kafam çok dağınık

Hastaliginizin durumuna bagli. Eger cok ciddi ise tabiki gereken islemleri yapar. Ancak bir doktor olarak kullandiginiz maddenin bu kadar uzun surmesi olagan dışı hem de sadece bir kez kullanmissaniz... doktorunuz bu konuda ne söylüyor ve daha once psikolojik tedavi gördünüz mü?

lise döneminde psikolojik destek almıştım onun dışında ilaçla tedavi olmadım. doktor ilk gittiğimde (ilk olarak özel bir hastanenin psikiyatristine gitmiştim, sonra Ali Kemal Göğüş'e gittim) geçmiş olması gerekiyordu dedi, şaşırdı. özellkle sordu hatta bir kez kullanım mı yoksa birçok kez mi tedaviyi ona göre düzenlemem gerekir dedi. bir kez kullanım sonucu olduğunu söyledim cidden baya şaşırmıştı.

umarım bunlar birer takıntıdır. çünkü çok yoruldum.
Bence de takinti. Burda bir konu vardi sizofreniyle alakali. O konu cok ilgimi cekmisti devamli okuyordum. Baktim surekli kendi kendimi kontrol ediyorum halusinasyon goruyor muyum, ses duyuyor muyum diye. Beyni bu kadar irdelemek dogru degil, rahat birak kendi isini yapsin. Ne kadar kontrol edebilirsin ki, zaten ailenle yasiyorsun bir sorun olursa mudahale ederler. Rahat birak, sal kendini.

evet beyin çok tuhaf ve oyuncu bir organ.

umarım bunlar birer takıntıdır. çünkü çok yoruldum.
Takıntı olduğuna eminim. Bu maddeyi kullanan birkac insan taniyorum. Sen de tanıyorsun -arkadaslarin.
Sen hariç kimse böyle değil .
Maddeye hazır değildin, rızan dışı kullandın ve bir şok yasadin. Olan olaylar tamamen bundan.. takıntı ettiğin için aynı şeyleri yaşayıp duruyorsun-zaten önceden de takıntılı bir kişiliğin vardı. Şimdi takacak bir şey bulmuşken ona sarılmış haldesin.
Düşündükçe sağlığın ve psikolojin daha çok bozulacak...
Ne diyeyim, kolay gelsin

tedaviye bu yüzden başlama kararı aldım daha kötü olmaktan korkuyorum. sizce gerçekten işe yarayacak mı?

Desmond ne zaman konu açsa biri gelip böyle bir yorum yapıyor o yüzden affınıza sığanarak özelde sizi genelde herkesi bir açıklamaya kavuşturayım.
Desmond maddesel etkinin devam ettiğini düşünmüyor. Bu olaydan çok etkilendi ve o yüzden psikolojik bir rahatsızlık içinde. Etkinin devam etmediğinin farkında yani.
Madde olayın çekirdeği ama şuanki sorunu tamamen yaşadığı psikolojik buhran.
Buradan sonrası sana Desmond, geçen bir konunda doktora gittiğinde ne olduğunu sorduklarında direkt maddeyi söylediğini, bu yüzden iletişim kuramadığınızı söylemiştin. Bence bu sefer tersinden başla.
Lsd ismini kenara bırak ve buraya yazdığın gibi açıkla doktora. Sende farkındasın maddenin şu an etkisinin geçtiğini. Sadece sana psikolojik olarak bir yıkım yaşattığını. O yüzden madde kısmını doktor ısrar etse de hislerini açıkladıktan sonra anlat. Birinin sebep birinin sonuç olması onlar illaki bağımlı hale getirmez çünkü. Belliki var olanı tetiklemiş.
Umarım en kısa zamanda iyi olursun.

tedaviye bu yüzden başlama kararı aldım daha kötü olmaktan korkuyorum. sizce gerçekten işe yarayacak mı?
Başlamak bitirmenin yarısıdır. Benim annem panik atağı yendi mesela. Hem de yıllar süren, bir gecede dört kere kalp ekosu çektirmek için acile gittiği tarz ağır seyreden bir hastalığı. Şu an esamesi okunmuyor eski günlerin,yirmi yıldır nüksetmedi.
Sen de kurtulabilirsin. Yeter ki inan,bunun kendi beyninin oyunu olduğuna

Maşallah ya. İlaçla mı yendi panik atağı?

Maşallah ya. İlaçla mı yendi panik atağı?
Yoo,bir süre psikolog desteği aldı. Az duzelmisken çok tehlikeli bir olaydan sans eseri kurtuldu. O olay korkularını yenmesini sağlamış (dediğine göre).
Hani, vadesi dolmadiysa gitmeyecegini net bir şekilde anlamış oldu:))
Ama psikolog desteği çok önemli. Boyle problem yaşayan bir tanıdığınız varsa lütfen yönlendirin

Bir şey soracağım bu maddenin vücuttan atılması tıbben ne kadar sürüyor. Bence ilacın etkisinde değilsiniz şu an ama başka rahatsızlıklarınız var.

Bu olayı yaşamadan önce psikolojik rahatsızlıklarınız oldu mu hiç?

Ben de bir fobimden aynı bu şekilde kurtuldum. Çok korktuğum olay başıma geldi ve hiçbir şey olmadı. O günden beri fobi derecesinde değil ki ben psikolog desteği almıştım konuyla ilgili, faydası olmamıştı.

Tam olarak benim panik atağım var. Ben de alacağım terapi. Psikolog tatilden dönsün hemen başlayacağım inşallah.

ben birdefasinda cok asik iken etrafimdaki hersey daha renkli daha canli gözüküyordu neon renklerinde nerdeyse beynin acilimlari iste..

bu arada asosyal olmaktan mi korkuyorsun ?

kendini bir süre geri cekebilirsin ve kendine ne iyi gelirse onu yapabilirsin. asosyal olmayi ne ile bagdastiriyorsun ki..

hem olsan da senin elinde. keyfin ister geri cekilirsin keyfin ister tekrar ortama karisir sosyallesebilirsin.
bunda kötü birsey yok canim. bunu yazarlar yapiyor ünlüler yapiyor vs.. olabilir yani.

insan ayrica yeni deneyimler yasar veya yeni bilgiler edinir ve eskisi gibi olamaz. bakis acisi degisir.
ben bircok psikolojik bilgiler edindikten sonra insanlara mesela istesem de kizamiyorum. bu durum gecsin, cok uzun sürdü, eskisi gibi olmak istiyorum desem sacma olmaz mi :)
kendi kendini korkutmaya calis. sevgide kal

Bunlar kesinlikle takıntı,madde kullanımını yıllarca devam ettiren insanlar var akıl sağlıkları madde etkisinde değilken gayet sağlam.Siz bir kullanımda neden delireceksiniz.Böyle diye diye delirteceksiniz kendinizi aşın artık şunu.Neden delireceksiniz ben vallahi anlamıyorum,madde=delirtmek mi.İlk kez sizden duyuyorum daha onceki konularda da şaşırmıştım

Psikologa git birde beyin doktoruna ne diyolar o bölüme beyin filmi çeker belki bisey çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…