- 4 Eylül 2011
- 11.003
- 23.685
İstediği miktarlar neydi ayıptır sorması?İnanın öyle bir fotoğrafı -akşamın bir vakti üstelik- görünce sinirlerim bozuldu.
Belki oralardan yardım alıyor, belki hiç ailesine bile göndermedi benim gönderdiğim parayı, bilmiyorum, keşke hiç güvenimi zedelemeseydi, insanın aklına neler geliyor.en iyisini yapmisiniz ben gerçekten yardıma ihtiyacı olanın isteyemiyeceğini düşünüyorum bu benim düşümcem bazı kişiler bunu meslek ediniyor kaldıki size ulasana kadar belediyeye kaymakamlıga ulassalar düzenli yardımları olur ihtiyac sahibiyse ..
oyle soylerse yaptiginin hata oldugunu anlamaz.. engellerse bu kadar iyi kalpli birine yaptiginin ne kadar yanlis oldugunu, insanlarin enayi olmadigini anlar.. diyecegim ama baska birine dilencilik yapmaya devam ediyordur. engelledigi icin konu sahibine kufur bile ediyordur arkasindan.Ben engellemez ama artık yardim edemeyeceğimi söylerdim. Böylesi daha doğru gelirdi sanırım.
Açıkçası dediğiniz gbi yapmak etkili bir yöntem olabilir, en azından başkalarına bu davranışı yapmaması açısından.Yani kendinizi huzursuz hissedecekseniz ki bence yardım etmek gibi bir zorunluluğunuz zaten yok, engeli kaldırıp açıkça konuşabilirsiniz. İyi niyetimi kullandığını düşünüyorum artık yardım etmeyeceğim şeklinde.
Benim vereceğim cevabı vermişsiniz :) eğer o arsızlıkta biriyse umursamamıştır bile. Ben kendi yaptığım hayrı baltalamamak için üstünde daha fazla düşünmeden, içimi bulandırmadan önünü keser muhatap olmazdım. Belki de doğrusu yüzüne vurmaktır bilemiyorum ben öyle biri değilim.oyle soylerse yaptiginin hata oldugunu anlamaz.. engellerse bu kadar iyi kalpli birine yaptiginin ne kadar yanlis oldugunu, insanlarin enayi olmadigini anlar.. diyecegim ama baska birine dilencilik yapmaya devam ediyordur. engelledigi icin konu sahibine kufur bile ediyordur arkasindan.
Bunlar da olası, inanın aklıma gelmiyor değil. Öyle küt diye kimseyi engellemişliğim de yok ama çok kızdım.oyle soylerse yaptiginin hata oldugunu anlamaz.. engellerse bu kadar iyi kalpli birine yaptiginin ne kadar yanlis oldugunu, insanlarin enayi olmadigini anlar.. diyecegim ama baska birine dilencilik yapmaya devam ediyordur. engelledigi icin konu sahibine kufur bile ediyordur arkasindan.
Ben de onu o zorda olanlardan sanmıştım, gerçekten öyle bir durumda da olabilir, ama yolu bu olmamalı; haysiyetimizi ayaklar altına almamalıyız şartlar ne olursa olsun. Bu noktada ben de unuttuğum bir şeyi hatırlamış oldum. Demek ki insanoğlu dışardan ne kadar güven verirse versin hep bir açık kapı bırakmak, kimseden emin olmamak lazımmış.Siz yapmanız gereken yardımı yapmışsınız.Engellemenız ıyı olmuş.Ne kadar zorda olan ınsanlar var .Maaş baglayamazsınız sonuçta.Siz fitre zekat gerekenı yapmışsınızdır.İnanın hayat çok çok pahalı
Ağlayarak resim çekinmek bana ne kadar da itici geldi.Boşverın bunuda bır ders nıyetıne kabullenın.Ben de onu o zorda olanlardan sanmıştım, gerçekten öyle bir durumda da olabilir, ama yolu bu olmamalı; haysiyetimizi ayaklar altına almamalıyız şartlar ne olursa olsun. Bu noktada ben de unuttuğum bir şeyi hatırlamış oldum. Demek ki insanoğlu dışardan ne kadar güven verirse versin hep bir açık kapı bırakmak, kimseden emin olmamak lazımmış.
Şöyle söyleyim, hani bir markete girip 3-5 parça bişey aldığınızda ödeyeceğiniz kadar cüzi bir miktar, iki haneli diyeyim, -zaten ilk başta buna üzüldüm, belki askerde çay içecek parası kalmamıştır diye-sonrakilerde miktar belirtmedi ben elimden geldiğince, ailemi de dahil edip gönderdim.İstediği miktarlar neydi ayıptır sorması?
Bayağı sizi kandirmisMerhaba, size yaşadığım bir olayı dümdüz olduğu gibi anlatıyorum. Ben bir öğretmenim, ailemden sonra öğrencilerim benim kıymetlilerimdir.Fakat yapım ve mesleki anlayışım gereği öğrencilerimle gerekli mesafede durmayı bilirim. Sıkıntılı bölgelerde çalıştım, az çok hallerini anladım. Yine böyle bir bölgede çalıştığım zamanlardan az çok güvendiğim ve dürüstlüğüne inandığım bir öğrencim bana ulaştı, askerde olduğunu, ailesine bakacak kimse olmadığını ve çok zor durumda olduğunu anlatarak benden çok cüzi bir miktar borç para istedi. Sonuçta haline üzüldüm açıkçası, ailesinin durumunu biliyorum o zamanlardan, istediği paradan biraz daha fazlasını yardım etmek istediğimi söyleyerek gönderdim. Sonrasında benden ailesinin çok sıkıntıda olduğunu söylerek yardım etmemi istedi, açıkçası gerçekten ihtiyacı olan biri olunca yardım etmek (az veya çok) insana huzur veriyor. Dolayısıyla mübarek Ramazan ayındayız, açılan eller geri çevrilmez diyerek ben ailemi de dahil edip bir iki kez daha yardımda bulundum.Ancak bugün işi pişkinliğe vardırıp bana ağlarkenki fotoğrafını atıp yine çok zor durumda olduğunu ifade edince gerçekten tepem attı. İletişim yollarını kapattım. İnsanların tabii ki yardıma ihtiyacı olabilir ama bu artık sömürüye girmiyor mu? Yanlış mı düşünüyorum, yoksa hiç o kadar muhtaç bir duruma düşmediğim için empati mi yapamıyorum bilmiyorum ama insanda biraz onur ve gurur da olmalı..