• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam karışık hanımlar, eski ev mi yeni ev mi?

kesinlikle işe yakın ev zaten çalışıyorsun zaman o kadar çok önemli ki 10 dk bile çok etkiliyor. ev yeniymiş eskiymiş fark etmiyor mühim olan evde ki huzurun canım

Kesinlikle yürüme mesafesi eski ev, işten çıktıktan 20 dakika sonra üstelik yürüyerek evde olmak muhteşem bir şey olur. Üstelik her ay 300 lira tasarruf edeceksiniz, 300 lira evet çok değil, ama fazladan rahatlık demek, bir faturanızı kapatır, gelir seviyeniz yüksek değil size iyi gelecektir. Annenizi dinleyin işe yakın az kiralı eve çıkın.
ki yol parası da cebinde kalacağı için 300den de fazla kalacak ceplerinde. benim evimle işim arası da 3 dakika falan. öyle büyük rahatlık ki. öğle arası bile eve gidip dinlenme imkanınız olur konu sahibi.

bunu ben de düşünüyorum zaten öyle pek yemek yapmayı bilen beceren bi insan değilim. en kolay yemeği yapmam bile benim saatlerimi alabiliyor. 1, 1 buçuk saat erken evde olmak cezbetmiyor değil yani ama yinede kafam çok karışık. sadece insanlar söylese bu kadar takılmazdım ama en yakınım ablam bile yeni ev diyince kafam çok karıştı
Maalesef millet olarak gösteriş merakımız var. 1-1,5 saat çok ciddi bir zaman. O özenle hazırladığınız evinizde eşinizle geçireceğiniz zamanı yolda geçireceksiniz. Üstelik hem ev kirasına hem yola fazladan ödeme yaparak konforunuzdan ödün vereceksiniz. Neden? Çünkü yeni gelin evi gösterişli olmalı.. Bana hiç mantıklı gelmiyor.

Ise yakın olanı tercih ederdim ben. Geçen yıl evim ise yakındı yürüyerek 5 dk ya evdeydim..şimdi yol 45 sürüyor neredeyse. Işte yorul yolda yorul sonra evdeki işleri hallet kolay değil yanı.
Kiracı olduktan sonra yeni eski çok farketmiyor. Ama eski derken böyle baya yıpranmış vs ise tercih etmeyin tabi.
Fotoları gördüm o kadar da kötü değil ev. Durulabilir
Düğünden sonra borç vs ödeyecekseniz daah uygun fiyatlı ev tercih edin

İçi yeni değil. Yerler falan parke değil mermer. Ve evler aşırı büyük. Ama banyosu mutfağı falan kullanışlı
Banyo mutfak kullanışlı ise eski evi tercih ederdim ben. Nasılsa almıyorsunuz, o kadar yol inanın yeni evde oturmak için değmez. Bir de fikir vereyim. Eğer evin beğenmediğiniz, gözünüze hoş gözükmeyen yerlerini değiştirmek isterseniz boya veya folyo kullanarak estetik hale getirebilirsiniz. Kendim de yeni yaptım ıslak zeminde inanın yeni döşenmiş gibi oldu. Evliliğe alışmak, iş yorgunu yemek hazırlamak, ev işlerini yola koymak hepsi zaman alıcı şeyler. Yollarda harcamaya değmez enerjinizi ve paranızı.

Evet söyledikleriniz mantıklı gerçekten. İşte yeni pembiş gelinler aklımı o kadar kurcalıyor ki :) Hele de ablam 6 yıllık evli ama bana uzakta otur yeni ev olsun dediği için acaba bir bildiği mi var diyorum.
Ev güzel bence ama isterseniz ufak değişiklikler yapabilirsiniz.

Yerlere yapışkanlı parke yapabilirsiniz suya dayanıklı olanlarında var.

Mutfak dolabınınada yapabilirsiniz yapışkanlı silinen folyalardan tezgahın oldugu kısmın duvar kısmınada yapabilirsiniz.

İnternetten bakabilirsiniz.

İşinize yakın yer konforunuzu artırr hem maddi hem psikolojik. 2 3 sene sonra 300 artı yol parası en az yıllık 3.4 bin eder ve 3 yılda 10 bini geçer daha kısa sürede kendinize ev alırsınız

Gelirinize bağlı olarak eski bina diyorum. Hem kirası 300 TL daha düşük, hem yol parası yok. Ayrıca yol eziyeti, vakit kaybı yok.

Ancak nişanlınız ile ilgili yazılanları okudum. Bence nişanlınıza yeni evde oturma hayalinizden birikim yapmak için vazgeçtiğinizi, o yüzden her ay aradaki fark ile (kira+yol parası en az 500 TL) altın vs. yatırım yapacağınızı söyleyin. Ya da harcayacaksanız kendinize harcayın. Yoksa anladığım kadarıyla siz tasarruf etmek isterken para başka yerlere gidebilir.

Eski ev. 5000 lira kazanacaksınız toplamda bunun neredeyse 1/3ünü kiraya verip üstüne bi de yol çekmek yol parası vermek yorar sizi. Zaten gerek de yok.

Böyle konularda görmüş geçirmiş insanların yani annenizin sözünü dinleyin, akılları bir karış havada olmadığı için daha mantıklı kararlar veriyorlar.

Hayatınız boyunca çabalasanız bile her gün yolda kaybedeceğiniz zaman geri gelmez. Zaman çok kıymetli bence. Bir de ev eski yeni çok fark etmiyor bence. Içinde huzur olsun yeter.

Deprem bölgesi değil ise işime yakın olanı seçerdim. Deprem bölgesi ise ne olursa olsun yeni ev.

Eski ev diyorum yol parası, fazladan kira, yolda geçen vakti evinize gidip yemeğe eşinize ev işinize kendinize ayırabilirsiniz ben 3 yıldır evliyim eşimin kendi evi binalarımız çok eski mutfağım biraz küçük ama evimin içi tadilatlı bir de evim metroya marketlere aklına gelebilcek bütün dükkanlara yakın çarşı gibi annemin evi bizim binaya bakış daha yeni sayılır ama hersey uzağında en iyisi eski bina
Dün evi görmeye gittim ev sahibi boyaya bile yanaşmadı şaka gibi :( çok üzüldüm ev bayağı büyüktü. Rüyamda bütün gece evi gördüm :D eğer nişanlım boyaya yanaşırsa biz yaptırıp oturalım diycem

Canım wc taşı değişır sadece yerler çok para tutmaz ev kapılarıyla beraber komple boyanır mutfak dolabı boyanır yada kapaklar değiştirebilir,ara tasın üstune bir yapışkan folyo azıcik dekorasyon objeleriyle harika olur o ev .Canını sıkma burdaki ablalarını dinle eğer tesisat böcek ısınma vs.gibi sorunlar yoksa hemen tut o evi .Hıçde kötü değil...
Bunların hepsini yapmak istersek bzim cebimizden gidecek ev sahibi yanaşmıyor. Nişanlımın da yaptırmak isteyeceğini sanmıyorum

Dün evi görmeye gittim ev sahibi boyaya bile yanaşmadı şaka gibi :KK43: çok üzüldüm ev bayağı büyüktü. Rüyamda bütün gece evi gördüm :KK70: eğer nişanlım boyaya yanaşırsa biz yaptırıp oturalım diycem
Ama usul zaten öyledir. Ya boyarsın kendine oturursun çıkarken boya hesabı vermezsin. Ya da adam boyar sana verir ama çıkarken sen de boya yaptırıp çıkarsın. Nişanlın boyaya yanaşmayıp da ne düşünüyor acaba. Kimse ay adam yanaşmadı ben boyayayım temiz otursunlar yeni evliler demez kusura bakmayın

Merhabalar günaydın herkese. Ben ekim ayının sonunda Allah kısmet ederse evleneceğim. Bulunduğumuz ilde ev bakıyoruz şu ara. Asgari ücretle çalışıyorum fakat çalıştığım yer rahat ve güzel bir yer işimi seviyorum. Nişanlım da 3 bin civarı kazanıyor. Şimdi kafamı karıştıran olay şu benim ve nişanlımın iş yerleri yürüme mesafesinde 20 dk. Ama iş yerlerimizin olduğu muhit eski binalar. Bin liraya işime 5 dk yürüme mesafesi olan eski evi mi tutmalıyım yoksa en az 1.300 verip işime uzak olan yeni binaya mı geçmeliyim? Ablam ve arkadaşlarım yeni binaya geçmemden yanalar. Yeni evlisin yeni eşyalarını nasıl eski binaya sokacaksın falan filan. Annem ise iş yerime yakın olanı tercih etmemi söylüyor. Benim için eski binanın artısı iş yerime yakın olması, yol parası ödemeyecek olmam, hergün otobüslerde 1, 1 buçuk saat vakit kaybetmeyecek olmam. Ama yeni binaları görünce de içim gitmiyor değil. Birçok evlenen arkadaşım yeni binalarda sitelerde oturuyor.
Kafam çok karışık bu konuda siz değerli tecrübeli arkadaşlarımdan fikir bekliyorum. Teşekkür ederim :*
Akşamdan akşama gideceksin evine. Eski de olsa mis gibi döşersin vaktin sana kalır. Ben eski ama yakın evi tercih ederdim.

Gelirinize bağlı olarak eski bina diyorum. Hem kirası 300 TL daha düşük, hem yol parası yok. Ayrıca yol eziyeti, vakit kaybı yok.

Ancak nişanlınız ile ilgili yazılanları okudum. Bence nişanlınıza yeni evde oturma hayalinizden birikim yapmak için vazgeçtiğinizi, o yüzden her ay aradaki fark ile (kira+yol parası en az 500 TL) altın vs. yatırım yapacağınızı söyleyin. Ya da harcayacaksanız kendinize harcayın. Yoksa anladığım kadarıyla siz tasarruf etmek isterken para başka yerlere gidebilir.
Aslında ev almayı nişanlım daha çok istiyor herhalde bu kadar istiyorsa ona göre de bir planlama düşünüyordur. Ha eğer dediğiniz gibi olursa bende aileme harcarım benim de kız kardeşim liseye geçti ve ben evlendiğimde çok zorlanacaklar zaten.

Ama usul zaten öyledir. Ya boyarsın kendine oturursun çıkarken boya hesabı vermezsin. Ya da adam boyar sana verir ama çıkarken sen de boya yaptırıp çıkarsın. Nişanlın boyaya yanaşmayıp da ne düşünüyor acaba. Kimse ay adam yanaşmadı ben boyayayım temiz otursunlar yeni evliler demez kusura bakmayın
Bugün konuşayım bi nişanlımla. Çünkü bu evi tutmazsak bir daha bu kadar yakın ev bulacağımızı zannetmiyorum

Merhabalar günaydın herkese. Ben ekim ayının sonunda Allah kısmet ederse evleneceğim. Bulunduğumuz ilde ev bakıyoruz şu ara. Asgari ücretle çalışıyorum fakat çalıştığım yer rahat ve güzel bir yer işimi seviyorum. Nişanlım da 3 bin civarı kazanıyor. Şimdi kafamı karıştıran olay şu benim ve nişanlımın iş yerleri yürüme mesafesinde 20 dk. Ama iş yerlerimizin olduğu muhit eski binalar. Bin liraya işime 5 dk yürüme mesafesi olan eski evi mi tutmalıyım yoksa en az 1.300 verip işime uzak olan yeni binaya mı geçmeliyim? Ablam ve arkadaşlarım yeni binaya geçmemden yanalar. Yeni evlisin yeni eşyalarını nasıl eski binaya sokacaksın falan filan. Annem ise iş yerime yakın olanı tercih etmemi söylüyor. Benim için eski binanın artısı iş yerime yakın olması, yol parası ödemeyecek olmam, hergün otobüslerde 1, 1 buçuk saat vakit kaybetmeyecek olmam. Ama yeni binaları görünce de içim gitmiyor değil. Birçok evlenen arkadaşım yeni binalarda sitelerde oturuyor.
Kafam çok karışık bu konuda siz değerli tecrübeli arkadaşlarımdan fikir bekliyorum. Teşekkür ederim :*
Kesinlikle yeni ev diyorum. Eski evde eşyaların bile göstermeyecek. Hep gözün yeni evde kalacak içinde ukde olacak.

Back
X