Kafa Karışıklığı

Benim 2 kardesim kardesim ozel fen lisesini kazandilar tam bursla. Baska hicbir ek yardim almadan okudular kolejde. Biri ankara tip kazandi. Dereceyle falan degil ama rahatca kazandi, tek tercih yaparak. Digeri de onumuzdeki sene girecek insallah. O da tip istiyor ona da ek bir ders kurs aldirmayacagiz. Oyle bir talebi yoktu ikisinin de. Kendi kendine gayet iyi calisiyorlar. Yani sizin evladinizin perfirmansina bagli bu tur seyler. Kendi istegiyle takviye istiyorsa mutlaka okul-kolej disi ek bir ders aldirmak lazim.

Maşallah onlara ne güzel

Simd ki egitim sistemi hakkinda coj bilgim yok ama soyleyebilecegim birsey var ki cocuk aksam 20.30 da eve gelirse hangi ara dinlenecek hangi ara kendisi ders calisacak okullarda ne anlatrlarsa anlatsinlar vocuk kendisi de calismak zorunda, anladigim kadaryla sizin cocugunuz olayin bilincinde ne yaparsaniz yapin cocugun kendine calisacak zamani kalsin, iyi ozeller cok pahali dershane fazla zaman aliyor, mumkunse bir etut merkezi ve eksik derslerinden ozel ders daha mantikli gibi

Dershaneler özel okullarla aynı fiyatı istiyor
Nedeni ise artık rekabet edecek dershane kalmaması ve merdiven altı oluşları ödemeleri sordum nasıl taksit yapacağız kredi kartından taksitle çekermisiniz diye hayır asla denetleniriz senet düzenleyeceğiz her ay gelip senedinizi alacaksınız dedi.
Ankara da 8. sınıfa hazırlık için eğer iyi bir dershane olsun diyorsanız 12.500 ile Bismillah diyorlar 25.000 bile gördüm inanın.

Ayrımcı bir çocuk Adam için varsa yoksa Matematik diğer dersleri adam yerine koymuyor (o da onun için ders değil işlem yapmak hobi gibi)
Okul öğretmenleri de şikayetçi dersimizi lütfen dinliyor sınavlarda iyi ama derste varmı yokmu belli değil diyorlar her veli toplantısında fırça yiyorum hocalardan eve geliyorum fırça atmak için ağzımdan giriyor burnumdan çıkıyor ben ne diyecektim ya sana diyorum boşver kız takılma diyor :KK43:

Sıradan eğitim anlayışı diğer dersler için ona uymuyor olabilir.
Biraz farklı şekillerde ilgisini çekmeyi deneyin. Fen bilgisi dersleri için belgesel falan araştırabilirsiniz. Birebir ders gibi düşünmeyin. Örneğin Deniz canlıları ile ilgili izlediği bir belgeselde, tek hücrelilerden, alglerden bahseder. Rejenerasyon ile çoğalma, balıkların nasıl ürediği, denizdeki memeli canlılar vs.. hepsine bir kulak aşinalığı olursa kendi izlemek isteyebilir.
Yada uzay/gezegenler/dünyanın katmanları için bir uydu fırlatma izleyebilirsiniz.
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. Yaşadığınız yerde müzeleri bir değerlendirin. Dün tv de gördüm, ordu/Fatsa da matematik müzesini gösterdiler, çok etkileyici buldum :)
Yada Bursa’da bir teknoloji müzesi var, basit makinalar, çarklar, makaralar ile ilgili düzenekler gördüm diye hatırlıyorum.
İstanbul da da Rahmi Koç müzesinde olması gerekiyor, atölyeler düzenliyorlar.
Kısacası ders yerine öğrenme merakını arttırırsanız sevmediği şeyler seveceği hale gelir :)

Şu an yaz tatili, ne gibi planlarınız var bilmiyorum, araya böyle şeyler serpiştirin derim :)
Sosyal bilimler ile ilgili olan sorunumu ben henüz çözdüm. Sevmezdim, ilgilenmezdim. Ama meğer bana düzgün edebiyat anlatan olmamış. Yada tarihi sadece kurtuluş savaşının nedenleri/gibi maddelerle öğrenmeye çalışmışım. Hala alternatifler konusunda sıkıntılıyım. :)

Şöyle ki kolej olursa sabah 09:00-16:00 direk eve gelecek
Dershane olursa okula ek olacak
Okul saatlerimiz 08:30-15:50 servis eve değil dershaneye bırakacak 16:00-20:00 arası orada eğitime devam edecek 20:30 evde olacak :KK43:

Kolej ile görüştünüz mü

Oğlum özel okulda ilkokulda bile okul saati 8.30-17.00

8. sınıf için ekstra kurs var okulunda

O da saat 17.30 19.00 arası ve cumartesi 9-15 arası idi geçen dönem

Bir de naçizane tavsiyem bu aşamada vermeyin özele

Alıştığı okulu ortamı var bir de onun liseye gitmek için o sınavı kazanması lazım ama özel okulda çoğu zaten yine özellikle gideriz deyip yeterince motive olamıyor

Kurs eğitim ve teknik olarak daha uygun gibi maddi olarak da öyledir zira geçen sene 25.000 idi ve bu çok pahalı olmayan bir okul

Sıradan eğitim anlayışı diğer dersler için ona uymuyor olabilir.
Biraz farklı şekillerde ilgisini çekmeyi deneyin. Fen bilgisi dersleri için belgesel falan araştırabilirsiniz. Birebir ders gibi düşünmeyin. Örneğin Deniz canlıları ile ilgili izlediği bir belgeselde, tek hücrelilerden, alglerden bahseder. Rejenerasyon ile çoğalma, balıkların nasıl ürediği, denizdeki memeli canlılar vs.. hepsine bir kulak aşinalığı olursa kendi izlemek isteyebilir.
Yada uzay/gezegenler/dünyanın katmanları için bir uydu fırlatma izleyebilirsiniz.
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. Yaşadığınız yerde müzeleri bir değerlendirin. Dün tv de gördüm, ordu/Fatsa da matematik müzesini gösterdiler, çok etkileyici buldum :)
Yada Bursa’da bir teknoloji müzesi var, basit makinalar, çarklar, makaralar ile ilgili düzenekler gördüm diye hatırlıyorum.
İstanbul da da Rahmi Koç müzesinde olması gerekiyor, atölyeler düzenliyorlar.
Kısacası ders yerine öğrenme merakını arttırırsanız sevmediği şeyler seveceği hale gelir :)

Şu an yaz tatili, ne gibi planlarınız var bilmiyorum, araya böyle şeyler serpiştirin derim :)
Sosyal bilimler ile ilgili olan sorunumu ben henüz çözdüm. Sevmezdim, ilgilenmezdim. Ama meğer bana düzgün edebiyat anlatan olmamış. Yada tarihi sadece kurtuluş savaşının nedenleri/gibi maddelerle öğrenmeye çalışmışım. Hala alternatifler konusunda sıkıntılıyım. :)

Şu yazınızı gördükten sonra kızdım kendime. (ebeveynim ama bak nasıl eksiğim diye)
Ankaradayız bu arada.
Denizin tatil anlayışı Sudoku çözmek, Kütüphaneye gitmek (ama kitap ayrımı yapıyor) Sadece fizik kitapları okumak.
Bi de para biriktiriyor bu sene kabul etmediler yaşından dolayı
Seneye Ali Nesin'in Matematik köyüne gitmek için.

Kolej ile görüştünüz mü

Oğlum özel okulda ilkokulda bile okul saati 8.30-17.00

8. sınıf için ekstra kurs var okulunda

O da saat 17.30 19.00 arası ve cumartesi 9-15 arası idi geçen dönem

Bir de naçizane tavsiyem bu aşamada vermeyin özele

Alıştığı okulu ortamı var bir de onun liseye gitmek için o sınavı kazanması lazım ama özel okulda çoğu zaten yine özellikle gideriz deyip yeterince motive olamıyor

Kurs eğitim ve teknik olarak daha uygun gibi maddi olarak da öyledir zira geçen sene 25.000 idi ve bu çok pahalı olmayan bir okul

Evet bir çoğu ile görüştük Müfredat uygulamıyor dershane eğitimi ile yola çıkıyoruz 8.sınıflarda dediler,
Çok yoğun çalıştırıyoruz günlük 200 test vereceklermiş ev ödevi olarak.
Ben bir taneye yetmiyorum. Allah 2-3 çocuğu olana yardım etsin.

Merhabalar.
Aslinda benim de oglunuz yasinda kuzenim var ama kendisi kardesim gibidir her seyiyle manevi olarak ben ilgilenmeye calisir,planlarini ben yaparim.
Ekstra olarak gidilen dershanelerin cocuga kulfet geldigini soyleyebilirim. Bir zamandan sonra sevmekten uzaklastirip sogutuyor.
Ekstralarin cikmayacagi konusunda anlasirsaniz kolejde gorulen egitimden yanayim cocuklar bu mantikla senelerini geciriyor.
Ben de universite ogrencisiyim bu sene bitecek insallah. Hukuk okuyorum. Bir vakif altinda ders verdigim iki ogrencim vardi tamamen gonulluk esasina dayali. Ve bir kez olsun ne onlari aksattim ne derslerini ektim ustelik sosyal yonu kuvvetli gezmeyi seven biriyim. Demek istedigim ogrencisini bulursaniz sorumluluk sahibi cok fazla genc var yaslar arasinda yakinlik oldugundan cocuklar bu durumdan da fazlasiyla hosnut kaliyor. Arastirin diye tavsiyede bulanabilirim kolay gelsin. Insallah cocugunuz hedeflerine ulasir.

Merhaba Arkadaşlar, ''Konuyu Eğitimden buraya taşıdım''
Allah dert vermesin benim ki pek dert değil ama tek başıma karar almaktan çok sıkıldım (Hep yalnızdım bu konu da) sizi de alet etmek istedim durumuma :KK48:

13 yaşında bir erkek çocuk annesiyim (aynı zamanda babayım şimdi bir çoğunuz haklı olarak babasıyla almanız gereken bir karar diyeceksiniz lakin babası oğlunu en son benim teşviklerimle 6 yaşında gördü o yüzden mümkün değil)

Oğlum Ankara da dereceleri olan iyi bir Devlet okulunda okuyor. Allah razı olsun hayırlı bir evlat, Sorumluluklarını bilir ne ders çalış derim ne odanı topla derim dersleri de son derece iyidir.
Neyse; yeni eğitim döneminde 8. sınıf olacak geçen sene 8.sınıfta dershane etüt gibi bir ek ders ihtiyacı olur mu ne dersin dediğimde hayır anne gerek yok ben hallederim demişti (LGS için Fen Lisesi istiyor)
Dün akşam biraz konuşalım dedi ve -eğer durumumuz müsaitse ben 8.sınıfta destek istiyorum dedi. (sanırım yapılan LGS sorularını gözden geçirdi) Bende -tabi ki dedim. (bi de bana sorun fiyatlardan sonra)
Araştırdım Kolejler ve dershaneler aynı fiyat kolej de sabah 09:00-16:00 arası saatler, (08:30-15:50 normal okul) Dershane de 16:00-20:00 (haftaiçi hergün-haftasonu 09:00-14:00 arası)
*Kolej mantıklı ek ödemeleri fazla süprizlerle doluymuş (tecrübe eden arkadaşlarımın söylemleri bilmiyorum)
*Dershane saatleri çok uzun yazık diyorum 20:30 eve gelecek yemek yiyecek test çözecek ve en erken 23:00 de yatacak. Sabah 07:00 de uyanacak.
*Özel hoca; Oturduğumuz muhite Üniversiteler yakın bol bol öğrenci var etrafımızda lakin bende Üniversite öğrencisi oldum hep bir planlarımız olurdu arkadaşlarla hiç bir şey olmazsa sınavımız olurdu. Öğrenci hayatına güvenmeli miyim?

Dediğim gibi dert değil ama çıkamadım işin içinden bu sorunu yaşayıp da sağlıklı çözüm bulup fikir verecek arkadaşlar var mı aranızda :KK54:
Ozel okullara devlet teşvik veriyor canim.basvuru yapin.fiyat baya dusuyor ozaman

Demek istedigim ogrencisini bulursaniz sorumluluk sahibi cok fazla genc var yaslar arasinda yakinlik oldugundan cocuklar bu durumdan da fazlasiyla hosnut kaliyor. Arastirin diye tavsiyede bulanabilirim kolay gelsin. Insallah cocugunuz hedeflerine ulasir.

İşte bu genç kuşak konusuna bende sizin gibi baktım.
Oğlumun etrafında pek erkek yok yani kendinden yaşça büyük erkek diyelim.
Yoksa sosyal bir çocuk arkadaşlıkları var ama bazen ukalalık ediyor yani seviyemde değil gibi bir tabir kullandı geçen gün fırçasını yedi ve resmen küçük düşürücü şeyler söyledim haddini bildirdim umarım bir daha O terbiyesizliği yapmaz.
Benim hep hayalim yani ilkokul zamanlarındaki hayalim diyeyim.
Bir üniversite öğrencisi abi buluruz keyifle ders çalışırlar sıradan şeylerden de bahsederler.
Aile gibi oluruz ona da abla olurum yani oğlumun hayat koçu gibi hayal etmiştim.
Ama işte herkes sizin gibi sorumluluk sahibi değil (olanlarda var tabi)
Umarım o sorumluluğa sahip biri çıkar karşımıza

Devlet okullarında hafta sonu kursları var. İyi de bir devlet okulu demişsiniz sanırım kursları da iyidir çünkü okullar da kendi reklamı için çabalıyor emek veriyor hemde ücretsiz ayrıca ihtiyaç olur ise eksik hissettiği dersler için etüt merkezine gönderirsiniz. Oğlunuza şimdiden başarılar!!!

Ozel okullara devlet teşvik veriyor canim.basvuru yapin.fiyat baya dusuyor ozaman

Evet duymuştum onu fakat sanırım teşvik alabilecek öncelikler listesi varmış
Kolej öyle söylemişti.
Kolej öncelik 2000 altı kazananlar demişti 2000 altında kazanan garibim nasıl veriyor koleje o da ayrı bir soru işareti.

Devlet okullarında hafta sonu kursları var. İyi de bir devlet okulu demişsiniz sanırım kursları da iyidir çünkü okullar da kendi reklamı için çabalıyor emek veriyor hemde ücretsiz ayrıca ihtiyaç olur ise eksik hissettiği dersler için etüt merkezine gönderirsiniz. Oğlunuza şimdiden başarılar!!!

Evet var geçen dönem 7.sınıfta gitti oğlum ama sağolsun öğretmenlerimizin hep işi çıkıyordu, acaba 7. sınıf diyemi önemsemiyorlardı sizce 8.sınıfta daha dikkatli olur mu hocalar ?

Evet var geçen dönem 7.sınıfta gitti oğlum ama sağolsun öğretmenlerimizin hep işi çıkıyordu, acaba 7. sınıf diyemi önemsemiyorlardı sizce 8.sınıfta daha dikkatli olur mu hocalar ?
Kesinlikle 8. Sınıf daha planlı programlı olur, biz geçen dönem 8. Sınıf öğretmenlerini hamile olmayanlardan ve küçük çocuğu olmayanlardan seçtik yani biz öğretmneler böyle istedik çocuklar için herhangi bir maduriyet olmaması için

Kesinlikle 8. Sınıf daha planlı programlı olur, biz geçen dönem 8. Sınıf öğretmenlerini hamile olmayanlardan ve küçük çocuğu olmayanlardan seçtik yani biz öğretmneler böyle istedik çocuklar için herhangi bir maduriyet olmaması için

Harikasınız gerçekten :KK52: bugün aldığım en güzel haberlerden biri :KK71:

Evet duymuştum onu fakat sanırım teşvik alabilecek öncelikler listesi varmış
Kolej öyle söylemişti.
Kolej öncelik 2000 altı kazananlar demişti 2000 altında kazanan garibim nasıl veriyor koleje o da ayrı bir soru işareti.
Benim kuzenlerim aliyor okadar limit olacagini sanmiyorum.kisi basina dusen yillik gelire bakiliyir diye biliyorum ben.sizde 2 kisisinz anladigim kadariyla.internette vardir buyuk ihtimalle sartlari

Şu yazınızı gördükten sonra kızdım kendime. (ebeveynim ama bak nasıl eksiğim diye)
Ankaradayız bu arada.
Denizin tatil anlayışı Sudoku çözmek, Kütüphaneye gitmek (ama kitap ayrımı yapıyor) Sadece fizik kitapları okumak.
Bi de para biriktiriyor bu sene kabul etmediler yaşından dolayı
Seneye Ali Nesin'in Matematik köyüne gitmek için.

Estağfirullah eksiklik degil bu. Belki bunların hiç biri çocuğunuza uymayacak.
Bunlar benim kendimde yaptıklarım, şimdi de çocuğumda yapıyorum, işe yarar geldi gözüme.
Ben de sadece matematik severdim. Sınavlara hazırlanırken günde 300 soru çözüyorsam 250 si matematik olurdu.
Diğer derslerim de iyiydi ama idare edecek kadar...
sonra yıllar geçti, belgesel izlemeye başladıkça ilgimi çekti her şey.
Uçak kazaları belgeselleri ile başlamıştım, oradan aerodinamiğe merak saldım vs..
şimdi oğlum 3 yaşında. Sualtı ve deniz canlılarına çok meraklı.
Yaşı büyüdükçe eminim alg nedir? Deniz altında canlılık nasıl başladı vs merak edecek... oradan tek hücrelileri konuşuruz diye genişletiyorum aklımda..

Bir de uzay merakımız var.
Güneş sistemi ile ilgili yabancı bir kaç çizgi film izleyip maketlerini yaptık. Gezegenlerin güneşe yakınlık sırasını, hangisi en büyük/küçük, hangisinin uyduları var biliyor.
Ama ben sorumluluklarını paylaştığım 2 çocuk ve çalışmayan bir anneyim su an. Vakit anlamında bu yüzden kısıtlı değilim. İmkanlarınıza ve çocuğunuza uygun pek çok şey bulursunuz.
Kimisi çocuk sınava kilitlensin ister, bunları boş görür.
Ben pek bu kafada değilim. Çocuk öğrenmeyi merak ettiği için isterse daha kalıcı olur gibi geliyor. Ama çok yolun başındayım.
1 ve 3 yaş henüz.. o yüzden kendi öğrenciliğimde ve kendi hayatımda anladığım şekli ile yazıyorum :)

Estağfirullah eksiklik degil bu. Belki bunların hiç biri çocuğunuza uymayacak.
Bunlar benim kendimde yaptıklarım, şimdi de çocuğumda yapıyorum, işe yarar geldi gözüme.
Ben de sadece matematik severdim. Sınavlara hazırlanırken günde 300 soru çözüyorsam 250 si matematik olurdu.
Diğer derslerim de iyiydi ama idare edecek kadar...
sonra yıllar geçti, belgesel izlemeye başladıkça ilgimi çekti her şey.
Uçak kazaları belgeselleri ile başlamıştım, oradan aerodinamiğe merak saldım vs..
şimdi oğlum 3 yaşında. Sualtı ve deniz canlılarına çok meraklı.
Yaşı büyüdükçe eminim alg nedir? Deniz altında canlılık nasıl başladı vs merak edecek... oradan tek hücrelileri konuşuruz diye genişletiyorum aklımda..

Bir de uzay merakımız var.
Güneş sistemi ile ilgili yabancı bir kaç çizgi film izleyip maketlerini yaptık. Gezegenlerin güneşe yakınlık sırasını, hangisi en büyük/küçük, hangisinin uyduları var biliyor.
Ama ben sorumluluklarını paylaştığım 2 çocuk ve çalışmayan bir anneyim su an. Vakit anlamında bu yüzden kısıtlı değilim. İmkanlarınıza ve çocuğunuza uygun pek çok şey bulursunuz.
Kimisi çocuk sınava kilitlensin ister, bunları boş görür.
Ben pek bu kafada değilim. Çocuk öğrenmeyi merak ettiği için isterse daha kalıcı olur gibi geliyor. Ama çok yolun başındayım.
1 ve 3 yaş henüz.. o yüzden kendi öğrenciliğimde ve kendi hayatımda anladığım şekli ile yazıyorum :)

Ne güzel bilinçli bir annesiniz.
Ben maalesef epey eksik bir anneyim, ama oğlum sağolsun hiç şikayet etmedi (enazından yüzüme vurmadı)
O araştırır şurası der ben peşine düşer giderim.
Umarım sizde çok güzel karşılığını alırsınız eğitim hayatında.
Allah sağlıklı uzun bir ömür versin inşallah her ikisinede

Ne güzel bilinçli bir annesiniz.
Ben maalesef epey eksik bir anneyim, ama oğlum sağolsun hiç şikayet etmedi (enazından yüzüme vurmadı)
O araştırır şurası der ben peşine düşer giderim.
Umarım sizde çok güzel karşılığını alırsınız eğitim hayatında.
Allah sağlıklı uzun bir ömür versin inşallah her ikisinede

Siz hem anne hem babasının. Fazla fazla herşeyisiniz Deniz’in :)
Hayat şartları ve beklentiler şekillendiriyor. Herkesin doğrusu doğru o yüzden.
Ben bu anlamda yanılırsam, kaybedecek bir şeyim Yok. Çocuklarımdan akademik anlamda bir beklentim Yok.
Eşim fen lisesi mezunu, ardından iyi bir üniversite okumuş, yurtdışı masterlı yüksek mühendis, şu an çiftlik kurmaya çalışıyor :) o plaza insanı olamadı, uymadı.
Şu durumda kararımız, ilgi alanlarını olabildiğince geniş tutup, zamanla şekillenmesini beklemek. Bunun da ölçüsünü ayarlama konusunda sık sık konuşuyoruz, maymun iştahlılık yapıp çocuğu çok dağıtmaya da gerek Yok diye.
Bakalım. Hepimiz onlar için en iyisini istiyoruz :) öyle de olacak :) sevgiler.

Siz hem anne hem babasının. Fazla fazla herşeyisiniz Deniz’in :)
Hayat şartları ve beklentiler şekillendiriyor. Herkesin doğrusu doğru o yüzden.
Ben bu anlamda yanılırsam, kaybedecek bir şeyim Yok. Çocuklarımdan akademik anlamda bir beklentim Yok.
Eşim fen lisesi mezunu, ardından iyi bir üniversite okumuş, yurtdışı masterlı yüksek mühendis, şu an çiftlik kurmaya çalışıyor :) o plaza insanı olamadı, uymadı.
Şu durumda kararımız, ilgi alanlarını olabildiğince geniş tutup, zamanla şekillenmesini beklemek. Bunun da ölçüsünü ayarlama konusunda sık sık konuşuyoruz, maymun iştahlılık yapıp çocuğu çok dağıtmaya da gerek Yok diye.
Bakalım. Hepimiz onlar için en iyisini istiyoruz :) öyle de olacak :) sevgiler.

Ne güzel bende aslında beyaz yaka personeli değilim yani bedenen öyleyim ama ruhen değilim
Eşiniz umarım hallerine ulaşır. Ve mutlu olur çünkü insan sevdiği işi yapıyorsa mutludur.
Bende emekli olunca 1 dönüm yer alıp üzerine bir konteyner koyup orada yaşamayı planlıyorum domates biber hayatı ama bu hayalim için Deniz efendinin eline ekmek almasını bekleyeceğim sanırım, çünkü kendisine göre değil benim hayallerim hatta öyle ki piknik desem çimlerde çıplak ayak gezmemi söylemeyeceksen gidelim diyen itici bir adam.
Bende O yüzden saygı duyuyorum
Nasıl mutluysak öyle yaşamalıyız
Evladınız bile olsa bir yere kadar dahiliz hayatlarına
Umarım istediği okulu kazanır ve hayallerini Yaşar. Tüm çocuklar hayal ettiği dünyayı yaşasın
Bu hayatta ne olursa olsunlar ama önce vicdanlı ve gönlünde allah korkusu olan iyi insanlar olsunlar Sevgiler ❤️

Back
X