Kafam çok karışık

ballikayfe

Hep mutlu-En mutlu
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
11.803
8.937
448
Bu yıl 2. kez sınava girdim. Puanım geçen yıldan çok az farkla yüksek. Aslında sevinmiştim ama onca rakibi göz önünde bulundurunca kafam karışıyor. Burada sizlere fikirler danışmak istiyorum.. Mesela Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları diye bir bölüm var. İş olanaklarıyla ilgili araştırma yaptım. Birisi çok sınırlı olduğunu söylerken diğeri o kadar da sınırlı olmadığını en azından yeni yeni açılan bir bölüm olduğunda öğretim görevlisi olarak iş bulunabileceğini söylemiş. Yorum oldukça uzundu. Kafama yattı ama emin değilim. Sizler ne düşünürsünüz?

Ben olsam iş olanakları daha yaygın olan bir meslek seçerdim fakat senin hayalinde akademisyen olmak varsa da hayallerinden git derim :))

tatlım öncelikle senin edebiyata ilginin olduğunu bildiğimden konuşuyorum bunu :) bence mantıklı bir bölüm ve kendini sıkma tercih meselesi bunlar senn seçtiğin bölümü herkes seçecek diye bir olay yok. istediğin bölümleri sıralarsın gelmezse yine denersin 2.tercihlerde şansını hala olmadıysa kader diyip küsmektense daha hırlı çalışırsın. daha çok çalışırsın 2. giriş eminol birşey değil kaybedilen zaman aslında olgunlaşmak için geçen zaman bnem için mesela bak ben b,ti,rd,m ama keşke şimdi sınava giripte yeni okusaymışım diyorum üniversiteyi çünkü olayların zamanın ve yaşının yeni farkkına varıyor ,insan. o sebeple herşeyde vardır bir hayır de ve rahat tut içini. edebiyata yakın bölümler seç ki o güzel şiirlerini yazılarını bizler her daim okuyalım..

Eğer hayalin öğretim görevlisi olmaksa tercih etmelisin, çünkü arkadaşının dediği gibi öğretim görevlisi alımı zamanla çoğalan bir bölüm haline gelir bu bölüm sen mezun olana kadar, malum her üni de rağbet gördükçe açılır vs
ama yok daha çok başka alanlarda meraklıysan böyle bir bölümü sen deneme aşamasındayken okuyacağın için hiç yaklaşma derim , kaynak sıkıntısı , hoca sıkıntısı vs yaşarsınız çünkü.. bunlara katlanabilmek için bölümü sevmen gerekir diye düşünüyorum âcizâne.. :)
hangi kararı verirsen ver , en hayırlısı olsun inşaAllah hakkında :)

canım aslında ben bu yıl içinde pdr psikoloji gibi bir bölüm istiyordum. Açıkçası daha ön planda bölümler olduğu için özel bir üniversitede bu yıl açılacağını görünce tam burslu seçeneğini en başa yazıp denesem mi diyorum. Ancak şu günlerde çok da heyecanlandırdığını söyleyemiyorum. Türkçe öğretmenliği de aynı şekilde. Ben tabi araştırma önceliğini tutma ihtimali yüksek neredeyse kesin bölümlere verdim. Ve hepsine kendimce çözüm buldum. Bu Ç.T.L bölümü de bunların arasındaydı. Daha önce yüzüne bile bakmazdım bu bölümün. Ama araştırınca bir heyecanlandım :)) ben çünkü aynı dile bağlı ya da yakın ağızları, şiveleri severim. Ayrı bir ilgim vardır. Konu ayrıntısını yarına bırakıyorum canım..

Ben olsam iş olanakları daha yaygın olan bir meslek seçerdim fakat senin hayalinde akademisyen olmak varsa da hayallerinden git derim :))

Öncelikle teşekkür ederim yorumlarınız için.. :) hayalim demeyeyim öğretim görevlisini ama doğruyu söylemem gerekirse şu son 3-4 aydır heyecanlanabiliyorum. Eskiden zor olduğunu ve yapabileceğim bir şey olmadığını hissederdim ama öyle değilmiş.. Merakım bir çok alanda vardır ancak kendimi gösterebildiğim bir alandır edebiyat. o nedenle sanırım ''hayal''imin bu olduğuna karar vereceğim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…