Kahramanmaras///46

kızlar dün sörf yaparken çok güzel bir şiir buldum. beni çok etkiledi. sizlerle paylaşmayı istedim. aslında sabah sabah pek iç açmayacak ama çok güzeldi.
ek43vv0.jpg

bu arada takı ve şemalarını gezinin. çok güzel şeyler koydum. belki heveslenip yaparsınız diye. hepinizi öpüyorum. beni özleyin canlarım. bye.

Günaydın canlarımhihoyyyt Karizması süper bir ziyaretçimiz var sabah sabah sayfamızda, nasıl?yerimseniben Hepinizi öptüma.s.
rgrefa7.png

günaydııııııııııııııın canım hemşolarım
betül ablam sen kıtırların en tatlısısın seni sevmeyecek gelin yok zannedersem biz seni çooook seviyoruz.
gönderdiğin şiire bayıldım.tam benlik.emeğine sağlık
nightrose kız bacum benüm aşkum o adamdan dahada yahuşuhlu hemide daha garizmatik aşkumun göbüşünü onun elindeki çiçeğe değişmem.bende seni öptüm balım seninde günün aydın olsun

günaydııııııııııııııın canım hemşolarım
betül ablam sen kıtırların en tatlısısın seni sevmeyecek gelin yok zannedersem biz seni çooook seviyoruz.
gönderdiğin şiire bayıldım.tam benlik.emeğine sağlık
nightrose kız bacum benüm aşkum o adamdan dahada yahuşuhlu hemide daha garizmatik aşkumun göbüşünü onun elindeki çiçeğe değişmem.bende seni öptüm balım seninde günün aydın olsun

Aşkolsun canım benim , tabi ki kocişlerimizin eline su bile dökemez ama çok iyi bir aktrist olduğu için fena mı sayfamızı renklendirsin dedim Adam bu yaşta bile süper bencesositososito

oy ciğeeeerim haklısın bidenenm eline emeğine sağlık kız bende severim bu adamı canom öptüm balum

nigtrose süper olmuş elinde kırmıız gülle kocişim gelmiş diye düşündüm ama bu adamın karizmasıda başka bri şey haaaaaa...::))
oy severim kocamı aşığım ama başka gzüellilleri de takdir etmek laızm uzaktan:))
kızlar ev temizlemyeceğim dedim ama ben kayınvalideme ev krili değdimde nesi var ,tertemzi diyor,bana çıktığında yani öyle ortalık toz pis içinde değil.
zaten dediğim giib 2 kişiyiz.
allah şükür titiz ve ttemiz bilinirm kayınvalide titizlik hastası düşünün o öyle diyor.ama bugün mecbur ev temzileyueceğim çünkü,
kızlar dün salonda yemek yiyelim deidk.büyük tv de diiz seyretmek istedi kocam ama sofrayı yere kurudk.her zaman pc odasında yerdik ama adam keyif yapmak istedi tabi bende
koca bir bardak kola halının üzerine döküldüüüüüü ayy ne sinir oldum.ben halı silmeyi pek beceremem zaten demiştim kansılzıktan doalyı pek bir halim mecalim yok.
aldım elime bol kosla ve deterjan koyduğum leğeni baştan sona sildim halıyı.
silemiyor muyum dye her yeri en az 3 kere geçtim allahtan halı temizdide.yıkattırmıştım ve salon olunca pek te kullanılmıyordu.
ama bayağı yordu beni.
deidm ya her şey tamam halı silerken iflahım keisilir.
tabi yeni sayılır sildikçe etrafa tüyleri dağıldı. halı kurusun, yarın her tarfı siler süpürüm diye sadece etrafını sildim bıraktım.
amanın ne anlattım ha bende.
haftada bir tüm evi köşe bucak yaparım kesim.ev büyük maşallah.
ama varya çalışıyorum ve sadece pazar günü evdeyim kızlar banada acıyın .temziliği geceleri yaparım işten sonra yani.
pazar günü rahat edeytim diye .
neyse beni pis bilmeyina ma temziliğe de galirseniz sevinirm.
buyrun bir elin nesi iki elin sesi var..

av bşrde hamile felan olursam diye yormuyorum güya kendimi bir baradak kolanın yaptığına bak beee.
bir arakdaşım ,şüphelnediğinde iş yapma dedi.
yormadan yap ,dedi.

biraz da onadan korkuyorum dün
bebişim ordaysan ve eğer halı yüüzdne gitmek zorundaysan suçlusu baban bileisn dedim.
ama hayrılsı tabiş::))

av bşrde hamile felan olursam diye yormuyorum güya kendimi bir baradak kolanın yaptığına bak beee.
bir arakdaşım ,şüphelnediğinde iş yapma dedi.
yormadan yap ,dedi.

biraz da onadan korkuyorum dün
bebişim ordaysan ve eğer halı yüüzdne gitmek zorundaysan suçlusu baban bileisn dedim.
ama hayrılsı tabiş::))

Aman Bitanem sen ne olur ne olmaz fazla yorma kendini sen yine de, Allah gönlünüze göre versin inşallah ev temizliği beklesin boş ver, zorunluysa da kocişinden destek talep et e mi canım?a.s.

nightrose bacum allah nazarlardan saklasın pekte yakışmışsınız birbirinize.maaaşallah.
swethome canım benim yorma kendini.boşver temizliği falan bak ne gözel sohbet edeyok.ben gelirim temizliğe sanada nasılsa yerimde durameyom.kakılmıştır benim adııııııım her yanı siler parlatırıııııım.

nightrose bacum allah nazarlardan saklasın pekte yakışmışsınız birbirinize.maaaşallah.
swethome canım benim yorma kendini.boşver temizliği falan bak ne gözel sohbet edeyok.ben gelirim temizliğe sanada nasılsa yerimde durameyom.kakılmıştır benim adııııııım her yanı siler parlatırıııııım.

Güzelcim Aminnnnn... Allah hepimizin mutluluğunu yuvasını daim eylesin, evimizi sağlıklı şen kılsın inşallah. Şeniz

GÜNAYDIN a.s.
40 dakikadır uğraşıyorum deli oldum iyice kafamçokkarıştı
geç oldu ama ne yapayım yine k.k. çok yavaş
hepinizi özledim Şeniz
ablam sen gibi kayınvalidesi olacak gelin kesin kadir gecesi doğmuştur,
sen bir tanesin :asigim:
nıghtrosem canım ALLAHım mutluluğunuzu bozmasın ,:nazar:
gülen yüzünüz hiç solmasın inşallah
nesutayi bacım sen nasılsın kesin yine iş peşindesindir seni seviyorum kız valla Şeniz
gel bir kucaklıyayım ,fıstığım çıtırım bu gün dinlen yarına yaparsın ,
rutin işleri yap gel , gerçi şimdi bende kaçacağım
çamaşırları asıcam ,
swethome bacım canım benim ,sakın ağır iş yapma benimki şaka,yerimseniben
eşinin gözüne takılan bir yer varsa alıversin eline süpürgeyi bezi
benim canım arkadaşımın evinde kirli bir yer bulamazda ,
tatlım inşallah :emir_bebek:bebiş geliyordur ALLAHım gönlünüze göre versin
,hihihi teyze olucam sırnaşık şey

dilek10or3.jpg

duygulandım valla ağlayacağım şimdi
ALLAHım cümlemizin mutluluğunu bozmasın
tüm kötülüklerden korusun inşallah
seni seviyorum kocacığım canım birtanem benim
evimin göbişlenmeye başlayan direği ŞenizŞenizŞeniz
seni çoooooooooooooook seviyorum:asigim::nazar:
arkadaşlar ben bu e _kartı sizin için ekledim
sonradan kocişe ilanı aşka dönüştü hadi hayırlısı:roflol::roflol:

x1pnyojbf1mq9kwnkmqiybbpk9.jpg

kızlar hemen teyze olmaya heveslenmeyin ,
ben miletin hevesini kursağınd akoyuyorum 3-54 aydır
:))))))
kendim de dahilll
ahhh ahha kociş ev işinden hiç anlmaz hemde hiç
bir ara denedim deidmki bugün sen süpür de sileyim (milletin kocası hep süpürüyormuş ,gaza geldim bende) ya offf yaparım bir gn bekle dedi.1 2 3 bekl yok bende süpürümüyorum inatla yapsın diye
aahhh yine başıma kaldı sasğolasıca eline süpürge almayı bilmiyorrr
ona göre evi ben kirletiyorum o evin içinde sabit oturuyormuş da gezen benmişim.
işte böyle mecbur yapacğaım.kısmetse akşma temzilik var ama kendimiyormadan yapmayı düşünüyorum bakalım.
hayırlısı
her şey için teşekkürler arkadaşlar
ama hamiş olursam müjdeyi bu topikte de vereceğim :))

Ablalarim size bir sorum var..
Hep yemeklerden, tatlilardan bahsediyorsunuz birazda evlilikten bahsedelim, daha dogrusu Kahramanmarasin adetlerinden..

Bir kac hafta icinde beni gelip isteyecekler allahin izni ile ve biliyorsunuz ki benim canomm Marasli.
Bende corumluyum, ve merak ettigim bazi seyler var..

Marasta söz, nisan olaylari nasil olur? hani özel bir gelenek varmidir..
Mesela Canom bana dedi ki, dügünden önce erkek tarafi kiz tarafina yani en yakinlara yüzük alirmis.. ki bunu ilk defa duydum..

Beni biraz bilgilendirirseniz cok mutlu olurum canlarim benim,

hadi Marasin güzelleri göreyim sizi :)

Valla maraşliyim ama yüzük alma işini duymadim.
Yakin akrabalarina yani anne baba kardeş abi dede gibi yakinalrina bohça hazirlanir ama oda artik eskis giib değil sadece bazi hediyeler konulur
fakat geline erkeke tarafi kizada erkeke tarafi güzelce bohçe yapar.işte bu bilinir her lyerde yanina anne ve babalara hediyeler insanlarin maddi durumuna bağli.
Ama yüüzk duyamdim.ç
mesela çoğu yerde nişanda taki merasimi olur.fakat ,maraşta bazi yöreler hariç bu yok.sadece gelin kiza kayinvalidesi takilar takat oda genellikle altin set ve bileziskler olur.eskiden çok daha ağirmiş altin kemer, altin kordon felan
ama şimdi insanlar daha modern zevkler ediniyoralr.
Valla benden bu kadar sordukça söyelrim.
Ama yüüzk işini merak ettim.
Canim nişanlin merkez den mi yoksa bağli ilçelerden mi?
Ona göre de adetler değişebilir.yani

Valla maraşliyim ama yüzük alma işini duymadim.
Yakin akrabalarina yani anne baba kardeş abi dede gibi yakinalrina bohça hazirlanir ama oda artik eskis giib değil sadece bazi hediyeler konulur
fakat geline erkeke tarafi kizada erkeke tarafi güzelce bohçe yapar.işte bu bilinir her lyerde yanina anne ve babalara hediyeler insanlarin maddi durumuna bağli.
Ama yüüzk duyamdim.ç
mesela çoğu yerde nişanda taki merasimi olur.fakat ,maraşta bazi yöreler hariç bu yok.sadece gelin kiza kayinvalidesi takilar takat oda genellikle altin set ve bileziskler olur.eskiden çok daha ağirmiş altin kemer, altin kordon felan
ama şimdi insanlar daha modern zevkler ediniyoralr.
Valla benden bu kadar sordukça söyelrim.
Ama yüüzk işini merak ettim.
Canim nişanlin merkez den mi yoksa bağli ilçelerden mi?
Ona göre de adetler değişebilir.yani:nazar:

X