• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam karışık! Emzirirken diyet yapma düşüncem...

Süt yapan şey sudur drlar bas bas bağırıyor diyet yapabiliyordanız çok abartmadan kendinizi aç bırakmadan yapın ;)

Ablamın bebeği 7 aylık maşallah gayet sağlıklı sütü de hep gayet güzeldi, ablam proteinden kısmadan abur cubur ve hamur işini bırakarak güzel kilo verdi. Şimdi yavaş yavaş yürüyüşlere de başladı. 3-4 kilo bir şey kaldı zaten gitmesi gereken. 15 kilo almıştı bu arada. Bence siz de yapabilirsiniz. Diyetisyen kontrolünde olursa çok daha sağlıklı olur tabii.
Kesinlikle diyetisyen büyük bir artı sonuçta uzman olan o. Abur cubur fazla yok ama örneğin gece 3te emzirdim gidip mutfakta ne bulursam yiyesim geliyor meyve olur başka bi şey olur😂dişimizi sıkıcaz artık

verirsiniz mutlaka
ben dediğim gibi 7 aylıktı kızım başladığımıda 92a yakındım, kızımın 1.yaş gününde 65 olmuştum.
Evet şu an benim de hedefim ilk hamile kaldığım kilo olan 64 zaten ☺️ oraya da baya Bi var ama olsun başlayalım da biz bakalım belki de hızlı gider

Harikasınız❤💐hemen hemen haftada 1 kg gibi bir kilo kaybı olmuş. Spor da yaptınız mı yoksa sadece yediklerinize mi dikkat ettiniz?
Spor yaptım ama alt bölge çalıştım daha çok. Üst bölge özellikle omuz hizası çalışmalar sütün tadını etkileyebiliyor diye duydum o yüzden korktum. Sporsuz olmuyor maalesef. Ama ben şunu söyleyeyim aç kalmadım hiç. Aşşırıı aşşırı tatlı ve abur cubur yiyen biriydim bunları kestim ve biraz da porsiyonlarımı küçülttüm başlangıçta. Şu an bebeğim 7 aylık ve 2 ana 1 ara öğün yapıyorm yetiyor

Emzirirken yapilan diyetler var daha yuksek kalorili. Gunde 1 saat de yürürsünüz kilo verirsiniz sorun olmaz

Arkadaşlar hepinize merhabaa 🥰❤ şimdi benim 1 hafta sonra 4 aylık olacak Bi kızım var ve emziriyorum. Fakat doğumdan kalan ve gitmeyen, hatta emzirirken biraz ipin ucunu kaçırıp daha da aldığım fazla kilolarım var. Bu şekilde mutlu değilim zayıflamak istiyorum. Diyetisyenle görüştüm emziren annelerle diyet yapıyor normal kişilerle de yapıyor güvenilir Bi kadın bence. Her neyse aranızda emzirirken diyet yapan ve sütü etkilenmeyen var mı acaba? Sütüm azalırsa Bi şey olursa diye aşırı korkuyorum ama zayıflamak da istiyorum çok kararsızım ikilemdeyim. Yani pek çok yerde okuyorum süte sadece su ve yeşillikler fayda sağlar diye ama sanki ekmek yemeyince ya da az yiyip karnım guruldayınca sütüm azalacak gibi Bi psikolojiye bürünüyorum. Ne önerirsiniz? Lütfen emzirirken diyet yapan üyelerimiz beni aydınlatırsanız ve bu diyetle sütle alakalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum teşekkür ederimm😘😘😘💐💐💐💐
Sütun yeme içme ile ilgisi yoktur, ne kadar çok emzirirseniz sütünüz o kadar artar. Ki 4 aylık bir bebek kendi emmesini belirler.

Çaylar vs hep kullandım şimdi sadece bira mayası hapı kullanıyorum o da etkili. Bence de hemen başla ben de şu an pişmanım geciktirdiğim için😪tabi aşırı kilo almadıysan aceleye gerek yok.
Ben 64le hamile kaldım. Normalim 55 56ydı ama 64le de kötü görünmüyordum balık etli dutuyıdum☺doğuma 1. 5 ay kala 84 çıktım ve daha da tartılmadım 😪😪😪😪şu an 82yim. 18 kg zaten hamile kaldığım kiloya dönmem için vermem lazım. Bir 10 kg de vücudumun normal kilosuna dönmem için vermem gerek kafadan 30 kg oldu😂😂
Maalesef ben de çok aldım. Şimdilik 16. Sanırım doğuma dek 18-19 olacak😅 20 diyelim kafadan. 56 ile hamile kaldım ama kendimi 50 kiloda daha güzel hissediyorum 😊 Korse kullanıyor musun?

Arkadaşlar hepinize merhabaa 🥰❤️ şimdi benim 1 hafta sonra 4 aylık olacak Bi kızım var ve emziriyorum. Fakat doğumdan kalan ve gitmeyen, hatta emzirirken biraz ipin ucunu kaçırıp daha da aldığım fazla kilolarım var. Bu şekilde mutlu değilim zayıflamak istiyorum. Diyetisyenle görüştüm emziren annelerle diyet yapıyor normal kişilerle de yapıyor güvenilir Bi kadın bence. Her neyse aranızda emzirirken diyet yapan ve sütü etkilenmeyen var mı acaba? Sütüm azalırsa Bi şey olursa diye aşırı korkuyorum ama zayıflamak da istiyorum çok kararsızım ikilemdeyim. Yani pek çok yerde okuyorum süte sadece su ve yeşillikler fayda sağlar diye ama sanki ekmek yemeyince ya da az yiyip karnım guruldayınca sütüm azalacak gibi Bi psikolojiye bürünüyorum. Ne önerirsiniz? Lütfen emzirirken diyet yapan üyelerimiz beni aydınlatırsanız ve bu diyetle sütle alakalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum teşekkür ederimm😘😘😘❤️💐💐💐💐

Diyetten ziyade sağlıklı ve dengeli beslenerek ve sadece anne sütü vererek ideal kiloma 50 kgya indim. Boyum da 1.58. Abur cubur yok bol sağlıklı gıdalar aldım,oğlum da ilk aylar birer kilo ilerleyen aylarda da gerektiği kadar kilo aldı o da şuan 1 yaşında.

Yapabilirsin sıkıntı olmaz ama daha sık ve çok emzirmen gerekir sütün azalmaması için sadece ona dikkat et. Küçük çünkü bebek.

Arkadaşlar hepinize merhabaa 🥰❤️ şimdi benim 1 hafta sonra 4 aylık olacak Bi kızım var ve emziriyorum. Fakat doğumdan kalan ve gitmeyen, hatta emzirirken biraz ipin ucunu kaçırıp daha da aldığım fazla kilolarım var. Bu şekilde mutlu değilim zayıflamak istiyorum. Diyetisyenle görüştüm emziren annelerle diyet yapıyor normal kişilerle de yapıyor güvenilir Bi kadın bence. Her neyse aranızda emzirirken diyet yapan ve sütü etkilenmeyen var mı acaba? Sütüm azalırsa Bi şey olursa diye aşırı korkuyorum ama zayıflamak da istiyorum çok kararsızım ikilemdeyim. Yani pek çok yerde okuyorum süte sadece su ve yeşillikler fayda sağlar diye ama sanki ekmek yemeyince ya da az yiyip karnım guruldayınca sütüm azalacak gibi Bi psikolojiye bürünüyorum. Ne önerirsiniz? Lütfen emzirirken diyet yapan üyelerimiz beni aydınlatırsanız ve bu diyetle sütle alakalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum teşekkür ederimm😘😘😘❤️💐💐💐💐
Karatay diyeti yapabilirsiniz hem baya zayıflatır hem de süt yapar

Sade su süt yapmiyor. Ben de yapmiyordu yani.
Güzelcene karnımı tıka basa doldurunca üstüne içtiğim su evet süt yapiyordu. Özellikle yediğin tatlıların, helvaların üzerine içtiğim su sonrası göğüslerim dolup taşiyordu.
Ama aç karnına içtiğim su süt yapmiyordu. Belkide demeniz gibi piskolojikdi. Ek gıdaya başladıktan sonra diyete başlayınca sütüm azalmadı ama ilk aylar kadarda tek benden beslenmediği için yettiyordu
Aaa kendimi okudum 🤭 bende 4 5 litre su içerim ama güzelce yemezsem isterse 10 litre içeyim yok inmiyor süt.

Ben de kizim alti aylikken diyetisyene gitmistim sutumde hic bir azalma olmadi iki sene emzirdim.cok da kolay kilo vermistim ki zor veririm yaptigim onca kacamaga ragmen.

Öncelikle aynı düşüncelere sahip bir anneydim ..
48 kiloyla hamile olduğumu öğrendim mide bulantılarım dan 3. Ayimda 45 kiloya kadar düştüm daha sonra 87 kiloyla doğuma girdim:anneadayı:
Çatlaklar sarkmış göğüsler sarkmış bir karın gitmeyen yan ve kalçalar ..
Aman Allahım çok güzeldi aslında :anne:
Bebeğim 6. Ayına girdiğinde diyet yapmaya karar verdim ..
Sonra neler oldu derseniz vazgeçtim doya doya hiç birşey düşünmeden çocuğuma odaklanmaya doya doya emzirmeye rahat rahat yemek yiyip içmeye asla böyle şeyleri takmamaya başladım oğlum tam 20 aylik zaten yemek yemeyi unutuyorum peşinde koşmaktan kahvaltı biraz onun kalan yumurtası biraz patatesli tostu bölüşe bölüşe yiyoruz bebeğimin yediklerine dikkat ettiğim için şuanda bende kilo verdim onun bitmeyen enerjisine yetişiyim derken gitti o kilolar oğlum hala emiyor ve ben şuanda 50 kiloyum demem o ki zaten vereceksin neden acele ediyorsun tadını cikarrrr :nazar:o_O

Arkadaşlar hepinize merhabaa 🥰❤ şimdi benim 1 hafta sonra 4 aylık olacak Bi kızım var ve emziriyorum. Fakat doğumdan kalan ve gitmeyen, hatta emzirirken biraz ipin ucunu kaçırıp daha da aldığım fazla kilolarım var. Bu şekilde mutlu değilim zayıflamak istiyorum. Diyetisyenle görüştüm emziren annelerle diyet yapıyor normal kişilerle de yapıyor güvenilir Bi kadın bence. Her neyse aranızda emzirirken diyet yapan ve sütü etkilenmeyen var mı acaba? Sütüm azalırsa Bi şey olursa diye aşırı korkuyorum ama zayıflamak da istiyorum çok kararsızım ikilemdeyim. Yani pek çok yerde okuyorum süte sadece su ve yeşillikler fayda sağlar diye ama sanki ekmek yemeyince ya da az yiyip karnım guruldayınca sütüm azalacak gibi Bi psikolojiye bürünüyorum. Ne önerirsiniz? Lütfen emzirirken diyet yapan üyelerimiz beni aydınlatırsanız ve bu diyetle sütle alakalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum teşekkür ederimm😘😘😘💐💐💐💐
Ben bu çok bilmiş diyetisyen hallerini çok iyi bilirim.. kötü bir diyetisyen vakasi olan biri olarak .. doğum yapmış uzun süre emzirmis başta sütü çok gelmemis sonrasında anne baba sözü dinleyip sütü artmış biriyim.. evet çok kilo alınıyor başta ama hepsi bir süreç memeyi bıraktıktan sonra veriliyor zaten kilolar .. sütun daaha önemli şuan .. senin kararın tabiki..

Kızım 3 aylıkken 79 kilo ile başladım diyete. Aslında diyet değil de dikkat ettim diyeyim. Bebeğim şu an 7 aylık ve ben 15 kilo verip 64 kilo fit ana oldum 😁 sütüm hiç etkilenmedi hatta şu an bile ek gıdada zorlamıyorum bebeğimi sadece emerek bile kilo alımı gayet güzel
Bende oğlum 4 aylık olunca 79 kilo ile başladım. Ancak benim sütüm çok azalıyor. Bol su da içiyorum günde 4 litre kadar. Ekmek falan yemiyorum. Siz nasıl beslendiniz. Neler yediniz gün içinde

Bende oğlum 4 aylık olunca 79 kilo ile başladım. Ancak benim sütüm çok azalıyor. Bol su da içiyorum günde 4 litre kadar. Ekmek falan yemiyorum. Siz nasıl beslendiniz. Neler yediniz gün içinde
Öncelikle şunu söyleyeyim yeme içmenin sütle bir alakası yok. Bu tamamen psikolojik bi durum. Bak bi araştırma yapılıyor ve afrikadaki zar zor yemek bulan anne ile avrupa da çok iyi beslenen annelerin sütü karşılaştırılıyo ve arasında bir fark yok düşün.
.
Canım başlangıçta 3 ana 1 ara öğün yaptım. Sabah mutlaka yumurta yedim. Onun dışında diğer öğünlerde yemedim dediğim bir şey olmadı. Ben yalnızca porsiyon küçülttüm ve abur cuburu şekeri bıraktım. Ara öğünde de sütlü kahve içtim.
Şu an bebeğim 7 aylık şimdi 2 ana 1 ara öğün devam ediyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim yeme içmenin sütle bir alakası yok. Bu tamamen psikolojik bi durum. Bak bi araştırma yapılıyor ve afrikadaki zar zor yemek bulan anne ile avrupa da çok iyi beslenen annelerin sütü karşılaştırılıyo ve arasında bir fark yok düşün.
.
Canım başlangıçta 3 ana 1 ara öğün yaptım. Sabah mutlaka yumurta yedim. Onun dışında diğer öğünlerde yemedim dediğim bir şey olmadı. Ben yalnızca porsiyon küçülttüm ve abur cuburu şekeri bıraktım. Ara öğünde de sütlü kahve içtim.
Şu an bebeğim 7 aylık şimdi 2 ana 1 ara öğün devam ediyorum.
Ben şuan iki öğün besleniyorum. Ekmek yemiyorum. Patates pirinç fazla yemiyorum. Sebze yemeği ve et yiyorum. Sabah yumurta marul peynir zeytin yiyorum. Bol su içiyorum. Akşam yemektsn sonra çayın yanında çekirdek falan yiyorum. İlk hafta hemen kilo verdim. Ancak şimdi nedense veremiyorum. Sizin kilo verme durumunuz nasıl

Ben şuan iki öğün besleniyorum. Ekmek yemiyorum. Patates pirinç fazla yemiyorum. Sebze yemeği ve et yiyorum. Sabah yumurta marul peynir zeytin yiyorum. Bol su içiyorum. Akşam yemektsn sonra çayın yanında çekirdek falan yiyorum. İlk hafta hemen kilo verdim. Ancak şimdi nedense veremiyorum. Sizin kilo verme durumunuz nasıl
Boy ve kilon kaç ? Gayet güzel besleniyosun çünkü şu an kilonun ideal olması lazım. Ben çok zayıf değilim öyle 1.68 boy 64 kiloyum

Bende emzirirken diyet yapıp kilo verenlerdenim. Çünkü çok mutsuzdum. Sütümün kesilmesinden çok endişe etmiyordum çünkü mutlu bir anne olmak benim için daha önemliydi. Galiba böyle rahat bir psikoloji içinde olunca sütümde kesilmesi 1,5 yaşına kadar Neredeyse ek gıdasız emzirdim:) yaptığım diyete gelince tatlı yemedim hurma dışında. Çok sağlıklı protein ağırlıklı beslendim ve günde 4 km yürüdüm. Toplamda 18 kilo alan ben 4 ayda eski kilom olan 48 kg oldum. Sonrada ağırlık çalışmaya başladım. Tabi bunları yaparken annem ve kız kardeşim hep yanımdaydı. Zaten spor başlı başına yorucu oluyor. Yemeğimi ve temizliğimi yapan olduğu için dinlenmeyede vaktim kalıyor ve direncim düşmüyordu.

Back