Kafamda deli sorular

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
776
1.181
113
31
Herkese merhabalar
Ben 7 yıldır iş hayatındayım. Mühendisim şuan ise bir firmada kalite amiri pozisyonunda çalışıyorum. Ama ekibim fazla değil 6 kişilik bir ekip. Bu 6 sene boyunca da farklı firmalarda hep aynı pozisyonda çalıştım. Şuan buna dair yüksek lisans eğitimi de alıyorum. Ama sanki bu iş beni tatmin etmiyor. Artık keyif alarak yapmıyorum. Zaten kendimi hep yetersiz hissetmenin vermiş olduğu bir yorgunluk var üzerimde. Kendimi hep eleştiririm, kendim gibi birine yapmayacağım eleştirileri kendime yaparım. Bundan dolayı da çabuk bunalıyorum sanırım.

Şimdi kafamda deli sorular. Departman değiştirmek istesem çok mu anlamsız olur. 32 yaşındayım. Artık seneye hamile kalmayı istiyorum. Çok mu maceraperest oluyorum. 32 yaş başka bir alan için geç mi ? Mesela üretim kısmına kayabilir miyim ? İşveren gözünde istikrarsız mı olurum ? Çevrem senden iyi üretimci olur iyi projeci olur diyor ama bu yaştan ve bu tecrübeden sonra iyi firmalar beni bu alanda tecrübeli sayarak çalıştırır mı ?
Kafamda net bir alan da yok maalesef. Sadece bu işi yapmayı artık isteyip istemediğime emin değilim

Bu arada mevcut işimde maaşım 100k. Ama çok yoğun ve çalışma saatlerimiz de çok yoğun. Bazı dönemler sıklıkla mesai yapabiliyoruz. Bir de işim çok garanti değil. Yani yarın çıkarıyoruz da diyebilirler. Veya hamilelik durumunda geri dönüş konusunda sıcak olmayabilirler ki 3 kişi de gördüm bunu geri dönmediler / dönemediler.
Başka bir işte de hamilelik sonrası dönebilmem için önce kendimi kabul ettirmem gerekiyor. Bunun için de bir süre min. 1 sene o şirkette çalışmalıyım. O yüzden endişeliyim de

Herkese merhabalar
Ben 7 yıldır iş hayatındayım. Mühendisim şuan ise bir firmada kalite amiri pozisyonunda çalışıyorum. Ama ekibim fazla değil 6 kişilik bir ekip. Bu 6 sene boyunca da farklı firmalarda hep aynı pozisyonda çalıştım. Şuan buna dair yüksek lisans eğitimi de alıyorum. Ama sanki bu iş beni tatmin etmiyor. Artık keyif alarak yapmıyorum. Zaten kendimi hep yetersiz hissetmenin vermiş olduğu bir yorgunluk var üzerimde. Kendimi hep eleştiririm, kendim gibi birine yapmayacağım eleştirileri kendime yaparım. Bundan dolayı da çabuk bunalıyorum sanırım.

Şimdi kafamda deli sorular. Departman değiştirmek istesem çok mu anlamsız olur. 32 yaşındayım. Artık seneye hamile kalmayı istiyorum. Çok mu maceraperest oluyorum. 32 yaş başka bir alan için geç mi ? Mesela üretim kısmına kayabilir miyim ? İşveren gözünde istikrarsız mı olurum ? Çevrem senden iyi üretimci olur iyi projeci olur diyor ama bu yaştan ve bu tecrübeden sonra iyi firmalar beni bu alanda tecrübeli sayarak çalıştırır mı ?
Kafamda net bir alan da yok maalesef. Sadece bu işi yapmayı artık isteyip istemediğime emin değilim
bence belli bir yaştan sonra bölüm değiştirilmemeli şöyle düşünün işveren olsanız elinizde 2 adet başvuru var ikisi de aynı yaşta birinin ilgili alanda 7 yıl tecrübesi var birinin ise hiç yok hangisini tercih ederdiniz. alan seçimi bu yüzden çok önemli yetiştirilcek bir personel değilsiniz artık maalesef. farklı bir bölüme de geçseniz işyerinin mantığı hamile biriyle çalışmak değilse yine sizi almazlar ki ama alanınızdaki tecrübeniz ile çocuk için verdiğiniz aradan sonra iş bulma ihtimaliniz çok yüksek.

Artık devir değişti. Özellikle z kuşağı kariyer planına farklı bakıyor. Dikey bir kariyerdense yatay bir kariyer planı var. Yani eskiden bir pozisyonun en altından başlanıp en üstüne doğru çıkılırdı şimdi ise farklı kabiliyetler katılarak daha zengin bir kariyer planı çiziliyor. Günümüzün getirdiği çabuk tüketim kariyerde de var. 7 yıl aynı pozisyonda çalışmanın verdiği bıkkınlık var ğzerinizde. Yeni bir alan iş konusunda motivenizi yükseltir içinizde ki farklı cevherleri çıkartabilir. Yeni düzene ayak uydurmaktan korkmayın. Neticede elinizde 7 yıllık birikim var. Hiç yapamazanız geri dönersiniz 😇

Üretim tarafı daha çok yoğun değil mi ileride hamilelik düşünüyormuşsunuz hastane işiniz olacak gel gitler testler filan bu bölümde ekip ile çalışıyorsunuz zaten idare edebilirler sizin yokluklarınız filan onları da düşünün bence

Artık devir değişti. Özellikle z kuşağı kariyer planına farklı bakıyor. Dikey bir kariyerdense yatay bir kariyer planı var. Yani eskiden bir pozisyonun en altından başlanıp en üstüne doğru çıkılırdı şimdi ise farklı kabiliyetler katılarak daha zengin bir kariyer planı çiziliyor. Günümüzün getirdiği çabuk tüketim kariyerde de var. 7 yıl aynı pozisyonda çalışmanın verdiği bıkkınlık var ğzerinizde. Yeni bir alan iş konusunda motivenizi yükseltir içinizde ki farklı cevherleri çıkartabilir. Yeni düzene ayak uydurmaktan korkmayın. Neticede elinizde 7 yıllık birikim var. Hiç yapamazanız geri dönersiniz 😇
Ben de böyle düşünüyorum farklı bir şey yapmanın verdiği haz başka olabilir benim için. Bir de kendimi kabullendirdikten sonra doğum sonrası geri dönebilirim. Seneye hamile kalmayı planlıyorum sene sonuna doğum yapmış olurum bu bana 1,5 sene çalışma hayatı kazandırır şimdi iş bulsam. 1,5 senede de bi yere kabul ettirebilirim diye düşünüyorum

Ben de kalitede çalışıyorum. Gerçekten en zor ve stresli bölümlerden biri. Ama başka bir bölüme kayıp kendimi geliştirmek gözümde büyüyor. Ben de çocuk düşünüyorum o yüzden burda gittiği yere kadar gitsin diyorum. Şirketimi de sevmiyorum. Hangi sektördesiniz?

Back
X