• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Kahraman bebeklere ve onların kahraman annelerıne...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bramble yaşadıklarımızı ancak biz yaşayanlar anlar canım. İlk gördüğümde bebeğimi Burnundan foşur foşur kan geliyor demişlerdi. Biz gidince temizlemişler ama burnunn kenarlarında kan pıhtıları vardı. Öyle kötü oldum ki, sanki oraya yığılacaktım. Ama Allah büyük, güç verdi.. Geçmiş olsun canım. Hepimize geçmiş olsun. Dev yürekli parmak çocuklarımıza da seninde dediğin gibi bir ömür bouyu sağlık-mutluluk versin..

İlnarcım senin için çok dua ediyorumm.. Rabbimm evladını sana bağışlasınn acısını yaşatmasın sana. İnşallah birgün sana anne dediğinde bütün bu yaşadıklarını hiç yaşamamış gibi unutur gidersin...
Şimdi evladım iyi yaa yanımda yaa hergün büyümesine tanık oluyorum hergün yaptığı değişik bir harekete içim içime sığmıyorr.. İnşallah Rabbim sanada yaşatacak bunları cnm benim.

;Dualarınız ve desteklerinizle bize güç veriyorsunuz. ınşallah bende sizler gibi kızımı sağlıla kucagıma alırım ve evimize gideriz. Dün odasını boyattık. Bu haftaiçi de mobilyalarını almıstık, onları getirecekler.. Allahım acısını yaşatmasın. Odası boyanırken hem korktum hemde heyecan.. değişik duygular, hepsi bir aradaydı.. Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın.. Cuma günkü göz muaynesini de inşallah sağlıkla atlatırız. Umarım lazere gerek kalmadan düzelir minik kızımın gözü..

;Dualarınız ve desteklerinizle bize güç veriyorsunuz. İnşallah bende sizler gibi kızımı sağlıla kucagıma alırım ve evimize gideriz. Dün odasını boyattık. Bu haftaiçi de mobilyalarını almıstık, onları getirecekler.. Allahım acısını yaşatmasın. Odası boyanırken hem korktum hemde heyecan.. değişik duygular, hepsi bir aradaydı.. Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın.. Cuma günkü göz muaynesini de inşallah sağlıkla atlatırız. Umarım lazere gerek kalmadan düzelir minik kızımın gözü..

sevgili ilnar bebeğimin herşeyi hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kullansın büyüsün bebeişim iyi haberlerini bekliyoruzopuyorumnanaktana.s.:1hug::teselli:

Benim eşimde ilk ben hastanede yatarken bebeğin odasını toplatmayı düşünüyormuş. Biz bebek doğmadan önce bitimiştik bütün odasını mobilyasını ve dekorunu. Bebek yaşamaz dediklerinde ebruyu bu eve sokamam benn bir an önce toparlamam lazım diyip ben taburcu olmadan önce eve gelmiş biraz toplamış zaten kapısınıda kilitlemişti ben taburcu olduktan sonra görmeyeyim diye. Allah ım hiçbir bebeğin odası boş kalmasın. Rabbimm hepsinin beşiklerinde odasında mışıl mışıl uyumayı nasip etsin. Şimdi ise bebeğim çekmeceleri bile açmaya başladı emeklediği yerde :) ınşallah sizde göreceksiniz bu günleri

benim kızımın da yatağı gecikmişti mobilyacıdan çıkartıp bütün hırsımı her gün arıyordum bir gün çok canım sıkıldı açıp bağrındım taburcu oluyor kızım getirmeyin gidip hazır alıcam 1 lirada paranızı vermem diye bağrındım o gün mobilyaları geldi kızımın kuruldu temizlenmedi ertesi gün kız kardeşim gelip temizliycek eşyalarını yerleştiriceklerdi sabah kalktık telefon kızınız taburcu oluyor gelip alın diye. sende nazlı meleğinin hazırlıklarını yapmışsın bakarsın hiç ummadığın bir anda arayıp kızınızı alın derler ve her şeyi tamamlanmış odasına gelir bebeğin

Bramble yzını okuyunca hayal kurdum bir an, benim küçük prensesim de çekmecelerini açıp karıstıracağı günleri görebilsem..

Ebrizm, umarım en kısa zamanda solunumunu desteksiz almayı basarır kızım ve tüm sorunları atlatırız da, bizede o telefon gelir ve kızınızı alabilirsiniz derler.. Dünyalar benim olur o gün.. ıkinci defa doğmus olurum adeta..

ılnar yaşayacaksın inşallah çok kıSA bir zaman sonra o duyguyu.. biraz sabır cnm benim.. Allahın izniylee hepsi olucak isteklerinin.. Herşeyi vakti zamanı var.. Allah insanları en sevdiği şeylerle sınarmış.. O sınavı sabır ederek vericeksin inşallahh. Sonunda meleğin kollarında olacak

sevgili ilnar bebeğine uğur olsun her dilek çabucak sağlıkla gelsin aramızaopuyorumnanaktan

Yummy cim, o bnim biriciğim, parmak çocuğum.. Uğuer böcüşüm olacak.. ondan ayhrı bir hayat düşünemiyorum.. Öyle minik ki bir görseniz.. Küvezin içinde gözlerini açıp bana baktığını gördüğümde içim eriyor.. Hele mide sondası ile beslenior ya, canım yavrum ağlamaya başladığında o hortumlardan dolayı sesi bile cıkmıyor.. Eriyorum adeta o orda ağladıkça, birsey de yapamıyorum minik kuzuma.. Allahım tez zamanda iyileşsin de kucağımızda evimize gidelim diliyorum..

Bramble canım, sabır etmekten başka da birsey gelmiyor ki zaten elimden.. Telefonumda hastaneden arandığımı gördüğümde yüreğim ağzıma geliyor.. Soğukkanlılığımı korumaya çalışıyorum.. ınşallah kötü günleri geride bırakmışızdır.. Allah o günlere döndürmez umarım tekrar..

Hepimizin yavrusunu Allahım bizlerre bağışlasın..

Yummy cim, o bnim biriciğim, parmak çocuğum.. Uğuer böcüşüm olacak.. ondan ayhrı bir hayat düşünemiyorum.. Öyle minik ki bir görseniz.. Küvezin içinde gözlerini açıp bana baktığını gördüğümde içim eriyor.. Hele mide sondası ile beslenior ya, canım yavrum ağlamaya başladığında o hortumlardan dolayı sesi bile cıkmıyor.. Eriyorum adeta o orda ağladıkça, birsey de yapamıyorum minik kuzuma.. Allahım tez zamanda iyileşsin de kucağımızda evimize gidelim diliyorum..

annesi benim idil bebişim çok güçlü olucak hiç üzülme herşey yoluna giricek bu süreçlerden pek çok anne geçti sizde rahata kavuşucaksınız tabii sağlıkla üzülme lütfen...:1hug::teselli:

ben sadece ilk sayfayı okuyabildim birazda bu sayfayı of of yaşadınlarımız ne çok benziyo birbirine bende 28 haftalık doğum yaptım preklempsi yüünden benim doktorda erken farkedemedi 10 gün başka bir doktor gözetiminden hastanede yattım bide kuvöz sıkıntısıda yaşadık neler neler 1200 gr doğdu sezeryanla doğurduğum için mecbur ertesi güne kaldı kızımı görmek bi girdim yoğun bakıma 38 cmlik 1200 gr bir bebek her tarafında kablolar ağzında burnunda gözlerinde bantlar ayy allahım çokkötüydü rabbim kimseye vermesin böyle bişey herkes geliyo ziyerete üzülme gençsiniz gene olur diyolar bende dedim galiba öldü bana söylemiyolar her gelen hemşireye soruyorum eşime yalvarıyorum ertesi gün taburcu oldum ama onu görüp gidecem diye tutturdum orda öylece yatarken çıktım ya hala içim yanıyo 25 gün sonra çıktı kızım kuvözden her gün gittim ziyaretine

ilnarcim,çok iyi yaptın idilin odasını hazırlayarak.:)) güzel kuzun en yakın zamanda gelicek yerleşicek odasına:)) benim oğlumun da pek birşeyi hazır değildi, eşim devamlı bi doğsun da hayırlısıyla alırız derdi, gönlümce hiçbişeyi hazırlatmadı bana.aman dur bi doğsun, sağlıklı olsun da diyip durdu.bizim oğlan da dayanamadı 35.haftayı tamamladığı gün geliverdi.hastanede yatıyodu daha, anneler günüydü, herkes beni tebrik için arıyo ama bebek yanımda diil:( neyse ben tutturdum oğlanın araba koltuğu ve pusetini alalım bugün diye,iki büklüm yürüyemiyorum ama götürdüm eşimi zorla.( bu arada bebeği çıkartırız falan dememişler, hatta enfeksiyon olabilir diye bi daha kan aldılar o gün yavrumdan) Neyse aldık araba koltuğunu, arabaya bağladım,tekerlekleri bagaja koydum ve ertesi gün hastaneye süt vermeye gittim.Yoğun bakım odasına girdim, hemşire başını kaldırıp bana baktı ve 'annesi bu çocuğu çıplak mı götüreceksiniz eve, nerede bunun kıyafetleri, taburcu ediyoruz' dedi. hayatımın en mutlu anıydı...

Ayazefe, canım inan yazını tüylerim diken diken olarak okudum.. Allah yavrunu sizlere bağışlasın.. ınşallah bende güzel kızımın sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu olduğu günü görürüm canım. Canımı isteseler veririm onun sağlığına kavuşması için..

allah herkeze sabir versin benim oglumda bir ay erken geldi ve 2 kiloydu o kadar kucuktuki herkez kucagina almaktan korkuyordu ama benim oglan hic sutumu almadi ama allaha sukurler olsun oglum suanda 11 aylik ve emekliyor baba diyor 11 aylik 11 kilo cok mutluyum yemek yiyor artik ne diyim bende hastanede az aglamdim oglumu kuveze koydular kendini isitamiyordu sutumu almiyordu oyle cirkindi ki herkez bu ne bicim cirkin sey diyolardi ama simdi dunya yakisiklisi benim sekerim her anneye sabir diliyorum ve herkezin yavrusu annelerine bagislasinlar diyorum simdi bana verseler 1 kilo cocugu bakarim cunku nasil bakildigini oglumdan ogrendim tercubeliyim artik :)

Back