Kafam çok karışık geleceğim için doğru karar almak istiyorum

kafamcupra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2025
2
0
1
26
Merhaba
Uzun süren bir ilişkim vardı ama ailesi bizi onaylamıyordu. Muhafazakar oldukları için ( ben muhafazakar değilim ama onların düşündüğü gibi de bir yaşantım yok) sevgilimin ailesi onaylamadığı için gizlice görüşmeye devam ediyorduk ama 1 yılın ardından ailesine konuyu açtığında tekrar onay alamayınca çareyi benden ayrılmakta buldu. Ki işe de yeni girmişti ben işi yokken onu beklemiştim. Böyle bir zamanda da benden ayrılınca yapacağımı şaşırdım. Çok yıprandım, hırpalandım bu ayrılık sürecinde. 7 ay sonra geldi ve barışmak istediğini yanında olursam ailesiyle konuşacağını söyledi. Ben de düşüneceğim dedim ama normal hayatımıza döndük.Ailesini ikna ettiğini söyledi ama yine bir iki pürüz çıktı başka konulara dair, sanırım yine de görüşeceğiz. Bu ayrılık sürecinde de arkadaşlarıma anlatıp onlardan destek gördüğüm için o kişinin beni var olduğundan beri mutsuz ettiğini ve huzursuz olduğumu söylüyorlar. Ayrıldıktan sonra da unutamayıp sürekli dua ediyordum barışmak için ama şu anda doğru olanı mı yapıyorum bilmiyorum. Bir yanım onunla olmak istiyor ama bir yanım da emin değil. Hem tekrar terk edilmekten korkuyorum hem de onunla ve ailesiyle olan diyaloglar nasıl olacak benim için doğru kişi mi bilmiyorum. Yakın çevrem bırakmam gerektiğini ama yine de benim bileceğimi söylüyor. Ben bilmiyorum ne hissetmem ve ne yapmam gerektiğini. Sıkışmış hissediyorum, siz olsanız ne yapardınız?

Aklın varsa bir araya bir daha gelmezsin. Ailesini ikna eden kişi en başta ikna ederdi. Ben böyle saçma sapan erkekleri anlamıyorum. Kardeşim senin ailen belli ailene göre birini tercih etsene. Aileler de sıkıntılı. Siz dini inanca önem verebilirsiniz ama belli ki çocuğunuzu bu minvalde yetistirememissiniz. Bu yüzden aile yapısına degil kendi yapisina uyan birini tercih ediyor.
Bu iş olmaz. Sen niye onun yaşamına uyuyorsun? Senin yaşamına uyumlu biriyle birlikte olmalısın. O değerli ise sen de değerlisin. Onun ailesi kendi yaşantısını önemsiyorsa senin ailenin ve senin yaşantının da önemi var. Duygusallıktan çık ve sil at.

Ailesinin lafı ile sizden ayrılan biriyle gerçekten mutlu olacağını düşünüyor musun? Evlendiniz diyelim ailesi size rahat verecek mi? Erkek arkadaşınızın aileci bir yapısı var gibi. Arkadaşlarınız size doğru olanı söylemiş bu ilişkide sağlıklı gelecek yok gibi. Sürekli üzüleceğine ayrıl birkaç gün üzül.

Ay bu tarz konular çok içimi bayıyor. Kızılcık şerbeti doğa olma merakı sanırım bu. Madem ayrı kalamıyorsunuz o zaman sevgilinizin ailesinin istediği gibi muhazafakar biri olun o zaman. Başka ne diyebiliriz ki?

insanların da sınırları vardır ve kendi benliklerinden kaybetmemek isterler. Özentilik bir durum olsa buraya yazmazdım.

Tabii ki olmaz. Ailesi normal değil her muhafazakar aile böyle olmuyor. Bu aileye muhafazakar bi kız gitse de mutlu olmaz bence. Mutsuzluk saçan sınırsız bi aile olduğu belli

Hayırdır, ben neyim ki ailesini ikna etmesi gerekecek ben kimim ki ailesi yüce gönüllük gösterip beni kabul edecek veya etmeyecek, diyeceksiniz.

Ayrıca herkes kendi hayat tarzına en yakın kişilerle evlenmeli , diğer türlüsü olmaz demiyorum ama çok zor ,zahmetli çok yıpratıcı ve asla değmez emin olun.

Ailesi saygı duyacak olsa bastan duyardı. Sonu belli evlenseniz bile. Ki sizden ailesi için vazgeçen bir adam varken sormanız bile hata. 3 gün sonra ailesiyle aranizda bir sıkıntı yaşansa tercihi çok net olacak. Boşuna zaman kaybediyorsun. Arkadaşlarınız çevreniz size birsey diyorsa Boşuna da değildir. Benim de eşimin ailesi abarti olmasa da muhafazakardir ben ve ailem de tam tersi bir kere bu konu hakkında tek söz laf karışma olmadı. Hem öyle insanlar değiller hem de öyle olacak olsalar zaten eşim eşim olamazdı. Sevgimden ölsem olmazdi. Kendime bunu yapmazdım.

Senin kendine şunları sorman lazım;

“Onlar kim ki beni kabul etmek veya etmemek gibi kararlar alabiliyorlar? Bu adam kim, vasfı ne ki ailesi beni beğenmedi diye benden ayrılabiliyor?”

Kendinizi böyle had bilmezlere kaptırıyorsunuz ondan sonra ilişkide ezilen taraf oluyorsunuz. Ne adamlara sesiniz çıkıyor ne de ailelerine.

Gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…