Kahramanmaras///46

Cok tsk ederim swethome abla,, merkezden degil.. ilcelerinden..

Bana dedigi öyle, ama tabi yanlis anlamis olabilirim ki bana da biraz ilginc geldi ve tekrar sordum o da evet, yüzük alinir dedi..

Kendi kendime dedim baya bi fark var ádetlerimizde..

Hani bohca olayini biliyorum bu bizde de var, ic camasiriydi terligidi suydu buydu..

Cok tsk ederim swethome abla,, merkezden degil.. ilcelerinden..

Bana dedigi öyle, ama tabi yanlis anlamis olabilirim ki bana da biraz ilginc geldi ve tekrar sordum o da evet, yüzük alinir dedi..

Kendi kendime dedim baya bi fark var ádetlerimizde..

Hani bohca olayini biliyorum bu bizde de var, ic camasiriydi terligidi suydu buydu..

Canım benim öncelikle hayırlı uğpurlu olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah.Şeniz Ama ben Maraş'ın adetlerini pek bilmiyorum Babam Bayburtlu annem Elazığlı eşimde İnebolu'lu.. Yalnız nişanlının adetleri çok hoşuma gitti, ne güzel alsınlar bıraka.s Bizde de bohça falan yapılır, erkek tarafı kıza takılar takar falan ama yakınlarına bir şey yapılmaz Olsun sen karıştırma yapmak istiyorlarsa yapsınlar, hediyeleşmek güzeldir, öptüm.a.s.

[quote="NightRose";4072547]Canım benim öncelikle hayırlı uğpurlu olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah.Şeniz Ama ben Maraş'ın adetlerini pek bilmiyorum Babam Bayburtlu annem Elazığlı eşimde İnebolu'lu.. Yalnız nişanlının adetleri çok hoşuma gitti, ne güzel alsınlar bıraka.s Bizde de bohça falan yapılır, erkek tarafı kıza takılar takar falan ama yakınlarına bir şey yapılmaz Olsun sen karıştırma yapmak istiyorlarsa yapsınlar, hediyeleşmek güzeldir, öptüm.a.s.[/quote]
ablacim cok sagol..

Zaten karistirmiyorum kim karistirir bunu duyduktan sonra :jeyyar::jeyyar::jeyyar:

saka bi yana da sadece merak ettim iste bu tür özel gelenekler varmidir diye marasta..
Şeniz

Ablalarim size bir sorum var..
Hep yemeklerden, tatlilardan bahsediyorsunuz birazda evlilikten bahsedelim, daha dogrusu Kahramanmarasin adetlerinden..

Bir kac hafta icinde beni gelip isteyecekler allahin izni ile ve biliyorsunuz ki benim canomm Marasli.
Bende corumluyum, ve merak ettigim bazi seyler var..

Marasta söz, nisan olaylari nasil olur? hani özel bir gelenek varmidir..
Mesela Canom bana dedi ki, dügünden önce erkek tarafi kiz tarafina yani en yakinlara yüzük alirmis.. ki bunu ilk defa duydum..

Beni biraz bilgilendirirseniz cok mutlu olurum canlarim benim,

hadi Marasin güzelleri göreyim sizi :)

:uhm: alla allah. ben elbistan lıyım ama böyle bişey duymadım. kıs yoksa biz ucuza mı gittik.
canım geleneklerimizde kız istemede büyükler bir araya gelip kız evine gider. giderkende çiçek, çikolata v.s. götürürler. şimdi böyle. kız tarafıda eğer haberliyse, kendince tatlı-börek gibi ikram edilecek şeyler hazırlarlar. söz kesilince, oğlan kıza söz yüzüğü takar. bu isteğe bağlıdır. nişan öncesi pazarlıklar yapılır ve oğlan tarafı gider. nişanda bohçalar hazırlanır. tabii karşılıklı. ben bu kadar biliyorum. nişan olmayacağına göre usul budur.:nazar:
eh artık canonla size mutluluklar dilerim.a.s.:lepi::1hug:

:asigim: güzelim nişan bohçası nişanda gider demiştim. erkek tarafı nişanda tatlısını, çikolatasını ve tekrardan çiçeğini alır. bazı yörelerde bohça nişandan sonra baklava tepsisiyle götürülür. bunu erkek tarafı yapar. kız tarafıda nikaha yakın bohçayı gönderir.:nazar: oğlan tarafı nişanda takılarını takar. kız tarafı eğer düğünde gelemeyecekler varsa takar. yani kız tarafı düğünde takı takar. bu tip şeyler sözde pazarlık konusu edilir. yani ne takılacak edilecek diye. ne alınacağına kadar ve hatta düğün nerde, nişan nerde olacağına kadar sözde konuşulur.kötükedihüso aman isteyin. başta herşeyin konuşulması şart.:1hug: sonra tatsızlık olmasın. :eek:klava: ay çok zor iş.:çok üzgünüm: allah kolaylık versin.:1hug:

:uhm: alla allah. ben elbistan lıyım ama böyle bişey duymadım. kıs yoksa biz ucuza mı gittik.
canım geleneklerimizde kız istemede büyükler bir araya gelip kız evine gider. giderkende çiçek, çikolata v.s. götürürler. şimdi böyle. kız tarafıda eğer haberliyse, kendince tatlı-börek gibi ikram edilecek şeyler hazırlarlar. söz kesilince, oğlan kıza söz yüzüğü takar. bu isteğe bağlıdır. nişan öncesi pazarlıklar yapılır ve oğlan tarafı gider. nişanda bohçalar hazırlanır. tabii karşılıklı. ben bu kadar biliyorum. nişan olmayacağına göre usul budur.:nazar:
eh artık canonla size mutluluklar dilerim.a.s.:lepi::1hug:
Ay ablacim nasil güldüm ya :roflol:

Bakalim nasil olacak simdiden cok heycanliyim, 1senelik cabamizdan sonra insallah tatliya baglariz bu isi Şeniz

Simdiden hepiniz davetlisiniz Dügün Marasta olacak ŞenizŞeniz

[QUOTE="NightRose";4069106]Günaydın canlarımhihoyyyt Karizması süper bir ziyaretçimiz var sabah sabah sayfamızda, nasıl?yerimseniben Hepinizi öptüma.s.
rgrefa7.png
[/QUOTE]

:teytey::dance::sm_cool: ay çok hoş. bizim evede buyurmaz mı acaba? ben ona tatlılar börekler açarım. sabah sabah gözüm açılmıştı. işlerimin yoğunluğu yüzünden anca cevaplıyorum. ama son hali çok kötüydü. kıtırlıktan çıkmış, takır olmuştu.
aman evdeki kadir inanırım duymasın. :roflol::roflol::roflol:

[QUOTE="NightRose";4069444]
nazario6.png

hdivcw9.jpg
:nazar:[/QUOTE]

allah nazarlardan esirgesin. mutluluğunuz daim olsun canım.
nazar_boncugu.bmp

av bşrde hamile felan olursam diye yormuyorum güya kendimi bir baradak kolanın yaptığına bak beee.
bir arakdaşım ,şüphelnediğinde iş yapma dedi.
yormadan yap ,dedi.

biraz da onadan korkuyorum dün
bebişim ordaysan ve eğer halı yüüzdne gitmek zorundaysan suçlusu baban bileisn dedim.
ama hayrılsı tabiş::))

aman gülüm dikkat et. hafta sonu kadın çağır ona yaptır. sen kritik devredesin madem yapman şart değil. kötükedihüso
:Saruboceq::CüvCüv: inşallah yakın zamanda haberini alırız.:asigim:a.s.

786165686-2c634d42b9.jpg

Ay ablacim nasil güldüm ya :roflol:

Bakalim nasil olacak simdiden cok heycanliyim, 1senelik cabamizdan sonra insallah tatliya baglariz bu isi Şeniz

Simdiden hepiniz davetlisiniz Dügün Marasta olacak ŞenizŞeniz

hihoyyyt a.s. sağol canım. ne mutlu bize gelinimiz olacak.:teytey::nazar:

pasta-2-3.jpg

:eek: kıslar beni özlemediniz mi? ben sizleri çok özledim.:1hug::nazar: perşembe kizikom gelecek. çok sevinçliyim.:sm_cool: evim şenlenecek.hihoyyyt fırsat buldukça ben sizleri kontrol ederim.:nazar: hepinizi kocaman öpüyorum.:1hug:a.s. beni çok özleyin emi.:asigim:

:eek: kıslar beni özlemediniz mi? ben sizleri çok özledim.:1hug::nazar: perşembe kizikom gelecek. çok sevinçliyim.:sm_cool: evim şenlenecek.hihoyyyt fırsat buldukça ben sizleri kontrol ederim.:nazar: hepinizi kocaman öpüyorum.:1hug:beni çok özleyin emi.:asigim:

Günaydınlar herkesekaydirigubbakcemile3

Hiç özlemez olur muyuz ablacım, ama kızın geliyor diye hazırlıklar yapıyorsundur. İçin kıpır kıpır heyecanlanıyorsundur diye sesimizi çıkarmıyoruz. Allah hep böyle tatlı telaşlar versin hepimize inşallah.Nazar bocuğun içinde ayrıca çooook teşekkür ediyorum, seni çooook öpüyorum. Sevgilerimlea.s.

günaydınalr herkese kızlar
offff offfff hava çok bulutlu ve yağmurlu az önce son sigaramı içtim.kim giidp alcak şimdi bakkaldan be ya off

günaydın hanımlar ben çok iyim nişanlım geldi şuan Türkiyede hafta sonu İstanbula gelir umarım

selam canlarım nasılsınız.bugün ben pekte iyi değilim bütün hastalıklar birbirine karıştı.ilaç aldım biraz toparlanmaya çalışıyorum.swethome canım gel benim aşkım kartonla almış bugün beraber tellendirriz.dermancım gözünaydın canım.allah mutluluğunuzu bozmasın inş.betül ablam hadi yine iyisin seninde gözün aydın canım benim kıtırmı kıtır ablam benim.aaaaaaaaaah aaaaaaaah gurbetin gözü kör olsun benim anacımda yanımda olsaydı bana bakardı.aşkım çok güzel bakıyor ama anne başka işte.nightrosem canom emeğine sağlık.ne kadarda doğru söylemiş söyleyen.gözlerle insan neler anlatır karşısındakine.hepinizi çok seviyorum canım hemşolarım.kendinize iyi bakın allaha emanet olun.öptümmmm

selam canlarım nasılsınız.bugün ben pekte iyi değilim bütün hastalıklar birbirine karıştı.ilaç aldım biraz toparlanmaya çalışıyorum.swethome canım gel benim aşkım kartonla almış bugün beraber tellendirriz.dermancım gözünaydın canım.allah mutluluğunuzu bozmasın inş.betül ablam hadi yine iyisin seninde gözün aydın canım benim kıtırmı kıtır ablam benim.aaaaaaaaaah aaaaaaaah gurbetin gözü kör olsun benim anacımda yanımda olsaydı bana bakardı.aşkım çok güzel bakıyor ama anne başka işte.nightrosem canom emeğine sağlık.ne kadarda doğru söylemiş söyleyen.gözlerle insan neler anlatır karşısındakine.hepinizi çok seviyorum canım hemşolarım.kendinize iyi bakın allaha emanet olun.öptümmmm

a.s.:nazar: olacağı buydu. ah sana ne diyeyim. geçmiş olsun gülüm. berfinsenada sana geçmiş olsun dileklerini ilermiş. siteye giremediği için canı sıkkınmış. msn ye bana not bırakmış. vücut yorgun düştü bütün hastalıklara davetiye çıkardı tabii. ah birgün bana hak vereceksiniz. canınıza bakın. kötükedihüso

gemiolsunfz7.gif

X