kadınsal dertler bıktım valla yaa ;(((

yeni evliyken adet sancısı için SSK gitmiştim ve tabiki o zamanlar ssk durumu içler acısıydı.Tüm kadınlar bir odaya koyun gibi sokuluyor iç çamaşırı çıkarıp sırası gelen masaya yatıyordu.Bende o gün benden önceki kadın hem adetliydi ve masada kan olmuştu igrenerek uzandım muane için ama ben ne kadar sakınsamda eminim o pislik banada bulaşmıştır.O gün o kadına mantar teşhisi konulmuştu ve ardından 1 hafta geçmeden bende bir kaşıntı oldu bir akıntı felaketti hemen doktor olan arkadaşımı arayıp bilği verdim bana sıcak suyla bol bol o bölgeyi temizle demişti.Komşumda sirkeyi tavsiye etmişti ama ben sirkeyi sulandırmadan kullanmıştım :KK39:

Antibiyotik kullanimi sonucu mantara yatkinlik artar diye biliyorum
10 yil once olmustum
Gece hungur hungur agladim caresizlikten
Esimi eczaneye yolladim
Bebegim cok kucuktu
Eczaci tek doz hap ve iceri sıkılan bi krem vermisti
Bir daha tekrar etmedi
Esli tedavi olmadik ama bir sure iliskimize ara vermistik sadece

Enfeksiyon geçmeden gebelik düşünmeyin derim illallah dedirtti bana çünkü. İlaç filan kullanamıyorsunuz her seferinde alttan muayene enfeksiyonun geçmesini kontrol etmeler. Eğer geçmez ise doğuma kadar mecburi sezaryen oluyorsunuz çünkü bebeğin cildini etkiliyor doğumda. Eşli tedavi derken bende geçtim o devrelerden. Eşim kendi doktoruna ben kendi doktoruma gittim ve şükür bu illetten kurtuldum. Eşinde tedavi olması şart ama siz eşli tedavi kabul etmiyor diyorsunuz orayı anlayamadım. İllaki aynı doktora gitmeye gerek yokki
Yani esinde tedavi olmali falan hic demedi hatta gittigim doktor onkolojik jinekolog tu en son... Her seferinde fitil veriyodu, son gidisimde hap ve kremde verdi kullandim ama gecmiyor ;(

bende sirkeyle kurtulanlardanım. kaşıntı , acı başlayınca gece yatmadan sirke peceteye döküp siliyorum . ertesi güne bir şey kalmıyor. doktor mantar ilacı da verdi hiç işe yaramadı bende ya. sirkeyi dene. geçene kadar kullan .
Benimde su an hafif aci ve kasinti var bu aksam bir deneyim sirkeyi...

Yani esinde tedavi olmali falan hic demedi hatta gittigim doktor onkolojik jinekolog tu en son... Her seferinde fitil veriyodu, son gidisimde hap ve kremde verdi kullandim ama gecmiyor ;(
Siz istediğiniz kadar tedavi olun eğer eşinizden dolayı tetikleniyorsa birlikte tedavi sonuç veriyor. Siz temizleniyorsunuz fakat bu illet öyle kötü ki en ufak bir bulaşmada tekrarlanıyor en başa dönüşüyor. Bende öyle oldu ama madem tek tedavi işe yaramıyor eşli tedaviye başvurun mutlaka

doktorlar bunu yapmıyor, bende çok bilmiş gibi müdahale etmek istemiyorum , birde arastırma hastanesıne gıdıyorum sureklı belkıde doktor degıstırmek çözüm olabilir.
gebelikte düşünüyorum onu da etkiler diye de korkuyorum açıkcası sonuçta enfeksiyonel bir durum...
eşiniz gidip başvuracak . nasıl yapılsın başka Türlü ?

Bir küçük pet şişesine sirkeli su hazırla tuvaletin bit köşesinde dursun her taharet aldıktan sonra onunla yıkayıp kurula. Kaşıntın sızın varsa ki büyük ihtimal oluyordur iki üç kullanımdan sonra acıyı kaşıntıyı azaltıp etkisini gösteriyor. Ben denedim memnun kaldım. Tavsiye ederim

ben sirkenin organik elma sirkesi olması gerektiğini duymuştum teyzem kullanıyordu çok iyi geldiğini söylüyordu tabi aynı zamanda mantar ilacıda kullandı galiba ama tavsiyem başka birdr a daha gidin:KK66: ben bekarım bende de iki yıl önce olmuştu çok fenaydı antibiyotiğe bağlı mantar oluşmuştu sirkeyi bilmiyordum o zaman özelde kadın doğuma gittim hap ve krem vermişti birde bol bol yoğurt kefir ye demişti özellikle probiyotik yoğurtlardan yemiştim akşamları sonra geçti inşallah bir dahada olmaz:KK14::KK14:

Sirkeyi denedim bakalim etki edecek mi???Elma sirkesini bir pamuga doktum genital bolgeye surdum ic kismida sildim pamukla ama kokusu kotu o nedenle surdukten bir sure sonra dus aldim....

Birde simdi sol kasigimda batma basladi , bugun akinti durdu ama her an gelebilir bir idrar kulturu yaptirayim diyorum belkide idrar yollarini da etkilemis olabilir.. Offff ne gicik seyy yaaa ;((

genital bölgenizi içme sodasıyla (cep soda) yıkayın. çok iyi gelecek. her tuvalete girdiginizde yapın. duşa da koyun banyo olurken bunla ovun. sabun sürmeyin asla.

Son düzenleme:
hatta eczaneden %70 alkol yaptırın. bebeklerin kordonu düşsün diye kullanılır. pamukla vajinanıza basın. o da cok iyi geliyor.

Bende ayni dertten muzdariptim. Sizin gibi düşünerek sirkeyi vucuduma dokundurmadim ama kendim ictim hergün bir sabah bir aksam birer kasik. Yogurt miktarini azalttim cok asiri yogurt yiyem birisiyim. Dengeli olsun diye.. her sabah sadece su ile temizledikten sonra bir krem vardi domtorun söylediği onu kullandim. Hap kullanmadim, antibiyotik vermistii ancak bazi vucutlarda artmasina sebep oluyormus. Bende yanma ve kasinti cok daha artti.
Cok şükür su, sirke ve krem çözdü :)

Gecen sene bende yasadim com igrenc bir sey.o kadar ilac kullandim sonuç alamadim. Son olarak genital temizleyici jel aldim her tuvalte gidisimde onu kullandim.tuvalet kagidini kurulama yaparken cok kullanmayin kalintilari oluyor. Esinizle iliskiye girerken eainiz temizligine dikkat etsin. Ve ic camasirinizi pamuklu kullanin sık sık değiştirin. Yikarken kaynar suda yikayin ve usenmezseniz utu yapip giyin. En son bole kurtuldum ben

İyi bir doktora gidin. .
gıttım zaten arastırma hastanesıne gıttım, ilk gıttıgımde uzman bır doktor muayene etmıstı, bır yıl sonra rutın kontrol ıcın gıttım sıkayetlerım de tekrarlayınca o zaman da gıttıgım doktor onkolojık jınekolog tu ve prof du adam, sebep belli candida türü enfeksiyon yani mantar ama ilaçlar etki etmiyor bana, tekrarlıyor.
tekrar gıdecegım zaten , gerekırse esımınde ılaç kullanmasını ıstedıgımı soyleyecegım. ..
su an alternatif çözümler arıyorum artık :KK66:

Ben bu konuda allaha şükür sıkıntı yaşamadım ama bu tip konular ilgimi çeker okurum.
Burada bir bayan brokoli kürü ile bu sorununu atlattığını yazmıştı ve onu tasdikleyen bir kaç kişi de oldu.
Brokoliyi haşlayıp suyunu bir günde içiyorlar (1 kilo brokoli)
İçinden yağ gibi akmış tüm iltihaplar .
Denemekte fayda var .

Ben bu konuda allaha şükür sıkıntı yaşamadım ama bu tip konular ilgimi çeker okurum.
Burada bir bayan brokoli kürü ile bu sorununu atlattığını yazmıştı ve onu tasdikleyen bir kaç kişi de oldu.
Brokoliyi haşlayıp suyunu bir günde içiyorlar (1 kilo brokoli)
İçinden yağ gibi akmış tüm iltihaplar .
Denemekte fayda var .
bendekı akıyor ama devamı gelıyor sureklı, bır kere aksada kurtulsam ne olsa ıcerım sıkıntı degıl, bunu da bır kenara yazayım :KK66:

X