- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.169
- 823
- 37
larisa kafa bu uygulama iyi bi uygulama bence :mymeka:
geçmiş yıllarda ne yapıyoduk??
bi kamyon para verip kitapları alıyo sonra ya kışın sobayı tutuşturmak için kullanıyoduk yada kolileyip orda burda saklıyo en sonunda da cope atiyoduk
cunku kullanılmıyodu
milli egitim her sene kitap değiştiriyodu
bi alt sınıfların kullanması ihtimali de yoktu
şimdi en azından bi şekilde değerlendiriliyor
mürekkep parasi emek vs. falan da olacak illa ki
olmamasi mümkün mü?
İSRAFI ÖNLEME SEFERBERLİĞİ BAŞLATILACAK
Yurt çapında israfı önleme seferberliği başlatılacak. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile belediyelerin ortaklaşa yürütecekleri kampanyayla yılda 215 milyar YTL`yi bulan israfın azaltılması hedefleniyor.
Sürücülerin dikkatini çekmesi için elektronik levhalarda, `Elektrik israfı, yoğun; su ısrafı, yoğun; kâğıt israfı, yoğun! İsrafın hızını kesin` gibi ifadelere yer verilecek]
Başbakan`ın enerji tasarrufuyla ilgili genelgesinden sonra, şimdi de yurt çapında israfı önleme seferberliği başlatılacak.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile belediyelerin ortaklaşa yürütecekleri kampanyayla yılda 215 milyar YTL`yi bulan israfın azaltılması hedefleniyor. Kampanya boyunca vatandaşların ekmekten enerjiye, sudan kağıda kadar birçok gıda ve tüketim maddesini kullanırken daha dikkatli olmaları hedeflenecek.
Bu amaçla hazırlanan ve üzerlerinde, `Başkalarının hayatını çöpe atmayın, israfla mücadeleye katılın, aç kalanlara seyirci kalmayın` gibi uyarılar bulunan afişler, çöp konteynerleri ve üst geçitlere asılacak.
Böylece, vatandaşın çöp atarken israf ettiği gıdaları bir defa daha düşünmesi sağlanacak.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Aziz Akgül; 2007 yılı geliri 856 milyar YTL olan ülkemizde, yılda 215 milyar YTL`lik israf yapıldığını söyledi
canım önce çok önemli bir konuyu gündemimize getirdiğin için çok teşekkürler benimde bu yukardaki kampanya dikkatimi çekmişti.yazını görünce onu hayırladım belki bizde kendi cabalarımızla vakfa katkıda bulunabiliriz onlarla temasa geçebiliriz herkes kendi ilinde ilçesinde bu konuda birşeyler yapabilir
http://www.israf.org/
KAĞIT İSRAFI NASIL ÖNLENİR…!
• Bir insan, ömrünün 8 ayını, gereksiz yazışma zarflarını açarak geçirmektedir. Bir büro elemanı yılda, 81 kilo yüksek vasıflı kağıdı çöpe atmaktadır.
• Kağıt fabrikaları en çok su kullanan tesislerdir. 1 ton kağıt üretimi için 64 bin litre suya ihtiyaç vardır.
• ABD'da hurda kağıt dönüşümü 1985 de yüzde 27, 1995 de yüzde 40, 2000 yılında ise bu rakam yüzde 50 nin üzerinde
• FAO (birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü)'nün tahminine göre 2010 yılına kadar dünyanın kağıt ve karton talebi yıllık yüzde 3.1 oranında artacaktır. Bu da yaklaşık 900 yeni kağıt fabrikasının üretimine eşittir.
Oksijeni de çöpe atıyoruz
100 yapraklı bir ders kitabının yaklaşık 500 gram ağırlığında olduğunu ve bu ebattaki bir kitabın çöpe atılması halinde yılda 13 bin litre oksijen üretimini de çöpe atmış oluyoruz. Buna bağlı olarak tabiatta o kadar miktarda oksijeni üreten bitkinin oksijen üretimi de durdurulmuş ve çöpe atılmış oluyor. Bu, 2050 WH elektrik enerjisinin heba edilmesi, aynı zamanda 15 gram kirleticinin atmosfere atılması anlamına geliyor. Bu kirleticiler yanında yeryüzünün ısınmasına ve sera etkisine neden olan 18.1 kilogram karbondioksiti de atmosfere atmış oluyoruz. Oysa kitapların geri kazanım sürecine katılması halinde bu olumsuzlukları en aza indirmek mümkün.
(alıntı)
Arkadaşlar gelin hep birlikte bir kampanya yapalım.Öncelikle israf nerelerde oluyor belirleyip,önlemeye çalışalım ne dersiniz?
İsraf hakkında her türlü bilgiyi paylaşalım istiyorum.Sonra konuyu toparlayıp gerekli yerlere iletelim hep beraber..
Milli eğitim bakanlığına dilekçe yazarak başlayabiliriz.
http://www.meb.gov.tr/
Dilek ve şikayetleriniz
Elektronik başvuru
zaten site yönlendiriyor. Bir metne ihtiyacımız var bence. İsteğimizi açık seçik belirtecek , kararlı ve ciddi olduğumuzu hissettirecek bir metin.
E-Posta:huseyincelik@meb.gov.tr
İstanbul İl Müdürü : Doç.Dr. Mehmet Emin BİRPINAR
mbirpinar@gmail.com
bilgi@ankaracevreorman.gov.tr
Sayın ...........,
Başvurunuz tarafımıza ulaşmıştır. Başvurunuz en kısa sürede incelenip, size bilgi verilecektir.
Başvuru numaranız :4334
Hadi bakalım yerimseniben
Hadi bakalım Özgürce topu sana atıyorum.Madem ki tepeden başladık metini de sen düzenlersen sevinirim.
Şeniz
Milli eğitim bakanlığına dilekçe yazarak başlayabiliriz.
http://www.meb.gov.tr/
Dilek ve şikayetleriniz
Elektronik başvuru
zaten site yönlendiriyor. Bir metne ihtiyacımız var bence. İsteğimizi açık seçik belirtecek , kararlı ve ciddi olduğumuzu hissettirecek bir metin.
E-Posta:huseyincelik@meb.gov.tr
İstanbul İl Müdürü : Doç.Dr. Mehmet Emin BİRPINAR
mbirpinar@gmail.com
bilgi@ankaracevreorman.gov.tr
Hadi bakalım Özgürce topu sana atıyorum.Madem ki tepeden başladık metini de sen düzenlersen sevinirim.
Şeniz
canım bende sana katılıyorum.konu senin ama özgür ce bir metin hazırlarsa ve gönderilecek adresler belirlenirse sanki daha koordine olur gibi en azından nerelere gönderildi biliriz.sonuç alamadığımız zaman başka adresler ararız.bilmiyorum sen ve sizler ne düşünürsünüz.Şeniz
Kızlar metin işini bana bırakmayın ya :) Benim duygularım coşacakta yazacağım, o zor iş zaman kaybetmeyelim bence. Canlarım başvuru adreslerini filan toparlayıp bir mesaj içinde metinle birlikte güncellemek lazım.
Realist çok önemli bir konuya dikkat çektin hadi peşindeyiz. :enbuyukkk:
özgürcüm canım bence sende o yürek o coşku var.Şeniz
bu sıralar rahatsızsın herhalde o yüzden biraz tatsızsın
geçmiş olsun canım.a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?