• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafama göre arkadaş bulamıyorum

@yenGEnC size bir sürü öneride bulunmuş arkadaş edilebileceğiniz siz cevap olarak tanıştığınız insanların ne kadar kötü olduğunu yazmışsınız. Yeni insanlarla tanışın madem öyle seçenek çok. Konu içeriğiniz sadece arkadaşınızın gerçek yüzünü görmeniz değil direkt olarak başlığa yazdığınız gibi arkadaş bulamama sorununuzdan oluşuyor. Binlerce insanın olduğu koskoca okulda kendinize uygun bir insan bulamamanız bana inandırıcı gelmiyor açıkçası. Dahası faal bir insan olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Klüptekilerle uyuşmuyorsunuz, sınıf arkadaşlarınızla uyuşmuyorsunuz... Bu durum bana sizde çözülmesi gereken bir problem olduğunu düşündürdü. Belki fazla seçicisiniz, belki gere şeyi çok ciddiye alıyorsunuz belki hep karşı taraftan atak bekliyorsunuz bilemem bir sürü sebebi olabilir. Kendinizi siz tanıyorsunuz, bunun cevabını bulup sorununuz neyse çözebilirsiniz bence arkadaşta edinebilirsiniz.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Hep aynı şeyden kastınızın ne olduğunu anlamadım ama bir insanın hiç arkadaşı yoksa bu o insanla ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Bir insanın hep ama hep kötü insanlara denk gelmesi de tercihlerinde bir hata olduğunu gösterir. Siz bana aynı şeyi yazmayabilirsiniz ben siz değilim neticede. Birbirimizden farklı insanlarız
Toplulukta arkadaşlarım var, gecen sene guzel bir etkinlik yaptik hatta bu sene de yapacagiz ama insanlar sanki beni ciddiye almiyormus gibi hissediyorum bazen. Sinifimda çok sevdiğim insanlar da var. Her şeyi cok ciddiye alıyorum sanırım.
Bu arada sitemim sadece size değildi yanlis anlamayın lütfen. Sitede birkaç kere rastladım. Bazi üyeler konu sahibine "Herkes çok kötü bir tek sen iyisin" yazıyor daha önce de denk geldim. Bir insan derdini yazınca böyle yazilmasi çok sinir bozucu bence. Hepimiz insanız elbette hatalarimiz var.
Dediklerinizi kesinlikle gözden geçireceğim. O kızla da zaten mesafemi koydum mutluyum. Ama işte hocayla arama girilince dün sinirlendim. İşi düşünce bana çok iyisin diyen insan şimdi bana hiç yoktan düşman oldu. Gerçekten ilginç.

Zaten yaşadığınız şeyler çok normal. Maalesef insanlar sadece işi düşünce, canı sıkıldığında, son seçenek olarak görebiliyorlar karşısındakini. En yakının bile önce çok cana yakındır zamanla sevgili bulur pabucun dama atılır. Zaten negatif, sürekli şikayetçi durumda olanlardan samimi olsalarda uzak dur kan emici onlar :KK70: Birde şunu anlamıyorum ya asker polis seni beğenmez demişte bu meslekleri kadınlarımız fazla abartıyor heyecanlanıyor işin karakterde bittiğini hala anlayamadılar. Biz bu sayfada polis eşi tarafından şiddete uğrayan asker tarafından aldatılan ne kadınların hikayesini okuduk. Seni beğenmez dese bana ay götüm derdim herhalde :KK70:
Asker polis eşi olmak havalı bir şey mi ya sanki o nasıl bir yorummuş harbi bakmaz falan… benim ailem ve iş çevrem çok çekinir o meslek gruplarından, nişanlım subay diye bi kalp krizi geçirmedikleri kaldı 🤦🏻‍♀️

Asker polis eşi olmak havalı bir şey mi ya sanki o nasıl bir yorummuş harbi bakmaz falan… benim ailem ve iş çevrem çok çekinir o meslek gruplarından, nişanlım subay diye bi kalp krizi geçirmedikleri kaldı 🤦🏻‍♀️
Benim babam da asker emeklisi. İşte kız beni kucumsedigi için öyle diyor. Halbuki bana Adalet Bakanlığında çalışan birinden tutun da asker olan birine kadar bir sürü teklif eden oldu. Dediğiniz gibi abartilacak bir şey değil. Onlar da bizim gibi halkın içinden insanlar, CEO veya Cumhurbaşkanı değiller sonuçta

Zaten bir mesleği çok övmek ya da gömmek saçma. Tamam her mesleğin zorluğu, psikolojik olarak bir baskısı vardır ama karakteri değiştirseydi şiddet uygulayan polis, asker olmazdı en başında. Aksine bu mesleğin verdiği özgüvenle yapabiliyorlar bunu. Bizde de sevinirler valla :D Polis mi tamam verdik gitti asdfghj

Ben çocukken akran ve öğretmen zorbalığı yaşamıştım; o yaşlarda aklı şeytanlığa çalışan bir kişi herkesi bana düşman etmişti, ( mesela, annelerimiz görüşüyordu, kız evime girip çıkıyodu. Evde gördüklerini sitedekilere kötü şekilde anlatıyordu. Babam alkol alır ama ben babamı asla sarhoş görmedim, babamın evde sarhoş gezdiğini anlatmış sitedekilere). Çocukken yaz tatili gelsin istemezdim, sitedeki birçok kişi sınıf arkadaşımdı ve beni hep dışlarlardı oyunlardan; ağlayarak camdan izlerdim oyunlarını. Çok üzülürdüm hak etmediğim halde tek başıma kaldığım için. Yeni biri geldiğinde hemen atlardım benim arkadaşım olsun diye. İlkokul öğretmenim benden nefret ederdi, tuvalete çıkarken arkamdan pis(bir tık dağınıktım ama asla pis ya da kokan birisi olmadım), tembel dermiş. Şu an Türkiye’nin en iyi okullarından birisnden mezunum, global bir şirkette çok iyi bir konumdayım. Üniversitede öğretmenimi gördüğüm yerde yolumu değiştirirdim, o kadar nefret ederim. Kendisi arkadaşlarıma benden duyduğu gururu anlatıyormuş, gram katkısı yoktur.
Sonra bu konuda kasmamaya karar verdim, her şeyi akışına bıraktım. Orta sonda arkadaşlarımın benimle araları düzeldi, aramızı bozan kızla düşman oldular. Beni seven bir arkadaşım vardı; onunla hala arkadaşım. Diğerleri sosyal medyada hala ekli, severler beni uzaktan. :D
Lisedeki kişilerin yaşam tarzı çok kötüydü ama gülerdik birlikte, dışlama yoktu. sadece birisiyle arkadaş kaldım, hala görüşürüm. Artık seçen kişi ben oldum.
Üniversitede hazırlıkta herkes bir anda kanka oldu, canımlar cicimler, kardeşimler. Ben hep mesafeli oldum, meraklıları olmadım. Sonra sınıf değişti bölüme geçtim, bir baktım arkadaşlarım çoğalmış. Kötü karakterlileri eledim.
İş yerinde, arkadaşlarımın arkadaşlarıyla samimiyet kurdum zamanla; spor kulubüne katıldım ve orada da arkadaşlarım oldu. İş değiştirdim ve kemik ekibimle hep görüşürüz.
Geriye baktığımda, birbirinden ayrılmayan, beni dışlayan ekip hiç bitir arada değil; benim ise arkadaşlarım iyi ve kötü gün dostudur, birbirmizin her anında yanında oluruz🙏🏻🧿
İşin özü: arkadaşım olsun diye kasmayın. Kendiniz olun; ortamlarınızı artırın ama kendiniz istediğiniz için. Seçilen değil seçen olun.
Bu konuda küçükken o kadar etkilenmiştim ki, umarım güzel arkadaşlıklar bulabilirsiniz. Bunu yürekten istiyorum. Özellikle ilgi alanınız olan kulüplere giderseniz, kafa dengi bulma ihtimaliniz artar.

Herkese merhaba. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. Okulda konuştuğum insanlar var ama çok samimi değilim. Bir arkadaşım vardı. Çok fikir değiştiren, aşırı negatif biriydi. Memur birisi benden hoslaninca bana sene başında "Askerler, polisler hatta diğer memurlar seni begenmezler" dedi. Ben de o böyle deyince arama mesafe koydum. Kızla eskisi gibi samimi degilim. Salı günü ders arasında yanına gittim havadan sudan konuşmak için pek konusmadi. Kız özel hayatımla ilgili bir şey sorunca anlatmiyorum, gecistiriyorum. Seçmeli dersin birinde beni sürekli rahatsız ediyor. Ben en önde oluyorum, o bir iki sıra arkamda. Hoca bir şey soruyor, cevap veriyorum hemen arkadan laf yetiştiriyor. Yorum yapıyor. Hocaya iki de bir "Hocam sizi cok seviyorum" diyor. Bildiğiniz yalakalık, tamam sevebilir ama böyle şeyler ilkokulda kalmadı mı? Ben kızı yok saydigim için bana ters davranıyor artık.
Öte yandan başka negatif bir arkadaşım var. Ne zaman güzel bir şey olsa hemen kötü bir şey olur diyor. Bana wpden mesaj atiyor. Cevap veriyorum, günlerce bakmıyor mesaja. Birkaç gün sonra da görüldü atıyor. Sorunca da "Ben çok meşgulüm" diyor. Yaptığı iş öyle ağır değil. Sonuçta bir iş insanı ya da uzay mühendisi falan değil. Ben ondan destan yazmasını veya bana şiirler şarkılar yazmasını istemiyorum. Sadece kısacık bi mesaj yazacak. En fazla bir dakikasini alır. Instagram hikayelerinde hep konserlere gidiyor, başka arkadaslariyla geziyor tozuyor. Bana gelince meşgul.
Geçen ay doğum günümdü kimse kutlamadi. Ben de yemin ettim bir daha kimsenin doğum gününü kutlamayacagim.
Kendimi çok yalnız hissediyorum. Sanki etrafimdaki hiç kimse benim mutlu olmamı istemiyor. O kadar yoruldum ki. Ben de arkadaş edinmek istiyorum. Bunu nasıl basaracagim? :KK43:
Aynı şeyi yaşıyorum ama baştaki kızla aranı açacak bir şey olmamış pek, yanlış bir şey dediyse kırıldığını söyleyip ilişkinizi sağlamlaştırman gereken yerde hayatından çıkarmaya yçnelik adım atmışsın kız da tepki vermiş evet terbiyesizlik yapmış olabilir ama bilmiyor olabilir veya tavsiye verme şekli budur, yani üni son sınıf öğrencisisin işin yok memurlar işi olan kişilere ciddi niyetle yaklaşır demek istemiş de olabilir... 2. Arkadaşın için bana kendimi hatırlattı... mesajlaşmayı sevmiyordur büyük ihtimal onun dışında diğerleriyle gezip seninle gezmemesi de ilgi çekici gelmiyorsundur ona

Aynı şeyi yaşıyorum ama baştaki kızla aranı açacak bir şey olmamış pek, yanlış bir şey dediyse kırıldığını söyleyip ilişkinizi sağlamlaştırman gereken yerde hayatından çıkarmaya yçnelik adım atmışsın kız da tepki vermiş evet terbiyesizlik yapmış olabilir ama bilmiyor olabilir veya tavsiye verme şekli budur, yani üni son sınıf öğrencisisin işin yok memurlar işi olan kişilere ciddi niyetle yaklaşır demek istemiş de olabilir... 2. Arkadaşın için bana kendimi hatırlattı... mesajlaşmayı sevmiyordur büyük ihtimal onun dışında diğerleriyle gezip seninle gezmemesi de ilgi çekici gelmiyorsundur ona
Normal bir arkadaşken aramız iyiyken memurlar sana bakmaz dedi. Gecen gün işi düşünce nasıl da hemen mesaj attı bana. Ayrica suan işsiz olmam ileride de işsiz olacağım anlamına gelmiyor. Kaldı ki işsiz olduğum halde memur olup benimle görüşmek isteyen insanlar oldu. Bu tutum yanlış.

Herkese merhaba. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. Okulda konuştuğum insanlar var ama çok samimi değilim. Bir arkadaşım vardı. Çok fikir değiştiren, aşırı negatif biriydi. Memur birisi benden hoslaninca bana sene başında "Askerler, polisler hatta diğer memurlar seni begenmezler" dedi. Ben de o böyle deyince arama mesafe koydum. Kızla eskisi gibi samimi degilim. Salı günü ders arasında yanına gittim havadan sudan konuşmak için pek konusmadi. Kız özel hayatımla ilgili bir şey sorunca anlatmiyorum, gecistiriyorum. Seçmeli dersin birinde beni sürekli rahatsız ediyor. Ben en önde oluyorum, o bir iki sıra arkamda. Hoca bir şey soruyor, cevap veriyorum hemen arkadan laf yetiştiriyor. Yorum yapıyor. Hocaya iki de bir "Hocam sizi cok seviyorum" diyor. Bildiğiniz yalakalık, tamam sevebilir ama böyle şeyler ilkokulda kalmadı mı? Ben kızı yok saydigim için bana ters davranıyor artık.
Öte yandan başka negatif bir arkadaşım var. Ne zaman güzel bir şey olsa hemen kötü bir şey olur diyor. Bana wpden mesaj atiyor. Cevap veriyorum, günlerce bakmıyor mesaja. Birkaç gün sonra da görüldü atıyor. Sorunca da "Ben çok meşgulüm" diyor. Yaptığı iş öyle ağır değil. Sonuçta bir iş insanı ya da uzay mühendisi falan değil. Ben ondan destan yazmasını veya bana şiirler şarkılar yazmasını istemiyorum. Sadece kısacık bi mesaj yazacak. En fazla bir dakikasini alır. Instagram hikayelerinde hep konserlere gidiyor, başka arkadaslariyla geziyor tozuyor. Bana gelince meşgul.
Geçen ay doğum günümdü kimse kutlamadi. Ben de yemin ettim bir daha kimsenin doğum gününü kutlamayacagim.
Kendimi çok yalnız hissediyorum. Sanki etrafimdaki hiç kimse benim mutlu olmamı istemiyor. O kadar yoruldum ki. Ben de arkadaş edinmek istiyorum. Bunu nasıl basaracagim? :KK43:
bazen olur böyle her ortamda kafa dengi insan denk gelmeyebilir

ancak hiç arkadasınız yoksa o zaman sorunu biraz da kendinizde arayın

Back