Kafamı kurcalıyor...

Seren_cam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
70
7
38
Merhaba, size yaşadığım bir olayı dümdüz olduğu gibi anlatıyorum. Ben bir öğretmenim, ailemden sonra öğrencilerim benim kıymetlilerimdir.Fakat yapım ve mesleki anlayışım gereği öğrencilerimle gerekli mesafede durmayı bilirim. Sıkıntılı bölgelerde çalıştım, az çok hallerini anladım. Yine böyle bir bölgede çalıştığım zamanlardan az çok güvendiğim ve dürüstlüğüne inandığım bir öğrencim bana ulaştı, askerde olduğunu, ailesine bakacak kimse olmadığını ve çok zor durumda olduğunu anlatarak benden çok cüzi bir miktar borç para istedi. Sonuçta haline üzüldüm açıkçası, ailesinin durumunu biliyorum o zamanlardan, istediği paradan biraz daha fazlasını yardım etmek istediğimi söyleyerek gönderdim. Sonrasında benden ailesinin çok sıkıntıda olduğunu söylerek yardım etmemi istedi, açıkçası gerçekten ihtiyacı olan biri olunca yardım etmek (az veya çok) insana huzur veriyor. Dolayısıyla mübarek Ramazan ayındayız, açılan eller geri çevrilmez diyerek ben ailemi de dahil edip bir iki kez daha yardımda bulundum.Ancak bugün işi pişkinliğe vardırıp bana ağlarkenki fotoğrafını atıp yine çok zor durumda olduğunu ifade edince gerçekten tepem attı. İletişim yollarını kapattım. İnsanların tabii ki yardıma ihtiyacı olabilir ama bu artık sömürüye girmiyor mu? Yanlış mı düşünüyorum, yoksa hiç o kadar muhtaç bir duruma düşmediğim için empati mi yapamıyorum bilmiyorum ama insanda biraz onur ve gurur da olmalı..

sebep neymiş peki bu kadar sık bunu yapıyor.bence doğru yapmışsınız siz de merkez bankası değilsiniz sonuçta.ya da aileye maaş bağlayacak haliniz yok :/

Yani bir olur ister, iki olur ister, üçüncü de ağlayarak fotoğraf atması bana enteresan geldi. Çevremde yardıma muhtaç insanlar var ama onlara destek olduğumuzda hiç böyle bir geri bildirim almadım. Bence birinci, ikinci gerçek olsa da üçüncü de ağlayarak fotoğraf atması bana gerçekçi gelmedi. Bilmiyorum günahını almak istemem ama hiç böyle birşey görmedim de duymadım da.

malesef bu tip insanlar yuzunden gercekten ihtiyaci olanlari da goremiyoruz. onyargiya sebep oluyorlar. Allah hayrinizi kabul etsin. sacmalamis.. gercekten ihtiyaci olan bir kere isteyebilir. yuzsuz olmaz.. siz arar sorarsiniz gerek gorurseniz yine yardim yaparsiniz.. ama bu olmamis.

sebep neymiş peki bu kadar sık bunu yapıyor.bence doğru yapmışsınız siz de merkez bankası değilsiniz sonuçta.ya da aileye maaş bağlayacak haliniz yok :/
Açıkçası babası sorunlu bir adam, muhtemelen evine bakmıyor, anne şu anda çalışmıyor sanırım (o bölgeden uzaktayım, inanın emin değilim) bir erkek kardeşi var aslında çalışabilecek konumda, yani insan yardım eder tabii, elinden geldiğince, ama iş sömürüye varınca gerçekten üzüldüm

boşver sen elinden geleni yapmışsın, ramazan ayındayız verdiklerini zekat /filtre say.sömürü yapmasın artık.

İyi yapmışsınız. Nasıl olsa gönderiyor diye bol keseden istemiş ama fotoğraf atarak eline yüzüne bulaştırmış. Olmamış.

Yüz vermişşiniz astarını istemiş.
Böyleleri yuzünden gercekten yardıma muhtac insanlara yüz ceviriyoruz
Ben ilk kez bu şekilde açık açık yardım isteyen biriyle karşılaştım ve gerçekten de ailenin ihtiyacı var diye düşündüm. Ama bu şekilde olmamalı yolu yordamı, insan yardım ederken kendini kötü hissetmemeli, kuşku duymamalı...

Ağlayarak fotoğraf atmak duygu sömürüsü açık açık.
Baktı ki geri çevirmiyorsunuz işin suyunu çıkarmış.
Siz iyi niyetle yardımcı olmuşsunuz ama o fotoğraftan sonra güvenlir bir profil kalmamış karşınızda doğrusunu yapmıssınız.

İşte insan bi an diyor değil mi günahını da almamış olayım diye, ama bakın siz de o fotoğraf işini garipsediniz

Gerçekten ihtiyacı olduğunu siz de biliyormuşsunuz. Ben o konuda yalan söylediğini düşünmüyorum ancak sizden dönüş gelince bunu kullanmış sanırım. Belki başka insanlardan da yardım istedi ancak dönüş alamadı. Sizi de bulmuşken kaçırmak istemediğinden duygu sömürüsüne geçiş yapmış. Sanırım 1 ay gibi sürede birkaç defa yardım istedi sizden. Acıyın diye böyle bir fotoğraf atmış olabilir. Bilemedim keşke bu konuma getirmeseymiş.

en iyisini yapmisiniz ben gerçekten yardıma ihtiyacı olanın isteyemiyeceğini düşünüyorum bu benim düşümcem bazı kişiler bunu meslek ediniyor kaldıki size ulasana kadar belediyeye kaymakamlıga ulassalar düzenli yardımları olur ihtiyac sahibiyse ..

Yardım böyle olmalı dediğiniz gibi, yüzsüzlük işin içine girince insan kendini aptal yerine konmuş gibi hissediyor.

Ah keşke getirmeseydi, çünkü okul zamanlarını düşündüğümde bunu yapabileceğine inanmazdım. Güvenilir ve dürüsttü. Şimdi biz kime güvenilir muamelesi yapalım?

Fotoğraf atacağına ihtiyacı varsa açık açık söyleseydi belki bu şekil itici gelmezdi.fotoğraf atınca biraz saçma olmuş .

Ah keşke getirmeseydi, çünkü okul zamanlarını düşündüğümde bunu yapabileceğine inanmazdım. Güvenilir ve dürüsttü. Şimdi biz kime güvenilir muamelesi yapalım?
Yani kendinizi huzursuz hissedecekseniz ki bence yardım etmek gibi bir zorunluluğunuz zaten yok, engeli kaldırıp açıkça konuşabilirsiniz. İyi niyetimi kullandığını düşünüyorum artık yardım etmeyeceğim şeklinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…