Erdoğan ‘lan’ demedi, ‘yav’ dedi, o kadar da kibar bir zat yani

UI görünüyor ama hem Üzgün hem pasif yaziyor
BDV'deki topiklerden birinde yazdığı içeriği silmiş, o yüzden banlandı, bana yine kızacak ama valla kurallar gereği silmek yasak biliyorsunuz.

Birde şu ağzını öpeyim konusu kapansa artık, evet o bir deyimdir, aynı duyguları paylaştığını göstermek için kullanılır arada, kimsenin hakkını savunacak Değilim lakin o yorumu da Devamını da okudum, bence eğer ağzını öpeyimi ben yazsaydım orda herkes Güler geçerdi ama karşı görüşte yazan biri olunca esprisi bile göze batıyor, hadi boşverin öpmeyi möpmeyi de artık konuya Dönelim, valla vicdan yapıyorum O okypete 'ye karşı, zaten kızı 3 gün banladık, gri olmuştu, birde topiği güme gitmesin.

BDV'deki topiklerden birinde yazdığı içeriği silmiş, o yüzden banlandı, bana yine kızacak ama valla kurallar gereği silmek yasak biliyorsunuz.

Birde şu ağzını öpeyim konusu kapansa artık, evet o bir deyimdir, aynı duyguları paylaştığını göstermek için kullanılır arada, kimsenin hakkını savunacak Değilim lakin o yorumu da Devamını da okudum, bence eğer ağzını öpeyimi ben yazsaydım orda herkes Güler geçerdi ama karşı görüşte yazan biri olunca esprisi bile göze batıyor, hadi boşverin öpmeyi möpmeyi de artık konuya Dönelim, valla vicdan yapıyorum O okypete 'ye karşı, zaten kızı 3 gün banladık, gri olmuştu, birde topiği güme gitmesin.

Konu sahibinin konusunu sabote etmek doğru değil evet, ama iki konu da üslup üzerinden gidiyor.

Siz de erkek dediğin sert olur'un yanına öyle bir şey yazsaydınız size de aynısını yazardım.

Mesela ben Ateistim, birine gavur dersem garip olur.

Belli hassasiyetlerim var, erkek şöyle olmalıdır, kadın dediğin ağır olur diyen biri gelip de o deyimi kullanırsa o da garip olur.

Çelişkiler de her zaman eleştirilmeye mahkumdur, özellikle siyasi çıkar üzerinden oluşuyorlar ise.

Konuya da yorum yapayım, ''Lan'' demesini kişisel olarak çirkin bulsam da genel olarak umurumda olmaz. Cumhurbaşkanının ilk görevleri arasında yok yani üslup düzgünlüğü.

Ama çiftçiye ''Ananı da al git.'' demek terbiyesizlik, halk düşmanlığı ve inanılmaz avam bir olaydır. Yani merak ediyorum, evet ya çok güzel dedi diyen taraftar var mıdır? Var ise ağızlarından halk sözcüğünü düşürsünler, önerim budur.

Bu zatin lan demesi simdiye kadar dediklerinin yaninda devede kulak.. O da sevmediklerinden "zat" diye bahsettigi icin ayni kelimeyi kullanmakta bir veis gormedim, soyledikleri icinde en masumu bu olsa gerek.. Ne yuzlerce yillik Osmanli tarihinden ne de 90 yillik Cumhuriyet tarihinden alistigimiz devlet adami, devlet buyugu profiline uymuyor, konusmalarinda bir devlet adami agirligi ve ciddiyeti, uslubu yok.. Ancak secmenlerine bakacak olursaniz onlar da ayni uslubu tasiyorlar, bu yuzden oy veriyorlar, kendilerinden biri gibi gordukleri icin.. Argo konusmalar onlara sicak ve samimi geliyor. Bizden biri diyorlar.. Toplum bozuldu, toplum argo oldu, kibarlik, zerafet, efendilik out oldu. Toplumun deger yargilari degisti. Oyle ki, adam uslubu duzeltse bir daha secilemez.. Ulkeyi artik en guzel kalayliyan yonetiyor, boylesi seviliyor, alkislaniyor, destekleniyor.. Maalesef..

[QUOTEaraylim, post: 40597410, member: 354004"]Bu zatin lan demesi simdiye kadar dediklerinin yaninda devede kulak.. O da sevmediklerinden "zat" diye bahsettigi icin ayni kelimeyi kullanmakta bir veis gormedim, soyledikleri icinde en masumu bu olsa gerek.. Ne yuzlerce yillik Osmanli tarihinden ne de 90 yillik Cumhuriyet tarihinden alistigimiz devlet adami, devlet buyugu profiline uymuyor, konusmalarinda bir devlet adami agirligi ve ciddiyeti, uslubu yok.. Ancak secmenlerine bakacak olursaniz onlar da ayni uslubu tasiyorlar, bu yuzden oy veriyorlar, kendilerinden biri gibi gordukleri icin.. Argo konusmalar onlara sicak ve samimi geliyor. Bizden biri diyorlar.. Toplum bozuldu, toplum argo oldu, kibarlik, zerafet, efendilik out oldu. Toplumun deger yargilari degisti. Oyle ki, adam uslubu duzeltse bir daha secilemez.. Ulkeyi artik en guzel kalayliyan yonetiyor, boylesi seviliyor, alkislaniyor, destekleniyor.. Maalesef..[/QUOTE]
Tamam üslup aynen dediğiniz gibi de benim anlamadığım bu adam okuyor eline yazılı veriliyor ya da ekrandan falan orda da aynı bu üslupla mı yazılıyor merak ediyorum. Hatırlarsanız bir kere konuşurken ekran bozulmuştu da böyle hareketsiz kaç dakika kalmıştı sessiz sessiz:KK70:

Hah, bakın başka üsluptan birinin mesajını yollama gereği duymuşsunuz. Ben bu üslupla daha iyi anlaşırım, iyi olmuş.

Ağzını öperim bir deyimdir, ancak ''Erkek dediğin sert olur, bayılıyorum Erdoğan'a'' yazan insanın hayat görüşü bu deyimi günlük hayatta bir erkek için kullanmayı kaldıramaz.

İstiyorsanız deneyiniz.

Yoksa benim hayat görüşüme göre herkes öpüşsün, sevişsin. İstediği deyimi kullansın.

Yalnız siz siyaset başlıklarına girip pasta başlıklarına gelinmesi talebini ''Erkek dediğin x olur.'' tanımlamalarıyla harmanladığınızda, normalde tasvip etmeyeceğiniz hareketleri ve deyimleri bu adam için seve seve kullandığınızı anlamak inanılmaz kolay oluyor.

Mune Mune 'un yaptığı birkaç seçmen yüzünden hepsini aynı kefeye koymak eleştirisini ise makul bulabilirim. Yalnız aynı kefeye konmak istemeyen insan, ya da o düşüncede olmayan insan aynı partiden de olsa o seçmeni eleştirir, desteklemez.

Yani tutup da ''Erdoğan'ın haremine bile girerim.'' ve benzeri şeyler yazanların altında 6 like görürsem, 6sını da aynı kefeye koyarım. Hiç de gocunmam.

Üslup eleştirisi ile ilgili bir başlıkta tutup da ''Ayyyg elin pasta yapalımmm, ne iş bulacaktnııız gızzz bu lafı etmeeeeesee'' yazılmasını da çok ironik buluyor ve Mune Mune 'a soruyorum.

Bu mesajlarda herhangi bir kural ihlali yok mudur? Ben pasta başlığına gidip siyaset tartışalım, bu pastalar olmasa ne konuşacaksınız vs yazsam uygun olur mu?

Üstelik istesem de bu üslupla bir şey yazamam. Sessiz harf tekrarı/ laubali yazılar falan takdir mi ediliyor?

Agzina saglik

Konu sahibinin konusunu sabote etmek doğru değil evet, ama iki konu da üslup üzerinden gidiyor.

Siz de erkek dediğin sert olur'un yanına öyle bir şey yazsaydınız size de aynısını yazardım.

Mesela ben Ateistim, birine gavur dersem garip olur.

Belli hassasiyetlerim var, erkek şöyle olmalıdır, kadın dediğin ağır olur diyen biri gelip de o deyimi kullanırsa o da garip olur.

Çelişkiler de her zaman eleştirilmeye mahkumdur, özellikle siyasi çıkar üzerinden oluşuyorlar ise.

Konuya da yorum yapayım, ''Lan'' demesini kişisel olarak çirkin bulsam da genel olarak umurumda olmaz. Cumhurbaşkanının ilk görevleri arasında yok yani üslup düzgünlüğü.

Ama çiftçiye ''Ananı da al git.'' demek terbiyesizlik, halk düşmanlığı ve inanılmaz avam bir olaydır. Yani merak ediyorum, evet ya çok güzel dedi diyen taraftar var mıdır? Var ise ağızlarından halk sözcüğünü düşürsünler, önerim budur.
Bidaha agzina saglik

Tamam üslup aynen dediğiniz gibi de benim anlamadığım bu adam okuyor eline yazılı veriliyor ya da ekrandan falan orda da aynı bu üslupla mı yazılıyor merak ediyorum. Hatırlarsanız bir kere konuşurken ekran bozulmuştu da böyle hareketsiz kaç dakika kalmıştı sessiz sessiz:KK70:
:KK70::KK70:Hatirladim bahsettiginiz konusmasini.. Yok, arada dogaclama yapiyor... Ekrandan okurken satirarlarina kendinden de birseyler ilave etmeden olur mu?:KK53:

:KK70::KK70:Hatirladim bahsettiginiz konusmasini.. Yok, arada dogaclama yapiyor... Ekrandan okurken satirarlarina kendinden de birseyler ilave etmeden olur mu?:KK53:
İşte o olayda başka bişeyler söyleyip falan belli edememezlik yapamadığı tam tersine bir durum olduğu için kendinden bir şey ilave etmiyor gibi geldi. Ya da yav zat inlerine gireceğiz gibi sözleri sıkıştırıyor olabilir sadece

İşte o olayda başka bişeyler söyleyip falan belli edememezlik yapamadığı tam tersine bir durum olduğu için kendinden bir şey ilave etmiyor gibi geldi. Ya da yav zat inlerine gireceğiz gibi sözleri sıkıştırıyor olabilir sadece
Konusu geldikce ekliyor. Konu bir anda kesilince ortada hakkinda konusacak konu kalmiyor. O bahsettigin konusmasinda da "bakin onlar... senede ne yapmis, biz ne yapmisiz..." dedi, rakam verecekti ama ekran gidince rakamlar da gidiverdi, oylece kalakaldi.. Konusmanin seyrine gore ilaveler yapiyor, ama konusma metni ortadan kalkinca iste orda olan durum kacinilmaz oluyor.. Bazi insanlar kivrak zekalidir, engin bir siyasi tecrube ve bilgi birikimine sahiptir, boyle durumlarda ekran tekrar geri gelene dek konusmaya devam edebilirler ama o yetenek her politikacida yok iste..

:KK20:Lannnnn
cok kotu bi lafffff aman asaletinizi kibarliginizi efendiliginizi bozmayin
Ayy secmenide kendide lan dedi ay cok argolarr...:oops:
Harbi ayni seyleri yazmaktan sıkılmadiniz.Anladik sevmiysunuz.Eee
baska ne var ne yok.:KK69:

Başka ne mi var, iyilik sağlık.

''Ay çok argolar'' diye cümle kuramıyoruz mesela, çünkü argo sandığınız gibi bir kelime değil.

Kötü eğitim alıyoruz, sağlık harcamalarımız ödenmiyor, devlet harcamaları geri dönüşü olmaz bir şekilde inşaat tanrısına yapılıyor, malzemeleri de yandaş şirketler veriyor.

Her gün ayrı bir mahalle baskısı, dışlayıcı tabir, hakaret içerikli mezhep tanımları, öyle yaşayıp gidiyoruz.

Bir sabah yok ki Ateistim diye şeytanla bir tutulmayayım.

Siz nasılsınız, iyisiniz inşallah?

Eee bu tartışmalar seni neden rahatsız ediyor peki? Insanlar düşünmesin, konusmasin, tartismasin değil mi?

Iç guveysinden halliceyiz sende ne var ne yok

''Ay çok argolar'' diye cümle kuramıyoruz mesela, çünkü argo sandığınız gibi bir kelime değil.

Kötü eğitim alıyoruz, sağlık harcamalarımız ödenmiyor, devlet harcamaları geri dönüşü olmaz bir şekilde inşaat tanrısına yapılıyor, malzemeleri de yandaş şirketler veriyor.

Her gün ayrı bir mahalle baskısı, dışlayıcı tabir, hakaret içerikli mezhep tanımları, öyle yaşayıp gidiyoruz.

Iyiii cnm o dediklerinle ben huc karsilasmiyorum.Hayat da herseyde cokkk guzel.

Simdi ateistim dedin ya konuyu dine getirdin diye ban yersin arkadasim...

X