bu yazıyı yazmakla bizlere moral değil üzüntü verdiğini bilmeni isterim...prematüre annesiyim demişsin....bebeklerim ikiz ve 26. haftada 900 gram olarak doğdular...günlerce solunum cihazında.....kalbinde delikle.....küvezden dolayı körlüğe kadar gidebilen göz rahatsızlığı.....göbeklerinde ve kasıklarında yumruk kadar fıtıklar....el bacak hareketleri kısıtlı.....sürekli beyninden şüpheneiliyor.........aylarca süren maddi manevi zor günler....ve gelecekte sağlıklı olmalarının çok zor olduğunu söyleyen doktorlar.....şu an evdeler ve ben her gün ölüyorum....bir çözüm arıyorum ama yokkkkkkkkkkk.......bazen herşeyi bırakıp insafsızca kaçmayı bile düşünüyorum ama olmıyacağını biliyorum......sence kim prematüre annesi......hayat çok zormuş şimdi anladım...........bu duyguları yaşayan varmı yoksa tek kötü olan benmiyim...
sevgili ilnar geçmiş olsun dileklerimi gönderiyor dualarımı eksik etmiyorum senden ve bebeğinden yapabileceğim bişey varsa lütfen yaz sevgiler:teselli::teselli::1hug::1hug:a.s.evet ayazefe, bebeklerimiz birer kahramanlar. Bizden cok daha fazla güçlüler. ne yazıkki bizim kaderimiz böyle cizilmiş. Herkes doğum odasında yavrusunu koklarken biz bu duygudan uzak kaldık. Herkes bebeğini emzirirken biz süt sağma makinalarına sarıldık.. Olsun buna da şükür, en azından hayattalar, en azından onlar için birseyler yapabiliyoruz. Benim kuvez hikayem henüz bitmedi. 78 günügeride bıraktı. Minik kuzum hala küvezde ve solunum desteği alıyor. Olsun kalbi atıyor ya, nefes alıyor ya. Bunu bilmekte çok güzel. Ümidimi yitirmiycem, Allahım evlat acısı yaşatmasın hiç kimseye. Yarın göz muaynesi var kızımın, İdilimin. 2 muaynesinde gözünde leke-kanama görülmüştü, Allahım ne olur bu muanesinde cıkmasın diye dua etmöedik saniyem gecmiyor inanın. Minicik bedeni lazere nasıl dayanır. Allahım yavrumu karanlığa mahkum etme ne olur...
Denizcim, lütfen isyan etme, Benim hikayemi tam olarak bilmiyorsundur belkide... Bebeğim 3. günü iç kanama gecirdi, ve ben hastanede hasta yatağında yatarken (sezeryan oldum, sonrasında bende de damar kanaması oldu ve hastanede 1 hafta fazladan yattım) bir telefon geld ve dünyam basıma yıkıldı. Anne-baba son kez görmek siterseniz gelind ediler. Bunun nasıl bir duygu oldugunau anlatamam. Yoğun bakıma gittiğimde, bebeğimin yanıan yürürken adeta ayaklarım titriyordu, eşimin elini öyle sıkı tutmusum ki... Sanki yığılıp kalacaktım oracığa.. Neyse, Anlatırken bile sanki o günleri yasıyormusum gibi hissettimm tekrar. Ama Allah büyük, bizim yanımızda ben buna inanıyorum. Sakın ümidini yitirme,
Ve tekrar duamı hepimiz için yineliyorum: ALLAH HİÇKİMSEYE EVLAT ACISI YAŞATMASIN.. SAĞLIKLA VE HAYIRLISIYLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN.. AMİİNNNN.
bu yazıyı yazmakla bizlere moral değil üzüntü verdiğini bilmeni isterim...prematüre annesiyim demişsin....bebeklerim ikiz ve 26. haftada 900 gram olarak doğdular...günlerce solunum cihazında.....kalbinde delikle.....küvezden dolayı körlüğe kadar gidebilen göz rahatsızlığı.....göbeklerinde ve kasıklarında yumruk kadar fıtıklar....el bacak hareketleri kısıtlı.....sürekli beyninden şüpheneiliyor.........aylarca süren maddi manevi zor günler....ve gelecekte sağlıklı olmalarının çok zor olduğunu söyleyen doktorlar.....şu an evdeler ve ben her gün ölüyorum....bir çözüm arıyorum ama yokkkkkkkkkkk.......bazen herşeyi bırakıp insafsızca kaçmayı bile düşünüyorum ama olmıyacağını biliyorum......sence kim prematüre annesi......hayat çok zormuş şimdi anladım...........bu duyguları yaşayan varmı yoksa tek kötü olan benmiyim...
evet ayazefe, bebeklerimiz birer kahramanlar. Bizden cok daha fazla güçlüler. ne yazıkki bizim kaderimiz böyle cizilmiş. Herkes doğum odasında yavrusunu koklarken biz bu duygudan uzak kaldık. Herkes bebeğini emzirirken biz süt sağma makinalarına sarıldık.. Olsun buna da şükür, en azından hayattalar, en azından onlar için birseyler yapabiliyoruz. Benim kuvez hikayem henüz bitmedi. 78 günügeride bıraktı. Minik kuzum hala küvezde ve solunum desteği alıyor. Olsun kalbi atıyor ya, nefes alıyor ya. Bunu bilmekte çok güzel. Ümidimi yitirmiycem, Allahım evlat acısı yaşatmasın hiç kimseye. Yarın göz muaynesi var kızımın, İdilimin. 2 muaynesinde gözünde leke-kanama görülmüştü, Allahım ne olur bu muanesinde cıkmasın diye dua etmöedik saniyem gecmiyor inanın. Minicik bedeni lazere nasıl dayanır. Allahım yavrumu karanlığa mahkum etme ne olur...
Denizcim, lütfen isyan etme, Benim hikayemi tam olarak bilmiyorsundur belkide... Bebeğim 3. günü iç kanama gecirdi, ve ben hastanede hasta yatağında yatarken (sezeryan oldum, sonrasında bende de damar kanaması oldu ve hastanede 1 hafta fazladan yattım) bir telefon geld ve dünyam basıma yıkıldı. Anne-baba son kez görmek siterseniz gelind ediler. Bunun nasıl bir duygu oldugunau anlatamam. Yoğun bakıma gittiğimde, bebeğimin yanıan yürürken adeta ayaklarım titriyordu, eşimin elini öyle sıkı tutmusum ki... Sanki yığılıp kalacaktım oracığa.. Neyse, Anlatırken bile sanki o günleri yasıyormusum gibi hissettimm tekrar. Ama Allah büyük, bizim yanımızda ben buna inanıyorum. Sakın ümidini yitirme,
Ve tekrar duamı hepimiz için yineliyorum: ALLAH HİÇKİMSEYE EVLAT ACISI YAŞATMASIN.. SAĞLIKLA VE HAYIRLISIYLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN.. AMİİNNNN.
sevgili ilnar geçmiş olsun dileklerimi gönderiyor dualarımı eksik etmiyorum senden ve bebeğinden yapabileceğim bişey varsa lütfen yaz sevgiler:teselli::teselli::1hug::1hug:a.s.
Senin yazını okurken o günleri tekrar yaşadım sanki.. Bizimde bebeğimiz 3. günü ciğer kanaması geçirdi. Burnundan nefes verme yerine kan ve pıhtıları geliyordu. Telefon açtılar bebeğiniz bu geceyi atlatamayacak gibi isterseniz son bir kez görün diye... Bu duygular ne yazılırr ne anlaatılırr nede tarif edilir.. Biz yaşadık o acıları ve ben hala yaşıyorum. Ciğerinde kalıcı hasar bıraktı. Allah bebeklerimize şifa versin. Rabbim nerde tüylü kürdan parmaklı ama dev yürekli prematüre bebek varsaa hepsine şifalar versinn.. Bir ömür mutlu etsin onları.. onlar bir ömre sığacak büyük acıları hayata daha gözlerini açmadan yaşadılar. Bedelini peşin peşin verdiler. İnşallah bundan sonra bebeklerimiz sağlıklı olur.
Sağol Yummy, Dualarınn ve desteğin için. Sizler bu yollardan geçmişsiniz, bilgilerinize ihtiyacım oldugunda sizlere danışabilriim. Allah evlatlarımızı bizxlere sağlıkla ve hayırlısıyla bağışlasın..
merhaba ayazefe aramıza hoşgeldin yazdıkların çok doğal hepimiz yaşadık bunları ...yardımcı olabileceğim bişey olursa ankaradayım bendea.s.ben yazdiklarimla hiç kimseyi üzmek istememiştim.sadece ilk doğduğunda bebeğinden ayrı olmanın zorluğunu, lohusalık psikolojisiyle zaten tüm hormonlar altüst olmuşken, normal bebek doğuran anneler bile ağlayıp dururken, herkes 'bebek nerde' diye sorarken,onu hastanede bırakıp taburcu olurken, içimizden geçen duyguları anlatmak istemiştim.kimseyi mutsuz etmek istemedim.Denizcim özür dilerim yinede.Allah bebeklerine şifa versin tez zamanda ve hepimizin bebeklerini korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?