Kafayı yedirecek bana kızım

En çok korktuğum şey ergenlik dönemiydi buna hazır miyim bilmiyorum 😂
Gümbür gümbür geleyooorrrr huniler ve halay mendilleriyle bekle🤣🤣 Şaka bir yana her çocuk özel ve farklıdır kızınız gerçekten normal bir çocuk gibi davranıyor eve de yeni bir birey geldi adapte olmuş görünse de duygularini bilemeyiz belki istemsiz disavurumudur. Sadece sabır her şey stabile olacaktır. İkisi de sağlıkla büyüsün inşallah ♥️

Neymiş elbisesi görünsün istiyormuş mont giymek tarz değilmiş😂
kızlar da o var. Arkadaşımın kızı yaz kol atletsiz göbeği açık geziyor mesela 😁 o pes etti mont içine çıplak gezdiriyor. Normal çok normal. Siz sakin kalmaya çalışın zor ama yapacak başka bir şey de yok

Bebeğim hiç yormuyor beni maşallah çok akıllı.ergenlikten olduğunu bilsem susarım da ergenlik yaşı bu kadar düştü mu
bir de başımıza erken ergenlik diye birşey çıkardılar :KK70:

geçen sene bizde de bu sıkıntılar baş göstermeye başladı (şu anda 10 yaşında kızım) okulun rehber öğretmeniyle görüştüğümde erken ergenlik dediğimiz dönemde şu anda dedi, yani biraz çocuk biraz ergen arada sıkışıp kalmış olduğu bi süreçten geçiyor demişti. birebir bu kelimeler değildi tabii ben basitçe anlattım :KK70:

Allah kolaylık versin ama çabuk geçmiyor bilesiniz, çoğalarak artıyor :KK70:

kızlar da o var. Arkadaşımın kızı yaz kol atletsiz göbeği açık geziyor mesela 😁 o pes etti mont içine çıplak gezdiriyor. Normal çok normal. Siz sakin kalmaya çalışın zor ama yapacak başka bir şey de yok
Bende aslında çok sakin biri değilim çabuk sinirlenirim😂

bir de başımıza erken ergenlik diye birşey çıkardılar :KK70:

geçen sene bizde de bu sıkıntılar baş göstermeye başladı (şu anda 10 yaşında kızım) okulun rehber öğretmeniyle görüştüğümde erken ergenlik dediğimiz dönemde şu anda dedi, yani biraz çocuk biraz ergen arada sıkışıp kalmış olduğu bi süreçten geçiyor demişti. birebir bu kelimeler değildi tabii ben basitçe anlattım :KK70:

Allah kolaylık versin ama çabuk geçmiyor bilesiniz, çoğalarak artıyor :KK70:
Bol bol sabır depolamam lazım öyleyse😂

Bebeklerden sonra ister istemez bir degisim olmustur.Biz farkına varamasakta kendiniz de söylediniz “hasta olup hepimize bulastırıyor”tarzında cocuga mont giy üsütme dedigimizde eskiden onun icin derken simdi bebekler için dediğinizi de anlıyor ve geriliyordur.Büyüdükce de değişiyorlar,papağan gibi her gün 172737 kere tekrar etsem de hala söylemeden yapmadıkları bir ton sey var.
Öyle demiyorum tabiki kızım lütfen giy hastalanacaksin diyorum.

O mont gıymemeler bende de vardı
Pek Cok cocugun olayı olsa gerek ki Instagramda buna değinen postlar açılıyordu bı ara. Bız eskiden... Dıye başlayan.

Zaten artık bır birey oldugunu ispat etmeye calistıkları donemde söz dinliyor olmalarını bekleyemeyiz
Onlar bızım klonlarımız, robotlarımız değil
Onlar başka bir birey
Yaptıgı davranışlar aslında Cok Saglıklı, saygısızlık/arsızlık gıbı gorunse de

Mesela şuan öğle uykusundan uyanmış nar istemiş nar oyle yenmez dedıgım halde çeşitli aerobik hareketlerde nar yiyen cocuguma otoriter Bi ses tonu, çatık Bi kaş veya hayır diye ses yükseltme.
Hiç Bi işe yaramadı
Yerlere dökülen narları elbette toplamadım. Tabaktan dökmeyi kendı tercih etti sinir olmayacagım
Toplayan eşşek de olmayacagım
Yerden yesin 2 yaşındaki birey hanım😂

Yeni bir kardeş gelmez, tüm ilgi ondayken başkasıyla bölünmüş, o kız ne fırtınalar yaşıyor içinde anlamıyor musunuz? Kardeşini kıskanıyor. Lütfen ona biraz anlayış gösterip hemen abla rolüne sokmayın. İlgiyi eksik etmeyin. Sürekli azarlamayın, gözünüze batmasın. Sürekli sevdiğinizi söyleyin

Yeni bir kardeş gelmez, tüm ilgi ondayken başkasıyla bölünmüş, o kız ne fırtınalar yaşıyor içinde anlamıyor musunuz? Kardeşini kıskanıyor. Lütfen ona biraz anlayış gösterip hemen abla rolüne sokmayın. İlgiyi eksik etmeyin. Sürekli azarlamayın, gözünüze batmasın. Sürekli sevdiğinizi söyleyin
Haklısınız bilmeden onu üzüyor olabiliriz

Benim de kızım 9 yaşında.
Çoğu şeyi çocuksu görüyor 🫠 montu bende zor giydiriyorum, önünü zaten kapatmıyor, saçı bana göre dağınık ama kendi öyle istiyor, formasının üstüne mutlaka farklı renklerde kapşonlu kıyafet giyiyor, öyle tarz oluyormuş 😁 bu seneyle birlikte farklı bir sürüm yüklendi kendisine. Ergenlik değilse de ayak sesleri.
Her şeyi istediğimiz gibi yapmalarını beklememek lazım. Temel şeyler haricinde çok müdahale etmemeye çalışıyorum ben, kendiyle ilgili meselelere.

Benim de kızım 9 yaşında.
Çoğu şeyi çocuksu görüyor 🫠 montu bende zor giydiriyorum, önünü zaten kapatmıyor, saçı bana göre dağınık ama kendi öyle istiyor, formasının üstüne mutlaka farklı renklerde kapşonlu kıyafet giyiyor, öyle tarz oluyormuş 😁 bu seneyle birlikte farklı bir sürüm yüklendi kendisine. Ergenlik değilse de ayak sesleri.
Her şeyi istediğimiz gibi yapmalarını beklememek lazım. Temel şeyler haricinde çok müdahale etmemeye çalışıyorum ben, kendiyle ilgili meselelere.
Aynısını kızım da yapıyor her gün birşeyle geliyor😂

X