• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların şiddet ve cinayet konusundaki çaresizliği sizi de etkiliyor mu?

leyla0651

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
195
Puanlar
23
Konu yeri burası değilse özür dilerim. Bir haber görmüştüm ve çok etkilemişti. İnsan bile diyemediğim bir cani, eski karısını koli bandı ile bağlayıp, asitle yakmış. Şimdi o ne ceza alacak? Alsa bile kadının eski hayatı olacak mı görme yetisini kaybetmiş. Buna benzer haberleri sık görmeye başladım. Bir arkadaşımın kuzeni olan kadında, boşanmak istediği için şiddete maruz kalmış. 6 Ay ceza ve uzaklaştırma almış yapan kişi. Sizce caydırıcı mı?

Ya ben anlamıyorum. İstemiyorsan, boşan. O saatten sonra ne yaparsa yapsın senle alakası yok ki. İhanete uğrayan ya da kocasının boşanmak istediği bir çok kadın var. Kaç tanesi yukarıda söylediğim haberdeki gibi canice davranıyor? Cinayet işliyor. Ha illaki vardır ama erkeklerin yaptığı daha fazla.

Ben evli dğeilim ama evli olsam, eşim boşanmak istese, kurtarmaya çalışırım. Ama kararlıysa ya da ihanet vs. varsa, boşanırım gider. O saatten sonra ne yaptığı da alakadar etmez.

Ya gerçekten çok üzülüyorum böyle kadınlara. Niye ya? Senden ayrılmak istiyor diye niye öldürüyorsun? İşkence ediyorsun? Darp ediyorsun? Ve haklarını aramak için devlete sığındıklarında da bir çözüm sunulmuyor. Erkekler gibi fiziki kuvvetleri de yok.

Şu izmirdeki cinayetin videosunu paylaşmışlar, izledikten sonra saatlerce kendime gelemedim ya. Pusu kuruyor, silahla vuruyor, kadın kan kaybından ölüyor.

Muhakkak burada da birçok kadın şiddete ya da ölüm tehdidine maruz kalmıştır. Peki sizin bu konudaki görüşleriniz neler?

Keşke psikopat, sapık, manyak diye alnında yazsa hepsinin.
Fotosuna bakan düzgün bir şey sanır.
İçlerindeki şeytanı nasıl gizliyorlar bilmiyorum.

Ne yazık ki savunmasızca, Allah'a emanet yaşıyoruz.

Maalesef evrensel boyutta büyük bir yozlaşma, toplumsal çöküş yaşanıyor dünyada. Haber izlemiyorum. Sosyal medya kullanımını azalttım. Xi silip geri yüklüyorum bazen. Beni kötü hissettirecek hiçbir habere bakacak ve buna dayanacak gücüm yok. O yüzden sosyal medyadan uzak duruyorum bu aralar.

Çok üzülüyor ve kızlarımız için çok ama çok endişeleniyorum :(

Son zamanlarda en çok zoruma giden bir olay var. Adam eşi sinirlenip evi terk etti diye iki çocuğu öldürüp intihar etmiş. Bu olayda bile kadını suçladılar. Neymiş? Evi terk ederken neden çocukları "babalarına" bırakmışmış. Milletin kafası iyi herhalde, bıraktığı adam babaları ya hani? Ne bilsin kedi evladını öldüreceğini? Öldürene suç bulan yok, kadın ne yaptı da çocuklarına bile "kıydı" yazanlar var. Gerçekten aşırı bazı korkunç insanlarla bir arada yaşıyoruz. Ve bunların hepsi erkek değil, üzücü tarafı da bu.

Gece gündüz fark etmeden dışarı çıktığımızda biber gazı taşıyacağız yanımızda. Başka çare kalmadı. Bir de tüm kadınlar savunma ve dövüş sporu alabilse , öyle bir imkanları olsa güzel olurdu. Bazen erkeklere karşı öfkem o kadar çok artıyor ki pata küte birini dövmek istiyorum.

Konu yeri burası değilse özür dilerim. Bir haber görmüştüm ve çok etkilemişti. İnsan bile diyemediğim bir cani, eski karısını koli bandı ile bağlayıp, asitle yakmış. Şimdi o ne ceza alacak? Alsa bile kadının eski hayatı olacak mı görme yetisini kaybetmiş. Buna benzer haberleri sık görmeye başladım. Bir arkadaşımın kuzeni olan kadında, boşanmak istediği için şiddete maruz kalmış. 6 Ay ceza ve uzaklaştırma almış yapan kişi. Sizce caydırıcı mı?

Ya ben anlamıyorum. İstemiyorsan, boşan. O saatten sonra ne yaparsa yapsın senle alakası yok ki. İhanete uğrayan ya da kocasının boşanmak istediği bir çok kadın var. Kaç tanesi yukarıda söylediğim haberdeki gibi canice davranıyor? Cinayet işliyor. Ha illaki vardır ama erkeklerin yaptığı daha fazla.

Ben evli dğeilim ama evli olsam, eşim boşanmak istese, kurtarmaya çalışırım. Ama kararlıysa ya da ihanet vs. varsa, boşanırım gider. O saatten sonra ne yaptığı da alakadar etmez.

Ya gerçekten çok üzülüyorum böyle kadınlara. Niye ya? Senden ayrılmak istiyor diye niye öldürüyorsun? İşkence ediyorsun? Darp ediyorsun? Ve haklarını aramak için devlete sığındıklarında da bir çözüm sunulmuyor. Erkekler gibi fiziki kuvvetleri de yok.

Şu izmirdeki cinayetin videosunu paylaşmışlar, izledikten sonra saatlerce kendime gelemedim ya. Pusu kuruyor, silahla vuruyor, kadın kan kaybından ölüyor.

Muhakkak burada da birçok kadın şiddete ya da ölüm tehdidine maruz kalmıştır. Peki sizin bu konudaki görüşleriniz neler?
Haberim yok
Asla takip etmiyorum
Okumuyorum dinleniyorum
çünkü inanılmaz etkileniyorum

Konudan da hemen kaccam şuan.

öyle bir saklıyorlar ki içlerindeki canavarı, eğitime, mesleğe bakmıyor. Geçen savcı mıydı neydi hakime adliyede silahla saldırmıştı çaycı kurtarmıştı kadını. Erkeklerin hepsi elbette kötü değil, ama Allah kötüsünden korusun. Erkeğin kötüsü çok korkunç oluyor

Bu hayatın bir gerçeği. Dediğim gibi sadece haberlerde değil kendi hayatımızda da şahit olabiliyoruz böyle şeylere. Ben babamdan anneme karşı hiçbir şiddet görmedim. Hatta hep annem fırçalardı babamı. Babamda heybetli birisi olmasına rağmen hiçbir zaman annnemin gönlünü kırmadı. En azından fiziksel şiddet uygulamadı. Hatta eski sevgililerimden bir tanesi ile tartışma yaşamıştık. Bana el kol filan kaldırmıştı. Bende karşılık vermiştim kendimce. Babamın kulağına gidince ki ben gitmemesi için çok uğraşmıştım. 7 köy uzağa kaçmıştı. Adam olan, erkek olan kadına el kaldırmaz, döner kafasını gider derdi babam hep.

Belki daha haber olmayan, gündem olmayan neler neler var. Sadece kadınlar içinde değil. Kendini savunamayacak kadın, erkek, çocuk, yaşlı, engelli, hayvanlar, böyleleri şiddet görünce çok etkiliyor beni.

Seneler önce bende şiddet görmüştüm. Çok acı bir düşünce ama öyle şeyler görüyoruz ki haberlerde. öldürülmediğim için şükretmiştim. Bu duruma geldik çünkü artık.

Arkadaşım boşandı
Düşünün şiddetin her türlüsünü gördü
Aldatıldı
2 çocukla ortada kaldı
Kızın Ailesi çocukları istemedi
Çocuklar babalarını istemedi
Bir işe girdi çocukları yurda verdi
İşini düzeltti ev tuttu
Çocukları yanına aldı
5 yıl sonra işe girdiği dükkanı devraldı
Adam şimdi kadını rahatsız ediyor
Onun zamanında kendine bakmıyormuş miskinmiş çirkinmiş
Adam ben boşanmadım diyormuş dinen
Asla evlenemezsin öldürürüm diye tehdit ediyormuş
Varya duyunca cinnet geçiriyorum
Evet uzaktan duyunca bile can acıtıyor
Ama birebir gördüğüm şahit olduğum acıları görünce duyunca bu farklı bir duygu işte

Arkadaşım boşandı
Düşünün şiddetin her türlüsünü gördü
Aldatıldı
2 çocukla ortada kaldı
Kızın Ailesi çocukları istemedi
Çocuklar babalarını istemedi
Bir işe girdi çocukları yurda verdi
İşini düzeltti ev tuttu
Çocukları yanına aldı
5 yıl sonra işe girdiği dükkanı devraldı
Adam şimdi kadını rahatsız ediyor
Onun zamanında kendine bakmıyormuş miskinmiş çirkinmiş
Adam ben boşanmadım diyormuş dinen
Asla evlenemezsin öldürürüm diye tehdit ediyormuş
Varya duyunca cinnet geçiriyorum
Evet uzaktan duyunca bile can acıtıyor
Ama birebir gördüğüm şahit olduğum acıları görünce duyunca bu farklı bir duygu işte
Çok dini konulara girmek istemiyorumn ama islam inancına sahibim. İslam inancına göre, zina eden erkeğin de cezası kadından farklı değildir. Eğer islami kanunlar olsa, erkeğinde ölmesi gerekirdi. Ha tabiki isnanlar bireysel olarak ceza uyguyalamazlar kafasına göre. Neyse çok detaya girmeyip günümüze dönelim. Canın sahibi Allah' tır ve kimse durduk yere hatta durduk yere olmasa bile o canı alamaz kendi kafasına göre. Kadın erkeğin kölesi değildir. Öldürülemez, dövülemez, zulüm edilemez. Dediğim gibi anlaşamıyorsan, boşanırsın. Sen yoluna bakarsın, o yoluna bakar. O saatten sonra hiçbir alakan yoktur.

Bilmiyorum ya artık sanki orman kanunları işliyormuş gibi. Ve bu durumda kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve hayvanlar yani kendini fiziksel olarak savunamayacak durumda olanlar o kadar çaresiz kalıyor ki. Yarın birgün birimizin başına gelmeyeceğinin de garantisi yok.

Çok çok etkileniyorum.

Çok dini konulara girmek istemiyorumn ama islam inancına sahibim. İslam inancına göre, zina eden erkeğin de cezası kadından farklı değildir. Eğer islami kanunlar olsa, erkeğinde ölmesi gerekirdi. Ha tabiki isnanlar bireysel olarak ceza uyguyalamazlar kafasına göre. Neyse çok detaya girmeyip günümüze dönelim. Canın sahibi Allah' tır ve kimse durduk yere hatta durduk yere olmasa bile o canı alamaz kendi kafasına göre. Kadın erkeğin kölesi değildir. Öldürülemez, dövülemez, zulüm edilemez. Dediğim gibi anlaşamıyorsan, boşanırsın. Sen yoluna bakarsın, o yoluna bakar. O saatten sonra hiçbir alakan yoktur.

Bilmiyorum ya artık sanki orman kanunları işliyormuş gibi. Ve bu durumda kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve hayvanlar yani kendini fiziksel olarak savunamayacak durumda olanlar o kadar çaresiz kalıyor ki. Yarın birgün birimizin başına gelmeyeceğinin de garantisi yok.
Hep böyle miydi algılarımız mı açıldı sosyal medya televizyonlar sayesinde daha mı görünür oldu kadına şiddet lakin çok çok var
Bakın rojin kızımızın ölümü bile aydınlatılamıyor
Babası perişan Türkiye de inanılmaz bir kamuoyu baskısı var bence failleride belli ama saklanıyor gizleniyor
Küçük narin kim öldürdü dahada bilinmiyor
Ki bunlar halktan destek gören davalar
Onlar bile sisteme yenildiler
Nice hayat böyle işte heba olup gitti gidiyor

Hep böyle miydi algılarımız mı açıldı sosyal medya televizyonlar sayesinde daha mı görünür oldu kadına şiddet lakin çok çok var
Bakın rojin kızımızın ölümü bile aydınlatılamıyor
Babası perişan Türkiye de inanılmaz bir kamuoyu baskısı var bence failleride belli ama saklanıyor gizleniyor
Küçük narin kim öldürdü dahada bilinmiyor
Ki bunlar halktan destek gören davalar
Onlar bile sisteme yenildiler
Nice hayat böyle işte heba olup gitti gidiyor
Toplum 2 şekilde düzene sokulur. Eğiitim ve ceza. Eğitimle olmuyorsa, caydırıcıı ceza şart. Herhangi biriisi, bir kadını öldürdüğünde, çok fazla yatmıyor. Yatsa bile beslenme, barınka, ısınma vb. ihtiyaçları karşılanıyor ki belki dışarıda bunu bulamayanlar var. Belki değil var. Ee o zaman niye suç işlemekten korksun ki? Ama cezası ağır olsa belki tamamen engellemez ama caydırıcılığı artar. Hatırlarım tarih dersinde birisi sormuştu eski yapılar nasıl sağlam diye. Hoca da kullanılan malzeme ve işe verilen önemden önce şunu demişti daha unutmam: Bugün bir bina yıkılsa, yaptıranın başına çok da fazla bir şey gelmez heleki parası varsa. Ama önceden mimarın bir hatası olursa, onu asarlardı, demişti. Şimdi yıkılan binanın müteahhitini as bakalım kaç tanesi malzemeden çalar? Ha insan bu illa ki bunuda göze alır ama bence ciddi derecede azalır.

Dediğim gibi eğitimle sorunu çözemiyorsan, cezaları caydırıcı yap. En azından yapanın yanına kalmasın.

Toplum 2 şekilde düzene sokulur. Eğiitim ve ceza. Eğitimle olmuyorsa, caydırıcıı ceza şart. Herhangi biriisi, bir kadını öldürdüğünde, çok fazla yatmıyor. Yatsa bile beslenme, barınka, ısınma vb. ihtiyaçları karşılanıyor ki belki dışarıda bunu bulamayanlar var. Belki değil var. Ee o zaman niye suç işlemekten korksun ki? Ama cezası ağır olsa belki tamamen engellemez ama caydırıcılığı artar. Hatırlarım tarih dersinde birisi sormuştu eski yapılar nasıl sağlam diye. Hoca da kullanılan malzeme ve işe verilen önemden önce şunu demişti daha unutmam: Bugün bir bina yıkılsa, yaptıranın başına çok da fazla bir şey gelmez heleki parası varsa. Ama önceden mimarın bir hatası olursa, onu asarlardı, demişti. Şimdi yıkılan binanın müteahhitini as bakalım kaç tanesi malzemeden çalar? Ha insan bu illa ki bunuda göze alır ama bence ciddi derecede azalır.

Dediğim gibi eğitimle sorunu çözemiyorsan, cezaları caydırıcı yap. En azından yapanın yanına kalmasın.
İş siyasete giriyor burada
Sistem çürük nereden tutsan elinde kalıyor maalesef
Kadına şiddette bunlardan biri
Bir röportaj izlemiştim
Kadına ekonomiyi soruyorlar
Garip mütevazi bir kadın
Ekonomiden korkmuyorum ne olursa olsun kapital kendini toparlar diyordu
Asıl mesele sosyal çürümüşlük
Ağzım açık dinledim
Araştırdım asıl gariban bitmişiz kadın üniversitede hocamız
Tespit gibi tespit
Yasama yürütme yargı işlerini tam anlamıyla yapabilmeleli bir birlerini denetleyebilmeli ki sistem otursun
Ama .... işte gerisini sende biliyorsun

Erkekler kullandıkları köleleri gidince baş kaldırınca deliye dönüyorlar,Bende boşandım kocam ikiletmedi gururuna yedirip boşanmayalım bile demedi, anlaşmalı 1 ayda boşandık,sonra pişman oldu dönmek istedi falan çocuklar da vardı,sırf kolay bosanabildiğim için bende artıya geçti kabul ettim..tehdit edilen kadınların yanlarında ne gerekiyorsa taşımaları gerektiğini düşünüyorum

Ben de çoğu pisliği serbest bırakan hakimlerin kafalarını merak ediyorum. Ne mana ceza vermemek? Hangi akılla salıveriyorlar anlamıyorum

Back
X