- 11 Mart 2013
- 9.602
- 12.967
Merhaba Kızlar çocukları uyuttuktan sonra tarif ekleyecektim Ama dayanamadım şimdi eklemek istiyorum tarif kendi tarifemi kendim urettim böyle bir tarifle başka yerde karşılaşma imkanınız yok ama inanılmaz lezzetli kesinlikle deneyin
Şimdiden afiyet olsun
KAFESTE İNCİR
Malzemeler
Yapilisi
Önceliğimiz incirleri küp küp doğruyoruz biraz yıkayıp bir tavaya alıyoruz üzerine 4 yemek kaşığı toz şeker ve dövdüğümüz cevizleri ekleyip yarım su bardağından fazla su ekliyoruz suyu çekmeye başladık reçelimsiz bir kıvam Olacak o kivamı gördüğünüz de altını kapatıp kenara alıyoruz soğumaya bırakıyoruz
Sonrasında Oda sıcaklığına gelen tereyagimizi veya margarinimizi ve geri kalan bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz sonrasında üzerine nişasta kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz kaşıkla karıştırdıktan sonra ince bir kıvam elde ediyoruz Ondan sonra unu eklemeye başlıyoruz ne sert mi yumuşak orta kıvamda bir hamur olacak hamuru yoğurduktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
Sira sekil vermeye geldi gorselde paylastigim gibi seklini veriyoruz.
Kare sekil verip karci koyup kapamalari yapiyoruz.
200 derece fanli firinda uzeri kizarana kadarpisiriyoruz.
Soguyunca pudra sekeri serpip servis ediyoruz
Sira sununda :)))
Şimdiden afiyet olsun
KAFESTE İNCİR
Malzemeler
- 150 gr margarin veya tereyağ
- Yarim cay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un takribi 3 4 su bardagi. Harci icin
- 1 çk tarci
- 1 kase ceviz
- 10 12 kuru incir
- 3 4 yk toz seker
Yapilisi
Önceliğimiz incirleri küp küp doğruyoruz biraz yıkayıp bir tavaya alıyoruz üzerine 4 yemek kaşığı toz şeker ve dövdüğümüz cevizleri ekleyip yarım su bardağından fazla su ekliyoruz suyu çekmeye başladık reçelimsiz bir kıvam Olacak o kivamı gördüğünüz de altını kapatıp kenara alıyoruz soğumaya bırakıyoruz
Sonrasında Oda sıcaklığına gelen tereyagimizi veya margarinimizi ve geri kalan bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz sonrasında üzerine nişasta kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz kaşıkla karıştırdıktan sonra ince bir kıvam elde ediyoruz Ondan sonra unu eklemeye başlıyoruz ne sert mi yumuşak orta kıvamda bir hamur olacak hamuru yoğurduktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
Sira sekil vermeye geldi gorselde paylastigim gibi seklini veriyoruz.
Kare sekil verip karci koyup kapamalari yapiyoruz.
200 derece fanli firinda uzeri kizarana kadarpisiriyoruz.
Sira sununda :)))
Son düzenleme: