Kağıt israfını hep beraber önleyelim....

Bugün gelen cvp:
11.10.2008

Sayın ,

AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 653712 numaralı başvurunuz, Başbakanlığa iletilmiştir. Başbakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.

Başbakanlık Cevabı:

SAYIN YÜKSEL İLGİNİZE, DESTEĞİNİZE ÖNERİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla...

AK PARTİ GENEL MERKEZ

HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI

AKİM

444 25 44

pek giremiorum kusura bakmayın ama hep sizlerde aklım , her siteye girdimdede direk buraya yoneliyorum.. insanllah guzel gelişmeler olmustur ve amaclrımız için uzun yollar katetmişizdir.. opuyrum hepinizi.. a.s.

huseyin çelık ve veysel erogluna gonderdım daha sayfa 7deim bakalım neler olmus gelişmelr:)

bende basbakanliga gonderdim herkes kendi il/ilçe veya buyuksehir belediye baskani/valilik vs orman bolge mud , cevre zirraat ne bilim aklıma bunlar geldi.. kısacası buların adreslerını bulup mail atmak gerek veya fax

Arkadaşlar hala sayımız az.Gelen mailler yerine iletildiğini söylüyor hep.Çözüm forrmülü oluşturan da yok.Şu ara terör zaten canımızı yakmış.Bu konuyla ilgilenen olabilir mi bilmiyorum.Ben hala belediyeyi sıkıştırmakla meşgulüm.Onda da tık yok.O halde diyorum içişleri bakanlığına yazalım belediyeleri uyarsın ne dersiniz?

Buyurun ben kendi adıma içişleri bakanına yolladım.İşte içişleri bakanının adresi

besir.atalay@icisleri.gov.tr

İçişleri Bakanlığına;

Biz bayanlar ülkemizdeki kağıt israfına dikketinizi çekmek istiyoruz.İsrafın boyutları hakkında hepimiz aynı fikirdeyiz.Yani korkunç boyutlarda!...

Özellikle okullar ve büroların israfın merkezi haline geldiğini sizin de bildiğinizden eminiz.

Sizden istediğimiz,içişleri bakanlığı olarak tüm belediyelere bu konuda çağrıda hatta gerekirse yaptırımda bulunmanız.

Geri dönüşüm kumbaraları ile inanıyorum ki israfın boyutları biraz olsun küçülecektir.

İçişleri Bakanlığına;

Biz hanımlar ülkemizdeki kağıt israfına dikketinizi çekmek istiyoruz.İsrafın boyutları hakkında hepimiz aynı fikirdeyiz.Yani korkunç boyutlarda!...

Özellikle okullar ve büroların israfın merkezi haline geldiğini sizin de bildiğinizden eminiz.

Sizden istediğimiz,içişleri bakanlığı olarak tüm belediyelere bu konuda çağrıda hatta gerekirse yaptırımda bulunmanız.

Geri dönüşüm kumbaraları ile inanıyorum ki israfın boyutları biraz olsun küçülecektir.

Bir de medyada kampanyalar düzenlenebilir. Herkes tasarruf yapmaya teşvik edilebilir.

Gönderdim :) Sayımız artacak ben şimdilik bekliyorum. Bir süre sonra kampanyalarla ilgili bölüm açılırsa katılım artar, olmazsa yine ziyaretçi mesajı yazacağız herkese. kaydirigubbakcemile5

ben şanslıyım benim ilçem topluyor kitaplar için ayrı bir yerimiz var hatta ama insanlar duyarsız olunca yada tam duyurulmayınca pek bir işe yaramıyor adam tutuyor soba tutuştururum diyor diğeri çerzciye vermiş fıstık kağıdı yapıyor ne dersin her kese karışınca tuhaf bakıyorlar

hanımlar benimde aklımı meşgul eder bu sorun hep...bizde de Atatürk'çü düşünce derneği bu konuda çalışma yapıyor ama yeterli diil tabi.daha dün bi yığın kullanılmayan kitap çıkardım kapının yanında yığılmış durumda..okullar almıyo artık..daha önce alırlaerı..çöpe atmak zoruma gidiyor..yazaık o kadar kağıt israfı var ki...geri dönüşüme önem verilmeyen başka bi ülke yok gibime geliyor..güzelim ağaçlara yazık diil mi...israf israf..her konuda müsrifiz...haksız mıyım..:enbuyukkk:

İçişleri Bakanlığına;

Biz hanımlar ülkemizdeki kağıt israfına dikketinizi çekmek istiyoruz.İsrafın boyutları hakkında hepimiz aynı fikirdeyiz.Yani korkunç boyutlarda!...

Bir de medyada kampanyalar düzenlenebilir. Herkes tasarruf yapmaya teşvik edilebilir.

bende içişlerine gönderdim canım umarım bu sorunuda ele alırlar canım

Cevap gelmiş canlarım. Normalde daha coşkulu bildirmem gerekiyordu ama kediciğim için endişeliyim o yüzden hoşgörün. Umarım birşeyler yapılacak.

TÜRKİYE RADYO – TELEVİZYON KURUMU

GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Televizyon Dairesi Başkanlığı

Kağıt İsrafı ile ilgili Bimer kanalı ile Devlet Bakanlığı’na yaptığınız 04.10.2008 tarihli başvurunuz tarafımıza ulaşmıştır.

Kurumumuzda yapılan çeşitli kuşak programlarında ve spotlarda kağıt israfının önlenmesi konusu ele alınmaktadır. Talebiniz doğrultusunda başka programlarda da konunun işlenmesi konusunda gereken özen gösterilecektir.

Duyarlılığınıza ve ilginize teşekkür ederiz.

Nurullah KARAKAŞ

Genel Müdür a.

Televizyon Dairesi Başkanı

Benim adreste mi hata var , bana bir türlü beklediğim kadar cevap gelmedi.........

valla banada bir yerden cevap geldi.
onuda biliyorsunuz.
cevap geldiği zaman çok seviniyorum.
umarım bizede gelir bekliyeceğiz.
özgürcüm canım geçmiş olsun.
minik yavru biraz daha iyidir.

besir.atalay@icisleri.gov.tr

İçişleri Bakanlığına;

kaydirigubbakcemile5hihoyyyt:sm_cool:Şeniz

bitanem endişen bizim endişemiz eminim senin gibi bir annesi varken

yaramaz biran önce iyileşip patilerinin üzerinde dans edecek :dance::ecrin_bebek:Şeniz

bitanem burayada aynı metnimi yolladın yoksa değiştirdinmi biraz bende ona göre yollayayımda :lepi:ŞenizŞenizŞenizkaydirigubbakcemile5

Kâğıt israfının yaygın olduğu alanlar şu şekilde belirlenmektedir:

Tek yönlü çekilen fotokopiler, tek yönlü alınan yazıcı çıktıları, bozuk yazıcılardan kaynaklanan israflar, gereksiz ve ihtiyaç fazlası bastırılan not kâğıtları ve promosyona yönelik üretilen not kâğıtları, gereksiz yere basılan, kullanılan duvara asılan kâğıt tablolar…

Kâğıdın arşivlemede kullanılması (Resmi daireler, hastaneler, okullar, şirketler), promosyon ve reklâm amacıyla ihtiyaçtan fazla basılan broşür, takvim, ajanda ve afiş, gereksiz defter kullanılması, defterlerin tamamen kullanılmaması, gereksiz basılan dergi, gazete eki, bülten, magazin ve tanıtım dergileri, marketlerin fiyat dergileri, “daha çok sayfa daha ucuza basılır” mantığıyla basılan çok sayfalı kitaplar…

Kâğıt kullanımında geri dönüşüm çok önemlidir. Bu konu, devlet politikası olarak kabul edilmeli ve kişisel kâğıt kullanımından kurumlara kadar her alandaki kâğıt kullanımında geri dönüşüm sağlanmalıdır. Bir ton kullanılmış gazete kâğıdı geri kazanıldığında 8 çam ağacının kesilmesini önleyebilir. Bir büro elemanı, yılda ortalama 81 kg kâğıdı çöpe atmaktadır.

• Bir insan, ömrünün 8 ayını, gereksiz yazışma zarflarını açarak geçirmektedir. Bir büro elemanı yılda, 81 kilo yüksek vasıflı kağıdı çöpe atmaktadır.

• Kağıt fabrikaları en çok su kullanan tesislerdir. 1 ton kağıt üretimi için 64 bin litre suya ihtiyaç vardır.

• ABD'da hurda kağıt dönüşümü 1985 de yüzde 27, 1995 de yüzde 40, 2000 yılında ise bu rakam yüzde 50 nin üzerinde

• FAO (birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü)'nün tahminine göre 2010 yılına kadar dünyanın kağıt ve karton talebi yıllık yüzde 3.1 oranında artacaktır. Bu da yaklaşık 900 yeni kağıt fabrikasının üretimine eşittir.

Oksijeni de çöpe atıyoruz
100 yapraklı bir ders kitabının yaklaşık 500 gram ağırlığında olduğunu ve bu ebattaki bir kitabın çöpe atılması halinde yılda 13 bin litre oksijen üretimini de çöpe atmış oluyoruz. Buna bağlı olarak tabiatta o kadar miktarda oksijeni üreten bitkinin oksijen üretimi de durdurulmuş ve çöpe atılmış oluyor. Bu, 2050 WH elektrik enerjisinin heba edilmesi, aynı zamanda 15 gram kirleticinin atmosfere atılması anlamına geliyor. Bu kirleticiler yanında yeryüzünün ısınmasına ve sera etkisine neden olan 18.1 kilogram karbondioksiti de atmosfere atmış oluyoruz. Oysa kitapların geri kazanım sürecine katılması halinde bu olumsuzlukları en aza indirmek mümkün.

KULLANILMIŞ KAĞITLARIN GERİ KAZANILMASI
KULLANILMIŞ KAĞITTAN KAĞIT ÜRETİMİ

Hızlı nüfus artışı, konforlu hayat şartlarının gelişmesi, şehirleşme, okuma alışkanlığının artması, matbaacılığın ve ambalajlama sanayisinin gelişmesi, kağıt - karton tüketimini arttırmaktadır.

Ülkelerin kağıt tüketimi gelir seviyeleri ile değişmektedir. Bir ülkede kağıt tüketim hızı kişi başına yada tüketilen kağıt miktarı ile belirlenmektedir.
Birimi: kg kağıt / kişi / yıldır.

Yani bir ülkede bir yılda tüketilen kağıt miktarını o ülkede yaşayan insan sayısına bölünerek kişi başına tüketilen kağıt miktarı tespit edilmektedir. Kullanılan ofis kağıtlarının bir kısmının (kitaplar, arşivler, yazışma, çeşitli mahkeme dosyaları v.s.) ömrünün çok yıllı olduğu unutulmamalıdır.

Avrupa Topluluğu Ülkelerinde 1985 yılında 28.3 milyon ton/yıl atık kağıt, yakma veya depolama tesislerinde bertaraf edilirken 1996 yılında bu değer 32.5 milyon ton/yıla çıkmıştır.Yine Avrupa Topluluğu Ülkelerinde 1983 yılında 41 milyon ton/yıl kağıt tüketilirken 1996 yılında bu değer 64 milyon ton/yıla çıkmıştır. 2010 yılında bu değerin 105 milyon ton/yıl olacağı tahmin edilmektedir.A.B.D’de yıllık kağıt tüketimi 100 milyon tondur. Çin’de kağıt tüketimi 26 milyon ton, Kanada’da 18 milyon ton ve Almanya’da 16 milyon tondur.

Türkiye’de tüketilen kağıtların yaklaşık olarak yarısının ithal edildiği görülmektedir. Bunun içinde her yıl ortalama 700- 750 milyon dolar harcanmaktadır.

Kağıt tüketiminin en fazla olduğu alanlar ofislerdir. Özellikle resmi ve özel kurum ofisleri, bankalar ile otel ofisleri, mühendislik büroları, basın merkezleri, çeşitli işyeri ofisleridir. Ayrıca fotokopi ve ozalit çekim merkezleri önemli ofis kağıdı üretim merkezleridir. Başta üniversiteler olmak üzere tüm okullar önemli kağıt tüketim merkezleridir. Bir ofiste kişi başına tüketilen kağıt miktarı 0,7 kg/gün’dür. Finans merkezlerinde ve bankalarda kişi başına tüketilen kağıt 0,9 kg/gün’dür. Bu tür merkezlerde kullanılan kağıtlar kaliteli kağıtlardır. Ofislerde tüketilen kağıtlar geri kazanılıp tekrar kağıt üretilmesinde kullanılması özellikle tavsiye edilir. Ofis kağıtlarının mutlaka geri kazanılması gereklidir.

Bir fidanın ağaç olması için geçen süreyi düşünün, yazık .
İnşallah ilerde fidan dikme kampanyalarımız da olur. Hatta kadınlar kulübünün, yani bizim kaydirigubbakcemile5 küçük te olsa bir ormanımız olsa :):asigim:

ne güzel olur
benim ağaçlarım vardı.
fethiyede diktiğim.
gözlerinin içine bakıyordum
öyle zor büyüyorlarki
ne rüzgar ne sıcaklara maruz kalıyorlar
ayakta durmak için
bizde kampanya başkatalım negüsel olur

canım sen ne güzel birsinki böyle güzel şeyler hep olumlu hep faydalı şeyler düşünüyosun gerçekten o kadar çok beğendim bu fikrini bir belediye yer verse de başlatsak KK ORMANI düşüncesi bile mutlu etti beni

mükemmel olur bitanem harika olur en yakın zamanda KK ORMANINI KURMAK İÇİN HADİ ARKADAŞLAR BİR AN ÖNCE KAMPANYA :sm_cool:BAŞLATALIM :enbuyukkk::lepi:kaydirigubbakcemile5:asigim:Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…