Kafa Karışıklığı

Benim de oğlum kolejde ben bu sorunu özel dersle çözdüm diye düşünüyorum. Bu yıl 8. Sınıf olacak yine özel ders düşünüyorum.
Sizin de devlet okulunuz iyiymiş Eksik kaldığı dersleri özel aldirirsaniz daha sağlıklı. Özel dersler için okulunda ki hocalarından destek alabilirsiniz.

Bu arada profil fotoğrafınız çok guzel:KK9:En Büyük TÜRKİYE

Allah emeklerini zayi etmesin umarım istedikleri gibi olur
Teşekkürler oğlumun isim babası bizim için mühim insan :KK200:

Kolejede verseniz maalesef tekrar evde test çözmek zorunda .Sistem çok zor. Devlet okulun da isterse okul 1. olsun çocuklar sınavda afallayabiliyorlar. Bu seneki sınavın özellikle matematik soruları çok zordu.Madem ki fen lisesi istiyor. Belki aynı okulda devam edip ayrıca bir matematik hocasından özel ders alabilirsiniz. Diğer bir secenek gerçekten iyi bir kolej olmalı. Mantar gibi bitenlerden değil. Sonuçta kolej de olsa aynı müfretadı görecek. Ama daha az sayı ve daha çok ilgi. Dediğim gibi mahalle arası bir kolej olmamalı.

Türkiyenin eğitim sistemi böyle . Benim oğlum da bu hafta üniversite sınavına girecek. Hep bir yarış içindeler. Çocukluk ve gençliklerini yaşayamadan sınav stresi içinde boğuluyorlar. Çalışan kazanır ümidi ile tüm çocuklarımıza başarılar dilerim

Bildiğim tek şey ve oğluma söylediğim bir söz '' İnşallah sevdiğin işi yaparsın. Ancak ne olacaksan en iyisi olmaya bak. ''

Hayırlıs neyse o olsun
Allah emeklerini zayi etmesin umarım istedikleri gibi olur
Teşekkürler oğlumun isim babası bizim için mühim insan :KK200:
Amin..Kesinlikle emeklerinin karşılığını alsinlar

Bence etüt merkezine gönderin. Madem başarılı bir öğrenci etüt merkezlerinde öğrenciler daha sınav odaklı oluyor. Evet kimse çocukların, gençlerin at yarışı olmasını istemiyor ama maalesef sistem bunu gerektiriyor. Belki çok yorulacak ama emek olmadan yemek olmuyor. Kolejlerde herkesin sınav kaygısı olmadığını unutmayın. Etüt merkezleri daha homojen gruplardan oluşuyor. Ben olsam koleji tercih etmezdim. Başarılar :)))

Hayır bundan 12 yıl önce mahkeme kapısından çıkarken ettiği yemini gerçekten tuttu. (hiç bir yeminini tutmadı bunu tuttu)
''Kadın sen beni boşadın ya bende evladına babalık yaparsam ......'' dedi ve dediğini yaptı.
Dilerim ki Deniz çok iyi yerlere gelsin ve babasının karşısına çıksın ama yüzüne hiç bakmasın. .

Hayır bundan 12 yıl önce mahkeme kapısından çıkarken ettiği yemini gerçekten tuttu. (hiç bir yeminini tutmadı bunu tuttu)
''Kadın sen beni boşadın ya bende evladına babalık yaparsam ......'' dedi ve dediğini yaptı.

icra ile filan bişeyler alamaz mısınız? öyle de zor olur gerçi. inanın bilemedim ya üzücü tabi.

Merhaba Arkadaşlar, ''Konuyu Eğitimden buraya taşıdım''
Allah dert vermesin benim ki pek dert değil ama tek başıma karar almaktan çok sıkıldım (Hep yalnızdım bu konu da) sizi de alet etmek istedim durumuma :KK48:

13 yaşında bir erkek çocuk annesiyim (aynı zamanda babayım şimdi bir çoğunuz haklı olarak babasıyla almanız gereken bir karar diyeceksiniz lakin babası oğlunu en son benim teşviklerimle 6 yaşında gördü o yüzden mümkün değil)

Oğlum Ankara da dereceleri olan iyi bir Devlet okulunda okuyor. Allah razı olsun hayırlı bir evlat, Sorumluluklarını bilir ne ders çalış derim ne odanı topla derim dersleri de son derece iyidir.
Neyse; yeni eğitim döneminde 8. sınıf olacak geçen sene 8.sınıfta dershane etüt gibi bir ek ders ihtiyacı olur mu ne dersin dediğimde hayır anne gerek yok ben hallederim demişti (LGS için Fen Lisesi istiyor)
Dün akşam biraz konuşalım dedi ve -eğer durumumuz müsaitse ben 8.sınıfta destek istiyorum dedi. (sanırım yapılan LGS sorularını gözden geçirdi) Bende -tabi ki dedim. (bi de bana sorun fiyatlardan sonra)
Araştırdım Kolejler ve dershaneler aynı fiyat kolej de sabah 09:00-16:00 arası saatler, (08:30-15:50 normal okul) Dershane de 16:00-20:00 (haftaiçi hergün-haftasonu 09:00-14:00 arası)
*Kolej mantıklı ek ödemeleri fazla süprizlerle doluymuş (tecrübe eden arkadaşlarımın söylemleri bilmiyorum)
*Dershane saatleri çok uzun yazık diyorum 20:30 eve gelecek yemek yiyecek test çözecek ve en erken 23:00 de yatacak. Sabah 07:00 de uyanacak.
*Özel hoca; Oturduğumuz muhite Üniversiteler yakın bol bol öğrenci var etrafımızda lakin bende Üniversite öğrencisi oldum hep bir planlarımız olurdu arkadaşlarla hiç bir şey olmazsa sınavımız olurdu. Öğrenci hayatına güvenmeli miyim?

Dediğim gibi dert değil ama çıkamadım işin içinden bu sorunu yaşayıp da sağlıklı çözüm bulup fikir verecek arkadaşlar var mı aranızda :KK54:
Ben bir öğretmen olarak sorunuzu yanıtlayim.İki kızım var Maddi olarak durumumuz oldukça müsait olmasına rağmen kızım devlet okuluna gidiyor.Asla onu kolej ya da farklı eğitim kurumlarına göndermeyi düşünmedim. Bir çok arkadaşım var kolejde çalışan. Ayrİça çalışma prensibini yakinen tanıdığım meşhur okullar var isim vermek yasak olduğu için veremiyorum. Çoğu öğrenciye müşteri olarak bakar.Çocuğunuzun seviyesi anladığım kadarıyla yüksek. İyi bir oka yazdırmak isterseniz size en az aylık 3000 lira.yemek servis ve ekstra ücretler hariçtir bu fiyata. Ayrıca son sene çocuğun ortamını değiştirmeyin.Bu onu olumsuz yönde etkiler.Bunun yerine bu fiyatın yarısına istediğiniz özel dersi aldırıp ek kaynaklar sunarsiniz.Üstelik sadece zorlandığı ders ve konudan aldirirsiniz.

Bence etüt merkezine gönderin. Madem başarılı bir öğrenci etüt merkezlerinde öğrenciler daha sınav odaklı oluyor. Evet kimse çocukların, gençlerin at yarışı olmasını istemiyor ama maalesef sistem bunu gerektiriyor. Belki çok yorulacak ama emek olmadan yemek olmuyor. Kolejlerde herkesin sınav kaygısı olmadığını unutmayın. Etüt merkezleri daha homojen gruplardan oluşuyor. Ben olsam koleji tercih etmezdim. Başarılar :)))

Teşekkürler..

Evet çok mantıklı bir yaklaşım oldu bu (ben ev ödevlerini filan hiç düşünmemiştim tamamen çıkmış aklımdan)
araştırıyorum araştırdıkça da fiyatlara yetişemiyorum. İsim yapan kolejlere yaklaşamıyorum 40bin den açıyorlar ağzını
Kredi çekeyim desem oğlan ortaokulu bitirecek, liseyi bitirecek, Üniversite de kredi ödemesi biter inşallah, arabayı satayım desem çalışıyorum ben dolmuşa otobüse binerim anamdan arabayla doğmadım ama, Denizi okula götürüp getiricem vs.....
Devlet okulunda sekizinci sınıf çocuklar ödev konusunda zorlanmaz hatta çoğu zaman eve ödev verilmez zaten(okulunuzu en iyi siz bilirsiniz yine de benim okulum bu şekilde yapıyor) anca test teknikleri gelişsin diye soru sayısı verilir haftalık ki bunu koleje gitsede yapacak evde kendi başına hazırlansada

Bir çocuğumuz olursa
Adı DENIZ olmalı,
İster kız ister erkek
Farketmez hiç biri
Fakat bakışları farketmeli
Güneş gibi olmalı
Aydınlatmalı her tarafı
Her bir yandan bir bir
Bir çocuğumuz olursa adı DENIZ olmalı

icra ile filan bişeyler alamaz mısınız? öyle de zor olur gerçi. inanın bilemedim ya üzücü tabi.

İstesem tabi ki alırım hatta geçen yaz epey düşündüm Nafaka davası açsam mı diye,
Ama değer mi kızım dedim kendi kendime öyle düşündüğümle kaldım.
Deniz babayı ister mi hayatında dedim, Aldım karşıma sordum bak oğlum Ev aldım kredisini ödeyeceğim diye yeri geldi senden kestim, Yeri geldi evimize aldığımız kıymadan kestim, ama eğitim farklı bundan kesemeyiz benim sana bırakacaklarım sınırlı bugün ölsem bir evin bir araban olur ama hazıra dağ dayanmaz benim sana verebileceğim miras eğitim bundan kesemeyiz babana nafaka davası açarsam seni görmek isteyecektir, tanışmak isteyecektir bunlara hazırmısın yapabilirmisin hayatında ciddi bir değişim olacak bu sonuçta ebeveyn yeni arkadaş değil istediğinde hayatından çıkaramazsın. Hayır dedi babayla yapabileceği bir çok aktiviteden söz ettim. Adamı neredeyse melek yaptım. Nuh dedi Peygamber demedi.

Ben bir öğretmen olarak sorunuzu yanıtlayim.İki kızım var Maddi olarak durumumuz oldukça müsait olmasına rağmen kızım devlet okuluna gidiyor.Asla onu kolej ya da farklı eğitim kurumlarına göndermeyi düşünmedim. Bir çok arkadaşım var kolejde çalışan. Ayrİça çalışma prensibini yakinen tanıdığım meşhur okullar var isim vermek yasak olduğu için veremiyorum. Çoğu öğrenciye müşteri olarak bakar.Çocuğunuzun seviyesi anladığım kadarıyla yüksek. İyi bir oka yazdırmak isterseniz size en az aylık 3000 lira.yemek servis ve ekstra ücretler hariçtir bu fiyata. Ayrıca son sene çocuğun ortamını değiştirmeyin.Bu onu olumsuz yönde etkiler.Bunun yerine bu fiyatın yarısına istediğiniz özel dersi aldırıp ek kaynaklar sunarsiniz.Üstelik sadece zorlandığı ders ve konudan aldirirsiniz.

Çok teşekkür ederim hocam gerçekten :KK52:

İstesem tabi ki alırım hatta geçen yaz epey düşündüm Nafaka davası açsam mı diye,
Ama değer mi kızım dedim kendi kendime öyle düşündüğümle kaldım.
Deniz babayı ister mi hayatında dedim, Aldım karşıma sordum bak oğlum Ev aldım kredisini ödeyeceğim diye yeri geldi senden kestim, Yeri geldi evimize aldığımız kıymadan kestim, ama eğitim farklı bundan kesemeyiz benim sana bırakacaklarım sınırlı bugün ölsem bir evin bir araban olur ama hazıra dağ dayanmaz benim sana verebileceğim miras eğitim bundan kesemeyiz babana nafaka davası açarsam seni görmek isteyecektir, tanışmak isteyecektir bunlara hazırmısın yapabilirmisin hayatında ciddi bir değişim olacak bu sonuçta ebeveyn yeni arkadaş değil istediğinde hayatından çıkaramazsın. Hayır dedi babayla yapabileceği bir çok aktiviteden söz ettim. Adamı neredeyse melek yaptım. Nuh dedi Peygamber demedi.

belki adam yine görüşmek istemezdi. kesin değil ki. siz parayı zorla alıyosunuz sonuçta. görüşmek farklı bi durum.

Devlet okulunda sekizinci sınıf çocuklar ödev konusunda zorlanmaz hatta çoğu zaman eve ödev verilmez zaten(okulunuzu en iyi siz bilirsiniz yine de benim okulum bu şekilde yapıyor) anca test teknikleri gelişsin diye soru sayısı verilir haftalık ki bunu koleje gitsede yapacak evde kendi başına hazırlansada

Ben 8.sınıf velileri ile görüşmedim bilmiyordum umarım bizde de öyledir.

belki adam yine görüşmek istemezdi. kesin değil ki. siz parayı zorla alıyosunuz sonuçta. görüşmek farklı bi durum.

Hayatımıza girmek isteyecektir mutlaka öyle efendi uslu durmayacaktır.
Hatta ve hatta tekrar evlenelimle gelecektir.Hadi onu ekarte ederim ama deniz işte orada takılıyorum. :(

Simd ki egitim sistemi hakkinda coj bilgim yok ama soyleyebilecegim birsey var ki cocuk aksam 20.30 da eve gelirse hangi ara dinlenecek hangi ara kendisi ders calisacak okullarda ne anlatrlarsa anlatsinlar vocuk kendisi de calismak zorunda, anladigim kadaryla sizin cocugunuz olayin bilincinde ne yaparsaniz yapin cocugun kendine calisacak zamani kalsin, iyi ozeller cok pahali dershane fazla zaman aliyor, mumkunse bir etut merkezi ve eksik derslerinden ozel ders daha mantikli gibi

Kolej ek eğitim yerine geçmez.
Orada da müfredat işlenir, biraz daha hocalar fazla ilgili olabilir(?)
Kolejdeki öğrenci profilini de düşünürseniz geneli hem kolej hem dershane olduğundan öğretmenler de ona göre davranıyor maalesef.

E bir de çocukların durumu var... son sene böyle bir değişiklik bana çok akıllıca gelmedi.

Okul+ek ders derim.
Dershane olmak zorunda degil, özel öğretmen düşünebilirsiniz öğrenci yerine. Kuzenim geçen yıl öyle bir çözüm buldu oğlu için.
Haftada 4 gün 2-3 saat öğretmen geliyordu.
Kolejle kafa kafaya gelir böyle bir çözüm diye düşünüyorum...
Yada etüt merkezlerini değerlendirin. Eğer sorumluluk bilinci yüksek bir çocuksa zaten her şekilde başarılı olur :)

Benim 2 kardesim kardesim ozel fen lisesini kazandilar tam bursla. Baska hicbir ek yardim almadan okudular kolejde. Biri ankara tip kazandi. Dereceyle falan degil ama rahatca kazandi, tek tercih yaparak. Digeri de onumuzdeki sene girecek insallah. O da tip istiyor ona da ek bir ders kurs aldirmayacagiz. Oyle bir talebi yoktu ikisinin de. Kendi kendine gayet iyi calisiyorlar. Yani sizin evladinizin perfirmansina bagli bu tur seyler. Kendi istegiyle takviye istiyorsa mutlaka okul-kolej disi ek bir ders aldirmak lazim.

Kolej ek eğitim yerine geçmez.
Orada da müfredat işlenir, biraz daha hocalar fazla ilgili olabilir(?)
Kolejdeki öğrenci profilini de düşünürseniz geneli hem kolej hem dershane olduğundan öğretmenler de ona göre davranıyor maalesef.

E bir de çocukların durumu var... son sene böyle bir değişiklik bana çok akıllıca gelmedi.

Okul+ek ders derim.
Dershane olmak zorunda degil, özel öğretmen düşünebilirsiniz öğrenci yerine. Kuzenim geçen yıl öyle bir çözüm buldu oğlu için.
Haftada 4 gün 2-3 saat öğretmen geliyordu.
Kolejle kafa kafaya gelir böyle bir çözüm diye düşünüyorum...
Yada etüt merkezlerini değerlendirin. Eğer sorumluluk bilinci yüksek bir çocuksa zaten her şekilde başarılı olur :)

Ayrımcı bir çocuk Adam için varsa yoksa Matematik diğer dersleri adam yerine koymuyor (o da onun için ders değil işlem yapmak hobi gibi)
Okul öğretmenleri de şikayetçi dersimizi lütfen dinliyor sınavlarda iyi ama derste varmı yokmu belli değil diyorlar her veli toplantısında fırça yiyorum hocalardan eve geliyorum fırça atmak için ağzımdan giriyor burnumdan çıkıyor ben ne diyecektim ya sana diyorum boşver kız takılma diyor :(

Back
X