kadınsal dertler bıktım valla yaa ;(((

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.884
7.078
Sürekli tekrarlayan ve geçmeyen vajinal akıntım var. Ara ara koku ve kaşıntıda yapıyor, dün geceden beri yine cortladı..
Doktora da gittim kaç kez, smear falan filan Candida türü mantar çıktı. Vajinal ovül-haftada bir alınan iki kapsüllük antıbıyotık-krem kullandım ama geçmiyor.
Eşli tedavide yapmıyor hiç doktor..
Bu illetten kurtulan var mı ???

Geçen sene uzun süreli bende çektim bu sıkıntıyı 3 ay kadar. Tekrarlayıp durmuştu. Kullanmadığım kalmamıştı. Ama anladım ki; tek çare bol su. Antibiyotikten de ovülden de etkili inanın. Ben hafif kaşıntı hissettiğim an şişe şişe su içiyorum.Ertesi güne geçiyor bile. Bide zaten biliyorsunuzdur da, günlük pedler falan sıkıntı. Sıcaklarla birlikte mikrop üremesi artıyor. Yazın daha çok dikkat etmek gerek. Sık çamaşır değişimi, temizliğe dikkat, ped kullanımına son veee bol su. Çok şükür tekrarlamadı bi daha.

Ay canım benım kadar su ıcen yoktur herhalde , gunluk dusumu alırım-çamasırımı degıstırım , bazen aksam gıydıgımı sabah evden cıkarken cıkarıp yenısını gıyıyorum. Ped mecburen arada kullanıyorum cunku cok olunca akıntı camasırım ıslanıyor malum her dk camasır degıstıremıyorum işten dolayı ;(
Keske bende de işe yarasa bunlar ama yok fayda etmiyor ;(((

O zaman eşinize tedavi uygulanması çözebilir durumu.
doktorlar bunu yapmıyor, bende çok bilmiş gibi müdahale etmek istemiyorum , birde arastırma hastanesıne gıdıyorum sureklı belkıde doktor degıstırmek çözüm olabilir.
gebelikte düşünüyorum onu da etkiler diye de korkuyorum açıkcası sonuçta enfeksiyonel bir durum...

bende de 2 kez tekrarladı ama çok şükür henüz bişey olmadı. nemli kalmasın çamaşırınız. yani ter vs olupda ıslandığında değiştirmek gerekiyor ama çalışıyor oluncada haklısınız mümkün deil çünkü bend eişyerinde değiştiremiyorum.
Ped kullanımını bıraktım. bi de çok ayıp ama sakın parmağınızla falan oraya sık dokunmayın dokundurtmayın ayrıca o geçmeden gebelik düşünme. bana doktorumun dediği bu idi. çünkü aldığın ilaç ve fittilleri sonuçta vücut ve vajina içinde barındırıyor. tedavini ol. kurtul bundan. adetinde olsun. öyle düşün demişti bebeği doktorum. yumurtalıkların ilaç fitil aldığı bi ortama bebek yerleşmesini istemeyiz biz demişti. hijyen amaçlı jellerdende uzak dur. doktorun verirse okey ama kendin bişey kullanma oraya. geçti benim ama sebep neydide kurtuldum bilmiyorum. aldığım önlemleri sayıyorum yani canım.
Bi de ilişkiden önce hem kendin hem eşin duş alsın mutlaka. ayrıca ilişkiden sonra tekrar ikinci kez bir birliktelik olacaksada kesinlikle duş alın.

Bendede su sira var tekrarladi.vajinal tablet .vs kullandim ama gecmedi.sirkeli su ile yikadim gecti ama duzenli araliklarla.

valla doktorun verdiği tüm ilaçları düzenli kullanmama ragmen ara ara tekrarlıyor, ekstra vajınal jel falan da kullanmıyorum, su ıle yıkıyorum sadece o da ovusturma vs olmadan suyu tutuyorum sadece o bölgeye; arada kasıntı ve koku olması da benı cok etkılıyor.
bende bu illetten kurtulup öyle gebe kalmanın daha saglıklı oldugu kanaatındeyım cunku gebelıkte zaten akıntı ve mantar hormonal degısıklıkler nedenıyle artarmıs ve duydugum kadarıyla sperm geçişini de etkiliyormuş bu enfeksiyonel durum.
ilişkiden öncede genelde dus almıs oluyoruz...
ama naparsam yapayım yok yani kronıklestı , geçmiyor bır turlu arada normale donuyor sonra yıne hortluyor ;(

bazı vücut malesef buna yatkın olurmuş. kendi kendine o bölge mantar üretirmiş. kronik hale gelirmiş. ben evlenir evlenmez olmuştu. hemen ilk 2.ayda nüksetti. sonra tekrarladı falan. siz yeni evlimisiniz? hani bazı şeylere vucutlarımız anca adapte oluyor diye düşünüyorum ben. sirkeli su falan duydum lakin bende yapmadım korkumdan :) sirke bu yani. kalıcı çözüm şart bi de bu şeyde. sirkeli su papatyalı su falan malesf geçici çözüm oluyor
haaa bir de kendimde aldığım önlemlerden diğeri, ilişki öncesi tam anlamıyla hazır olmanız. ben kendimde öyle keşfettim. ne zaman acele edip hazır olmaksızın yapsam tekrarladı. ciddi anlamda hazır olun ve o ilişkiyi kolaylaştıran sıvı gelmeden yapmayın derim.

Eşli tedavi olmazsan tabi ki tekrar tekrar olursun.Hekime söyle eşli tedavi olmak istiyorum diye.Benim de başıma geldi hekime birşey demeden eşli tedavi verdi ve sorunum çözüldü çok şükür

Benimde bir ara olmuştu mantar mıydı mikrop muydu bilmiyorum doktora gitmeme imkan yoktu o dönem işten izin alamadığım için bir kovanın içine sıcak su koydum birazda sirke döktüm buharına oturdum buharı bayağı bir yaktı ama dayandım çünkü kaşıntısı kızarıklığı kokusu dayanılacak gibi değildi şırıngayla da içeriye doğru sıktım sirkeli suyu 1 haftaya kalmadan geçti çok şükür bir daha da tekrar etmedi elma sirkesini kullandım bir zararı olacağını hiç düşünmedim sirkenin bir çok şeye devadır geçmiş olsun inşallah siz de bir çözüm bulursunuz

ben bekarım ama,buna benzer bir durum yaşadım,cahıllık bekarım dıyede gıtmedım,sonra ablam gidince onun yanında gidip sordum,kaşıntı,akıntı,ağır koku,ayy çok kötüydü.adam bana bır ilaç verdı,15 yıl oldu,bir daha ne leke ne koku,ne akıntı,kılot değişmesem asla kırlenmez,neydı ilaç bir türlü hatırlamıyorum kzılar,adam doğum hastanesi başhekımı idi

Sirkeli su ph duzenliyor. O bolgenin ph bozuluyor bu hastaliklarda.

Bir de bol yogurt yemeni tavsiye ederim. Ben de gecen sene uc ay cektim. Esli tedavi de olduk ama mesele este de degilmis. Bendeymis. Tedavilerle ve sirkeli su ile temizlik yaparak toparladim.

Allah acil sifalar versin.

Sirkeyi deneyim en iyisi sulandirip o bolgeyi yikayim onunla....

Esli tedavide dedigim gibi vermiyor doktor ama kendim dile getireyim; randevu aldim zaten doktordan, gecmedi ve tekrarliyor diye o zaman belki verir...

Yeni evliyim ama bu illet bende senelerdir var canim eskiden kasinti olurdu bilmiyordum nedenini tabi, sonra akintiya cevirdi jinekolog candida turu enfeksiyon dedi bir yil arayla ayni teshis kondu...
Smear da baska bir sikinti cikmiyor.
İliski kisminda da etkisi oldugunu pek dusunmuyorum ya kuruluk falan farkli birsey bu enfeksiyonel bir durum..

Enfeksiyon geçmeden gebelik düşünmeyin derim illallah dedirtti bana çünkü. İlaç filan kullanamıyorsunuz her seferinde alttan muayene enfeksiyonun geçmesini kontrol etmeler. Eğer geçmez ise doğuma kadar mecburi sezaryen oluyorsunuz çünkü bebeğin cildini etkiliyor doğumda. Eşli tedavi derken bende geçtim o devrelerden. Eşim kendi doktoruna ben kendi doktoruma gittim ve şükür bu illetten kurtuldum. Eşinde tedavi olması şart ama siz eşli tedavi kabul etmiyor diyorsunuz orayı anlayamadım. İllaki aynı doktora gitmeye gerek yokki

Ben 1 yil her ay her gun bu laneti cektim. Gitmedigim doktor kullanmadugim fitil ilac kalmadi. En son bi doktora gittim. Bana kronik mantar tedavisi uyguladi. Bir fitil bir krem ve bir hap verdi. Hap haftada sadece 1 tane aliniyor. Esin de 1 tane tek kullansin dedi. Bu hapi kullandigin surece korunacaksiniz dedi. Ve Allahima binlerce sukurler olsun. Bu lanetten kurtuldum. Hap da bitti. Eylulde bebek dusunuyoruz insallah..
Darisi sizin basiniza..

bende sirkeyle kurtulanlardanım. kaşıntı , acı başlayınca gece yatmadan sirke peceteye döküp siliyorum . ertesi güne bir şey kalmıyor. doktor mantar ilacı da verdi hiç işe yaramadı bende ya. sirkeyi dene. geçene kadar kullan .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…