KAĞIT İSRAFI NASIL ÖNLENİR…!
• Bir insan, ömrünün 8 ayını, gereksiz yazışma zarflarını açarak geçirmektedir. Bir büro elemanı yılda, 81 kilo yüksek vasıflı kağıdı çöpe atmaktadır.
• Kağıt fabrikaları en çok su kullanan tesislerdir. 1 ton kağıt üretimi için 64 bin litre suya ihtiyaç vardır.
• ABD'da hurda kağıt dönüşümü 1985 de yüzde 27, 1995 de yüzde 40, 2000 yılında ise bu rakam yüzde 50 nin üzerinde
• FAO (birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü)'nün tahminine göre 2010 yılına kadar dünyanın kağıt ve karton talebi yıllık yüzde 3.1 oranında artacaktır. Bu da yaklaşık 900 yeni kağıt fabrikasının üretimine eşittir.
Oksijeni de çöpe atıyoruz
100 yapraklı bir ders kitabının yaklaşık 500 gram ağırlığında olduğunu ve bu ebattaki bir kitabın çöpe atılması halinde yılda 13 bin litre oksijen üretimini de çöpe atmış oluyoruz. Buna bağlı olarak tabiatta o kadar miktarda oksijeni üreten bitkinin oksijen üretimi de durdurulmuş ve çöpe atılmış oluyor. Bu, 2050 WH elektrik enerjisinin heba edilmesi, aynı zamanda 15 gram kirleticinin atmosfere atılması anlamına geliyor. Bu kirleticiler yanında yeryüzünün ısınmasına ve sera etkisine neden olan 18.1 kilogram karbondioksiti de atmosfere atmış oluyoruz. Oysa kitapların geri kazanım sürecine katılması halinde bu olumsuzlukları en aza indirmek mümkün.
(alıntı)
Arkadaşlar gelin hep birlikte bir kampanya yapalım.Öncelikle israf nerelerde oluyor belirleyip,önlemeye çalışalım ne dersiniz?
İsraf hakkında her türlü bilgiyi paylaşalım istiyorum.Sonra konuyu toparlayıp gerekli yerlere iletelim hep beraber..
aslında o olaya ben cok kızıyordummesela devletin yaptıgı şeye ben cokkarşıyım.
cevremizi korumak adına.
biliyosunuz ders kitapları bedava
ve her yıl yenileri ekleniyo....
Neden bunu her yıl yaparak binlerce agacımızı heba ediyolarki...
Her öğrenci bi alt sınıfındaki öğrenci arkadaşına verse daha iyi olur diye düşünüyorum:1closedeyes:
Bu benim önerim"Haydi bir ağaç kurtaralım"
Canım ne yapıyoruz, sitemizde duyuru yapalım mı artık, hepbirlikte ilgili yerleri uyaralım onlarda ilgili yerleri uyarsınlar.
aslında o olaya ben cok kızıyordum
gecen kitaplarını alan kardeşime "felsefe kitabını sakla okul bitince bana ver" dedim
"olmaz abla geri vericez, bunları alip tekrar kitap basıcaklar" dedi
yani sanırım döngüye bağlamışlar ağaç soykırımı yapmamak için CADIARZU
Buraya o yazımı yazmadan önce bende düşündüm.
Bir nevi geri dönüşüm yapıolardır dedim.
Peki mürekep emek vs. ler nolucak
bunlarda cevrenin birer unsurları değil mi? ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?