kafam çok karışık

caka

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2006
1.202
331
40
sevgili bayanlar bana bir fikir verin klütfen şaşırdım kaldım ben nişanlıyım ve yaz başı düğünüm olacak nişanlım trabzonlu ben ise kayserili ve evimizi kayseride tutucaz düğünü nasıl yapıcaz orda illaki olacak o zaman burda ne yapıca iki düğünü bütçemiz kaldırmaz bende ilk gecemi filan evimde yaşamak istiyorum :çok üzgünüm: ne yapmam lazım artık bi karar vermemiz gerekiyo kaldım böylece anlıcanız:uhm:

nışanlının aılesı yakınları eş dostu trabzonda mı cnm eğer ordaysa orda nıkah yapsanız kayserıdede düğün olmaz mı

cnm bi yerde düğün bi yerde nikah olsun bence..biz öle yapıcaz mesela..böylece iki tarafda gelinliğiyle görmüş evden çıkmış olur...nerde oturcaksan orda düğünü yapmayı seçin..hem boşa masraf be cnm insanları eğlendirmekden başka bişiyi değil bu düğünler..o kadar yaparsın para dökersin yinede beğenmezler...

Kina gecesini orda, dugunu ise oturacaginiz sehirde yapmaniz daha mantikli olur bence
Ilk geceyi evinizde geçirmeniz tabiki daha guzel olur ama...esinizin ailesi ne dusunuyor peki ?
Olmadi orda yaparsiniz, o gece otelde kalirsiniz...

hayırlı olsun canım
madem düğün erkek evinde olacak sende kendi memeleketinde kına gecesi yap ve gelinlikte yiğ böle yapan çok kişi gördüm
ertesi günde gelin almayaa gelirler
trabzonda düğün olur ve gece uçakla (erger varsa) kayseriye evine gelirsiniz
uçak yoksa sakın düğün bitimi yorgun argın araç kullanıp gelmeye kalmayın alllah korusun
en son çare güzel bi otele gidin bütceni yetir mutlaka :)))

biryerde kına yapın bir yerde düğün
aslında kınanın kız evinde olması
daha mantıklı ama
sen kayseride geçirmek istiyorsun
ilk geceyi
bir iki gün beklesen diyecem ama
oda olmaz galiba.

Kina gecesini orda, dugunu ise oturacaginiz sehirde yapmaniz daha mantikli olur bence
Ilk geceyi evinizde geçirmeniz tabiki daha guzel olur ama...esinizin ailesi ne dusunuyor peki ?

aynen :)

Dügün ilaki trabzonda olmasi gerekiyorsa dügünden sonra ya otobüyle ya ucakla kayseriye dönün. Dügünden sonra üstünüzü deisitirsiniz hazir olan valizlerinizi alir dönersiniz evinize...
Sahsen ben öyle yapcagim allah izin verirse ucak biletleri de hazir

benim arkadaşım adanalı ve nişanlısı sizinki gibi trabzonluydu... arkadaşım ve diğer arkadaşlarım kınayı burda yapıp düğünü damat'ın şehrinde yaptılar... hatta kınada akrabalarımız bir dhaa gelinlik göremez diye çünkü uzak şehirlere gittiler hep gelinlik giydiler.. kına yakılırken de üstlerine kaftan giydiler.. sizde öyle yapabilirsiniz.. zaten uzak şehirlere kaç tane akrabamız gidebiliyor ki...

Bizim de benzer bir durum söz konusuydu..:ecrin_bebek:
Sevgili eşim Gayserili:asigim: Ben de İzmitliyim..Napsak netsek dedik ..Ben de daha önce Kayserinin yanından bile geçmemiştim-tatlicadiarzu- nasip nirden nireye..
Sonunda iki düğüne karar verdik..Önce kınagecesi ve ilk düğüünümüz kaydirigubbakcemile3 İzmitte oldu ikincisi de Kayseride..Açıkcası şimdi deseler iki düğün istemem fuzuli olduğunu düşünüyorum....İkisi için de inanılmaz masraf yapıldı :bbo: Ne gerek varmış...Daha mantıklı yerlere harcanabilirdi..
Ayrıca uzakta ki düğüne de herkes gelemiyor en yakın akrabaların sadece..Kaç saatlik yol düşünsenize..Uçak tutmanız lazım ya da özel:jeyyar: o da ekstrem bişi..
Bence canım eviniz nerde olcaksa orada düğünün olsun,işi keyifli hale getirmeeye çalış hiç üzme kendini..Hakkında en hayırlısı olsuna.s.

canım ben ankaralıyım,nişanlım edirneli.ama kendisi 8 senedir ankarada oldugu için arkadas ve iş cevresi de burda.
erkek tarafı düğünü edirne de istedi ama biz direttik!nikahta düğünde ankarada o kadar!! :))))))))))))

canım ben de kayseriliyim önce bunu belirteyim... :dance:
nikahı trabzonda yapıp,düğünü de kayseride yapabilirsiniz bence..
madem kayseride oturacaksınız düğünün kayseride olması daha mantıklı gibi....
çünkü düğün bitiminde direk evinize gitmeniz daha iyi olacaktır..
kaydirigubbakcemile5
kına trabzonda olsun diyecem ama kına kız tarafında olması daha mantıklı...:1closedeyes:
şimdiden mutluluklar şekerim...
a.s.

bencede kınanıdugun gıbı yaprsın gelınlıgınıde gıyersın gelemeyenler goruru senı hepgelınlıklee

bizimde eşimle öyle oldu, 2 ayrı şehirde oturuyoruz ama evlendikten sonra benim oturduğum şehre yerleştik kına gecesini salonda yaptık yani hem düğün hem kına sonra evimizde kaldık bir gün ara verdik ertesi gece diğer şehirde düğün yaptık hem ilk geceyi evimde geçirdim hem iki yerde düğün oldu, bütçeye gelince gelen takılar düğün parasını karşılıyo ona güvenirsen iki yerde de yapabilirsin, yalnız masraf 2 kat artıyo, eşimin memleketteki düğünde bi sürü masraf oldu, gelen gideni karşılamadı gibi bişey, eh kaynanadan da bize kalmadı da diyebiliriz..

Son düzenleme:

canım benim şimdi onların ilk çocuğu ya illaki düğünü orda yapmak isterler bide çok kalabalık onların ailesi bide orda geline yaklaşık 5000 tl para takılırmış nişanlımda kaçırmak istemiyo bu fırsatı burdan ancak annem babam kardeşlerim gelir biz hemen uçakla dönsek onlar ne yapacaklar orda bilmiyorum valla

teşekkür ederim canım benim galiba senin dediğin gibi olur keşke aynı şehirde olsaydık herşey daha güzel olurdu

bir yerde kına bir yerde düğün en mantıklısı gibi görünüyor gerçekten, biz de öyle yapmıştık canım.

biryerde kına yapın bir yerde düğün
aslında kınanın kız evinde olması
daha mantıklı ama
sen kayseride geçirmek istiyorsun
ilk geceyi
bir iki gün beklesen diyecem ama
oda olmaz galiba.

öyle olursa mecbur beklicez valla ben ilk gecenin uğuruna bereketine çok inanıyorum onunda evimde olmasını çok isterim zaten düğün müğün yorgun oluruz bi kaç günde dinlaniriz işte

canım benim aslına bakarsaan ikidüğünü bütçemiz kaldırmaz hem ne gereği var daha mantıklı yerlerde harcayabiliriz yabide orda salon fiyatları buraya göreçok uygun deniz kenarı çok güzel bi mekan sormuştuk 2000 tl idi burda imkansızo fiyata bulmamız kaynımda trabzon folklör grubunda arkadaşlarıylagösteri filan yapacaklar burda onların hiç birini yapamayız ne zor işmiş be aslında en iyisi kaçmak heraldehiç bi sıkıntı olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…