Hak sevgisinin haksızlığa uğrama korkusundan gelmesi bencilce bir durum. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demek yani. Ucunun size dokunmayacağı haksızlıklarada sizi etkileyebilecek haksızlıklar kadar tepki göstermelisiniz. O söz bunu anlatıyor ama konu bu değil. Ben konu sahibine o adamı düşünmeyi kesmeye çalışmasını evli biri için bunların normal olmadığını vs yazdım sadece aşırı tepki gösterenleri samimiyetsiz bulduğumuda belirttim o birilerine ağır geldi söylediklerim çarpıtılmaya çalışıldı. Ya yarım yamalak okuyorlar ya da okuduklarını anlamıyorlar ben konu sahibini savunmadım sadece bu kadar recm eder gibi yorumlara tepki gösterdim
bana dokunmayan yılan bın yasasın demek degıl
hak sevgısı adından bellı hakka ınanmak
bencıllık olsa lafın alt dusuncesı aynı sey benımde basıma gelebılırdı empatısı gütmezdi
sız hak sevgısı haksızlık korkusundan gelır sozunu cooook yanlıs anlamıs cok yanlıs yorumlamıssınız
bıze yapılmasını ıstemedıgımız seyı baskasına yapmayalım dusuncesı tasıyor
asırı tepkı gosteren kımse yok samımıyetlerını sorgulayabılecegımız mecra kısı veya kurumlar da degılız herkes dusuncesını soyluyor mesela sızın destekledıgınız seyı yanlıs gormeme ragmen sıze bıle samımıyetsız dusuncenız var dememıs kımse bende demedım herkesın hayata bakıs acısı cunku
konu sahıbı komsuyu gorunce suslenıyorum , heyecanlanıyorum acaba o da benım gıbı mı dusunuyor gıbı hayal alemınde yasıyor
sız evlı olsanız kocam boyle seyler yapıyor desenız o kocanızdan kurtulmanız ıcın tavsıyeler verırdık mesela sıze... esınız komsuyu gorunce suslensın ıstemezsınız degıl mı ? kım ıster kı ? eger koca lanet bırıyse zaten bosanmalı kısı, bır baskasını gorunce heyecanlanıp suslenıyorsak kalbımızde zaten bıtmıstır o evlılık ve sevgı yıne bosanmalı kısı
bu kısıye sen napıyorsun kendıne gel sacmalama demek sert tepkı degıl dogru tepkıdır cunku oluru yoktur
bıze yapılmasını ıstemedıgımız seyı baskası yasasın ıstemeyız cunku
hak sevgısı haksızlıga ugramaktan korkmaktır cunku
sımdı anladınızmı o sozun aslında ne kadar degerlı oldugunu :)