benim gibi sivilce sorunu olanlar yandı.Allahım 1 sivilcenin şişi tam 3 haftada iniyor,sonra da lekesi kalıyor.Zaten çillerimi hiç söylemeyeyim. :KK43:(

ayşegülcüm.şu alfabeyi kendimize göre şifreleyip öyle mi yazsak. mesela a 1 olsun b 2 :KK9: sonrada kk bizi bi güzel atar buralardan :KK9: için rahat olsun canım boş ver. ben seviyorum bu topiği ne güzel kırk yıllık tanıdık gibi uyum içinde muhabbet ediyoruz :nazar: kim okursa okusun. ne yazıyoruz ki sanki.

maşallah kızına benim kız 3500 doğdu. aman yesin de her şeyden. yemeyen çocuk zor. yarın koşacak oturmayacak bir yere o zaman bütün kilolar gider. ben hamileyken takmıştım acaba kilolu olur mu babamız baya kilolu. bende küçükken çok tostos olunca. şimdi tabi tombik kızım. ama yarın dişti şuydu buydu verir yavrum. sağlıklı olsunlar da çok aşırı zayıf yada kilolu olmadığı sürece takmamak lazım mış onu öğrendim.

burçincim yok canım benim esmer takıntım evleneceğim adam için geçerliydi. ben esmer olunca sarışın renkli gözlü yanıma yakışmaz diye düşünürdüm o zamanlar. sende aynı yorumu yapmışsın ailede öyle görünce sanırım göz alışkanlığı. bu arada oğluşların maşallah çok tatlı. ben nasıl beğenmem o güzellikleri... tahmin ediyorum anneleri de melek gibidir.

inş foto geniş bi zamanda cnm. ama bi tek aysegul koydu fotoo oyun bozanlık yok!!aslında benimki kıskaçlık yapablr de salla...:) benimkide 3.300 doğmustu.
hadi grsrz canlarm...

teşekkür ederim gül.senin kızda cimcime maşallaah.bende anne sütü veriyorumsanırım çıtırında dediği gibi yağlısüt :)tam yağlı olanından anlaşılan.ama ne çekiyorum bir bilsen yaraydı süt olduydu olmadıydı onu yeme bunu yeme zor.ama mama hazırlamaktan iyidir sanırım.mesela banada mama hazırlamak kolay gelir hep.diğerleri düşünülünce tabiki. ben dün davette topalak derler bizde ondan vardı içinde nohutta .nohuttan yemeyim gaz olmaz demiştim suyundan oldu sanırım abooow doruk bütün gece ve öğleye kadar perişandı.sonra susam yağı var ondan ve kimyon içtiim düzelsin diye bu sefer uykudan gözünü açamadıı hem uyudu hem ağladı :):) iğrenç bir gündü bugün.
ooo gül hnım biz çoook resimler ekledik buraya sen yoktun sen ekliyecem önce :)ben bayrama kadar eklemem bayramdan sonra saçımı kestirecem inşl ozaman eklerim.şimdi cidden perişanım.
ayrıca dilek burçin kendini pek övemeyi sevmez ama cidden çok güzeldir.zaten hanımlığı yetr onun .

teşekkür ederim gül.senin kızda cimcime maşallaah.bende anne sütü veriyorumsanırım çıtırında dediği gibi yağlısüt :)tam yağlı olanından anlaşılan.ama ne çekiyorum bir bilsen yaraydı süt olduydu olmadıydı onu yeme bunu yeme zor.ama mama hazırlamaktan iyidir sanırım.mesela banada mama hazırlamak kolay gelir hep.diğerleri düşünülünce tabiki. ben dün davette topalak derler bizde ondan vardı içinde nohutta .nohuttan yemeyim gaz olmaz demiştim suyundan oldu sanırım abooow doruk bütün gece ve öğleye kadar perişandı.sonra susam yağı var ondan ve kimyon içtiim düzelsin diye bu sefer uykudan gözünü açamadıı hem uyudu hem ağladı :):) iğrenç bir gündü bugün.
ooo gül hnım biz çoook resimler ekledik buraya sen yoktun sen ekliyecem önce :)ben bayrama kadar eklemem bayramdan sonra saçımı kestirecem inşl ozaman eklerim.şimdi cidden perişanım.
ayrıca dilek burçin kendini pek övemeyi sevmez ama cidden çok güzeldir.zaten hanımlığı yetr onun .

:KK17::KK17::KK16::KK16:

günaydınnn

amannnn,ne rüzgar var,anlatılmaz yaşanır.Binayı uçuracak sandım gece,her kalktığımda dış kapı yerindemi diye baktım,tuhaf mıyım neyim.Rüzgarın sesi çok iğrenç ya,uyutmadı beni.Zaten o uyutsa kerem uyutmadı.Öksürmekten uyuyamıyor.Ben yatırıyorum o kalkıyor.Uykuya hasretim resmen :KK43:(

göknurcum Doruk'a da yazık ya,neler çekiyor yavrucak ki ağlıyor.Biraz daha büyüseydi.

gülcüm biz zaten birbirimizi çok iyi tanıyoruz.Defalarca buluştuk,o yüzden sadece çocukların resimlerini ekliyoruz.Sen ,meliha ve dilek var bilmediğimiz.Dilek'i de yakın zamanda göreceğim inşallah.

Dün gece 1.30'da telefon çaldı,bir baktım kardeşim.Gece yarısı LYS sonuçları açıklanmış.Manisa endüstri mühendisliğini kazanmış benim delikanlı.İlk doğduğunu bilirim,ne çabuk büyüdü de üniversiteli oldu .Aramıza 15 yaş var.Az ilgilenmedim onunla :KK19:

bembeyaz diye üzülünür mü yahu,ben beyaz seviyorum.Belki bizde herkes beyaz olunca normal geliyor.Eşimgil renkli gözlü sarışın,biz de beyaz tenli kumralız.Çocuklar da haliyle bembeyaz

maşallah epey iriymiş canım.Benimki 3060 gr doğdu,suyunu da kaybedince 2890'a düştü.Minicikti kuzum.Gerçi benden daha iyi performansta olmazdı zaten

yok burçincim,ben ona istinaden değil şu yukardaki beyaz ten konusunda yazdım, sen seviyomuşsun ya beyazı :) yoksa anladım performans olayını, 4 kilo bebek olsaydı zaten geriye ne kalıyo sende :) yanlış anlaşılan bi durum yok yani :KK42: kardeşin için hayırlı olsun canım, başarılar ona, mühendislik gözde mesleklerden.
gülcüm ekle sen de ,kıskansın varsın bilmez kocan kız,söyleme :)

burçincim,ilk defa fellah köftesi yaptım 2 gün önce,güzel de oldu :) ilk ve son kez sende yemiştik, çok hoşuma gitmişti, yapmak yeni nasip oldu :)))
bugün tam teşekküllü heyet raporu almak için uğraşıyorum,sabah dr ları dolaştık öğlene anca bitti, birazdan da kurula giricem. sağlık özrü atamasında kullanıcam,bi aksilik çıkmazsa merkeze atnmam lazım, inşallah atanırım iyi bi okula. :KK16:öpüyoruz sizi...

eline sağlık canım,güzel olur fellah köftesi :KK56:

sağlık özrün inşallah olur.Çok rahat edersin,boş derste eve gidersin,ne güzel.Allahım bir kolaylık verir inşallah

Hemşerilerim merhabaaa ben Ankaralı oldum artık :)
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ni kazandım daa:)

Son düzenleme:
günaydınnn

amannnn,ne rüzgar var,anlatılmaz yaşanır.Binayı uçuracak sandım gece,her kalktığımda dış kapı yerindemi diye baktım,tuhaf mıyım neyim.Rüzgarın sesi çok iğrenç ya,uyutmadı beni.Zaten o uyutsa kerem uyutmadı.Öksürmekten uyuyamıyor.Ben yatırıyorum o kalkıyor.Uykuya hasretim resmen :KK43:(

göknurcum Doruk'a da yazık ya,neler çekiyor yavrucak ki ağlıyor.Biraz daha büyüseydi.

gülcüm biz zaten birbirimizi çok iyi tanıyoruz.Defalarca buluştuk,o yüzden sadece çocukların resimlerini ekliyoruz.Sen ,meliha ve dilek var bilmediğimiz.Dilek'i de yakın zamanda göreceğim inşallah.

Dün gece 1.30'da telefon çaldı,bir baktım kardeşim.Gece yarısı LYS sonuçları açıklanmış.Manisa endüstri mühendisliğini kazanmış benim delikanlı.İlk doğduğunu bilirim,ne çabuk büyüdü de üniversiteli oldu .Aramıza 15 yaş var.Az ilgilenmedim onunla :KK19:
anneliğe çok önce başladın demekkki sen kardeşine bakmakla :)hayırlı olsun kardeşin için.içi içine sığmıyordur şimdi.bugün konyada rüzgarlıydı tabi maraşın yanında lafı olmaz.ama cidden sesi kötü.

yok burçincim,ben ona istinaden değil şu yukardaki beyaz ten konusunda yazdım, sen seviyomuşsun ya beyazı :) yoksa anladım performans olayını, 4 kilo bebek olsaydı zaten geriye ne kalıyo sende :) yanlış anlaşılan bi durum yok yani :KK42: kardeşin için hayırlı olsun canım, başarılar ona, mühendislik gözde mesleklerden.
gülcüm ekle sen de ,kıskansın varsın bilmez kocan kız,söyleme :)

burçincim,ilk defa fellah köftesi yaptım 2 gün önce,güzel de oldu :) ilk ve son kez sende yemiştik, çok hoşuma gitmişti, yapmak yeni nasip oldu :)))
bugün tam teşekküllü heyet raporu almak için uğraşıyorum,sabah dr ları dolaştık öğlene anca bitti, birazdan da kurula giricem. sağlık özrü atamasında kullanıcam,bi aksilik çıkmazsa merkeze atnmam lazım, inşallah atanırım iyi bi okula. :KK16:öpüyoruz sizi...
ayşegül inşl nilin şansına olur ataman

günaydınnn

aa aynı biz kardeşimle aramızda bizimde 15 yaş var.az emeğim yoktur keretada. hatırlarım şurup elimde okulun bahçesine oturup teneffüsü beklediğimi. maşallah ne güzel. darısı tüm emek verenlerin başına. rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın...

kocamı özlediimmm... gece çok geç geliyor. sabahta kalktı hazırlandı gitti derken zaten oturup iki çift laf edemiyoruz :KK53: ah şu ek görevler...

geçen yazmıştımya rüzgarla olan maceramızı. valla ne yalan söyleyeyim korkuyorum bazen. hele de eşim gece evde yoksa. her yer kapalı sadece yatak odasını 2 cm açıyorum. yinede ortalıktan rüzgar sesi eksik olmuyor. nerden ceyrn yapıyor anlamadım.

eline sağlık canım,güzel olur fellah köftesi :KK56:

sağlık özrün inşallah olur.Çok rahat edersin,boş derste eve gidersin,ne güzel.Allahım bir kolaylık verir inşallah

ay inşallah burçincim, amin...bi de bakıcı bulsam eksiğim kalmayacak artık, eylüle hazır olucam. senin yaptığın çok daha güzeldi valla,eline sağlık, eşim bunun yoğurtlusunu yeriz biz dedi, onu da gördüm nette,bi dahaki sefere onu denerim.

dilek rüzgar korkutucu olur gerçekten geceleri, banyo camından falan mı cereyan yapıyor acaba, maraşın rüzgarı evde bi sirkülasyon yapıyor harbiden. :) bizim tokide domuzlar vaaaar :KK52: her gece geliyo pis hayvanlar, 15 kadar yavrularıyla, asfalttab koşarak geçiyolar orayı burayı teşeliyolar,ormanın içindeyiz ya, millet de alışmış camdan izliyo herkes,gece 1 buçukta ben de kıza mama içirdim,sesler duyunca dışarı bakayım dedim izliyodum onları, bi güm sesi geldi çığlık attım,biri tüfek sıktı valla karşı binadan ödüm patladı :KK9: silah atmak yasak ama dayanmıyo galiba av meraklıları ....

günaydınnnn

dilekçim biz 2 gecedir hiçbir yeri açmıyoruz,ona rağmen ses beni rahatsız ediyor.Resmen bir kadın inlemesi ya.Ayşegül'ün dediği gibi banyodan yapıyordur cereyan.

ayşegülcüm bakıcı araştırmaya başlamadın mı? Şimdiden araştır,görüş.Fellah köftesini yoğurtlamayız biz,ama öyle yapan da var.Ben topalağı yoğurtlarım,içine az dereotuyla güzel oluyor :KK56:

göknur konya'yı özledim,bir daha nasip olur inş.gitmek.

meliha nerelerde?

gülcüm sen nasılsın?

X