Kafayı yemek üzereyim

bayana niye yukleniyorsunuz ben onu anlamadim. acik acik anlatmis ucuz almak istemis ama kadin ordan aldirmis. mesele kina sepeti filan degil. az yapar oz yapar ama aile ustune duseni bi sekilde yapar. ailelere yuk olmadan evlilik de yeni moda oldu. ben evlenirken her seyimi en alasindan ailem yapti. karsi taraf butun borcu ogluna yikti ekstradan taktiklari ucun besin pesine dustuler de iki ayda yuvani dagittilar el birligiyle. ki bu insanlara hic bisey aldirmamistk. kiymetli mi oldum? yoo. konu sahibi arkadasn bu arada bzm kaynana evime ikinci el tul teklf etmisti artik son hadde geldigmz icin patlamstm gitti annesini aglatti kizmis bagrms guya. 30 yasina kdr onlarla yasamis artk benle yasayacakms neler neler demisti. evlendgmz gibi hic konusu acilmamisken annemi aglatmamam gerekiyodu dedi ve inanir.msn ailesnin yanindan cikmadi. iki ayda da aksamn bi vakti kapinin onune birakldm. sen iyi dusun bu aileyle yapablr msn. sonucta erkeklerin cogu anaci. su an sana oynuyor olabilir.

Senin tek derdin kv ak dese karada dese sen kadina takmissin cunki koca kadin surekli sana laf sokuyor seni asagiliyor parasiyla eziyor 50 yasindaki dul kardesi ile ayni kefeye koyuyor

Bu kv takintini bir kenera birak mutlu olmaya calis yapmiyor iste kadin zorla guzellik olmaz istemiyor seni belli ki yaptiklari ile mutlu ol yada uzak dur muhattap olma
Simdi asip kesen nisanlik evlenince seni zorla goturmeye kalkar yine buraya konu acarsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şahsen tüm ömrünü ben ve kardeşlerimin bakımı ve eğitimi için heba etmiş ailemden bir de düğün masraflarımı karşılamalarını istemek bana doğru gelmiyor. Bu insanlar ne zaman kendilerine vakit ve para ayırabilecekler. Aynı şekilde eşimin ailesi için de böyle düşünüyorum. Ayrıca bunun bir "moda" olduğunu da sanmam. Artık kadın da erkek de çalışıyor ve kendi sorumluluklarını kendileri üstleniyorlar. Ayrıca insanlar kendi ayakları üzerinde durmadıkları müddetçe sizin yaşadığınız sorunları yaşıyorlar. Bir taraf çok masraf yapıyor, öteki taraf elini cebine atmıyor, kimsenin istediği olmuyor vs. Ben bugüne kadar- masrafları ailelerin karşıladığı durumlarda- mutlu olan gelin görmedim. Hep bir beklenti, hep bir şikayet...

İşte kendiniz alsaydınız ikinci el olmazdı o tül. Anasından babasından yardım alan tabii yine ailesinin eteğinde olur, ne olacaktı?

birincisi bu muabbeti sevmiyorum ama parasıyla beni ezemez o fırsatı yok çünkü parası yok ayağına yatıp gözteriş meraklısı evet severse sever sevmezse sevmez kendi oğluna eder ne ederse

bence çok derin bir empati kurun ananız babanız değilde evlatlarınız ile kendiniz olarak empati kurun.eskiden beri anne ve baba durumları varsa çocuğunu kime ne düşerse alarak evlendirir.evet imkan varsa çocuklar kendileride yapar.bence arkadasın tülü almadığına değilde 2.eli teklif eden zihniyete bakıp kendinizi bir yerine koyun olurmu uzaktan atıp tutmak ders fikir vermek kolay gelir herkese.bunca şeyi yazarken kendinizi geçtim kızlarınızı kardeslerinizi düşünün büyük konusmayın

Son düzenleme:

İkinci el teklif eden zaten ayıp etmiş. Ama ben diyorum ki, kimseden beklentiniz olmasın ki böyle çirkinliklerle karşılaşmayasınız. Uzaktan atıp tutmuyorum. Evlenirken ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden bir beklentim olmadı. Çalıştık ve gücümüz ölçüsünde, zevkimiz doğrultusunda aldık. Evlenmeden önce eşimle oturduk, hesap kitap yaptık. Bu işin altından kalkabileceğimize kanaat getirince evlendik. Yoksa bir sene daha erteleyecektik.

Ben çalışmayabilirdim, imkanımız da olmayabilirdi ama öyle bir durumda dahi insanları şunu alacaksınız, bunu almanız lazım diye sıkboğaz etmezdim. Gönüllerinden ne koparsa razı olurdum. Olmadı ucuzundan tek oda yapar, düğün takılarımla öderdim.

bence konuyu anlamada sıkıntı var

Bence senin de anlatmanda sorun var... Diyorsun ki k.validen: "ben ordaki onbeş binlik malzemeleri alamam gücüm yetmez gel burdan 30 bine alayım" demiş, bu nasıl oluyor?

Daha önceki konunda k.valide hiç bir şey yapmıyor diyordun, şimdi kadın size sırf mobilyaya 35 bin para dökmüş, tabi konuşur. Kadın aksi çok konuşan dediğim dedik bir tip olabilir ama seninde ondan aşağı kalır yanın yok. 10 liralık kına sepetinin bile lafını etmişsin...

Nişanlın hepinizin içinde annesini fırçalamış, hoş bir şey mi bu? daha önceki konunu da okumuştum, nişanlını etkilediğini düşünüyorum...

O kv varya çok fenaymiş ben sana diyeyim canım bu ne yaaa benimde başımda vardı en son boşandırdı.Kadın bana dedi ayırdı...Böyleleri varyaaaa Allahtan kormaz vicdansız insanlar....Allah sabır versin canım. ...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

rakamlarla mutluluk olur mu yahu !

yok 30 bin yok 15 bin ..

valla 15 mi almış, 45 mi bilmem de konu sahibi, ilgimi çeken kadına burada ağzına geleni sayıp yine de ondan birşeyler talep etmen.. hani yerinize koyup düşünün demişsin ya, k.validenin yerinde olsam yağmurlu havada su vermezdim sana.. herkesin içinde annesini rezil etmekten çekinmeyen sevgilin ve sen yapın ne yapabiliyorsanız o zaman..

Canim benim durumum seninkinden 100 kat beter olayi anlatmak istrmiyorum benim bu sitede oldugumu bilen hayat hikayemi bilen tanidiklar var onlarda uye yazamiyorum ama benim kayinvalide ne mobilya aldi ne altin nede hicbisey benim ailem maddi durumu iyi herseyi biz yaptik biz aldik yani daha tam anlatamiyorum seninki bi kinayi almiyo 40 binlik mobilya almis benimki 40 kurus harcamadi hakkimi helal etmiyorum ona.

Kına sepetine kadar kayınvalideden istemeyin bari arkadaş ya. Parasıyla beni ezemez diyosun, o zaman isteme ondan bir şey. Nişanlım borçlarını ödedi diyosun, nişanlın o borçları ödeyebilecek duruma annesi babası sayesinde geldi bunuda unutma. Kendi cebimden düğün masraflarımı karşılayamayacaksam evlenmem. Annem, babam büyütsün, okutsun, elimin ekmek tutmasını sağlasın ama ben hala beni evlendirmek için para istiyim. Aynı şey erkek tarafı içinde geçerli. Kendinizi bu kadar birilerine muhtaç hale getirirseniz o sözleride duyarsınız.

Ya gercekten bu tur konulari okurken ailelerin ve konu acan kisilerin ortayi bulup anlasmamalarini birturlu anlayamiyorum. Bes yasindaki cocuklar gibi birbirini suclamalar falan. Ya o kadar sorun oluyorsa aileliri karistirmayin. Ucuzuna gidip, herseyi nisanlinizla birlikte yapin. Boylece ailelerinizin sizin uzerinizde soz haklarida olmaz. Sadece ikinizin emegi olacak. Biz oyle yaptik. Inan cok guzel bir duygu. Ve kimse biz bunu yaptik, sunu yaptik diyip hayatimiza karisamiyorlar. Tavsiye ederim.

burada insanlar derdini paylasiyor agzi guzel bazi hanfendiler yorum yaptigini saniyor yagmurlu havada su vermezmis allahin sopasi yok elestirdigini yasamadan olmezsin arkadasim unutma olurnu abuk sabuk olanlarda yapmak icin yorum yapmasin adam akilli bir tarafinizla okumayip dikkatli okursaniz rakam para pulun konu olmadigini gorursunuz yeter

E madem konu para pul değil siz de ne diye 1,5 kilo kınanın peşine düşüp hır cıkardınız?

Ne güzel dünya valla keser gibi hep bana hep bana.

o eleştiri değil kınama, biz de seni kınamıyoruz eleştiriyoruz.. kaldı ki o zaman sen neyi kınadın da şimdi bu durumdasın sevgili üye? konu para pul değil evet, evin boya parası için, 1.5 kilo kına için sürekli karşı tarafı yolma derdindesin.. nişanlını da dolduruyorsun şimdilik de işte evlenince öyle olmayacağını BDV yi biraz gezsen anlarsın.. amiyane tabirle bugün yediğin hurmalar hesabı

Ben seni anladim arkadasim. Ama senin dogrum bu ise evet kv korkunc bir kadin halamin kv benzettim.

Ama bana gorede o kadarsikayetci iseniz nisanlinla basbasa verin alin kendiniz odeyin.

Biz oyla yaptik herseyimiz tam takim degil ama en ufak cay kasiginda bile emegimiz var.

Bu gurur duyulacakbir sey.

Sayet ailelere aldirsa idik onlar bize karisir ve bunda hak gorurlerdi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sevgili uye rahatsizedici tarzda yorum yazmayi birakmayi dusunseniz daha saygili yazsaniz sizce daha guzel olmayacak mi bi turk dil kurumu baskani oluyorsunuz bir bakiyosun hayat profesoru ama tabiki bu size gore boyle tum yorumlarinizda agresiflik konuyu acan uyenin sinirlerini bozmaya calisiyorsunuz hayatla ne derdiniz varsa artik kkulubunden cikartiyorsunuz acisini saygiya davet ediyorum sizi mesajlariniz gercekden ortam gerici ve polemik yaratan turden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…