• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam karışık! Emzirirken diyet yapma düşüncem...

Bebeğim 3 aylıkken diyetisyen eşliğinde bütün kilolarımı verdim. Oğlum 8 aya kdar sadace anne sütü aldı. Diyet dediğimiz şey sağlıklı beslenme zaten, bilinçli yapılınca süt asla etkilenmiyor.

Arkadaşlar hepinize merhabaa 🥰❤ şimdi benim 1 hafta sonra 4 aylık olacak Bi kızım var ve emziriyorum. Fakat doğumdan kalan ve gitmeyen, hatta emzirirken biraz ipin ucunu kaçırıp daha da aldığım fazla kilolarım var. Bu şekilde mutlu değilim zayıflamak istiyorum. Diyetisyenle görüştüm emziren annelerle diyet yapıyor normal kişilerle de yapıyor güvenilir Bi kadın bence. Her neyse aranızda emzirirken diyet yapan ve sütü etkilenmeyen var mı acaba? Sütüm azalırsa Bi şey olursa diye aşırı korkuyorum ama zayıflamak da istiyorum çok kararsızım ikilemdeyim. Yani pek çok yerde okuyorum süte sadece su ve yeşillikler fayda sağlar diye ama sanki ekmek yemeyince ya da az yiyip karnım guruldayınca sütüm azalacak gibi Bi psikolojiye bürünüyorum. Ne önerirsiniz? Lütfen emzirirken diyet yapan üyelerimiz beni aydınlatırsanız ve bu diyetle sütle alakalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum teşekkür ederimm😘😘😘💐💐💐💐
yani diyetisyen adı üstünde.bu işi bilen biri söylemiş söyleyeceğini.güvenilir bir kadın bence dediğiniz kadının mesleği bu.bize sormana gerek var mı?

Cocugum yok ama herseyi yemeyle ve kiloyla süt olmuyor gibi. Bir tanidigim 90 kilo haliyle doguma girdi ama cok zayif bir bebek dogurmustu. Cocuk suan 1 yasinda ve dogdugundan beri mamayla beslendi sutu yoktu.

Ben de tıka basa yiyip su içiyorum içim öyle mi rahat ediyo bilmiyorum sonra çok süt oluyo😂sütü moral ve psikoloji olumlu etkiliyor ya hani ben tıka basa yiyince oh çok sütüm olucak diyorum ve oluyo galiba halbuki Bi etkisi yok bunu biliyorum ama yine de bu psikolojiden nasıl kurtulucam bilmiyorum..zapzayıf fit Bi anne olmak istiyorum ya 😪

diyete hazırlayın kendinizi
ben ek gıdaya geçince başlayacağıma şartlandırmıştım kendimi doğum öncesinden bile
o yüzden sanırım o vakte kadar hiç kafama takmadım istediğim gibi yedim içtim, diyete başlayınca da hiç zorlanmadım çok kolay ve hızla verdim kiloları

Arkadaşlar hepinize merhabaa 🥰❤ şimdi benim 1 hafta sonra 4 aylık olacak Bi kızım var ve emziriyorum. Fakat doğumdan kalan ve gitmeyen, hatta emzirirken biraz ipin ucunu kaçırıp daha da aldığım fazla kilolarım var. Bu şekilde mutlu değilim zayıflamak istiyorum. Diyetisyenle görüştüm emziren annelerle diyet yapıyor normal kişilerle de yapıyor güvenilir Bi kadın bence. Her neyse aranızda emzirirken diyet yapan ve sütü etkilenmeyen var mı acaba? Sütüm azalırsa Bi şey olursa diye aşırı korkuyorum ama zayıflamak da istiyorum çok kararsızım ikilemdeyim. Yani pek çok yerde okuyorum süte sadece su ve yeşillikler fayda sağlar diye ama sanki ekmek yemeyince ya da az yiyip karnım guruldayınca sütüm azalacak gibi Bi psikolojiye bürünüyorum. Ne önerirsiniz? Lütfen emzirirken diyet yapan üyelerimiz beni aydınlatırsanız ve bu diyetle sütle alakalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum teşekkür ederimm😘😘😘💐💐💐💐
Sütüm olsa keşke fazlalıklarımi hiç kafaya takmam ben doğum yaptığım an istahtan kesiliyorum iki bebegimde de öyle oldu Ikisinde de 20 kilo aldim iki ayda verdim
Hamileyken ac bi kurt gibiyim ama bebek doğunca iştahım gidiyor haliyle sütüm de gitti neler neler denedim sutu artırmak için olmadı
Bence diyet yapmayın ama ekmeği azaltın

Kızım 3 aylıkken 79 kilo ile başladım diyete. Aslında diyet değil de dikkat ettim diyeyim. Bebeğim şu an 7 aylık ve ben 15 kilo verip 64 kilo fit ana oldum 😁 sütüm hiç etkilenmedi hatta şu an bile ek gıdada zorlamıyorum bebeğimi sadece emerek bile kilo alımı gayet güzel
Harikasınız❤️💐hemen hemen haftada 1 kg gibi bir kilo kaybı olmuş. Spor da yaptınız mı yoksa sadece yediklerinize mi dikkat ettiniz?

Yeşillik ve bulgur çok süt yapıyor diyorlar. Su zaten temel. Yani ekmeği kesmek şart bence. Ben de kırkı çıkınca baslicam sanırım. Bir de süt artırıcı çaylar var
Rezene mesela o da hem gaz için hem süt için iyi diyorlar. Aldım hazırladım bakalım inşallah faydasını görürüm.
Çaylar vs hep kullandım şimdi sadece bira mayası hapı kullanıyorum o da etkili. Bence de hemen başla ben de şu an pişmanım geciktirdiğim için😪tabi aşırı kilo almadıysan aceleye gerek yok.

• Beğen
Reactions: Kuf
Bu arada kaç kilo fazlan var?
Ben 64le hamile kaldım. Normalim 55 56ydı ama 64le de kötü görünmüyordum balık etli dutuyıdum☺️doğuma 1. 5 ay kala 84 çıktım ve daha da tartılmadım 😪😪😪😪şu an 82yim. 18 kg zaten hamile kaldığım kiloya dönmem için vermem lazım. Bir 10 kg de vücudumun normal kilosuna dönmem için vermem gerek kafadan 30 kg oldu😂😂

• Komik
Reactions: Kuf
Arkadaşlar hepinize merhabaa 🥰❤️ şimdi benim 1 hafta sonra 4 aylık olacak Bi kızım var ve emziriyorum. Fakat doğumdan kalan ve gitmeyen, hatta emzirirken biraz ipin ucunu kaçırıp daha da aldığım fazla kilolarım var. Bu şekilde mutlu değilim zayıflamak istiyorum. Diyetisyenle görüştüm emziren annelerle diyet yapıyor normal kişilerle de yapıyor güvenilir Bi kadın bence. Her neyse aranızda emzirirken diyet yapan ve sütü etkilenmeyen var mı acaba? Sütüm azalırsa Bi şey olursa diye aşırı korkuyorum ama zayıflamak da istiyorum çok kararsızım ikilemdeyim. Yani pek çok yerde okuyorum süte sadece su ve yeşillikler fayda sağlar diye ama sanki ekmek yemeyince ya da az yiyip karnım guruldayınca sütüm azalacak gibi Bi psikolojiye bürünüyorum. Ne önerirsiniz? Lütfen emzirirken diyet yapan üyelerimiz beni aydınlatırsanız ve bu diyetle sütle alakalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum teşekkür ederimm😘😘😘❤️💐💐💐💐
Canım @autummn topic aştı biz oradayız benimki de 52 günlük

diyete hazırlayın kendinizi
ben ek gıdaya geçince başlayacağıma şartlandırmıştım kendimi doğum öncesinden bile
o yüzden sanırım o vakte kadar hiç kafama takmadım istediğim gibi yedim içtim, diyete başlayınca da hiç zorlanmadım çok kolay ve hızla verdim kiloları
Baya Bi güdülendim sütüm azalmıycak inşallah 🤲🏻inanıyorum.. İnşallah ben de sizin gibi kolayca verdim diyebilirim☺️

Canım @autummn topic aştı biz oradayız benimki de 52 günlük

Hemmen geliyorum😍

Canım öncelikle bebeğini sağlıkla huzurla büyüt inşallah allahım yokluğunu göstermesin. Eşimin teyzesinin oğlu yurtdışında çalışırken ukraynalı bir kadınla evlendi çocukları oldu. Kadın hamileyken de emzirirken de kahvaltıda bir tas çorba içiyordu. Kayınvalidemle teyzem çok baskı yaptılar yedirmeye çalıştılar kadın yemedi. Doğum kilolarını çok rahat vermişti çocuk da maşallah gayet sağlıklı. Süt azalması veya kesilmesi beslenmeyle doğrudan ilgili değil sen zaten yeterli ve dengeli beslendigin zaman bebeğin ihtiyacı olan vitamini sütünden alacaktır. Yalnız bolca emzir. 2 ay sonra ek gıdaya geçeceksin zaten anne sütü tamamlayıcı niteliğinde olacak. Ama tabi her şeyden önce hem kendi doktoruna hem de diyetisyene danışmanı öneririm. Emzikli annelere katı diyet programları uygulamıyorlar zaten.

Ablamın bebeği 7 aylık maşallah gayet sağlıklı sütü de hep gayet güzeldi, ablam proteinden kısmadan abur cubur ve hamur işini bırakarak güzel kilo verdi. Şimdi yavaş yavaş yürüyüşlere de başladı. 3-4 kilo bir şey kaldı zaten gitmesi gereken. 15 kilo almıştı bu arada. Bence siz de yapabilirsiniz. Diyetisyen kontrolünde olursa çok daha sağlıklı olur tabii.

1 hafta diyete tesebbus ettim bariz azalma yasadim sutte.O yuzden rafa kaldirdim diyeti ben.

Sütü getiren bol su icmek te bana cok miktarda önsüt olarak geri dondu.Suyu azalttim önsütüm azaldi.

Canım öncelikle bebeğini sağlıkla huzurla büyüt inşallah allahım yokluğunu göstermesin. Eşimin teyzesinin oğlu yurtdışında çalışırken ukraynalı bir kadınla evlendi çocukları oldu. Kadın hamileyken de emzirirken de kahvaltıda bir tas çorba içiyordu. Kayınvalidemle teyzem çok baskı yaptılar yedirmeye çalıştılar kadın yemedi. Doğum kilolarını çok rahat vermişti çocuk da maşallah gayet sağlıklı. Süt azalması veya kesilmesi beslenmeyle doğrudan ilgili değil sen zaten yeterli ve dengeli beslendigin zaman bebeğin ihtiyacı olan vitamini sütünden alacaktır. Yalnız bolca emzir. 2 ay sonra ek gıdaya geçeceksin zaten anne sütü tamamlayıcı niteliğinde olacak. Ama tabi her şeyden önce hem kendi doktoruna hem de diyetisyene danışmanı öneririm. Emzikli annelere katı diyet programları uygulamıyorlar zaten.
Kadın boşuna Ukraynalı olmamış biz de maşallah ne var ne yok yiyoruz 😂şaka Bi yana evet kendi kendime yapsam elbet yanlış şeyler olurdu ama diyetisyene başlamak demek ölüm diyeti yapacağım anlamına gelmiyor zaten en sağlıklı beslenme şekliyle beslenicem zararlı şeyler çıkınca da otomatikman kilolar gidicek inşallah 🤲🏻☺️

Back