Günaydın canlar
Göknur ve Burçin iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum
kızlar sizinle bi sıkıntımı paylaşmam lazım, dün gece uykum kaçtı,çok canım sıkıldı
bi arkadaşım iftardan sonra aradı, bebek sahibi olmak istiyorlardı, üç yıllık evliler ve ilk iki yıl gezme planları yaptılar ertelediler, sonra korunmayı bıraktılar, bi tane düşük oldu, sonrasında 3 ay dinlenme dedi doktoru, yaklaşık altı aydır istedikleri halde olmuyordu, ramazandan sonra tedaviye başlayacaklardı, en son beni tedavi yöntemlerini-fiyatlarını filan sormak için aramıştı. dün aradı işte
10 haftalık hamileymiş, bunda bi sıkıntı yok, hatta çokta sevindim. böyle uzun süren bekleyiş sonucu olumlu haberler bana da ümit oluyor.
ama asıl canımı sıkan konu şu oldu, ramazandan önceki bi kaç haftada pztsi-perşembe oruçları tutmuş, her gün sabah namazına kalkıp dua etmiş, namazlarını düzenli kılmış falan filan, ama bunları öyle bi anlatışı varki, sanki ben gayri müslim biriyim de bunları yapmadığım için çocuğum olmuyormuş gibi
hayırlı olsun, gözün aydın vs diyerek tebrik edip kapattım. ama çok kötü oldum, hatta namaz kılacaktım namazım bitti ağlaya ağlaya dua ettim
eşim camiden gelince ona anlattım, iş öyle olacaksa gayri müslimlerin çocuk sahibi olmamaları gerekirdi, hem o ibadetlerini Allah rızası için değil de çocuk için yapmış oluyor, ben o kanaate vardım, önemli olan menfaat beklemeden ibadet yapılmalı, boşversene niye canını sıkıyorsun, vardır elbet zamanı diyerek teselli etti beni, ama çok ağrıma gitti, sahura kadar döndüm durdum yatakta, uyuyamadım, ne demek istedi bana diye