Kafa Karışıklığı

UnknownMs

Denizim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
1.748
6.838
158
44
Ankara
Merhaba Arkadaşlar, ''Konuyu Eğitimden buraya taşıdım''
Allah dert vermesin benim ki pek dert değil ama tek başıma karar almaktan çok sıkıldım (Hep yalnızdım bu konu da) sizi de alet etmek istedim durumuma :KK48:

13 yaşında bir erkek çocuk annesiyim (aynı zamanda babayım şimdi bir çoğunuz haklı olarak babasıyla almanız gereken bir karar diyeceksiniz lakin babası oğlunu en son benim teşviklerimle 6 yaşında gördü o yüzden mümkün değil)

Oğlum Ankara da dereceleri olan iyi bir Devlet okulunda okuyor. Allah razı olsun hayırlı bir evlat, Sorumluluklarını bilir ne ders çalış derim ne odanı topla derim dersleri de son derece iyidir.
Neyse; yeni eğitim döneminde 8. sınıf olacak geçen sene 8.sınıfta dershane etüt gibi bir ek ders ihtiyacı olur mu ne dersin dediğimde hayır anne gerek yok ben hallederim demişti (LGS için Fen Lisesi istiyor)
Dün akşam biraz konuşalım dedi ve -eğer durumumuz müsaitse ben 8.sınıfta destek istiyorum dedi. (sanırım yapılan LGS sorularını gözden geçirdi) Bende -tabi ki dedim. (bi de bana sorun fiyatlardan sonra)
Araştırdım Kolejler ve dershaneler aynı fiyat kolej de sabah 09:00-16:00 arası saatler, (08:30-15:50 normal okul) Dershane de 16:00-20:00 (haftaiçi hergün-haftasonu 09:00-14:00 arası)
*Kolej mantıklı ek ödemeleri fazla süprizlerle doluymuş (tecrübe eden arkadaşlarımın söylemleri bilmiyorum)
*Dershane saatleri çok uzun yazık diyorum 20:30 eve gelecek yemek yiyecek test çözecek ve en erken 23:00 de yatacak. Sabah 07:00 de uyanacak.
*Özel hoca; Oturduğumuz muhite Üniversiteler yakın bol bol öğrenci var etrafımızda lakin bende Üniversite öğrencisi oldum hep bir planlarımız olurdu arkadaşlarla hiç bir şey olmazsa sınavımız olurdu. Öğrenci hayatına güvenmeli miyim?

Dediğim gibi dert değil ama çıkamadım işin içinden bu sorunu yaşayıp da sağlıklı çözüm bulup fikir verecek arkadaşlar var mı aranızda :KK54:

Ben de bir Deniz annesiyim :)
Kolej diyorum ben, ek ödeme sürprizlerini baştan konuşun böyle böyle şeyler duydum lütfen ödemeleri senetlere taksitlere bağlayalım bana ekstralarla gelmeyin diyin, bu işler artık kime kaktırırsam mantığıyla yürüyor

kolej ve dersane okula ek mi yoksa onların yerine mi? saatleri tam olarak anlayamadım.

özel hoca olmasın ama çünkü her ders için ayrı hoca tutamazsınız nihayetinde.

bizim zamanımızda okul ayrı dersane ayrıydı, şimdi kolej dersane görevi mi görüyo ne oldu hiç anlamıyorum yeni sistemi

Ben de bir Deniz annesiyim :)
Kolej diyorum ben, ek ödeme sürprizlerini baştan konuşun böyle böyle şeyler duydum lütfen ödemeleri senetlere taksitlere bağlayalım bana ekstralarla gelmeyin diyin, bu işler artık kime kaktırırsam mantığıyla yürüyor

Yaşasın DenizAnaları diyorum :)

Eğer devlet okulundan memnunsanız etüt merkezi diyorum çünkü çocuğun ek desteğe ihtiyacı var kolej tamam belki olabilir ama orasıda okul nihayetinde zaten bu çoçuğun gittiği bir okulu var. Bence etüt merkezi onun eksiklerini kapatması için yeterlidir. Kurslara da kalsın okulunda onunda faydasını görür

kolej ve dersane okula ek mi yoksa onların yerine mi? saatleri tam olarak anlayamadım.

özel hoca olmasın ama çünkü her ders için ayrı hoca tutamazsınız nihayetinde.

bizim zamanımızda okul ayrı dersane ayrıydı, şimdi kolej dersane görevi mi görüyo ne oldu hiç anlamıyorum yeni sistemi

Şöyle ki kolej olursa sabah 09:00-16:00 direk eve gelecek
Dershane olursa okula ek olacak
Okul saatlerimiz 08:30-15:50 servis eve değil dershaneye bırakacak 16:00-20:00 arası orada eğitime devam edecek 20:30 evde olacak :(

Okul saatlerimiz 08:30-15:50 servis eve değil dershaneye bırakacak 16:00-20:00 arası orada eğitime devam edecek 20:30 evde olacak :KK43:

o zaman tekrar kolej diyorum ben, sağlam durun ekstra sürpriz ödemelere karşı mesafeli olduğunuzu hissederlerse ona göre davranırlar para tuzağı olmuş bu tip yerler

Eğer devlet okulundan memnunsanız etüt merkezi diyorum çünkü çocuğun ek desteğe ihtiyacı var kolej tamam belki olabilir ama orasıda okul nihayetinde zaten bu çoçuğun gittiği bir okulu var. Bence etüt merkezi onun eksiklerini kapatması için yeterlidir. Kurslara da kalsın okulunda onunda faydasını görür

Okulumuzdan çok memnunuz ama etüt yada dershane saatleride çocuğu zorlarmı bilemiyorum tabi ben olsam zorlanırım açıkcası :(

Okulumuzdan çok memnunuz ama etüt yada dershane saatleride çocuğu zorlarmı bilemiyorum tabi ben olsam zorlanırım açıkcası :KK43:

Ama çoçuğunuz bunu düşünmüş ve ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Bence fen lisesi istiyorsa zaten biraz zorlansın bırakın da annelik duygularınız mantığın önüne geçmesin.

Okul saatlerimiz 08:30-15:50 servis eve değil dershaneye bırakacak 16:00-20:00 arası orada eğitime devam edecek 20:30 evde olacak :KK43:

o zaman kolej daha mantıklı. ama iyi araştırın derim. üniversiteye öğrenci gönderme oranı, hocalar vs. dersanede çocuk çok zorlanır. hem okul ödevleri olacak, hem dersane ödevleri vs.

Ama çoçuğunuz bunu düşünmüş ve ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Bence fen lisesi istiyorsa zaten biraz zorlansın bırakın da annelik duygularınız mantığın önüne geçmesin.

Evet bu da doğru bir bakış açısı halbuki orada burada bir de övünürüm ben mantık insanıyım şuyum buyum diye insanın evladı olunca hepsi fosss Sevgi hemen Mantığın önüne geçiveriyor.

Kolejede verseniz maalesef tekrar evde test çözmek zorunda .Sistem çok zor. Devlet okulun da isterse okul 1. olsun çocuklar sınavda afallayabiliyorlar. Bu seneki sınavın özellikle matematik soruları çok zordu.Madem ki fen lisesi istiyor. Belki aynı okulda devam edip ayrıca bir matematik hocasından özel ders alabilirsiniz. Diğer bir secenek gerçekten iyi bir kolej olmalı. Mantar gibi bitenlerden değil. Sonuçta kolej de olsa aynı müfretadı görecek. Ama daha az sayı ve daha çok ilgi. Dediğim gibi mahalle arası bir kolej olmamalı.

Türkiyenin eğitim sistemi böyle . Benim oğlum da bu hafta üniversite sınavına girecek. Hep bir yarış içindeler. Çocukluk ve gençliklerini yaşayamadan sınav stresi içinde boğuluyorlar. Çalışan kazanır ümidi ile tüm çocuklarımıza başarılar dilerim

Bildiğim tek şey ve oğluma söylediğim bir söz '' İnşallah sevdiğin işi yaparsın. Ancak ne olacaksan en iyisi olmaya bak. ''

Hayırlıs neyse o olsun

o zaman kolej daha mantıklı. ama iyi araştırın derim. üniversiteye öğrenci gönderme oranı, hocalar vs. dersanede çocuk çok zorlanır. hem okul ödevleri olacak, hem dersane ödevleri vs.

Evet çok mantıklı bir yaklaşım oldu bu (ben ev ödevlerini filan hiç düşünmemiştim tamamen çıkmış aklımdan)
araştırıyorum araştırdıkça da fiyatlara yetişemiyorum. İsim yapan kolejlere yaklaşamıyorum 40bin den açıyorlar ağzını
Kredi çekeyim desem oğlan ortaokulu bitirecek, liseyi bitirecek, Üniversite de kredi ödemesi biter inşallah, arabayı satayım desem çalışıyorum ben dolmuşa otobüse binerim anamdan arabayla doğmadım ama, Denizi okula götürüp getiricem vs.....

Evet çok mantıklı bir yaklaşım oldu bu (ben ev ödevlerini filan hiç düşünmemiştim tamamen çıkmış aklımdan)
araştırıyorum araştırdıkça da fiyatlara yetişemiyorum. İsim yapan kolejlere yaklaşamıyorum 40bin den açıyorlar ağzını
Kredi çekeyim desem oğlan ortaokulu bitirecek, liseyi bitirecek, Üniversite de kredi ödemesi biter inşallah, arabayı satayım desem çalışıyorum ben dolmuşa otobüse binerim anamdan arabayla doğmadım ama, Denizi okula götürüp getiricem vs.....

babasından maddi bi yardım gelmiyor sanırım?

Kolejede verseniz maalesef tekrar evde test çözmek zorunda .Sistem çok zor. Devlet okulun da isterse okul 1. olsun çocuklar sınavda afallayabiliyorlar. Bu seneki sınavın özellikle matematik soruları çok zordu.Madem ki fen lisesi istiyor. Belki aynı okulda devam edip ayrıca bir matematik hocasından özel ders alabilirsiniz. Diğer bir secenek gerçekten iyi bir kolej olmalı. Mantar gibi bitenlerden değil. Sonuçta kolej de olsa aynı müfretadı görecek. Ama daha az sayı ve daha çok ilgi. Dediğim gibi mahalle arası bir kolej olmamalı.

Türkiyenin eğitim sistemi böyle . Benim oğlum da bu hafta üniversite sınavına girecek. Hep bir yarış içindeler. Çocukluk ve gençliklerini yaşayamadan sınav stresi içinde boğuluyorlar. Çalışan kazanır ümidi ile tüm çocuklarımıza başarılar dilerim

Bildiğim tek şey ve oğluma söylediğim bir söz '' İnşallah sevdiğin işi yaparsın. Ancak ne olacaksan en iyisi olmaya bak. ''

Hayırlıs neyse o olsun

Amin
Ve sınavında başarılar dilerim Allah gönlüne göre versin.:KK200:

Benim de oğlum kolejde ben bu sorunu özel dersle çözdüm diye düşünüyorum. Bu yıl 8. Sınıf olacak yine özel ders düşünüyorum.
Sizin de devlet okulunuz iyiymiş Eksik kaldığı dersleri özel aldirirsaniz daha sağlıklı. Özel dersler için okulunda ki hocalarından destek alabilirsiniz.

Bu arada profil fotoğrafınız çok guzel:KK9:En Büyük TÜRKİYE

Back
X