• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam karışık! Emzirirken diyet yapma düşüncem...

Firdevs Yoreoglu

Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
684
1.033
63
Arkadaşlar hepinize merhabaa 🥰❤️ şimdi benim 1 hafta sonra 4 aylık olacak Bi kızım var ve emziriyorum. Fakat doğumdan kalan ve gitmeyen, hatta emzirirken biraz ipin ucunu kaçırıp daha da aldığım fazla kilolarım var. Bu şekilde mutlu değilim zayıflamak istiyorum. Diyetisyenle görüştüm emziren annelerle diyet yapıyor normal kişilerle de yapıyor güvenilir Bi kadın bence. Her neyse aranızda emzirirken diyet yapan ve sütü etkilenmeyen var mı acaba? Sütüm azalırsa Bi şey olursa diye aşırı korkuyorum ama zayıflamak da istiyorum çok kararsızım ikilemdeyim. Yani pek çok yerde okuyorum süte sadece su ve yeşillikler fayda sağlar diye ama sanki ekmek yemeyince ya da az yiyip karnım guruldayınca sütüm azalacak gibi Bi psikolojiye bürünüyorum. Ne önerirsiniz? Lütfen emzirirken diyet yapan üyelerimiz beni aydınlatırsanız ve bu diyetle sütle alakalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum teşekkür ederimm😘😘😘❤️💐💐💐💐

arkadaşım eylül ayında doğum yaptı. 14 kilo almıştı 5i gitti gerisi kalmıştı. 2 aydır diyet değil fakat yediklerinin ölçüsüne dikkat ediyor. Sanırım 4 kilo falan verdi ve maşallah oğlu topaç gibi. Zaten bildiğim kadarı ile fazla yemek sütü arttırmıyor. Sütü arttıran temel besin su diye biliyorum. Siz uzmandan destek alırsanız o daha iyi bilgilendirir sizi.

Çok yemek çocuğa süt yapmıyor ki zaten.
Diyetin ötesinde sağlıklı beslenip birde spor yapabilirseniz kilo verirsiniz bu durumdan bebeğinizde etkilemez.
Ben iki çocuğum da doğumdan 3 ay sonra kilolarimi spor ve beslenme şeklime dikkat ederek verdim bir sorun olmadı.
Diyetisyeniniz sizin emzirdiginizi göz önüne alarak liste hazırlayacaktır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize merhabaa 🥰❤️ şimdi benim 1 hafta sonra 4 aylık olacak Bi kızım var ve emziriyorum. Fakat doğumdan kalan ve gitmeyen, hatta emzirirken biraz ipin ucunu kaçırıp daha da aldığım fazla kilolarım var. Bu şekilde mutlu değilim zayıflamak istiyorum. Diyetisyenle görüştüm emziren annelerle diyet yapıyor normal kişilerle de yapıyor güvenilir Bi kadın bence. Her neyse aranızda emzirirken diyet yapan ve sütü etkilenmeyen var mı acaba? Sütüm azalırsa Bi şey olursa diye aşırı korkuyorum ama zayıflamak da istiyorum çok kararsızım ikilemdeyim. Yani pek çok yerde okuyorum süte sadece su ve yeşillikler fayda sağlar diye ama sanki ekmek yemeyince ya da az yiyip karnım guruldayınca sütüm azalacak gibi Bi psikolojiye bürünüyorum. Ne önerirsiniz? Lütfen emzirirken diyet yapan üyelerimiz beni aydınlatırsanız ve bu diyetle sütle alakalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum teşekkür ederimm😘😘😘❤️💐💐💐💐

Ben kızım 7 aylıkken başlamıştım diyetisyene. Ek gıdaya başlamayı beklemiştim. Sütüm hiç azalmadı diyete başladıktan sonra. 15 ay emzirdim.
Daha önce başlasam bir sıkıntı olmazdı belki ama ben piskolojik olarak hazır değildim çünkü emziriken iştahım çok açılıyordu. Ek gıda vermeden başlamak istemedim o yüzden sütüde bahane ederek diyet yapmakta zorlanırdım. Başlayınca çok istikrarlı bir şekilde devam etmiş çok kısa sürede vermiştim kiloları

Ona göre liste hazırlayacak emzirdiğimi biliyor fakat benim kendim psikolojik olarak sanki daha az yiyince sütüm azalır korkum var aslında günde 4 lt en az su içiyorum suyu çok severim ve içerim ama yine de bir korku oluyor hatta en başından diyete başlıycaktım sırf bu korkum yüzünden başlayamadım😪

Ona göre liste hazırlayacak emzirdiğimi biliyor fakat benim kendim psikolojik olarak sanki daha az yiyince sütüm azalır korkum var aslında günde 4 lt en az su içiyorum suyu çok severim ve içerim ama yine de bir korku oluyor hatta en başından diyete başlıycaktım sırf bu korkum yüzünden başlayamadım😪

Sade su süt yapmiyor. Ben de yapmiyordu yani.
Güzelcene karnımı tıka basa doldurunca üstüne içtiğim su evet süt yapiyordu. Özellikle yediğin tatlıların, helvaların üzerine içtiğim su sonrası göğüslerim dolup taşiyordu.
Ama aç karnına içtiğim su süt yapmiyordu. Belkide demeniz gibi piskolojikdi. Ek gıdaya başladıktan sonra diyete başlayınca sütüm azalmadı ama ilk aylar kadarda tek benden beslenmediği için yettiyordu

Sade su süt yapmiyor. Ben de yapmiyordu yani.
Güzelcene karnımı tıka basa doldurunca üstüne içtiğim su evet süt yapiyordu. Özellikle yediğin tatlıların, helvaların üzerine içtiğim su sonrası göğüslerim dolup taşiyordu.
Ama aç karnına içtiğim su süt yapmiyordu. Belkide demeniz gibi piskolojikdi. Ek gıdaya başladıktan sonra diyete başlayınca sütüm azalmadı ama ilk aylar kadarda tek benden beslenmediği için yettiyordu
Ben de tıka basa yiyip su içiyorum içim öyle mi rahat ediyo bilmiyorum sonra çok süt oluyo😂sütü moral ve psikoloji olumlu etkiliyor ya hani ben tıka basa yiyince oh çok sütüm olucak diyorum ve oluyo galiba halbuki Bi etkisi yok bunu biliyorum ama yine de bu psikolojiden nasıl kurtulucam bilmiyorum..zapzayıf fit Bi anne olmak istiyorum ya 😪

Diyetisyen randevusu alın, sağlıklı bir diyet ve günlük yürüyüşle rahatça verirsiniz.
İnşallahh sadece yürüyüş değil evde 30 gün fit uygulaması var ya onu da yapmayı düşünüyorum. Bir de yamuna korsede performans termal ürünler var terletiyor onlardan aldım. Eşşek değilsem zayıflarım😂😂

ekmeği ve hamur işini kes ,
şekeri azalt ama yeşillik sebze salata bol bol ye ,
Şeker yok hiç. Hamurişi de. Zaten Bi ekmek var o da başlı başına kilo in yeterli. Kızımdan öyle börekler çörekler kekler vs yapamıyorum zaten😂iyi ki de yapamıyorum aslında... Liste muhtemelen sebzeler salatalar kuruyemiş ler falan içerir inşallah işe yarar.

Oncelikle hayirli olsun benimde dokuz aylik cocugum var hicbir zmmn asiri yemedm sekerli seyler tatlilar borekler ama azicik. Az yesem sutum azaliyor Yani kendinizi ac birakmayin ama gereksiz yere cok sey yemegge gerek yok. Bol su. Bulgur pilavi incir yesil sogan gercekten sutu artirio bide herkes derdide inanmazdim yedigimiz seyler sutun tadini degistiriyor seker yerine meyve yemek sutu tatlandrio

İnşallahh sadece yürüyüş değil evde 30 gün fit uygulaması var ya onu da yapmayı düşünüyorum. Bir de yamuna korsede performans termal ürünler var terletiyor onlardan aldım. Eşşek değilsem zayıflarım😂😂

Kısa zamanda kilo vereceğim diye stres girerseniz hemen sonuç göremeyeceğinizden demoralize olur ve bırakırsınız. Stres yapmayın, her şeyin bir çözümü var ama istikrarlı, sabırlı olmak lazım.

Oncelikle hayirli olsun benimde dokuz aylik cocugum var hicbir zmmn asiri yemedm sekerli seyler tatlilar borekler ama azicik. Az yesem sutum azaliyor Yani kendinizi ac birakmayin ama gereksiz yere cok sey yemegge gerek yok. Bol su. Bulgur pilavi incir yesil sogan gercekten sutu artirio bide herkes derdide inanmazdim yedigimiz seyler sutun tadini degistiriyor seker yerine meyve yemek sutu tatlandrio
Ben kendim az yersem bende de azalma oluyo ama diyetisyen listeyi ona göre ayarlarsa sütüm etkilenmez değil mi?

Sütü çok yemek yemek değil su içmek artırır. Süt artırıcı dedikleri yiyeceklere bakarsanız hepsi de susatan şeyler. Bu nedenle tek başına diyet sütü etkilemez.

Ama diyetteyim diye moraliniz bozulup canınız sıkılır sinir stres yaparsanız işte o sütünüzü azaltacaktır.

Kızım 3 aylıkken 79 kilo ile başladım diyete. Aslında diyet değil de dikkat ettim diyeyim. Bebeğim şu an 7 aylık ve ben 15 kilo verip 64 kilo fit ana oldum 😁 sütüm hiç etkilenmedi hatta şu an bile ek gıdada zorlamıyorum bebeğimi sadece emerek bile kilo alımı gayet güzel

Şeker yok hiç. Hamurişi de. Zaten Bi ekmek var o da başlı başına kilo in yeterli. Kızımdan öyle börekler çörekler kekler vs yapamıyorum zaten😂iyi ki de yapamıyorum aslında... Liste muhtemelen sebzeler salatalar kuruyemiş ler falan içerir inşallah işe yarar.

yemegını ekmeksiz güzelce ye pilav yıyeceksen bulgur yee bol su iç ,
ve üstüne bir kaşık kimyon iç işte ozmana sütüm azalacakmı diye düşünmezsin ,

Emzirmedim bebeğim yok ama arkadaşlarından bazılarını biliyorum sürekli tatlı vs yediler kilo aldılar bebekleri de öyle çok kilo almadı. Kilolu bir arkadaşım vardı doktoru haşlanmış yumurta, yeşillik, su üçgeninde bir diyet listesi hazırlamıştı oğlu da çok güzel gelişti kendi de çok güzel zayıfladı.

Yeşillik ve bulgur çok süt yapıyor diyorlar. Su zaten temel. Yani ekmeği kesmek şart bence. Ben de kırkı çıkınca baslicam sanırım. Bir de süt artırıcı çaylar var
Rezene mesela o da hem gaz için hem süt için iyi diyorlar. Aldım hazırladım bakalım inşallah faydasını görürüm.

Bu arada kaç kilo fazlan var?