• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yemek üzereyim deliricemmmm!!!

yasadığınız ortamdaki esyalarla bağ kuramamışsınız bu da çocukluğa dayanır, bu durumda özellikle gece korkularını tetikler.
eğer küçükken aman dur kırılır dokunma elleme vs diye sürekli evde engellendiyseniz bu şekilde yaşadigınız yere karşı sağlıklı bağlanma sağlayamazsınız ve nesneleri korktuğunuz şeylere benzetirsiniz,köpek vs gibi
çözüm yardım almak

Dün gece uzun süreden beri bende çok korktum. Bu çıkan haberleri okudum ondan oldu benim ama yaşam kaliteni direk 0 a indirgiyo. Bence acil destek al

:KK22:Bu saydıkların benim lohusa zamanımda oluyordu... dua okuya okuya yatıyordum birde kafama takmıyordum... resmen ensemden biri nefes alıp veriyordu ama arkamı dönmedim evin içinde gezen birileri vs vs görmezden geliyordum... çünkü bunların hepsi psikolejikti anlatılan lohusaha hikayelerinden dolayıydı... abdestli yat dualarını eksik etme ve en önemlisi üflese bile korkup dönme

Çocukken korku filmi izleyip etkisi şimdi çıkıyo olabilir yada yakın zamanda izledin mi veya çevrende ilginç şeyler konusuldumu bunlar bilinç altına işlenmiş olabilir

Bana da bazen olur. Üzerinde düşünmem yok sayarım olmamış sayarım aman dikkatsizliktir uykusuzluktır vs bişeye bağlarım kendi içimde. Unuturum.
Ciddiye aldıkça içinizde büyüyor içinizde büyüdükçe tekrarlanıyor. Tekrarladıkça daha bir korku sarıyor ve gene tekrarlanıyor. En iyisi savunma mekanizmalarına başvurmak. Ben öyle yapıyorum doğrusu.
Baktınız olmuyor bence mutlaka psikoloğa gidip nedenlerini araştırın. İlaç almak istemediğinizi de belirtirsiniz.

Kızlar direk konuya giriyorum. Ben gayet hayata bağlı dolu dolu yaşayan, yarınınıda bugününüde düşünen sorumluluk sahibi biriyim.
Yaklaşık bir aydır işin içinden çıkamadığım bir durum var.
Sorun korkum.
Geceleri dehşet verici rüyalar görüyorum. Örnek olarak eve hırsız girdiği, annemin babamın kardeşimin öldüğü, kaçırıldığım, takip edildiğim, gelecek kaygım, kendi ölümüm gibi psikopat rüyalar..
Günlük hayatımda çalıştığım yerde kapıda sanki biri var, odanın içinde bir an birini görüyorum. Mesela az önce masamın altındaki çöp kovasını köpek sandım korkuyla bacağımı kaldırdım masaya çok sert bir şekilde vurdum.
Sanki kulağımın arka tarafı ensemde biri var, bi anda arkama bakma ihtiyacı duyuyorum.
Odamdaki her şeyi insan silüetinde görüyorum.
Biri aniden purpolesss dese aklım yerinden çıkıyor.
Kapının açılma sesinden dahi ödüm patlıyor, kalbim hızlı atıyo nefes alamıyorum bi an.
Ya deliriyor muyum ben yapacağımı bilemiyorum.
22 yaşındayım babamla yatmaya başladım, uyku düzenim alt üst oldu.
Gayet mutlu bir hayatım var, nişanlıyım nişanlımı çok seviyorum ailemi çok seviyorum işimi çok seviyorum bir problemim yok çok şükür.
Nasıl bir yol izlemeliyim, bunun tedavisi her neyse bilemiyorum ilaçlarla uyutulmak uyuşturulmak da istemiyorum. Of.
Öncelikle olaya uyutulmak gözüyle bakmayın bence. Uyutmayan uyuşturmayan ilaçlar da var, zaten herkese ilaç gerekmiyor da. Doktora gitmeniz lazım benzer sorunları ben de yaşadım ama çok sorunlu bir dönem geçiriyordum. Sizin hiçbir sıkıntım yok demeniz kafamı karıştırdı sadece

Kızlar direk konuya giriyorum. Ben gayet hayata bağlı dolu dolu yaşayan, yarınınıda bugününüde düşünen sorumluluk sahibi biriyim.
Yaklaşık bir aydır işin içinden çıkamadığım bir durum var.
Sorun korkum.
Geceleri dehşet verici rüyalar görüyorum. Örnek olarak eve hırsız girdiği, annemin babamın kardeşimin öldüğü, kaçırıldığım, takip edildiğim, gelecek kaygım, kendi ölümüm gibi psikopat rüyalar..
Günlük hayatımda çalıştığım yerde kapıda sanki biri var, odanın içinde bir an birini görüyorum. Mesela az önce masamın altındaki çöp kovasını köpek sandım korkuyla bacağımı kaldırdım masaya çok sert bir şekilde vurdum.
Sanki kulağımın arka tarafı ensemde biri var, bi anda arkama bakma ihtiyacı duyuyorum.
Odamdaki her şeyi insan silüetinde görüyorum.
Biri aniden purpolesss dese aklım yerinden çıkıyor.
Kapının açılma sesinden dahi ödüm patlıyor, kalbim hızlı atıyo nefes alamıyorum bi an.
Ya deliriyor muyum ben yapacağımı bilemiyorum.
22 yaşındayım babamla yatmaya başladım, uyku düzenim alt üst oldu.
Gayet mutlu bir hayatım var, nişanlıyım nişanlımı çok seviyorum ailemi çok seviyorum işimi çok seviyorum bir problemim yok çok şükür.
Nasıl bir yol izlemeliyim, bunun tedavisi her neyse bilemiyorum ilaçlarla uyutulmak uyuşturulmak da istemiyorum. Of.
senin yaşadiklarınin aynisinı yıllar once ben yaşadim ayni odada eşimden ayrı kanapeye oturamaz hale gelmiştim çildiracaktım ayni şeyleri yaşadim çokiyi anliyorum seni

yeterince korkmamışsın ki hala 'uyutulmak istemiyorum' diyorsun. Kaygı bozuklugu oyle ilerleyen bir rahatsızlıktı rki keşke beni 6 aylığına uyutsalar da artık titreye titreye korka korka yaşamazsam diyecek hale geleceksin tedavi almazsan. Cahilik yapmayın hanımlar.

1 aydır böyleyim. psikoloğa gidince ilaç vericek. Ben uyutulmak istemiyorum ki en güzel zamanlarım bunlar

Psikolojik ilaçlar ille uyuşturan türde olmak zorunda değil. Zaten uyuşturanlar yeşil reçeteyle satılır, herkese de verilmez. Akıl hastalıklarında, ağır psikozlarda falan verilir. Beyindeki nörotransmitter denilen sinirler arası iletimi sağlayan taşıyıcıların bilgileri yanlış iletmesinden olur genelde çoğu hastalık. Seratonin seviyesinin düşüklüğü sebep olur bazılarına. Bir çok kimyasal var beyinde. Bunlarda eksilmeler artmalar olduğunda sinyaller yanlış alınıp verilebiliyor. Daha bir çok şey var, beyin çok karmaşık bir konu. Bu kimyasalları dengelemek için, sinirler arası iletinin doğru düzgün gitmesini sağlamak için ilaçlar verilir. Eşyaları insan silüetinde görüyorsan, bu da sinirlerin onu gerçek haliyle birbirine iletmemesinden oluyordur muhtemelen. Bazı kimyasalların eksikliği olabilir beyinde. İlaçlar bunu düzeltir. İlle uyuman gerekmez. Antidepresanlar mesela, uyutan ilaçlar değillerdir. İçlerindeki maddeler beyin kimyasallarını etkiler.
Elbette bir teşhis koyucak dilim, halüsünasyon mu başka bişey mi bu, endişe kaygı kaynaklı mı, bir travmadan dolayı mı bunu doktor bilir.
Yaşam düzenini, alışkanlıklarını gözden geçirmen gerekiyordur belki. Geçmişler olsun.

Back