Kağıt israfını hep beraber önleyelim....

ben evimde kendi ormanımı kurdum:sm_cool: balkonumu elimden geldiğince ormana çevirdim
ben bile bunu yapabiliyorken
KK YA ORMANSIZ KALMAK YAKIŞIRMI :enbuyukkk:

Bu miniş kendi kendine çıktı saksıdan

bu ağacımda bücür kalacak diye aldım
o bizi sevdi biz onu büyüdük şükür
hadi kızlar bir an önce kuralım ormanımızıŞeniz:lepi::enbuyukkk:kaydirigubbakcemile5

Bayanlar Tema vakfının güzel bir çalışması var İlgilenenler için:

Atık Kağıt

TEMA Vakfı İstanbul genelinde atık kağıt toplama faaliyeti güvenilir bir taşeron firma aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Diğer illerdeki Atık Kağıt Geri Dönüşümüyle ilgili il temsilciliklerimizle bağlantı kurunuz.

İstanbul genelinde, atık kağıt bağışınızın alınabilmesi için en az 50 kg biriktirmeniz gerekmektedir. Biriktirilen kağıtları teslim almamız için doğrudan TEMA Vakfı İdari İşler Bölümü, 0212 283 78 16 numaralı telefondan Hasan KURU Beyle iletişime geçebilirsiniz. (dahili 168)

İlk kağıt toplama için bizi aradığınızda, toplamaya gelirken, elimizdeki stok dahilinde atık kağıt kutusu bırakılacaktır.

Kağıt toplama sıklığı kendi gereksiniminize göre belirlenir. Kutu doldukça bize haber vermeniz yeterlidir.

Aksi durumda bağışınızın alınması için yapılacak ulaşım ve benzeri faaliyetleri karşılama imkanımız bulunmamaktadır.

Ayrıca istediğiniz miktarda atık kağıdınızı İstanbul Levent’te bulunan Merkez bürolarımıza Hafta içi mesai saatlerinde bırakabilirsiniz.

Atık kağıt kutularımız üzerinde bağışçı firmaların logolarının yer alabildiği şekilde, firmaların katkılarıyla sağlanabilmektedir. O nedenle atık kağıt kutusu talebiniz ancak, böyle bir bağış gerçekleşmiş ise karşılanabilmektedir. Vakıf merkezimizde sürekli olarak atık kağıt kutusu bulunmamaktadır.

Atık kağıt bağışı ile ilgili ayrıntılar, atık kutusu bağışçısı olmak ve diğer illerdeki uygulamalar için TEMA Vakfı İdari İşler Bölümü, 0212 283 78 16 numaralı telefondan veya hasan.kuru@tema.org.tr adresinden Hasan KURU Beyle iletişime geçebilirsiniz. (dahili 168)

mükemmel olur bitanem harika olur en yakın zamanda KK ORMANINI KURMAK İÇİN HADİ ARKADAŞLAR BİR AN ÖNCE KAMPANYA :sm_cool:BAŞLATALIM :enbuyukkk::lepi:kaydirigubbakcemile5:asigim:Şeniz
CanlarımŞeniz ben de gözümde canlandırınca mutlu oldum. Gereken sayıya ulaşınca harekete geçeriz iyi organize olmamız gerek.
Biraz araştırdım, en az 2000 fidan parasını vermemiz gerekiyormuş.
Realist canımŞeniz iyiki bu konuya parmak bastın hem ormanları korumalı hem yeni ormanlar için uğraşmalıyız.
Bunları da tema nın sitesinde okudum.
Fidan diktirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

TEMA'nın Ankara'da bulunan ormanına fidan diktirmek için büromuza gelerek bağışta bulunabilirsiniz. 1 fidan bedeli 3 YTL'dir. Karşılığında fidan sertifikası verilmektedir.

Atık kağıtlar için Ne yapmalıyım?

Atık kağıt ve geri dönüşüm kutuları için arayabileceğiniz telefon numarası

ANÇEVA

0312. 432 30 92-99

Unutmayın; 1 ton atık kağıt 16 ağaç kurtarır

Meşe Kampanyasına katılmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Meşe Kampanyasına www.tema.org.tr sitemizdeki Online Meşe Bağış Formu veya aşağıda belirtilen bankalara para yatırarak katılabilirsiniz.

9 Meşe Palamudu'nu 5,00 YTL bağış yapalabilirsiniz.

3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun ile radyo ve televizyon yayınlarının düzenlenmesi ve denetlenmesi görevi Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna verilmiştir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, programları yayınlandıktan sonra ilgili yasa hükümlerine uygunluk açısından denetlemekte olup, Üst Kurulun programlara yayından önce müdahale etme veya programları yayından kaldırma yetkisi bulunmadığı gibi program önerme yetkisi de bulunmamaktadır.
Başvurunuzda belirtilen kampanya ile ilgili düşüncelerinizin yayın kuruluşları ile paylaşılması halinde dikkate alınacağı kuşkusuzdur.
Bilgilerinizi rica ederim.

Dr. Muhittin BİLGE
Üst Kurul Başkanı a.
Daire Başkan V.

:jeyyar: Ozaman tv kanallarına bir yüklenelim bakalım .

Kızlar ben de Topçular Kağıt Fabrikası na mail attım şimdi.Atık kağıtları değerlendiriyorlarmış.Bekliyorum bakalım.

Sevgili Özzgürce,önce kağıtların geri dönüşümü ile ilgili çalışma yapmak lazım.Sonrasında da olabilir neden olmasın".KK ormanı"Ama bunun kararı tabii ki sadece bize ait olamaz.Çünkü sitenin kuralları var.Belki ters düşebilir.
Düşünün bir insanın ömrü boyunca doğaya 7 ağaç borcu oluyormuş.O yüzden her semte bir geri dönüşüm kumbaraları konulmalı.Bence çok fazla dağılmadan buna uğraşmalıyız..Yani devam.Medyaya da yükleenmek gerek çünkü zaten o kadar çok gazete basılıyor ki!....Bunların hepsi çöpe gitmek zorunda mı.En azından onlar da böyle bir kampanya düzenleyip kendi kendilerinin olsun olmasın gazeteleri geri alabilirler diye düşünüyorum.

banada teşekkür ettiler.bakalım biz onlara ne zaman teşekkür edeceğiz.
bizim burası küçük bir ilce,bir ahmedimiz var tüm mukava kutuları o topluyor.ve onada deli amet derler.
- ne acı değilmi,deli amet.öyle yaa lüzumsuz iş yapıyor.oda kazancını öyle sürdüryor.
diye bakıyorlar.halbuki ben hep takdir etmişimdir onu.aynı anda hem hayatını hemde bilip yada bilmeden israfa engel oluyor.
ilçemizde böyle bir girişim başka yok ne bir cam,ne kağıt,nede başka bişey.
ancak kaldırımlar yapılıyor ve yeniden bozuluyor,sonra tekrar yapılıyor sonra tekrar.
kağıt israfında,secimlerdede bir hayli yok oluş var. beğenilmez yeniden yapılır.hiç düşünülmez sonunde hangi ağaç yıkılır.bre halkımız iyi düşünüp doğru karar alsan,partizanların vermelerine kanmasan.

sadece kağıt mı...şişeler, plastikler, naylonlar,çöpler...hepsi için bir yeniden değerlendirme kampanyası olmalı bence..yurtdışındaki sisteme geçilmeli...yaygınlaştırılmalı..

ben fethiyede oturuyorum. hemen hemen her kapının önüne belediye geri dönüşüm kutusu koyuyor. bizde evde biriktirip o kutuya bırakıyoruz saolsun belediye ön ayak olmuş. hatta bu geri dönüşümlerden elde edilen parayla öğrencilere burs veriyorlar helal olsun diyorum a.s.

Ben kendim için bu kısa metini kullandım.Siz isterseniz kendiniz de yazabilirsiniz...

Biz bayanlar kağıt israfının had safhada olduğu şu günlerde,her semte atık kağıt için kumbara konulmasını istiyoruz.Lütfen bizi bu konuda destekler misiniz?

Adreslerimiz bunlar bayanlar.

Kağıttan Ormanlar Projesi: cekul@cekulvakfi.org.tr

Doğal Hayatı Koruma Derneği (DHKD)

kelaynak@dhkd.org

Neslihan Yazıcı : neslihan.yazici@dhkd.org
Gül ŞİRİN : gul.sirin@dhkd.org

Türkiye çevre vakfı
cevre@cevre.org.tr

TEMA VAKFI

E-mail : tema@tema.org.tr

E-posta: bilgi@greenpeace.org.tr

verdigin adreslere mail gönderdim canim...
insallah olumlu cevaplar aliriz....

hepinize günaydın
hayırlı cumalar realist canım
bu verdiğn adreslerede pazar günü atacağım canım
hepinize kolay gelsinnn arkadaşlar

Bravo hemen cevaap geliiimiş.Daha önce de söylediğimiz gibi önce belediyeler yapacak bu işi!......

Merhaba,
Öncelikle ilginiz ve duyarlılığınız için sizlere çok teşekkür ederiz.
Bu konuyla ilgili bağlı bulunduğunuz Belediyeye müracaat edebilirsiniz onları kağıt toplama kutuları var ya da Lokman Hekim Vakfı'ndan isteyebilirsiniz.
Tel: 0212 321 64 00 - 278 67 45

Sevgiler
Gül Şirin

huseyincelik@meb.gov.tr

Sayın Bakanım;

Ülkemizde yaşanan kağıt israfı ,duyarlı bir vatandaş olarak haliyle beni üzüyor.Yanan ormanlar,boşuna kesilen ağaçlar da cabası..
Ben sizin de bu konuda katkılarınızın olabileceğini biliyorum.
Okullarda okutulan ders kitaplarını verdiğiniz gibi bir sonraki yıl geri toplamanızı ve bunu geri dönüşüm için kullanmanızı rica ediyorum.

Saygılarımla

..........................

besir.atalay@icisleri.gov.tr

Sayın Bakanım;
Ülkemizdeki kağıt israfını önlemek için biz vatandaşlar,elimizden geleni yapsak da bazı konularda güçsüz kalıyoruz.
Bu konuda da sizlerin desteği gerekli!..
Bazı belediyeler bunu kendileri yapıyorlar ama ben kendi belediyeme bunu önerdiğim halde,asla sıcak yaklaşmadılar.Yardımlarınızı, gerekirse yaptırımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla
...............

Sevgili arkadaşlarım.Ben böyle yazdım,dilerseniz siz kendi,nize uyarlayıp yazın,dilerseniz aynını yazın.İçinizden geldiği gibi!.....

Ayrıca günler önce kendi belediyemizee yolladığım mailee yanıt gelmiş.Bana pek yapmacık geldi ama olayı yerinde incelemek için birgün gerçekten gideceğim belediyeye!...

syn ......... öneriniz temizlik işeri müdürlüğümüze iletilmiş olup gerekli bilgi tarafınıza verilecektir iyi günler dileriz

Merhaba,
Öncelikle ilginiz ve duyarlılığınız için sizlere çok teşekkür ederiz.
Bu konuyla ilgili bağlı bulunduğunuz Belediyeye müracaat edebilirsiniz onları kağıt toplama kutuları var ya da Lokman Hekim Vakfı'ndan isteyebilirsiniz.
Tel: 0212 321 64 00 - 278 67 45

Sevgiler
Gül Şirin

banada ayni cevap geldi...
yurt disinda yasadigim icin fazla bir sey yapamiyorum...
mail göndermek disinda...
eger böylede biraz bile destek verebiliyorsam ne mutlu bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…