• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların şiddet ve cinayet konusundaki çaresizliği sizi de etkiliyor mu?

Yıllar yıllar önce burada yazmıştım. Kadınlar evlilik öncesi kendini savunma dersleri almalı demiştim. Nasıl sağlık taraması test vs isteniyorsa bu da zorunlu tutulmalı. Bir erkek onu dövmek istediğinde karşılık verebilecek seviyede ders almalı. Kol ve bacak kaslarını kullanmayı öğrenmeli. O herifin eli kalktı mı anında bükebilmeli. Kimse şiddet istememeli şiddeti kabul etmemeli fakat hazırlıklı olmanın zararı yok.

Kadin cinayetlerden cok cocuklara yapilanlar etkiliyor. Epstein dosyalardan cikanlari gördünüz mü? Bir videoda cocuk türkce konusuyor. Depremde kaybolan cocuklari arastirma önergesi neden reddetildi? Cocuklarimiz nerde? Hollanda da bulunan cocuga ne oldu?! Aklimda deli deli sorular.

Yıllar yıllar önce burada yazmıştım. Kadınlar evlilik öncesi kendini savunma dersleri almalı demiştim. Nasıl sağlık taraması test vs isteniyorsa bu da zorunlu tutulmalı. Bir erkek onu dövmek istediğinde karşılık verebilecek seviyede ders almalı. Kol ve bacak kaslarını kullanmayı öğrenmeli. O herifin eli kalktı mı anında bükebilmeli. Kimse şiddet istememeli şiddeti kabul etmemeli fakat hazırlıklı olmanın zararı yok.
Ne kadar dövüş sporu bilse de istisnalar hariç bir erkeğe karşı kendini koruması zor kadının. Zaten öldüren erkekler, erkek derken lafın gelişi erkek. Kadına saldırdığı yetmiyor gibi silah - bıçak kullanıyor. Özellikle ölüm tehdidi alan kadınlara karşı çok sıkı koruma tedbirleri ve kişinin cayması için ağır cezalar verilmesi gerekli bence.

Kadin cinayetlerden cok cocuklara yapilanlar etkiliyor. Epstein dosyalardan cikanlari gördünüz mü? Bir videoda cocuk türkce konusuyor. Depremde kaybolan cocuklari arastirma önergesi neden reddetildi? Cocuklarimiz nerde? Hollanda da bulunan cocuga ne oldu?! Aklimda deli deli sorular.
Çok detayına inmedim çünkü yüreğim kaldırmaz. Çocuklar bambaşka bir konu. Hele ki ana babası yani sığınacak bir dalı yoksa. İşte o konuda da devletin tedbiri gerek. Özellikle ana babası olmayan hatta tüm çocuklara uygulanan şiddet ve istismar olaylarında, yapanın ölmeyi dileyecek derecede cezalara çarptırılması gerekli.

İnsan, şeytandan daha tehlikeli bir varlıktır. Belki çoğu zaman kaçıyordur bu kadar da olmaz diye..

Back
X