• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam Çok Karışık Fikir İstiyorum

Bella_cullen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2019
438
1.961
113
Merhaba hanımlar, ben bi firmada hafta içi ofiste çalışıyorum cumartesi pazar günlerim tatil. Aldığım ücret yetmiyor. Üstelik borcumuz var aileme destek olmam lazım o yüzden cumartesi pazar çalışabileceğim garsonluk gibi bi ek iş arıyorum. Ailem bilse izin vermezler özellikle babam çok gurur yapar üzülürler hafta içi çalışınca bile hafta sonu iş için bi kursa gittiğim için çok yoruluyosun gitme yorma kendini diyolar. Babam emekli maaşı az işte bulamıyo annem zaten ev işlerini bile zor yapıyo dizlerinde kireçlenme, yırtık var o hiç çalışamaz. Bir tek ben çalışıyorum evde üstelik bu yıl iki düğün yaptık kardeşlerim evlendi. Maddi olarak çok zorlandık. Ailemden gizli çalışmam lazım. Bi kursum vardı hafta sonları bitti ama bitmedi devam ediyo dicem. oturduğum semtten uzakta bir iş bulmam lazım mahalle aralarında işlek olmayan yerlerde baktım ya alım yok ya da günlük saat 11-21 arası 100 lira gibi komik bi rakam diyolar. Daha önce kuaförde çalışmışlığımda var hatta kurslara gittim sertifikalarımda var ama yapmaya yapmaya unuttum çoğu şeyi el alışkanlıklarım gitti bide kuaförler hafta sonları aşırı yoğun oluyo düğünlerden dolayı ve çok yorucu hemde garip garip insanlar geliyo bide ağda meselesi var ben bikini bölgesine ağda yapmak istemiyorum dediğim için daha önceleri az bi yövmiye ile çalıştırmışlardı. Çok iyi kafeler işlek caddelerde çalışyığım yerden gelenler olur duyulursada işten çıkarılabilirim napcam bilmiyorum. Bana bi tavsiye verebilirmisiniz özellikle aranızda ek iş yapmış birileri varsa bana bi fikir verebilirmi. Kafam çok karışık napcam bilmiyorum.

Aşçı yardımcılığı falan gibi bir şey bulursanız arka planda çalıştığınız için kimse görmeyebilir.Ama biraz yorucu olabilir sizin için.
Hiç anlamamki aşçı yardımcılığından, yapabileceğimi sanmıyorum garsonluk daha kolay geliyo getir götür yaparım masaları ailerim sipariş alırım diye düşünüyorum. Bu sıcaklarda mutfakta çalışmak zor olur sanki

Bulaşıkçı Lik yapabilirsiniz kimse görmez. Görünce işten çıkarma durumuna şaşırdım emin misiniz buna
Emin değilim ama yasal olarak bi sorun çıkabilme ihtimalini düşünebilirler bilemiyorum. Hali hazırda sigortalı bi işte çalışıyorum çünkü. Haberleri olmadan ek iş yap ış olucam sanırım sigortasız garson çalıştırmak suç galiba öyle dedi iş için gittiğim bi yerin sahibi o yüzden işten çıkarmasalar bile uyarı verirler o konuma düşmek istemiyorum😔 zaten okullar tatil olduğu için hep öğrenci garsonlar almışlar ihtiyaç yok diyolar napcam bilmiyorum

Emin değilim ama yasal olarak bi sorun çıkabilme ihtimalini düşünebilirler bilemiyorum. Hali hazırda sigortalı bi işte çalışıyorum çünkü. Haberleri olmadan ek iş yap ış olucam sanırım sigortasız garson çalıştırmak suç galiba öyle dedi iş için gittiğim bi yerin sahibi o yüzden işten çıkarmasalar bile uyarı verirler o konuma düşmek istemiyorum😔 zaten okullar tatil olduğu için hep öğrenci garsonlar almışlar ihtiyaç yok diyolar napcam bilmiyorum
Eşimde sadece hafta sonları bir yerde garsonluk yapıyor. İş yeri bildiği halde sorun çıkmadı. Yinede siz bilirsiniz tabi. Hakkınızda en güzeli olsun 💚

Eşimde sadece hafta sonları bir yerde garsonluk yapıyor. İş yeri bildiği halde sorun çıkmadı. Yinede siz bilirsiniz tabi. Hakkınızda en güzeli olsun 💚
Ben işyeri öğrenmesin diye elimden geleni yapmak zorundayım. Ne diceklerini kestiremiyorum o yüzden riske girmek istemedim. Üstelik kalite departmanında çalışıyorum parçalarda bi sorun çıksa gözümden kaçırsam hemen ek iş yüzünden yorgunluktan göremediğimi söylerler. Onu sebep gösterirler, hata yapma lüksüm olmaz. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim💕

Yapılan borçlar ne borcu düğün borcumu 2 kardeşiniz evlenmiş eğer öyleyse onlarda elini taşın altına koymalı.

Anneniz de evde örgü filan yapıp satamaz mı lif,yelek,ceket,yazma tarzı şeyler.

Haftasonu is garsonluk,marketlerde stand hostesligi olabilir ama bu tempoyu kaldırabilecek misiniz .

Yapılan borçlar ne borcu düğün borcumu 2 kardeşiniz evlenmiş eğer öyleyse onlarda elini taşın altına koymalı.

Anneniz de evde örgü filan yapıp satamaz mı lif,yelek,ceket,yazma tarzı şeyler.

Haftasonu is garsonluk,marketlerde stand hostesligi olabilir ama bu tempoyu kaldırabilecek misiniz .
Kardeşlerimden biri kendi yaptı herşeyini ama yinede yardımcıda olduk tabiki olması gerektiği kadar ama diğeride hani her ailede bi hayırsız evlat olurya işte onlardan tam tersi bizden ne alabilir ne koparabilir ona bakıyo herşeyini biz yaptık mecbur elde avuçta ne varsa ona gitti zaten hep borç başka bi borç evimizin borcu var onu ödememiz lazım, annemin eli örgüde hiç iyi değil güzel yapamıyo malesef zaten gözleride rahatsız gözlük takıyo. Ek iş zor olacak biliyorum ama mecburum en azından bi deniycem belki alışırım, yani alışmak zorundayım mecbur

Merhaba hanımlar, ben bi firmada hafta içi ofiste çalışıyorum cumartesi pazar günlerim tatil. Aldığım ücret yetmiyor. Üstelik borcumuz var aileme destek olmam lazım o yüzden cumartesi pazar çalışabileceğim garsonluk gibi bi ek iş arıyorum. Ailem bilse izin vermezler özellikle babam çok gurur yapar üzülürler hafta içi çalışınca bile hafta sonu iş için bi kursa gittiğim için çok yoruluyosun gitme yorma kendini diyolar. Babam emekli maaşı az işte bulamıyo annem zaten ev işlerini bile zor yapıyo dizlerinde kireçlenme, yırtık var o hiç çalışamaz. Bir tek ben çalışıyorum evde üstelik bu yıl iki düğün yaptık kardeşlerim evlendi. Maddi olarak çok zorlandık. Ailemden gizli çalışmam lazım. Bi kursum vardı hafta sonları bitti ama bitmedi devam ediyo dicem. oturduğum semtten uzakta bir iş bulmam lazım mahalle aralarında işlek olmayan yerlerde baktım ya alım yok ya da günlük saat 11-21 arası 100 lira gibi komik bi rakam diyolar. Daha önce kuaförde çalışmışlığımda var hatta kurslara gittim sertifikalarımda var ama yapmaya yapmaya unuttum çoğu şeyi el alışkanlıklarım gitti bide kuaförler hafta sonları aşırı yoğun oluyo düğünlerden dolayı ve çok yorucu hemde garip garip insanlar geliyo bide ağda meselesi var ben bikini bölgesine ağda yapmak istemiyorum dediğim için daha önceleri az bi yövmiye ile çalıştırmışlardı. Çok iyi kafeler işlek caddelerde çalışyığım yerden gelenler olur duyulursada işten çıkarılabilirim napcam bilmiyorum. Bana bi tavsiye verebilirmisiniz özellikle aranızda ek iş yapmış birileri varsa bana bi fikir verebilirmi. Kafam çok karışık napcam bilmiyorum.
Ev temizliği biliyorsanız tam güne 500 TL kazanırsınız evet yorucu ama diğerinin beş katı ucreti var.Kimsenin de görme ihtimali yok.

Çevreniz varsa oyun ablalığı mesela bakıcısı cumartesi gelmeyen ama gezmek isteyen annelerin çocuklarına saatlik bakabilirsiniz. Hatta iş yerinden bile isteyen olabilir.

Acaba oyun ablası filan gibi bir iş bulabilir misiniz?

Çevreniz varsa oyun ablalığı mesela bakıcısı cumartesi gelmeyen ama gezmek isteyen annelerin çocuklarına saatlik bakabilirsiniz. Hatta iş yerinden bile isteyen olabilir.
O iş çok zor şimdiki çocuklar bi acayip yaramaz saniyede başka bişeye bakayım dersin o an bişe olur, patronun küçük kızı var arada getiriyo iş yerine bana bıraktı bi ara o ara bişeye bakayım dedim inanın bi saniye bile değil bu süre hemen kafasını masaya çarptı başladı ağlamaya, çocuk bakmak kolay gibi görünüyo ama değil o riski alamam hele tanımadığım birinin evine gidip bakmak hiç istemem açıkçası, zaman kötü herşey olabiliyor güvenemem malesef başka bir il bakmam lazım

Evlere ütü yapmaya gidebilirsiniz?
Güzel ütü yaparım ama zaten tanıdıklarımın haberi olsun istemiyorum ailemin duymaması lazım ki onlarda zaten bana yaptırmazlar aksi durumda yabancı birinin evinde rahat edemem, bu zamanda güvenipte tanımadığım birinin evine gidemem. O yüzden temizlik çocuk bakma ütü gibi işler düşünemiyorum.

Güzel ütü yaparım ama zaten tanıdıklarımın haberi olsun istemiyorum ailemin duymaması lazım ki onlarda zaten bana yaptırmazlar aksi durumda yabancı birinin evinde rahat edemem, bu zamanda güvenipte tanımadığım birinin evine gidemem. O yüzden temizlik çocuk bakma ütü gibi işler düşünemiyorum.
Ama herşeye olmaz diyorsunuz.
Yapılcak bir iş kalmiyor

Allah yardımcınız olsun. Durumunuz zor ama siz de hiç bir tavsiyeye açık değilsiniz. Herşeye bi bahane buluyorsunuz bu durumda çalışamazsınız çünkü size hiçbişey uymuyor

Ama herşeye olmaz diyorsunuz.
Yapılcak bir iş kalmiyor
Zaten o yüzden ne yapacağımı bilemediğim için kafam karıştığındam konu açtım şimdi daha fena karıştı, off ya napcam ben 😔

Back