Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
mrb arkadaşlar kızım 11 aylık ve bu ara kağıt ve peçete yeme isteği var elinden aldığımız için mi cazip geliordur yoksa bir şeymi eksik acaba hani toprak yerlerse demiri falan az derler de.... koparıor eline geçtiğinde ve yiyor ya
benim oğlumunda yaşına 1 hafta kaldı. Bizde aynı şekildeyiz. Bir de benimki deri koltukların köşelerini dişlerini kaşıya kaşıya yırttı. Koltukların mahvolması bir yana birde kopardığı parçaları yutuyor. Takip sürekli ağzından alıyorum. Ama insan korkuyor..
bebeğinizde demir eksikliği olabilir
kızım 11 aylıkken kağıt karton ne bulursa kemirip yerdi.doktoruna sordum demir eksikliği mi var diye.eğer toprak yiyorsa bebeğiniz ozaman demir eksikliği var demektir dedi.kağıt vs yiyorsa endişelenmeyin bir süre sonra geçer dedi.gerçekten kızım bir iki ay sonra bıraktı.şuan 15 aylık nerdeyse hiç yemiyor kağıt falan.belkide dönemsel bir durumdur bebeklerde.bir zararı olduğunu sanmıyorum ki bizim kızda bir problem olmadı.ama yinede yemesine engel olmakta fayda var.
benim kızım da 8buçuk aylık, yemek yedirirken kullandığım peçeteyi arkamı döner dönmez kapıp ağzına götürüyor :)) Bu bizi güldürüyor aslında. Masada onca şey varken peçeteye saldırıyor. Bir kez de yerken yakaladım, ama peçete uçmuş sanırım, salondaydı, o da eliyle iyice parçalayıp tek tek ağzına götürüyordu. Bir de kitaplarını eline veriyordum, sayfalarını çeviriyor resimlerine bakıyor. Geçenlerde sayfa koparmayı öğrendi

ve direkt ağzına götürdü. Bence bebeklerde genel bir eğilim. Kağıdı sevmeyen çocuk yoktur heralde.
sağolun kızlar aynen o kadar hızla hareket ediyor ki şaşırıyorum
Allahım sana çok şükür
Kayıtlı Üye
benim 9buçuk aylık kızımda peçete delisi.. her gördüğümde elinden, ağzının içinden alıyorum ama ben görmeden kimblir nekadar peçede yedi

başlarda korkuyodum bişiy olacak diye ama artık alıştım.. nasılsa ağzında eriyip gidiyodur, boğazında da kalamaz diye endişelenmiyorum artık.. bağırsaklarına bişey yapmaz herhalde.. kaka yapma sorunumuz hiç olmadı çok şükür.. yinede yemesine engel oluyoruz tabi..
bide parçalaması çok hoşuma gidiyo.. ciddi ciddi parçalıyo, sanırsınızki laboratuvarda deneysel bi proje yapıyo.. okadar küçük bölüyoki elinde kaybolana dek..
emeklerde öyle çöptür felan hiç bişey ağzına atmaz ama peçete ve kağıt parçaları hooop ağza..
özellikle kağıt yada karton ambalajlı şeylerin köşelerini kemirir.. dişleri kaşınıyo galiba..
benim oğlum şu an altı buçuk aylık. ve beş aylıkken başucundaki ayet kitabından yemiş kakasından çıktı. ve sürekli kağıt ve peçete yemek istiyor. kansız mı bilemiyorum.
benim oğlum şu an altı buçuk aylık. ve beş aylıkken başucundaki ayet kitabından yemiş kakasından çıktı. ve sürekli kağıt ve peçete yemek istiyor. kansız mı bilemiyorum.
.