• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kafamdaki bir kaç soru :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Vera00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2020
229
215
53
32
Merhabalar 😊 26 yaşındayım 6 aylık evliyim. Eşimle ilk 1 yıl çocuk düşünmeyelim diye konuşmuştuk hala da aynı fikirdeyiz. Tabi bilirsiniz anneler bu duruma genelde çok karşılar 😅 hem kayınvalidem hem annem çocuk fikrini ertelemeyin diye baskı yapıyorlar. Kayınvalideme seneye düşündüğümüzü söyledim, o iş o kadar kolay değil düşündüğün anda olmuyor tarzı bişeyler söyledi. Benim yaşımı da sanırım kritik buluyor bu tarz bisey de ima etti Bi kere.
Şimdi sorum şu: onların dediği gibi istediğimiz anda hemen olmaz mı? Ortalama ne kadar sürebilir mesela bunu merak ediyorum
2. Sorum da şu: herhangi bir sorun var mı diye öncesinde doktora gitmek istiyorum doktara ne demeliyim,, ne tarz testler yaptırmalıyım,, hamilelik öncesinde herhangi bir ilaç veya takviye almam gerekir mi
Okuduğunuz için teşekkür ederim 😊😊

Valla hemen olanıda var ,olmayanıda var.Benim olmadı mesela ,hala daha da olmuyor :) üstelik bir sorun yok. cevremde de cok kişi var böyle,ama olanıda var.Tamamen nasip,kısmet :)

Evet canım hemen olanda var olmayan da var. Ben ilk ay hemen kaldım... Doktora gitmene gerek yok bence. Hamilelik düşünüyorsan eczaneden folik asit alıp hergün 1 tane içebilirsin. Yumurtlama günlerine de dikkat edersen, bilmediğin Bi sağlık sorunun yoksa kalırsın bence zaten hamile kalır kalmaz dünya kadar test istiyorlar rutin olarak. Zaten onlar yapılır folik asit alıp içmen yeterli bence

Herkesin bünyesi farklıdır bazıları ilk ayda hamile kalır bazıları kac sene dener olmaz bu arada yaşınız gayet normal ki yaş bile önemli değil tamamen yumurta rezervi ile alakalı ve bencede düşündüğünüz zaman bi doktora gidip hormon testi ve gerekli tahlilleri yaptirmanizda fayda var erken teşhis her zaman önemlidir ve folik asit veriyorlar genelde gebelik düşündüğünüz zaman bende bi buçuk senedir düşünüyorum daha nasip olmadi 😊

Bence doktora gidip rutin bi kontrol yaptırmalısın. Çünkü hemen olup olmayacağı belli değil. Bi sorun varsa da erkenden önlemini alıp tedavi olup zaman kazanmış olursun. Basit bi kontrol yapar dr ultrasonla muayene, kan tahlili gibi.

Merhabalar 😊 26 yaşındayım 6 aylık evliyim. Eşimle ilk 1 yıl çocuk düşünmeyelim diye konuşmuştuk hala da aynı fikirdeyiz. Tabi bilirsiniz anneler bu duruma genelde çok karşılar 😅 hem kayınvalidem hem annem çocuk fikrini ertelemeyin diye baskı yapıyorlar. Kayınvalideme seneye düşündüğümüzü söyledim, o iş o kadar kolay değil düşündüğün anda olmuyor tarzı bişeyler söyledi. Benim yaşımı da sanırım kritik buluyor bu tarz bisey de ima etti Bi kere.
Şimdi sorum şu: onların dediği gibi istediğimiz anda hemen olmaz mı? Ortalama ne kadar sürebilir mesela bunu merak ediyorum
2. Sorum da şu: herhangi bir sorun var mı diye öncesinde doktora gitmek istiyorum doktara ne demeliyim,, ne tarz testler yaptırmalıyım,, hamilelik öncesinde herhangi bir ilaç veya takviye almam gerekir mi
Merhaba canım yaşında bi sıkıntı yok daha çok yeni evlisiniz önemli olan sizin düşünceniz ben 19 aydır evliyim hiç korunmadim en başından beri çocuk istiyordum doktora 1 sene sonra gittim genel olarak doktor da tedaviye o şekilde başlıyor kimisi İlk günden kalıyor kimisi yıllarca uğrasmasina rağmen kalamiyor kalamiyoruz diyim herşey nasıp.
Doktora gidip bebek düşündüğünuzu hormon testlerine bakmasını rahimde kist vs var mı onu öğrenmek istediğinizi söyleyebilirsiniz adetin 2 veya 3 günu gidin diğer türlü hormon bakmıyorlar folik asit kullanabilirsiniz eczaneden alabilirsiniz

Bir kere çok gencsiniz ve yeni evlisiniz. Birlikte bol bol vakit geçirin, pandemi döneminde zaten gezemediniz, evliliğinizi yaşayın. Elbette çocuk pat diye olan bir şey değil ama, gebelik sureciyle evliliğiniz farklı bir boyuta girecek, farklı rolleriniz olacak. Ya pat diye çocuk olursa ne yapacaksınız hazır misiniz? çocuk yapın demek büyüklere düşmez, siz anne baba olacaksınız. Ayrıca hemen olmasa bile tedavi için bile bolca zamamaniniz var. Artıları ve eksileriyle düşünüp son kararı verecek sizsiniz, kimse değil🤗

Canım bence annen ve kayınvaliden haklı yaşla alakalı sıkıntın yok bende 27 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim dediğin gibi istemedik 8 ay bitti deniyoruz gelmiyo. Eşim de bende çok pişmanız keşke hiç korunmasıydık diyoruz. Nasiptir belki senin hemen olur ama zaman kaybetme ayrıca bence ki ben öyle yaptım gittim kontrole eşinle gidin hatta bi sıkıntı varsa başında bilmiş olur ve boşa kürek çekmemiş olursun. Gidip gebe kalmak istediğini ve kontrole geldiğini söyle. Aşağıdan muayne edip sonrasında adetin 2. Veya 3.günü test veriyosun ilk etapta folik asit veriyor. Hsg ve eşine hemen bakılmıyor devlet hastanelerinde bilgin olsun ben bu ay gittim tekrar 3 ay daha dene sonra gel kalamazsan hsg çekip eşine bakalım dedi

sorunu cokken, pko su varken ilk ay gebe kalan da var hic sorunu yokken sebepsiz infetilite ile yillarca ugrasan da.. bir yil cok degil.. yasiniz gayet makul. acele etmeyin. o cocugun gelecegi yuvayi maddi manevi saglamlastirmak inanin daha onemli.

dr a gidip bir genel muayeneden gecin. niyetinizi soyleyin. sorun var mi yok mu nedir ne degildir soyler. bir rota cizersiniz.

Bir kere çok gencsiniz ve yeni evlisiniz. Birlikte bol bol vakit geçirin, pandemi döneminde zaten gezemediniz, evliliğinizi yaşayın. Elbette çocuk pat diye olan bir şey değil ama, gebelik sureciyle evliliğiniz farklı bir boyuta girecek, farklı rolleriniz olacak. Ya pat diye çocuk olursa ne yapacaksınız hazır misiniz? çocuk yapın demek büyüklere düşmez, siz anne baba olacaksınız. Ayrıca hemen olmasa bile tedavi için bile bolca zamamaniniz var. Artıları ve eksileriyle düşünüp son kararı verecek sizsiniz, kimse değil🤗
Gerçekten de öyle tabi ki :) Geçen ay adetim 10 gün gecikti eşimle resmen üzüldük gebe miyim acaba diye :D

Herkesin bünyesi farklıdır bazıları ilk ayda hamile kalır bazıları kac sene dener olmaz bu arada yaşınız gayet normal ki yaş bile önemli değil tamamen yumurta rezervi ile alakalı ve bencede düşündüğünüz zaman bi doktora gidip hormon testi ve gerekli tahlilleri yaptirmanizda fayda var erken teşhis her zaman önemlidir ve folik asit veriyorlar genelde gebelik düşündüğünüz zaman bende bi buçuk senedir düşünüyorum daha nasip olmadi 😊
Yumurtalık rezervi ile ilgili de şu aklıma takılıyor 13 yaşında adet oldum. Erken yaşta adet olduğumu düşünürsek normal zamanda olan birine göre veya geç olan birine göre daha fazla yumurta vücuttan atılmıştır. Bu da aklıma takılıyor 🤔

Yumurtalık rezervi ile ilgili de şu aklıma takılıyor 13 yaşında adet oldum. Erken yaşta adet olduğumu düşünürsek normal zamanda olan birine göre veya geç olan birine göre daha fazla yumurta vücuttan atılmıştır. Bu da aklıma takılıyor 🤔
Ben adet olduğumda üçüncü sınıfa gidiyordum. 10 yaşında adet baslamıs benim yani. Doktora gittiğimde yumurtalıkların iyi görünüyor demişti.

Yokya öyle şeylere takilma gider tahlil yaptırirsin herşeyin caresi var şimdiden bunları kafana takma😊

3 senelik evlym 1. Sene korundum.. son 2 senedirde olsun diye yapmadğm kalmadı.. sorunda yok hiçbsey yok ama olmuuuyooo yaşm 30 oldu bu arada keşke diyorum korunmadaydm zaten olmuyomş :D tamamrn şansss kısmett hiçbsey diyemeyzzz

Şimdiki aklım olsaydı bu kadar beklemezdim gercekten derlerdi de inanmazdım hemen olcak istediğim ay sandım ama 5ay oldu ovulasyonu değerlendirmeme ragmen bence cok bekleme

Back
X