• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi KAfam çok karıştı :( nolur yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Eyiryah1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
208
130
103
38
Kızım 50 günlük 20 günlük bir yoğun bakım maceramız oldu ilk doğduğunda on bir gün solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda kaldı ben bu arada sütünü sağıp hep hastaneye götürdüm sonra eve çıktık evde 20 gün beraber kaldık ama sütüm yetmediği için ilk önce beni emdi sonra aldığı kadar mama verdim ama 30 ml den fazla asla içmedi sonra tekrar yoğun bakıma yattı yine solunum sıkıntısı nedeniyle ve doktor tartıda kilo vermiş olduğunu gördü sütümün yetmediğini ve mamaya başlamamız gerektiğini söyledi fakat kilo alıp vermesi çok dengesiz çok iştahsız bir bebek zorla yediriyorum şuan Aptamil kullanıyoruz benim sütüm tamamen kesildi sadece mama içiyor 2 saat arayla 60 ml veriyorum bu Ölçek yeter mi yetmez mi kafam çok karışık Kasım'ın beşinde kontrolümüz var sizce bu ölçü iyi mi kilo almış mıdır

Merhaba öncelikle çok çok geçmiş olsun.. benimde bebeğim 3,5 aylıkken 15 gün hastanede yattık o süreçte tek tarafımı emmeyi bıraktı, ben sarılmanın mucizesine inandım, sürekli ten teması yaptım kucağımda uyuttum bol bol sarıldım emmediği göğsümde yatırdım sarkı söyledim çok faydalı oldu, hiç almadığı zamanlar mutlaka sağdım bence hala sağmayı deneyebilirsiniz inanmak çok önemli oluyor, hazır mamada ayına göre kac cc içeceğini doktoru daha iyi bilgi verir ve kutunun üzerindede yazdığını göreceksiniz. Bebeğinize daha fazla ilgi göstermek moralinin daha yüksek olmasına neden olur iştahsız olmasının belki başka bir nedeni vardır doktorunuza mutlaka bildiriniz. İyi günler

Kızım 50 günlük 20 günlük bir yoğun bakım maceramız oldu ilk doğduğunda on bir gün solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda kaldı ben bu arada sütünü sağıp hep hastaneye götürdüm sonra eve çıktık evde 20 gün beraber kaldık ama sütüm yetmediği için ilk önce beni emdi sonra aldığı kadar mama verdim ama 30 ml den fazla asla içmedi sonra tekrar yoğun bakıma yattı yine solunum sıkıntısı nedeniyle ve doktor tartıda kilo vermiş olduğunu gördü sütümün yetmediğini ve mamaya başlamamız gerektiğini söyledi fakat kilo alıp vermesi çok dengesiz çok iştahsız bir bebek zorla yediriyorum şuan Aptamil kullanıyoruz benim sütüm tamamen kesildi sadece mama içiyor 2 saat arayla 60 ml veriyorum bu Ölçek yeter mi yetmez mi kafam çok karışık Kasım'ın beşinde kontrolümüz var sizce bu ölçü iyi mi kilo almış mıdır

Merhaba,

Benim oğlum da 34 gün yoğunbakımda kaldı, kolay bir süreç değil sizi çok iyi anlıyorum. Kilosuna göre kaç milim mama içeceğine doktoru karar verecektir. Biz yoğun bakımda önce 5 ml, sonra 8 ml ardından 10-15-20-25-30 vb ilerledik. En son taburcu olduğumuzda 60 ml alıyordu. Doktor gözlemleyerek artıralım dedi ve bu rakam her hafta yükseldi. Bu konuda en iyi yorumu yapacak olan doktorunuzdur, eğer doktorunuzdan sağlıklı bilgi alamıyorsanız farklı bir doktora gözükmenizi tavsiye ederim. Bu günler de geçecek, geriye güzel hatıralarımız kalacak, emin olun. Çok geçmiş olsun.

Back
X