Kahramanmaras///46

oleey kızlar..kaç gündür üst üste misafir ağılıyorum.pasta yapa yapa bu işi öğreniyorum galiba.kurabiye,tavuk göğsü,poça yapmıştım harika oldu.misafirlerim çok beğendi.ay ellerime sağlık ben ne hamarat kadınmışımda haberim yok.bu ara şansım iyi gitti.biraz şu yemeklerimide düzlersem harika olacak.
itiraf ediyorum yaptıklarım ümit ustanın kitabından aldığım tariflerdi.belkide o yüzden güzel oldu.

eğer sen marifetli değilsen ,canıummm
tarif paşa tarifide olsa gzel olmaz birrrrrrrr
el meliksi diye bir şey vardır ikiiiii
elin lezzeti ve özenle yapılması başka bir şeydir üçççççç
ellerine sağlık.
sen maraşlı değil miisn marifetlisindir canıımm
doğuştan :))
ben gbi

bu arada geçmişi okurkne günaydın demeden sabahın ilk mesajını da yazmışım ya bana da bir günaydın olsun kocaman
günaydın
gününüz aydın cumanız mübarek olsun
allah duarını kabul ibadetinizi makbul eyleisn

Günaydına.s. Herkese hayırlı, bereketli cumalar:1hug:nesutcum sana da çok geçmiş olsun tatlişkom doktora gitmeyi ihmal etmeŞeniz
hayrlcumalar6ps6ic2ig6.jpg
w640.png

Kızlar aşkolsun nerdesiniz? Gözlerim yollarda kaldı:1rolleyes: Bombacım pazartesi kızımın doğum günühihoyyyt mecbur yarın kutlayacağız inşallah, hadi bana yardım et o kadar döktürmüşsün madem ne yapayım söylesene:uhm: Şimdi kafamda şu var bu akşamdan pastasını sipariş edeyim alışverişimi yapayım Yarın kahvaltıdan sonra hızlıca patates salatası, makarna salatası, milföy hamuruyla melancoly arkadaşın tarifiyle çubuk sosis sarayım bir de gene elmalı turta mı yapsam bunların yanına, kararsız kaldım doğrusu:1no2:
Çok kalabalık olmayacak aslında ev ahali ve sıfından 5-6 kişiCADIARZU

:roflol::roflol::roflol:İstanbul'da güneşli güzel bir gün, benim acayip derecede başım ağrıyor Akşama kadar güç toplamam lazım ama iş yoğunluğu ve bu sitenin yavaşlığı beni resmen bayılttı buralardakötükedihüso E hadi doğum günü menüm hakkımda ne diyorsunuz? Yazabilirseniz:sm_confused: cevap bekliyorum arkadaşlar, öptüm.Şeniz

Menü güzel canım
tkarar edeyim
yaş pasta
patates salatası
makarna salatası
milföy hamuru börek
elmalı turta

evet 3 tuzlu 2 tatlı
bence iyi zaten çocuklar var dedin .aklıma takıldı milföy hamurlu börekler biraz kıtır kıtır olup dökülüyor ya çozukalr yemekte zorlanmasın.yufka ile d sossili sarıp fırında pişirebilirsin.
heşeyden öenmlisi iyi doğdunnnnnnnn yiğenimiz.
kızına hayrılı yaşlar mutlulukalr sağlıklar dilerim.aile boyu uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim

siz şimdi koşuşturmaktan
yemekte yememişsinizdir
nesutayim hele sen iyice zayıfladın
bombamdaki iştahın yarısı sana gelse
hadi canlarım buyrun sofraya
ben şimdi çıkıyorum sonra görüşürüz
s8001431kn3.jpg

canım kızının yeni yaşını kutlarım. menünde harika. yalnız miflöy hamuruyla yapacağın düşündürdü. çok ufalanır. küçük çocuklarda dökülmesine engel olamazlar. bencede yufkayla yapsan daha iyi gibi geldi. bende kuru pasta tarifleri çok. keşke sana verebilsem. bizde zamanında çocuklara görkemli sofralar hazırlıyorduk. ordan kalma tarifler.

nightrosecim kzının yeni yaşı hayırlı olsun inşallah.nice hayırlı ve sağlıklı senelere hepbirlikte çıkmanız dileğiyle.menüye gelince yeterli bence ama bence salatalardan birini yapma.çocuklar makarnaya bayılır genelde sadece onu yap.
berfinsenam canım benim beni düşündüğün için çoooook teşekkür ederim.ama inan mutfağa bile giremiyorum.evin içinde burnumu tutarak geziyorum.yemekler çok kötü kokuyor burnuma.dün bir tencere pilavı çöpe döktüm.iyice işteh miştah kesildi bende kafayı yicem yakında.açlıktanda ölmezsem iyi valla.dün senin o eklediğin resimdeki kakaolu pastaya bayıldım ağzımın suyu aktı.yediğim sadece şekerli şeyler.normalde tatlı türleriyle aram hiç yok ama bu sıralar hep şirin şeyler yemek istiyorum.kan şekerimmi düştü acaba.şimdide kara kara akşama ne yapacağımı düşünüyorum.

Teşekkür ederim canlarım Bu ne güzel pastalar, sofralar böyle bsenacım canım benimŞeniz Ablacım sen de çok sağolkaydirigubbakcemile3 keşke senin o güzel tariflerinden olsaydı da senin gibi şöööyle muhteşem sofralar kurabilseydim:roflol:
sweethomecum sana da çok teşekkürler Menüyü alt alta yazıcınca daha bir çok geldi gözüme eline sağlık :1hug: Evet haklısınız galiba yufkayla sarmak daha sağlıklı ama dar vakitte bakalım hangisi kolayıma gelirse onu yapıcam artıkmirmirmirmir Bizim kız Allahın izniyle 11 olacak:CüvCüv: sınıftan arkadaşları gelecek bir de annemler ve biz.

Allah bizlere ve evlatlarımıza sağlıklı, mutlu ömürler versin Sweethmcuğuma da
tatlı, sağlıklı hayırlı bir evlat versin kısa zamanda inşallah. Amin. Bulursam daha önceki bir doğum günü sofrasının resmini ekliycem ama sözkaydirigubbakcemile5a.s.

dogumgunu49qm2.jpg

galeta unlu veya susamlı çıtır kurabiye.

malzemeler: 250 gr. margarin, 2 çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı yoğurt, 2 adet kabartma tozu. 2 çay kaşığı tuz, 1 yumurta sarısı, aldığı kadar un.

yapılışı: tüm malzemeleri karıştırarak, kulak memesi kıvamında hamur yap. hamuru yarım saat dinlendir. ceviz büyüklüğünde parçalar kopar. düzleştirip içine arzuya göre, çekirdeği çıkarılmış zeytin, kaşar, peynir veya patates püresi koy. ağzını kapat ve yuvarla. bunu önce yumurta akına sonra susam veye galeta ununa batırıp yağlanmış tepsiye diz. 180 derece önceden ısıtılmış fırına sür. üzeri pembeleşince çıkar. afiyet olsun.

nightrosecim kzının yeni yaşı hayırlı olsun inşallah.nice hayırlı ve sağlıklı senelere hepbirlikte çıkmanız dileğiyle.menüye gelince yeterli bence ama bence salatalardan birini yapma.çocuklar makarnaya bayılır genelde sadece onu yap.
berfinsenam canım benim beni düşündüğün için çoooook teşekkür ederim.ama inan mutfağa bile giremiyorum.evin içinde burnumu tutarak geziyorum.yemekler çok kötü kokuyor burnuma.dün bir tencere pilavı çöpe döktüm.iyice işteh miştah kesildi bende kafayı yicem yakında.açlıktanda ölmezsem iyi valla.dün senin o eklediğin resimdeki kakaolu pastaya bayıldım ağzımın suyu aktı.yediğim sadece şekerli şeyler.normalde tatlı türleriyle aram hiç yok ama bu sıralar hep şirin şeyler yemek istiyorum.kan şekerimmi düştü acaba.şimdide kara kara akşama ne yapacağımı düşünüyorum.

Amin bitanem, inşallah. :1rolleyes: Yarın ki koşturmacada hangisini yetiştirebilirsem artık:))kaydirigubbakcemile

Aşkım e bende sana o kadar yazdım doktora git mutlaka, kendine dikkat et ihmal etme diye ama bakıyorum hala sen gitmemişsin.:eek:klava: Kan şekerin düşüyor o yüzden canın tatlı istiyor, canın istemediği için sağlıklıda beslenemiyorsun ama böyle yapma bir şeyler yemeye çalış En hafifi neyse en azından onu dene çorba falan gibi.:mymeka: Vücudun daha fazla zayıf düşmesin, tekrar geçmiş olsunŞeniz

eh birde tatlı tarifi yazayım bari.

havuçlu bonbon.
malzemele: 5 orta boy havuç, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı su, 250 gr sade bisküvi, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 su bardağı hindistan cevizi. arzu ederseniz tarçında koyabilirsiniz.

yapılışı: havuçlar kazınıp rendelenir. şeker ve suyuda ilave edip suyunu çekinceye kadar ağır ateşte pişirilir.
bisküviler ezilip un haline getirilir. soğuyan karışıma katılır. ceviz kırıklarıda ilave edilip hamur elde edilir. ceviz büyüklüğünde koparılıp yuvarlanır. hindistan cevizine bulanıp tabağa dizilir. 1 saat buzdolabında bekletilir. sonra ikram edersiniz. afiyet olsun. bu bir nevi yalancı cezeryede denebilir.

:1hug:Ne güzel tarifler, çiçekler böyle, çok teşekkür ederim ablacım.a.s. Tüm resimleri bastırıp kızıma götüreceğim: Çok sevdiğim KahramanMaraşlı ablaların gönderdi sana diyeceğimhihoyyyt

2006 Yılında yine bir hafta sonunda yaptığımız doğum gününde prensesim:CüvCüv: şimdi kilo verdi biraz daha boy attı Maşallah abla oluyo artıkhihoyyyt
:nazar:

X