Kafama göre arkadaş bulamıyorum

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.249
1.188
83
Herkese merhaba. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. Okulda konuştuğum insanlar var ama çok samimi değilim. Bir arkadaşım vardı. Çok fikir değiştiren, aşırı negatif biriydi. Memur birisi benden hoslaninca bana sene başında "Askerler, polisler hatta diğer memurlar seni begenmezler" dedi. Ben de o böyle deyince arama mesafe koydum. Kızla eskisi gibi samimi degilim. Salı günü ders arasında yanına gittim havadan sudan konuşmak için pek konusmadi. Kız özel hayatımla ilgili bir şey sorunca anlatmiyorum, gecistiriyorum. Seçmeli dersin birinde beni sürekli rahatsız ediyor. Ben en önde oluyorum, o bir iki sıra arkamda. Hoca bir şey soruyor, cevap veriyorum hemen arkadan laf yetiştiriyor. Yorum yapıyor. Hocaya iki de bir "Hocam sizi cok seviyorum" diyor. Bildiğiniz yalakalık, tamam sevebilir ama böyle şeyler ilkokulda kalmadı mı? Ben kızı yok saydigim için bana ters davranıyor artık.
Öte yandan başka negatif bir arkadaşım var. Ne zaman güzel bir şey olsa hemen kötü bir şey olur diyor. Bana wpden mesaj atiyor. Cevap veriyorum, günlerce bakmıyor mesaja. Birkaç gün sonra da görüldü atıyor. Sorunca da "Ben çok meşgulüm" diyor. Yaptığı iş öyle ağır değil. Sonuçta bir iş insanı ya da uzay mühendisi falan değil. Ben ondan destan yazmasını veya bana şiirler şarkılar yazmasını istemiyorum. Sadece kısacık bi mesaj yazacak. En fazla bir dakikasini alır. Instagram hikayelerinde hep konserlere gidiyor, başka arkadaslariyla geziyor tozuyor. Bana gelince meşgul.
Geçen ay doğum günümdü kimse kutlamadi. Ben de yemin ettim bir daha kimsenin doğum gününü kutlamayacagim.
Kendimi çok yalnız hissediyorum. Sanki etrafimdaki hiç kimse benim mutlu olmamı istemiyor. O kadar yoruldum ki. Ben de arkadaş edinmek istiyorum. Bunu nasıl basaracagim?

Öğrenci kulüplerine katıl. Üniversitende mutlaka vardır. Bir sürü kulüp oluyor okullarda. Ek olarak sosyal sorumluluk projelerine katılabilirsin.

Bence bu anlattığın arkadaşlara şunu yapmalısın. Hiçbir şey yok gibi normal davran sonra onların yaptığına paralel bir davranışta bulun. Moralin bozulup hemen içine kapanma
Youtube'da bir psikolog gri kaya yöntemi ile yok sayın diyor. Öyle yapıyorum baya ise yarıyor

Maalesef Sevgilim yok, arkadaşım yok bomboş yaşıyorum. Gerçekten hayat artık benim için sıkıcı olmaya başladı
Gencecik hayatın baharında bir kızsın. Bence hayatının sıkıcı olması biraz da senin vizyonunun darligiyla alaklai
Ben Türkiye'nin içinde konser alanını geç ,
bir bar bile olmayan , minik bir ege şehrinde okumuştum. Normal şartlar altında b.k gibi bir üni hayatımın olması lazımdı ama çok keyifli geçiyordu.
Mesela TEGV gönüllüsüydüm. çocuklara haftada 2 çok eğlenceli eğitimler verirdim, TEGV tiyatrosunda oynadım, devamlı eğlenceleri,diğer şehir tegvleriyle (ücretsiz) buluşmaları olurdu. Eğitim için bizi başka şehirlere yollardi. Bunların hepsi sosyalleşmek için bir sebep. Ve daha geçen ay bile gittiğim şehirde tegvden arkadaşımla buluştum,beni gezdirdi. Zaten gönüllü işlerle uğraşan insanlar genelde iyi kalpli insanlar olurlar.
Aynı sekilde genç tema grubundaydim. Devamlı ağaç dikme etkinlikleri olurdu, köy okulu boyamaya falan giderdik. Oradan da arkadaşlarım vardı .
Arama kurtarma kulübüne uyeydim, proje falan yapardık beraber , bazen de tatbikatlara katilirdik. Oradan da ayrı sosyal cevrem vardı.
Gezginler kulübü ile nevsehir, Karadeniz Bölgesi , Akdeniz... Tonla şehre uygun fiyata gezmeye giderdim. Genelde yalnız olurdum turda arkadaş edinirdim. parttime işlerde çalışırdım,oradan sosyal çevre edinirdim.
Yan şehirlerdeki konserlere, bahar senliklerine giderdik...
Senin koca okulunda katılacak bir sosyal kulüp yok mu?
Koca şehirde katılacak bir gönüllü kulüp yok mu?
Neden kendini ergenlikten çıkmamış sınıf arkadaşlarınla sinirliyorsun ki?

sizi değersiz hissettirenlere karşı tavrınız onları yok saymak olmalı hatta sizi bozmaya çalışan olursa onunla anlayamayacağı bir kelime cümleye katarak konuşun ,ismini falan unutmuş gibi davranın

kafanıza göre birini bulmak için ortak paydada buluşabilmeniz önemli ,hobiniz veya ilgi duyduğunuz alan varsa kursa gidin oradan mutlaka kafanıza göre bir arkadaş edinirsiniz

Okul kulübünde aktifim, etkinlikler yapıyoruz. Hatta bir araştırma gorevlisini okuluna getireceğim konuşma yapması için
Değer verdiğim insanlardi onlar. Ama artık sildim hepsini. En çok hocaya yalakalık yapmasına sinir oldum. Ben hocayla konuşurken aramıza giriyor. Yorum yapmak onun ne haddine? Sanki her şeyi çok biliyormuş gibi bir havası var. Hiçbir şey de bilmiyor.

ama bu insanlar hayatın her alanında var hangi birini sileceksiniz iş arkadaşınız olacak patronunuz olacak ,onları böyle kabul edip gerekli şekilde cevaplarını verip ortama uyum sağlamayı öğrenmek gerekir

geçen gün bir öğretmen konu açtı arkadaşların sohbeti beni sarmıyor depresyona girdim yalnızım öğrencilere yansıtıyorum artık diye... silip atmak çözüm değil ki dediğim gibi heryerde varlar

Bence senin problemin kendine fazla değer vermemen emin ol ki kendine değer verip buna göre davranırsan zaten herkes senin etrafında pervane olur mesala ben geçen yıl kendimi okadar seviyordum ki mutlu olduğum için de etrafa neşe saçıyordum herkesle aram çok iyiydi beni çok seviyorlardı nereye gitseler bana danışıp beraber gidelim mi falan diye söylüyorlardı bu yaz kötü şeyler yaşadım ve bu yıl kendimi sevmiyorum enerjim düşük ve farkettim ki insanlar da bundan etkileniyor ve onlar da kendime değer vermediğim gibi değer vermemeye başlıyor demem o ki kendini sev hayatını etkileyen olumsuz bir durum yoksa sen bir adım at arkadaşlarına ve pozitif enerji saç emin ol ki etrafın arkadaş dolar ama tabiki önemli olan fazla olmaları değil kaliteli olmaları

Okul kulübü dediğin bir tane kulüp mu?
Demek ki onda aradığını bulamamışsin.
Hem sanırım kulüp dediğin sen isletmesin işletme kulübü gibi,bölümle alakalı bir kulüp.
Allah'ım ne kadar sıkıcı. Benim verdiğim örnekler gibi, keyifli olabilecek, sosyal faydası yüksek, gönüllülük esaslı , eğlenceli kulüpler ara kendine. Bölümünden biraz uzaklaş. Kocaaaaaa kampüste tek sizin bölümünüz yok ki. Biraz açıl. Ben mesela seçmeli ders seramik almıştım, güzel sanatlara giderdim, oradan (kısa süreli) bir flört bulmuştum kendime:)
Hayatına neşe getirecek şeyler yap. Sanat ile, tiyatro ile, konser ile, müzik ile, cocuklar hayvanlar ile, gönüllülük faaliyetleriyle, gezi ile falan doldur günlerini.
O kız da ne yaptıysa yaptı. Ohoooo daha ne iğrenç insanlar tanıyacaksınız hayatında, kimler kimler yüzüne gülüp kuyunu kazacak iş hayatinda. Şimdiden boyle basit şeylere kafayı takarsan yılların gecmez

Ego ego ego
Cocugum bu tarz konularda herkese aynı şeyi yazarım, önce aynaya bakalim , ozelestiri yapalım sonra arkadaş sorununu çözelim
Mesela yengenc harika önerilerde bulunmuş ama senin ona verdiğin cevabından belli ki ne dediğini anlamamissin

Zaten yaşadığınız şeyler çok normal. Maalesef insanlar sadece işi düşünce, canı sıkıldığında, son seçenek olarak görebiliyorlar karşısındakini. En yakının bile önce çok cana yakındır zamanla sevgili bulur pabucun dama atılır. Zaten negatif, sürekli şikayetçi durumda olanlardan samimi olsalarda uzak dur kan emici onlar Birde şunu anlamıyorum ya asker polis seni beğenmez demişte bu meslekleri kadınlarımız fazla abartıyor heyecanlanıyor işin karakterde bittiğini hala anlayamadılar. Biz bu sayfada polis eşi tarafından şiddete uğrayan asker tarafından aldatılan ne kadınların hikayesini okuduk. Seni beğenmez dese bana ay götüm derdim herhalde

Herkes kötü bir siz mi iyisiniz?

yenGEnC KK'de en hayran olduğum, yazdıklarını keyifle okuyup öğrendiğim üye sizsiniz. Nazar değmesin. Konu sahibi Logistics umarım dikkate alır. Üniversite okuyanlar kulüp faaliyetlerinin pek farkında değil. En güzel ve en kalıcı arkadaşlıklar oradan ediniliyor. Ben de bir yıllık mecburi hizmetinde dağlar arasında şehre 70 km uzakta kırsalda geçirmiştim. Lisenin dağcılık kulübüne dışarıdan üye olup amatör dağcı oldum. O kulüpten çok sayıda gençle arkadaşlığımız devam ediyor.

Herkes kötü bir siz mi iyisiniz?
Hayır tabiki. Yazdiklarimdan çıkara çıkara bunu mu çıkardınız? Elbette iyi insanlar da var, ben de bu insanlara denk gelmek istiyorum. Arkadaşım dediğim insanın gerçek yüzünü gördüm, buraya anlatayım dedim. Sonuçta burasi dertlerin anlatıldığı bir yer. Derste hocayla arama girilmesinden rahatsız oluyorum. Sonuçta burası üniversite, ilkokul değil.
Size de tavsiyem buraya derdini yazan insanlara hep aynı şeyi yazmayın. Kimse kendine ben çok iyiyim herkes çok kötü demiyor zaten. Kötü insanlar da var, insan denk gelebiliyor. Siz gelip buraya derdinizi anlatsaniz ben ayni şeyi yazmam. Empati sahibi insanım sonuçta.

yenGEnC size bir sürü öneride bulunmuş arkadaş edilebileceğiniz siz cevap olarak tanıştığınız insanların ne kadar kötü olduğunu yazmışsınız. Yeni insanlarla tanışın madem öyle seçenek çok. Konu içeriğiniz sadece arkadaşınızın gerçek yüzünü görmeniz değil direkt olarak başlığa yazdığınız gibi arkadaş bulamama sorununuzdan oluşuyor. Binlerce insanın olduğu koskoca okulda kendinize uygun bir insan bulamamanız bana inandırıcı gelmiyor açıkçası. Dahası faal bir insan olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Klüptekilerle uyuşmuyorsunuz, sınıf arkadaşlarınızla uyuşmuyorsunuz... Bu durum bana sizde çözülmesi gereken bir problem olduğunu düşündürdü. Belki fazla seçicisiniz, belki gere şeyi çok ciddiye alıyorsunuz belki hep karşı taraftan atak bekliyorsunuz bilemem bir sürü sebebi olabilir. Kendinizi siz tanıyorsunuz, bunun cevabını bulup sorununuz neyse çözebilirsiniz bence arkadaşta edinebilirsiniz.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Hep aynı şeyden kastınızın ne olduğunu anlamadım ama bir insanın hiç arkadaşı yoksa bu o insanla ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Bir insanın hep ama hep kötü insanlara denk gelmesi de tercihlerinde bir hata olduğunu gösterir. Siz bana aynı şeyi yazmayabilirsiniz ben siz değilim neticede. Birbirimizden farklı insanlarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…